İzin alır
Haber verir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Genel manada haber verir ama bir kişi eşinin hiç istemediği bir yere gidecekse ve eşi gitme demişse onu da dinlemeli ya da makul zeminde kendini izah etmelidir.
Hım haklısınız. Aslında insan olarak konuşarak anlaşmak kadar iyi bir şey yok.
Tabii ama bazen anlaşamazsın 😁
: /
haber vermenin , izin almaktan daha mantıklı ve insancıl bir eylem bence
İki sevgilinin veya eşinden bir yere gitmek için birbirinden izin alması sorunsalı insanlık dışı bir olaydır bence, neyin izini? Kimin izini? 5 yaşında çocuktan bahsetmiyorsak izin diye bir kavramdan da bahsedilmez nedir yani? "Sevgilim ben evcilik oynamak için sokağa gidebilir miyim" mi demesi beklenir bilemiyorum? İnsancıl olarak haber verilmesi yeterli olacaktır.
İlk dediğine bende katılıyorum.
İkinci paragrafta haykırdım gülmekten : ) üstat toplu taşımadayım herkes bana bakcağdı kötü oldu ama boşverdim ahahha : )
Ya üstat, yetişkin insanlarız, kendini ve karşısındakini bilir insan ve haber verir 5 yaşında ki çocuk değiller ki kendini bilmeyen biriyse ne işin var zaten be :D
Ya üstat bazıları cidden çok fena bazen öyle şeylere şahit oluyorum ki hay ben sizin kafanıza diyorum :D :D :D
Boş ver be üstat tenha bi yere geçip gül ben öyle yapıyorum :D
Kesinlikle üstat bu zaten erkeğin ya da kadının egemen olduğu ilişkiler çok sağlıklı değil bence. Ortak bir kültür ve yaşam şekli inşa etmediğin müddetce bu sıkıntı
Sorma geçen bende oldum sahit. Aboo dedim yani.
: )
Neyi : ) neye şahit olduğumu mu. Organiğin yorumunda yazdım
: )
Öyle elbette.
İzin alan da var haber veren de var. Bu tamamen aralarındaki ilişkiye hatta ilişkideki hiyerarşiye bağlı. Mesela son zamanlarda kölelik mevzusu da baya popüler onlar izin almadan bir şey yapamaz jdjddj
Normalde haber vermek, bilgi vermek daha doğrudur ve bence gereklidir. Nerede olduğu bilinmeli, dünyanın binbir türlü hali var...
Yav geçen gün bir olaya şahit oldum şok geçirdim bunun üzerine ya dedim böyle ilişki mi olur (kölelik mevzusu )
İkincil paragrafta yani eşlerin partnerlerin birbirine haber vermesi iyidir. Dediğin gibi sıkıntılı zamanlar.
Hatta kıza dedim, bizim ortak bir arkadaşımız vardı okuldan. Onlara göre bu kölelik değil daha yumuşatılmış versiyonunu kullanıyorlar , neymiş sevgilileri kıskanıyormuş , kıskanılmayı seviyorlar mış.
Şaşırtıcı bir durum. Garip yani.
Olmasi gereken normal iliskilerde haber verilir surda surdayim diye.
Ama Turk toplumunda sanirim kadinlar izin alir, erkekler ise direk kafasina gore gider takilir, izni birak haber vermek bile yok 😄
Kesinlikle haklısın. : )
2 paragrafta acı ama gülümsedim. : )
🙃🙃😅
Eic icin tskler 🥰
Rica ederim
Bence burada en makul ve doğal olanı haber vermek 🌿😊. İzin almak biraz çocuklukta kalmalı çünkü yetişkin insanlar birbirine güvenmeli. Evlilikte veya ilişkide bir yere giderken haber vermek hem saygı göstermektir hem de güven duygusunu pekiştirir. Tabii arada espriyle karışık “izin alıyorum” dediğimiz anlar olur ama asıl olan gönüllüce ve sevgiyle haber vermek. İki insan da kendini güvende ve değerli hisseder 💖. Sen ne dersin, hangisi daha içinden geliyor?
Cevap
6Cevap
Sadece reşit olmayan insanların herhangi bir konuda izin alması gerektiğini düşünüyorum.
"Benden izin alacaksın, bana izin verir misin?" şeklindeki yaklaşımlar normal değil aksine sorunlu bir iliskileri olduğunu gösteriyor..
Kesinlikle dediğinde hemfikiriz kuzen.. : )
Öyle diyorlar bu aralar bende pusulalar şaşmış durumda. : )
Haber versin ya. eğer vermiyorsa ilişkinin ne anlamı var.. ben aşkımın nerde olduğunu da bilmeye hakkım var sonuçta. ayrı evin içinde yabancı gibi. Bir ilişki istemem.
Haklısınız : )
İzin almak değil haber vermek gerekir... Acil bi durum oluşur birşeyler olur. Ulaşılmak istenir ama o anda farklı bir konumda olunur. Kimin nerede olduğunu bilmek en doğrusudur...
Kesinlikle haklısınız.
Anası babası mıyız izin istensin. Baksan yetişkinler ama ergen gibi kimisi. Kaçın öylesinden gerek yok.
Kesinlikle : ) bi haber verilir değil mi yoksa onada mı gerek yok : )
Haber vermek tabii gerek ve dürüstçe olmalı. Kimlesin neredesin veya kimle neredeydin konusunda da doğrusunu söylemeli.
Haklısın. Bu bildirim ayarlarım bozulması hayra alamet değil. Görmemişim bunları yav. :/
Mühim değil. KS güncelleme alır yakında.
Umarım alır.
O yüzden bu aksaklıklar oluyor, sistem bizi atıp duruyor o anlamda söyledim.
Evet haklısın...
bazen yorumlarda yarım kesiyor yorumlarımı. İki noktalı yorumları özellikle
İlk yorumda iki nokta varsa kesiyor yorumu. İkinci yorumda o hata olmuyor cok sıkıntı varda.
Bana olmamıştı o hiç, ilginçmiş.
Evet belkide mobilde olan bazı hatalar bilgisayar ortamında olmuyordur.
Ben de uygulamadayım.
Genellikle haber verir. Nadiren izin alınabilir 🤓
Hım evet haber verilmesi daha makul gibi : )
Nezaketen haber vermesi gerekiyor elbette. Benim erkek arkadaşım haber vermezse kırılırım.
Elbedte öyle olması gerekir. Haklısınız.
Kesinlikle haber verilmeli. Zaten istemediğim bir yere gitmem/gitmez 😏
: ) anladım elbette haklısınız.
İzin ya da haber diye ayrılmamalı ki bahsedersin eğer uymazsa gitmezsin olay bu
Yani anlayabiliyorum. Haklısınız kendinizce : );
Kendimce değil
Neden değil : )
Tek taraflı olması bir anlam ifade etmiyor
He bak o konuda haklısın
Kendime hayali bir karakter yarattım hergün farklı bir kılıkta
Bendeki hergün değişmiyor. : ) bendede var bir hayali karakter
Tuhaf ve anlaşılmaz empatiden yoksun
Sizin hayali karakter mi yoksa
Ben sabitim
Ben değilim galiba : )
Siz de sabitsiniz ama imkan varken yanımda olmanız gerekmez mi? Vesselam
İmkan yok galiba zira yorgunluk, hastalıklar ve histerik olarak problemler yaşıyorum aleykum selam.
Ev hanımıysa izin almalı ama değilse almamalı çünkü kadının çalışmadığı evliliklerde erkek evin reisidir
Neden öyle düşündünüz. Merak ettim doğrusu
Çünkü erkek evi geçindirdiği için evin yöneticisi olmuş oluyor lider oluyor ama kadın çalışıyorsa ikisi de lider oluyor bu yüzden çalışan kadın izin almamalı
Fikrinizi anlıyorum fakat sırf biri çalışıyor ya da çalışmıyor diye liderlik alınıp verilmemeli ya da öyle düşünülmemeli diye düşünmekteyim. Eşit bireyler olarak.
Ben kadın ev hanımıysa erkek ezebilir demiyorum ama dinimizde eğer kadın ev hanımıysa kocasından izinsiz bir şey yapamaz çünkü kocası ona baktığı için lideri olmuş oluyor
Bilmiyorum bu konuda bilgim yok fakat kadınların birer köle olduğunu düşünmüyorum. Emanettir kadınlar hakkı , hukuku gözetmek lazım ben öyle biliyorum. Çalışsada çalışmasada aynı haklara sahip olmalı.
Ben de zaten köle demedim ki. Ben de bir kadınım kadınları aşağılamam.
İzin almak değil haber vermek bilgi ver ek daha mantıklı ve iyi olanı. Ben eşimden izin almam o da benden almaz sasece haber veririz. Gitmememiz gereken bir yerse zaten gitmeyiz
Anlıyorum haklısınız..
İki taraf birbirine gerçekten güven veriyorsa izin değil sadece haber verilir
Kesinlikle dediğiniz gibi
Anlayış ve saygı çervesinde eşler birbirine haber vermek zorundadır..
Elbette .
Öyle
Haber etmek doğru olandır bana göre 🙃
Galiba öyle : )
Haber verse iyi olur
Elbette. Haklısın.
nezaket gereği haber vermek iyidir
Elbette
Kesinlikle haberdar edilmeli
Elbette
Eşler birbirine haber vermelidir.
Elbette : )