Evliliğe aşık olarak severek başlarsın mutlu olursun ama bu ilk yıllar için seni ilişkini ayakta tutar.. sonrasında sevgi yerini saygıya bırakır heyecan artık kalmaz belki çoluk çocuk olur.. peki bunlar yeterli oluyor mu gerçekten bir ömrü birlikte geçirmeye.. yani karşındaki insan erkek olsun bayan olsun sadık kalıyor mu? Çoğunlukla erkekler ihanet ediyor diye görüyorum.. ihanet etmeden ölene kadar karısına bağlı olup mutlu olan var mı gerçekten.. Su an nişanlıyım çok da seviyorum nişanlımı ama evliliğe bir ömür baktığımda korkuyorum.. acaba başıma kötü bir şey gelir mi? Gelirse ne yaparım? Diye..
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Her erkek ihanet etmez. Ama evlenen kişilerden duyduklarım davranışların değiştiği. Mesela çok açık bir örnek olacak ama evliliğin ilk başlarında cinsellik bolken, zaman ilerledikçe özellikle kadınların cinsellik sıklığının azalmasını istediği söyleniyor. Örneğin; ilk başlarda haftada 2-3 kez yakınlaşırken ilerleyen dönemde ayda 1'e kadar düşen oluyormuş. İradesi zayıf erkeklerde bu yüzden başka kadınlara yönleniyor.
Bir de şu var; aslında sevgililik döneminde birçok hata görüyoruz sevgilimizde ama hep "Evlenince ben bunu değiştiririm" diyoruz (Hem kadınlar, hem erkekler için söylüyorum). Karşımızdaki kişi de değişmek istemiyorsa evde huzursuzluklar, kavgalar baş gösteriyor. Evlenirken aslında birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmemiz gerekiyor. Bunun suçu tek tarafta değil. Biten bir evlilikte ama az ama çok iki tarafında payı vardır.40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
50
Cevap
66Cevap
- +1 yıl
Mükemmellik "insanların bakış açısına ve beklentilerine göre" kendilerince değerlendirecekleri ve öngörecekleri değerlerden meydana gelir. Benim için çok sıradan olan bir ilişki belki de başkalarının hayali mükemmel seviyeye çıkmış dahi olabilir. Çevremizdeki insanların bazılarının birbirleriyle uyum içinde olması, beraberliklerinde uzun soluklu devam etmeleri ve senelere rağmen ilk günkü sevgilerini korumaları biraz lüks gibime geliyor. Hani mükemmellik deyin veya adına bir başka bir şey ama burada görmeliyiz ki "mutlak bir emek harcanmış." Benim aklımın ve mantığımın örtüştüğü yerde "mükemmel ilişki ancak ve ancak doğru partnerle mümkündür" diyebilirim. Şöyle ki, komplekslerinden katarsis olmamış ve sorunlarını hala büyüten insanlarla kötü ilişkilerin yanında kötü bir geleceğe ve boşa harcanmış zamanlara sahip olursunuz ancak.
Kabuk tutmuş yaralarını, travmalarını, çocukluğunun nasıl geçtiğini sor. “Hayattan pek çok şey öğrenen insanlar, neşeli ve masum kalamazlar.” diyen Dostoyevski’ye kulak ver. Mükemmel ilişki, bana göre iki mutlu geçmişin ve mutlu şimdinin bonusudur. İlişkinin içerisinde bir noktada acıya denk gelinmişse o ilişkinin kolay kolay iflah olacağını zannetmiyorum. Yazımın başında da belirttiğim gibi "çevremizde az biraz gördüğümüz mükemmel ilişki yaşayan insanların; sapasağlam psikolojileri, pirüpak defterleri ve dopdolu şimdileri var." Fedakarlık anlayışı her zaman için ilişkilerin ömrünü uzatır. Yalnız tek taraflı fedakarlık kar amacı güder hatırlatmak gerekir; her iki tarafın da birbirini mutlu etmek için yapacağı fedakarlık mükemmelliktir. Bir ilişki "her türlü kusura rağmen değer bilmek ve sadakati sürdürmek üzerine kurulmalıdır." Çiftlerin birbirine karşı "dobra ve açık olması, yalan söylememesi (bir ilişkiyi yalanlarla inşa etmek deniz kumuna ev yapmakla eşdeğerdir; yıkılır eninde sonunda), karşılıklı verilen sözlerin tutulması ve sorunların ertelenmeden veyahut görmezden gelinmeden sıcağı sıcağına çözülmesi sizi adım adım mükemmel ilişkiye götürür.
Akıllıca yorumlayacak olursak "her ilişki bir gün mutlaka biter, ama doğal sebeplerden ama olağan dışı sebeplerden" diyebiliriz. Bu mantık sağlamasını göz önünde bulundurmanızda fayda var. İlişkinin tabiri caizse gittiği uç noktaya kadar sürdürülebilmesi adına neler yapabiliriz konusuna gelince illaki yükümlülüklerimiz olduğunu hatırlamamız gerekiyor. Tutarlılık her zaman ilişkinin gidişatını belirler. Çiftlerin birbirlerine olan karşılıklı saygısı, tutkusu, güven duygusu olmazsa olmazlarımız arasındadır. Eşinize ilk günkü heyecanla dolu dolu bakmak istiyorsanız kendinizden emin adımlar atmalısınız her zaman. Aşkın şematiğinde "cesaretsizliğe" yer yoktur. Kararlı olun karşınızdakini sürekli canlı tutacak yöntemler geliştirin. İlişkiniz ne zaman sıradanlaşma yoluna giriyor o vakit hep ikinci üçüncü planlarınız olsun. Aksi halde birbirinden sıkılmış insanların duygusal bağdan ziyade zorunluluktan beraberliği sürdürdüğünü, alışmış olmanın getirisi olarak bunu yaptıklarını biliyoruz. Mutlak sadakati elden bırakmamalısınız, her şey karşılıklı tek bir kişi sorumluluk alamaz ilişki bünyesinde. Her iki tarafın da kendine has karakter yapısının orta yolla çifte bölünerek devam ettirilmesi şarttır.10 Yorumla Ben evlı degılım henüz ancak gecmıs ılıskılerıme baktıgım da stabıl ve uzun soluklu olmuştur. Bunun sebebı bence taraflardan bırının özellıkle erkegın daha aktıf olması gerektıgını dusunuyorum.2tarafada düşen sorumluklar var fakat zekı bır erkek partnerını ıyı analız etmıs bır erkek ılişkıyı cok rahat canlı ve taze tutabılır. Ve tabıkı tarafların bırbırıne saygısı cok onemlı. Genel anlamda gözlermlerım bayanların daha agresıf ve kontrolsuz oldukcalrı yonunde buda bayanların daha kırılgan ve daha hassas olmasınla alakalı. Bence ıyı bır ilişkı ya da evlılık ıcın karşılıklı empatı bırbırınıze karşı hoşgörü anlayıs cok onemlı. Ve belkı cogu karsı cıksada maddıyatında cok etkısıde var hatta ılk bastakı etkendır. Aslında ekekler kadınlardan daha zor ıhanete meyıllıdır. Ben kadınların daha fazla meyıllı oldugunu dusunuyorum özellıkle duygusal boşluga duserlerse cok ıyı sebep sonuc ılskısı kuramıyorlar onun ıcın nısanlınıza guvenın en önemlı karsılıklı guvendır egen guvenle alakalı teredutlerınız varsa ıyı gözlemleyınız ön yargılı olmamak gereklı aynı pencerden bakmasanız bıle aynı gökyuzune baktıgınızı unutmayın ;)
10 Yorumla- +1 yıl
Sadece korku bu olmasın. Mesela bazı erkekler-kadınlar bir zaman sonra ayrılmak istiyor. Sıkıldığı için. Evet başka bir neden yok. Resmen sıkıldığı için bırakıyor. Bu bence daha acı.
Bu şuna benziyor; sağlıklı bir yurttaş nasıl olunur?Ülkesini seven ülkesi için çabalayan vs. Aslında mevzu bizim türk, kürt, ermeni, afgan, kazak, rum olmamız değil. Birlikte yaşama isteğimiz. birlikte yaşamamız için gerekli olan nedenler. Bunlar ortadan kalkarsa kökenimiz ne olursa olsun yurttaşlığımızdan keyif alamayız.
Bizim bir akraba karısından ayrılmak istedi. Neyse kuzeni bunu çekmiş kenara sadece şunları sormuş:
1-Seni aldattı mı (Hayır)
2. Sen onu aldattın mı (Hayır)
Neden ayrılıyorsun o zaman? Yani bu oyuncak mı da sıkılıyorsun.
Aldatmaya gelecek olursam. Başka bir karşı cinsle duygusal vakit geçirme fiili ve isteğidir bence. Yoksa hiç bir yakınlık duymadan gidip parasıyla biriyle birlikte oluyorsa buna aldatma diyebilir miyiz bilemiyorum. (Onayladığım için söylemiyorum, sadece gözlem ve bir düşünce)00 Yorumla Evlilik öncesi heyecanı, evlilik sonrasına taşımayı bilmek lazım. Egoist olmamak gerekir, insan kendisi için istediğini eşi içinde istemeli, kendisi için istemediğini eşi için de istememeli. Bunlar tek taraflı olmaz tabi o zaman yıpratıcı ve sıkıcı olur. Uzun soluklu olabilmesi için biz üstümüze düşeni yapmalıyız.
Aldatır mı aldatılır mıyım diye geleceğe dönük şeyleri düşünmeye gerek yok bence, bunun önünü alamayız yaşayacağımız varsa yaşar görürüz, sonucuna da o zaman karar veririz. Mutluluklar dilerim.10 Yorumla- +1 yıl
Biz kadınlar evlenirken bir sürü hayal ile, bir sürü detay ile evleniyoruz. Erkeklerin bu konuya okadar kafa yorduğunu düşünmüyorum. Kadın çevik olmalı, zeki olmalı. Yerinde ve isabetli hareketlerde bulunmalı. Çocuk eğitmeyeceğiz elbette ama bize çocukluktan beri yükledikleri sorumluluktan muaf büyümüş bu tek derdi cinsellik olan erkekleri yöneteceğiz, tabir-i caiz ise. Oda sorumluluklarını kabul edecek. Tek taraflı yürümez bir ilişki, sürünür. Ve evet istiyoruz ki 50 sene sürsün ve göze korkutucu geliyor. Kitap okur gibi, tane tane yaşayacaksın, sayfa sayfa geçecek yıllar, merak etme. Sen herzaman eşinden haberdar olursan, iyi mi, kötü mü, canı mı sıkkın, morali nasıl yerine gelir, neyi sever, nasıl huzur bulur (tabi cılkını çıkarmadan), oda aynı hassasiyetle senin üstüne düşer ve iletişiminiz her daim sürekli ve dürüst olursa, merak edilecek bir şey yok, mission complitıd.
10 Yorumla - +1 yıl
Karşılıklı saygıyı kaybetmemek...
Evliliklerin uzun soluklu olmasının temel sırrı tam olarak burada yatıyor
Karşılıklı saygı...
Sevgi azalır
Sevgi çoğalır
Sevgi biter..
Sevginin çok çok katmerli hâli olan aşk er ya da geç biter ama saygıyı kaybettiğinde o evlilik yürümüyor...
Ben bunu gördüm...20 Yorumla Sadık olmak
İlgi göstermek
Gereksinimleri karşılamak her türlü yönden
Boş konuları kafa takıp kavga etmemek,
Yeri geldi mi alttan almak (Her zaman değil tabi ki)
Eğlenceli şeyler yapmak
Saygılı olmak ki en önemlisi bu10 Yorumla- +1 yıl
Sabırlı olmak kusursuzluk aramamak önemli, birinde olmayan özellik başkasında olablir ama onda da başka diğerinde olan özellk olmayablir. Bence sorun yaşayınca eş değiştirmek yerne sorunların üzerine gitmek daha mantıklı. Yoksa sap gibi kalırsın genelnolarak birini seviyosan huyunu suyunu onda ısrar etceksn diğer sorunlar çözülür.
21 Yorumla Evlenmek denilen şey hayat boyu önünüze çıkan insanları estetik kaygılarla eleyerek geriye kalan tek kişinin estetik beklentilerinizi karşıladığı kanaatine varmak demek değildir. Evliliğin temelinde aranması gereken şey bu değil. Dış görünüş bir beklenti haline geldiği için bugün hiçbir şey ilk günkü gibi değil. Bu toplum evliliğe cinsellik olarak bakmaya devam ettikçe hiçbir yere gelemeyecek bu konuda.
20 Yorumla- +1 yıl
Annem hep der aşk mezara değil Pazar’a kadardır diye umarım çok mutlu olursunuz ne söylesek boş bence sen sorun olmamasını isteyen birisin ama nişanlını tanımıyoruz yapabilecek durumlarını bilmiyoruz onun seni sevdiğine inanıyorsan bence çok tedirgin olmamalısın bir sorun varsa da ortalıkta boşanırsın be anam toplum baskısını takma
01 Yorumla Kişiyi tanıyabilmek. İhtiyaçlarını giderebilmek hayatı göstererek andan zevk alarak yaşayabilmek önemli. Uzun evliliklerdeki sır birbirinin hayatıns çok müdehakede bulunmadan ama çokta boş bırakmadan kişiyi kendi halinde sevmek ve kabul etmek gerekir. Bize dayatılan normlara karşı çıkarak daha güzel hayatı kendimiz yapabiliriz
00 Yorumla- +1 yıl
Temeli saygı, sevgi ve anlayışlı olmaya dayanan bir ilişkinin kopması için sınırları zorlayıp delmek gerekli. Bu da ancak bozulmuş bir psikoloji ile mümkün. Eşler iyi ve kötü günde empati yaparak birbirlerinin yanında olursa, aşamayacakları bir engel göremiyorum.
00 Yorumla - +1 yıl
Ne biliyim hep birbirleriyle güzel bakışmak, iltifatlar etmek, ilk günler gibi ilgi göstermek, her şeyi beraber yapmak çoğu zaman bir şey daha dicektim unuttum ya😂😂
Tabi evli değilim ama öneriler bunlar.10 Yorumla Sosyal medyayi hayatınızdan silin
Sirlarinizi asla kimseyle paylasmayin
Argo kelimelerde uzak durun
Birbirinizin aileleri ile arayı iyin tutun
Para için asla kavga etmeyin
Sevginizi aşk ile yaşayın
Birbirinize güzel görünmeye çalışın
Dış insanlarn söylediklerine takmayin12 Yorumla- +1 yıl
Bu iş nasip meselesi yalnız esasen inanç temelli yani yaptığın evlilikten yaşadığın eşin ile aynı zamanda seçip tercih ettiğiniz için kaderiniz yaşıyorsunuz, yani tercihleri doğru yapmak lazım ki uzun süre devam edebilsin
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı. Evliligin uzun sürmesi için erkegin her boka evet diyip kabul etmesi hatalı olmasa da hatalı gibi davranıp özür dilemesi yani anlıcan ben bilmem hanım bilir diyip davranırsa evlilikler uzun uzun yıllar sürer
00 YorumlaBu işin sabırdan geçtiğini biliyorum, sadece evlilik odaklı değil, insanın kendine katlanabilmesi için bile çoğu kez sabır gerekiyor. Mümkün olduğunca az yıpranarak az yıpratarak. Ve monotonlaşmanın büyüsüne kapılmamak bir seçenek olabilir.
00 YorumlaYorumlarda hep kızlar arkekler aldatır diyorda sadece erkek aldatmaz. Ben daha önce hiç aldatmadım ama bir çok kez aldatıldım. Fakat bir erkek beni aldattı diye tüm erkekler öyledir diye düşünmedim. Düşünmemde. Çevremde erkek arkadaşlarını farklı farklı sebeplerle aldatan bir sürü kız var. Gerek seks, gerek para veya duygusal olarak. Bunu sadece erkekler yapmıyor. Kızlarda yapıyor. Hoş bir şey değil lütfen yapmayalım. Daha dün aldatıldığım için sevgilimden ayrıldım :(
10 Yorumla- +1 yıl
Bir kere sevgili gibi olması beklenmemeli artık yol arkadaşısın yanında olan kişinin eşin oldugunu unutmamalısın kendine ve sevdiğine özen göstermelisin erkekler kendileri küçük ev işlerini yapmalı örneğin akşam kendine tost yaptıysan o tabağı orda bırakma en azından mutfağa kaldır ya da ne bileyim nasıl olsa evlendik diye kişisel bakımını ihmal etme bıyıklı kadın olma mesela kırma küçük kırgınlıkları büyütme eğer yanlış yaptıysan hatanı farkına var özür dile ve tekrar etme
10 Yorumla - +1 yıl
Kişilerin karşı cinsten arkadaşı olmamali, Birbirlerine sevgilerini hissettirmeliKarsisinda ki kişinin insan olduğunu dört dörtlük olmadığını bilmeliGözlerini haramdan sakınmaliMaddiyata değil , maneviyata deger verilmeliOrtak hobileri mutkaka olmaliBirbirleriyle zaman geçirmeliler, Laf atmak, trip atmak yerine birbirlerini anlamayi tercih etmelilerErkegin sorumluluk sahibi olmasi, kadinin kanaatkar olmasi lazim
10 Yorumla - +1 yıl
Özveri, anlayış. Her zaman çözüm odaklı olmak ama önemli şart, bunları iki taraflı kafa kafaya vererek yapmak. Tek taraflı hiç birşey mümkün olmaz... Diğer bilinen şeyleri söylemeye zaten gerek yok...
10 Yorumla Sıkmayın fazla , değiştirmeye çalışmayın kişiliklerini zaten o kişiliğe aşık olmadınız mı neden değiştirmeye çalışıyorsunuz avcunuzda tutun fakat avuç içinden dışarısını sınır olarak gösterin
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. İlk zamanlardaki heyecan zamanla kendini saygıya bırakır.. eğer eşler birbirlerine sevginin yanında saygı da duymayı başarırlarsa evlilikleri uzun olur..
00 Yorumlaİki tarafta da birbirini anlayacak dinleyecek kim nerde eksiklik yapıyorsa uyarılmalı bak canım burda hatan var ya da bunu şöyle yapsan güzel olur gibi şeyler. Kavgalarda hangi taraf ateş ise karşısı su olmalı ortamı sakinleştirmeli ve herkes birbirinin sınırlarını çok iyi bilmeli o sınırlar geçilmemeli.
00 Yorumla- +1 yıl
Mucizeler beklemeyeceksin, başkalarıyla kıyaslamayacaksın, iki taraflı şeyler bunlar. Aşırısına hiç bir şeyde kaçılmayaxak. Ağızdan çıkan söz çıkmadan önce tartışmalı, insan nerede susacağını nerede konuşacağını bilmeli. Evlilik bir ortak yaşam ve sevgi saygı felsefesidir. Kuralları neleri kapsadığı gerektirdiği bellidir. Birbirini yeme değil yüceltmek gerekir taşımak gerekir
00 Yorumla Evet başına bir sürü şey gelicek ama sabretceksin evlisin çocuğun var vb aldatılırsın hele hamileyken ya da ısrarla kocana vermezsen ya zorla yapar ki daha iyi zevk alırsın ya da gece yatağın boş kalır tatlım o yüzden sabreden derviş muradına ermiş başa çıkamazsan direk kaynanaya başvur ya da görümceye
00 YorumlaKarşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve sadakat temelleri üzerine kurulan bir evliliğin, hayatın getireceği bütün olumsuzluklarda sallamaz, ayakta kalmaya devam eder. Şimdiden mutluluklar dilerim.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15,3b cevap paylaştı. 1- Evliliğe maddi manevi hazir olmak
2- Doğru eş seçimi
3- Kaliteli iletişim
4- iliskiye özen gosterip emek harcamak
5- Sevgi ve pozitif yaklaşım00 Yorumla- +1 yıl
Uyum, güven, saygı, sevgi, kaliteli vakit geçirme. Bu beşli korundukça ilişki sürüyor. Aksi halde don lastiği gibi uzatmaya dönüyor iş
00 Yorumla Üç maymunu oynamalı, beklentiyi minimuma indirmeli,
hep senden daha kötüsüne bakıp çok şükür biz yine iyiyiz dersen yürür.00 Yorumla- +1 yıl
Ben Sevgi devam ettikçe hiç bir sorunun hiç bir kötülüğün iki insanı ayıramayacağına inanıyorum ve biliyorum.
00 Yorumla sevgiye yapılan her darbe ilişkiyi bitirir. İnsanı ötekiyle tamamlanan bir varlık. Samimi olacaksın her şeyden önce. Çaba göstereceksin
00 Yorumla- +1 yıl
Felaket senaryoları niye yazıyosun. Başına kötü bişi gelirse yoluna devam edicen ölene kadar
04 Yorumla- +1 yıl
Sen olman gerektiği gibi ol. Ne eşler var eve kadın getirip grup yapıyolar :D. Hayat bu ne çıkacağı belli olmuyor. Yaşa ve gör ama felaket senaryoları kurmadan
- +1 yıl
Malesef ki böyle. Sen iyi düşün iyi ol. Bir gün dara düşersen kendine başka bir yol çiz ayakların üzerinde dur
Karşılıklı sevgi saygı ve bireylerin özel alanları olmalıdır mesela erkeğin çalışma odası gibi kadının kütüphanesi gibi buna benzer
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 809 cevap paylaştı. Çiftlerin hoşgörüyü ve saygıyı kaybetmemesi gerekiyor
00 YorumlaDürüst olmak lazım birde bir tarafın fedakar olması lazım
02 Yorumla- +1 yıl
Fedakarlık tehlikeli
- +1 yıl
Her iki tarafta anlayışlı olmalı ve herşeyden önce arkadaş olabilmeli.
00 Yorumla - +1 yıl
Saygı sevgi anlayış. Baglılık sadakat ve en önemlisi şuur hakim olmalı.
00 Yorumla - +1 yıl
Anlayış ve hoşgörü olmazsa olmazları diye düşünüyorum
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Şu erkekler orta ayarı bir tutturabilseler herşey çok güzel olacak aslında... " beni sevsin değer versin ilgilensin ama bir yandanda ara ara yokluğunu hissettirsin
010 Yorumla- +1 yıl
Hade ya siz kızların aradığı erkek modeli boylemi
- Cevap sahibi+1 yıl
Bence evet, en azından genelde böyledir... ben öyleyim. Yani gerçekten sevdiğinden dert gelmesi güzel :D Gönlümü alsın barışalım falan..
- +1 yıl
Peki gönlünü nasıl almasını isterdin
- Cevap sahibi+1 yıl
Bir şey söylenemez ki, gönül almanın tarifimi olur :d? Ama demek istediğim kızlar biraz deertli olmayı severler... bu ille de aldatmak falan değil, ki zaten iğrenç bir şey bence ama durum dediğüm gibi.. Kadın kölesi gibi davranmayın
- +1 yıl
İyi fikir verdin teşekkür 😊
- Cevap sahibi+1 yıl
Ne demek.. istediğimiz bu.. Kadına değer verin ilginizi gösterin.. Ama bir yandan da bıraksa da bırakır beni duygusunu içten hissetmeli kadın. Gerçekten böyle olun. Başarılar... :)
- +1 yıl
@yaralikurt1221 beni katma
- +1 yıl
Sevgimaslan: neden😉
- +1 yıl
@yaralikurt1221 öyle
- +1 yıl
Seni diğer kadınlardan ayıran ne özelliğin varki
- +1 yıl
Paran çok olacak konuştukça 100 doları çarpacaksın yüzüne. Nasıl olsa herşey para üzerine kurulu o hareket ona iltifat gibi gelir
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 812 cevap paylaştı. Aievi sorunlar ile cinsel monotonluk olmadıktan sonra o evlilik kolay kolay bitmez.
00 Yorumla- +1 yıl
Bence de zor iş uzun yıl devam ettirmek devam ettiren çiftlere helal olsun
00 Yorumla - +1 yıl
Tahammul yok artik kimsede birde evlilikler saglam temeller uzerine ve helal yoldan kurulmuyor
00 Yorumla Anlayıştır. Değişmeden kabullenmek, değiştirmeye çalışmamaktır.
00 Yorumla- +1 yıl
Karşılıklı olarak saygı duyulmalı kişisel alanlara müdahale edilmemeli.
00 Yorumla - +1 yıl
insanin kendisine saygisi var ise topluma da olur esine de gelecegine de
00 Yorumla - +1 yıl
Saygı, anlayış, sadakat ve güven çok önlemli bunlar olmazsa sevgi yetmez haliyle yürümez
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Biz cok asık evlendik 6 ay aynı evde dayabilidik sonra evleri ayırmalar ayrılıklar başladı 2 yıl sonra da boşandık ilgi olmayan ilişki bana göre değil
00 Yorumla - +1 yıl
Karşılıklı ilgiden çok erkek-kadın doğasını iyi bilmek gerekiyor. Şurada şu blogdaki yazıda erkeklerin fırsatçı olduğundan bahsedilmiş. Bence haklılar. www. ayrilikacisi. org/kadinlar-cikarci-erkekler-firsatcidir
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bizim evde ihanet olduğu için evlenmekten korkuyorum yani iki kişiden biri kendini feda etmesi gerekiyor..
01 Yorumla- +1 yıl
Kim ihanet etti
Sevgi, saygı, hoşgörü ve dogru kişiyi bulmak yeterli
00 Yorumla- +1 yıl
Fedakarlıklar, güven, saygı ve anlayış olduktan sonra evlilikler bir ömür boyu sürer
11 Yorumla Arkadaşlar merhaba ben watsaptan birinin telefonu nu engelledim sonra rehber de kayıtlı değildi ama watsapta görünüyordu numara sonra watsaptan engeli kaldırdım numara kalktı o numarayı nasıl bulurum
00 Yorumla- +1 yıl
Henüz pek bir deneyimim olmadı ama kesinlikle fantezi dolu bir cinsel yaşam olmalı. Erkekler hep çok farklı şeyler denemek istiyorlar. Bazen ben bile ne yapacağımı şaşırıyorum.
00 Yorumla bir kere başta güven olması şart herşeye kolay kusulmemeli ne olursa olsun her iki tarafında birbirinin yanında olmalı
00 YorumlaSevgi ve saygi bitmezse herseyi ayakta tutar, hatta sevgi bile bitse belki saygi devam ederse yinede cok mutlu olursun
00 Yorumla- +1 yıl
İki tarafın da anlayışlı olması lazım
40 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Erkek adam gibi adam olur destek çıkarsa guzel sürer evlilik
035 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Hmmm
- Cevap sahibi+1 yıl
Kadın hep yapıyor zaten
- Cevap sahibi+1 yıl
Erkeklerden daha çok deger veriyoruz
- Cevap sahibi+1 yıl
Sizde şımarip üstümüze geliyorsunuz fazla deger soytarıyi kral eder
- Cevap sahibi+1 yıl
😃😃
- Cevap sahibi+1 yıl
Neysee
- Cevap sahibi+1 yıl
Saçma sapan yazmayin
- Cevap sahibi+1 yıl
Hayatiniz beni ilgilendirmez
- Cevap sahibi+1 yıl
Anlamadm
- Cevap sahibi+1 yıl
He iyi bakın beyefendi siz erkek olarak kemdi fikrinizi ben kız olarak kendi fikrimi söyledim her iki taraf hakli yere belki biseyler söylüyor ama her şeyden önce erkek doğru olmalı
- Cevap sahibi+1 yıl
Çünkü kız bir çiçektir çabuk incinir sizin gibi koca katırlar guzel davransn
- Cevap sahibi+1 yıl
😂😂😂🙈🙈haja
- Cevap sahibi+1 yıl
Aklında sorun mi var?
- Cevap sahibi+1 yıl
Psikoljin bozulmuş senin git tedavi ol bence
- Cevap sahibi+1 yıl
Cahille münakaşaya girersem böyle olur neyse daha fazla seviyene inmiyim görünen köy klavuz istemez
- Cevap sahibi+1 yıl
Psikoljin bozuk senin valla bak bence tedavi ol bu kadar kendini yıpratma kendine zarar verirsn lafa baktım laf değil adamligina baktım adam değilsin senle kimse anlaşamaz
- Cevap sahibi+1 yıl
Sende al ailenden birini yanına evde kalsn nisanlini s. kiyorsn:)
- Cevap sahibi+1 yıl
Namussuzlasma
- Cevap sahibi+1 yıl
Şimdi türü git
- +1 yıl
İhanet edilmemeli yalan söylenmemeli her iki aileye saygı gosterilmeli
00 Yorumla - Devamını Gör (56)
Devamını Gör(111)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Çok haklısınız. Çevremizdeki birçok ilişki günümüz koşullarında odağını, bağını ve arkadaşlığını kaybediyor. Belki biraz öyle görüyor, belki kimi zaman hayat koşullarında yoruluyor.
Fakat araştırmaların bize gösterdiği bir ilişkiyi zinde tutan şey, güvenli işleyen bir ilişki olarak korumak, derin bir arkadaşlık kurmak ve her zaman sevgili olmaya devam etmektir.
Güvenli işleyen ilişki gerektiğinde partnere ulaşabilmek, onun dikkatini ilgisini çekebilmek, partnere karşı ulaşılabilir olmak, herhangi bir durumda ihtiyaç halinde arkasında durmak, ilişkiyi hayatta önceliğiniz haline getirmektir.
Derin arkadaşlığı biraz daha açarsam (aslında en yakın arkadaşınızla olduğu gibi);
Tüm bunların yanında ilişki canlıdır. Sürekli emek gerektirir. Sevgililiği ve arkadaşlığı korumak ilişkinizi besleyecektir. Maalesef çok az ilişkide ömür boyu sevgililik görüyoruz. Ama görmemek olamayacağı anlamına gelmiyor.
Siz istedikçe her şey mümkün.
İlişkinizi hep canlı tutmanız dileklerimle,
Cok guzel bir aciklamaydi cok tesekkur ederim. Bu soylediklerinizin hepsine katiliyorum gercekten boyle olundugunda hic bir sorun kalmaz. İnsallah brnim de evliliğim bu şekilde ilerler ve hic zedelenmez.. nisanli oldugum icin surekli bunlari dusunuyorum.. daha once taniyo olmama ragmrn nişanlandktan sonra bunlari düşünmeye basladim. Bu yuzden biraz endiseliyim
Endişenizi anlıyorum. Hayatta her şey insanlar için. Elbette problemler, zorluklar olacaktır. Fakat el ele oldukça hepsinin üstesinden gelememeniz için bir neden yok. Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiler,
İcimi cok rahatlattiniz gercekten cok tesekkur ederim
Ne demek:) Sevgilerimle...
Çok haklısınız Melis abla. Dediklerinize katılıyorum, ama benim düşünceme göre Sevgi yoksa hiç bir şey ilişkiyi devam ettiremez. Sevgi varsa da Sorunlara rağmen devam edebilir. Tabi benim düşüncem :)
Melis hanım, tabiki siz bu konunun uzmanısınız ama söylediklerinize bir kaç şey eklemek istiyorum ben.
Düşünsenize yukarıda anlattıklarınızı yapmak tabiki çok güzel ama 1 yıl, 2-3-4-5 yıl bunları aynı kişiyle yapıyorsunuz, 6-7-8-9-10 yıl. Ben tüm bunların bu kadar uzun bir süre boyunca aynı kişiyle yapmaktan sıkılmayacak bir insan olacağını zannetmiyorum. Cinsel sorunların da olmadığını varsayıyorum bunu söylerken. Birde cinsel sorunlar olursa mümkün değil bu kadar uzun uyumlu bir süreç olması. Dolayısıyla şunu eklemek istiyorum. Çiftlerin sadece kendilerine ait, sadece kendi arkadaşlarıyla birlikte zaman geçireceği, belki de ayda 2-3 gün eş ve çocukları düşünmeyeceği, aileyi düşünmeyeceği sadece kendi mutlu olduğu şeyleri yalnız ya da diğer arkadaşlarıyla yapacağı faaliyetler ve zamanlar oluşturulmalı diye düşünüyorum. Bu kadın ve erkek iki taraf içinde geçerlidir ve çiftler bu konuda birbirlerine destek ve saygılı olmalıdırlar. Hatta belli bir süre yılda 1 ay vb.. tamamen ayrı zaman geçirme gibi.. ne olursa olsun aynı kişiyle çok uzun yıllar boyunca bir sevgili bir arkadaş olarak, aynı evde, aynı yerlerde, sürekli tekrarlanan faaliyetler yapmak çiftleri birbiri ile sevgili olmaktan çıkaracak ve ilişki daha çok başka bişeye benzeyecektir. Diye düşünüyorum. Syg
@joeyzassa
Merhaba,
Çok haklısınız. Siz çok daha sonrası için fikrinizi sunmuşsunuz. Ve gerçekten birçok çiftin zorlandığı yerden bakmışsınız.
Öncelikle elbette birçok problem olacaktır. İlişki sürekli evrilir. Fakat sizin burada da bahsettiğiniz gibi çiftin kendine özel başbaşa vakitleri tekrar aşkı hatırlamalarına yardımcı olacaktır.
Fakat buradaki handikap yaşanmışlıklar arttığında eğer çiftin girdiği kısır döngüler ve çözemediği problemler varsa, artar ve çifti yormaya başlar.
Senelerdir aynı problemler konuşuluyor ve çözülemiyorsa kopmalara neden olur. Hatta öyleki baş başa vakitlerde de ortaya çıkarak, baş başa vakitlerden de kaçınılmasına neden olur.
Araya çocuklar girdiğinde öncelikler değişmişse, artık çift olarak geçirilen özel vakitler kısıtlanmışsa bu duruma tuz biber olur.
Genellikle de bu iki durum birbirine neden olur. Yılların getirdiği çözümsüzlükler uzaklaşmaya, uzaklıklar çözümsüzlüklere neden olur.
İki çözümü vardır. Bunlardan bir tanesi arkadaşlarınızla olduğu gibi problemin konusu değil de hep yaşadığınız döngüler ve bunların hissettirdikleri üzerine konuşabilmek ya da olamıyorsa da destek alarak ilişkinize bakım yapmak ve yenilemek.
Kolay olduğunu söyleyemem ama mümkün olduğunu söyleyebilirim.
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Teşekkürler.
Sevgilerimle,
@BarışInfinity2020
Merhaba,
Çok haklısınız. Sevgi her şey için ön koşuldur.
Bilakis, fikrinizle yaptığınız zenginleştirme için teşekkür ederim.
Sevgilerimle,
@Melis Yiğitbaş Ben Teşekkür ederim Detaylı ve ayrıntılı açıkladığınız için :)