Ne diyorsunuz? Eşiniz bilgi verdikten sonra her yere gidebilir mi? Normal olan nedir sizce? Normal olan hangisidir bilgi vermek mi izin istemek mi sizce?
Eşler bir yere giderken izin mi almalı, bilgi mi vermeli?
Eşler birbirinden habersiz iş yapmamalı.. Netice itibarıyla eve geldim eşim yok haberim yok ne yapacağım endişeleneceğim dünyanın bin türlü hali varken En azından gideceği yeri yarınki planını bana söylemeli.. aksilik olduğunda.. aramam gereken numaraları da bilirim böylece.. kendisine ulaşamadığımda.. Gün içinde zaten çiftlerin mesajlaşması da önemli.. habersiz kalmak çok can sıkıcı
İzin almayı hoş bir tabir olarak görmüyorum. Evleneceğim kadın benim eşim olucak sadece kölem değil sonuçta. Zaten nezaman nereye gideceğini bilmeyen bunu dengeye oturtamayan bir kadınla asla evlenmem. Evlendiğim kadın basit tabirle nerede ne yapması gerektiğini bilicek nereye nezaman gitmesi gerektiğini de bilicek bana saygısından dolayıda haber verirse memnun olurum.
Bilgi elbet vermeli verilmeli bence ama izin almak saçma. Ben söylerim o zaten benim iyiliğimi düşünür. Benim için uygun değilse gitmeni istemiyorum ama sen bilirsin der. Ben de eğer öyle düşünüyor isem gitmem ya da giderim. İzin almak nedir ya veli gibi
islama göre izin almadan gidemez... laik - kemalist veya gayrımüslim ideolojik yaşam tarzlarında ise , haberin olsun denir ,, bazen de sanane .. yaşam sizin.. eş de sizi aile de sizin.. yaşam tarzınız nasılsa buna göre düzenlersiniz sistemi.. malum islami değer ve kanunlara pek çok insan yobazlık veya öcülük gözüyle bakıyor günümüzde.. kendileri bilir. herkes zaten kendi yaşam tarzına göre bir eş bulup evleniyor genelde. ortada bir problem göremiyorum yani.
Bir yere gitmek için izin almalı Zaten izin almayıp haberin olsun dedikten sonra izin almasına gerek yok Zaten haberin olsun demek ben gidiyorum demektir Ayrıca yukarıda birisi hakkım yok buna demiş Kardeş tamamen yanlışsın Hakkın var Onun senin yanında Seninde onun yanında hakkı var Dinen de sormak zorunda Eğer sen izin vermediysen gidemez Daha doğrusu gitmemeli Dinini bilen bir mümin kadın eşi izin vermediği zaman asla kızmaz ve gitmez Çünkü en hayırlı kadın eşinin dediğini yapandır
Bilgi vermeli çünkü kimse kimsenin sahibi değil sadece 'ben bugün şuraya gidiyorum haberin olsun' denilmeli, çünkü eğer 'ben şuraya gidebilir miyim?' gibi cümleler kullanılırsa bu karşı tarafın gururunu okşar ve ilişkide benim sözüm dinleniyor bundan sonra ben ne dersem o kafalarına girer.
İzin istemesine gerek yokda yani her konuda değil mesela annemlere gidebilir miyim gibisinden kolay bir soruyu sormasına gerek yoktur bence ama arkadaşlarla partiye gidebilir miyim demesi gibi soruda bence bir izin istenmesi lazım bilgi vermesi iyi olur
Kardeşim izinle bilgiyi karistiriyorsunuz Bir hususta önce izin alınır sonra onla ilgili kısa bir bilgi verilir olay budur Karicim akşam yemeğe gidebilir miyim Tabiki kimlerle nereye Eski okul arkadaşlarımla falanca restorana olay bu
Yerine göre değişir ben 1 aydı bu akşamki eski lise sınıfımızla buluşmak icin eşimin gönlünü yapmaya calışıyorum. Ama alışveriş aile arkadaş o tarz yerlere eşim evde yoksa bilgi veririm ama izin istemem. Eşim evdeyse aramizda anlasırız
Bazen bilgi hazen izin... cumartesi adam arkadaşlarımla buluşacagim derse bilgin olsun ya da ben dersem saçma olur izin almaliyiz birbimizden ama evdeyken işteyken normal saatlerde bilgi
Kılıbık değilim 😂 ama izin istiyorum %90 da veriyor daha neden havaya girip ben derim izin istemem felan tavrına girilsinki? Azcık olgun düsünmek lazım bu konularda cünkü bu hayatı ikiniz paylaşıyorsunuz sonuç olarak.
İzin almak/vermek ne demek ki? Eşler birbirine güvenip, arkadaş çevresini tanıdıktan sonra nereye kiminle gideceği pek önemli değil. Elbette ki bir yere giderken haber verilmeli.
Gittiği yere göre değişir tabiki. Her yere gidemez. Ama sürekli gittiği benim de sakınca görmediğim belli yerler varsa elbette gidebilir. Ama her yere değil
Arada saygı varsa bilgi vermek gerekir kimse kimsenin sahibi değil onun içinde izin almak yersiz saçma ama tabi evli insanlar hem kendi hemde evliliğinin dirliği için yaptıklarına dikkat etmeli
Bilgi verip gitmek emirvaki hareketten başka bir şey değil. Ne demek gidiyorum. Eşin istemez ise bir yere gidemezsin iki tarafında birbiri üzerinde hakkı var. ne kadın üstün ne erkek
En İyi Cevaplar