Arkadaşlar kocamla 8 yıllık evliyiz. Ama kocamda bu yıl böbrek hastalığı çıktı ve şu an diyalize giriyor, iyice de çekilmez oldu. Ben artık huzursuzum ve boşanmak istiyorum. Boşanırsam evden pay ve nafaka alabilir miyim?
Cevabın nedir?
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce sana yuh diyorum, evlenirken iyi günde kötü günde verdiyin söz bu şekilmiydi, unutma ki bu hayat sinav dünyasi, sende kocanla sinaniyorsundur,
Sen kalkipta o hasta adamda birşeyler koparma derdindesin, işte sen ve senin gibiler yüzünden erkekler evlenmekten çekiniyor, biliyorlarki evlendiyi zaman bahaneyi bahaneye katip boşanip nafakaya baglatmak, mal paylaşimi yapmak,
Allah seni bildiyi gibi yapsin, inşaAllah sana hiç bir şey nasip etmesin, hele yemeyi hiç nasip etmesin 😡😤😠30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba,
Evet alırsın çünkü adalet sadece sözde...245 Yorumla- +1 yıl
Cok acimasizca degil mi?
- +1 yıl
Malesef hayat bu insan evladı çiğ süt emmiş
- +1 yıl
Dogru cok dogru cok acimasiz bisey bu 😑😤😠😡😩
- +1 yıl
Maalesef abiisi hayırlısı bu tarz kişilerden uzak durmalı dikkat etmeli
- +1 yıl
Ayn
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılYargıtay'ın emsal kararında “Hasta kocasına bakmayan kadın nafaka hakkını kaybeder" denilmişti.
İstersen detaylı bilgi için bir avukat ile görüş.60 Yorumla
+1 yılBirgün sende aynı duruma düşersin o zaman yanında kimse olmaz.
180 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
112
Cevap
186Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 65,5b cevap paylaştı. Hayırlı kadın dedikleri bu olsa gerek
450 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 43,4b cevap paylaştı.
+1 yılAllah nasip eder mi sana peki gadası
20 Yorumla Burada ki yazında gerçekten çok iğrençlik var.
Kocanın hasta olduğunu biliyorsun ve amacını da kendin söylüyorsun nafaka ve evden pay.
Yani bu yazdıklarını kendin okuyunca bir anlam çıkartamıyor musun?
Gerçekten sadık ve güven çok önemli görüyorum ki sende bunlar yok.
Ne desem ne yazsam boş allah ıslah eder de doğru yolu bulursun inş.00 YorumlaBöyle bir şey olmuştu beyefendi kanser olmuş hastaymış kadın boşanmak istedi ve mahkemeye başvurdu. Mahkeme aklı başında olan tüm insanların düşündüğü şeyi söyledi. Hasta kocasından boşanan nafaka alamaz. Boşanmak sizin hakkınız olabilir ama yüzsüz gibi hasta insandan nafaka istemek değil.
40 Yorumla
+1 yılEvlilik iyi günde kötü günde hastalıkta olur sen evlilik kurumunu yanlış anlamışsın neyse evlendikten sonra edindiği mal varlığının yarısını alabiliyorsun. Fakat hastalıkta terk eden eş olduğum için kusurlusun..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılHastalıkta sağlıkta diye binikah memuru başta söyler niye kabul ediyorsunuz başta arkadaş hayatta herşey var hastalık olur ama yalniz bırakıp gidip sadece mal varlığı için kendi menfaatin için rahat yaşayacaksın ee sonra o adam vefat edecek sen nasıl bir insanın vicdanın rahat mi edecek bir insanı hastalığında bırakıp gidersen gün gelir sana da aynısı olmayacağı ne malum nankör ve paragöz olmayın bu kadar empati kurun bee Allah ıslah etsin..
21 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılBütün mesele paramı?
Peki aynı durumda sen olsaydın giden o olsaydı...51 Yorumla Vay be eşin hasta sen nafaka pesindesin? Ben bile bunu kocama yapamam o beni dövdüğü halde hasta olsa bakarım sanırım ben enayiyim
84 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 752 cevap paylaştı.
+1 yılSana ne desem bilemedim ki ben şimdi 😵 nasıl kizssm , nasıl kufretsem , nasıl öfkemi kussam. Değer mi ki acaba bunları yapmama? Karaktersizligin ve utanmazligin had safhada iken , ne anlamı var , neticede Yarabbi Şükür diyeceksin. Sonra kendine yeni avlar arayacaksin. Allah hidayet versin inşallah.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAlabilirsin de sevmek bu değildir ki sevmek hayatı paylaşmaktır onunla bir ömür yaşamaktır. Sözde imzayı atarken hastalıkta sağlıkta diyorsunuz boşanmak yerine eşini anlamaya çalışmalısın.
Bir diğeri böbrek rahatsızlığı olduğu için kendisini kötü hissediyor senin onu boşamadan onun için daha da kötü olacak12 Yorumla- +1 yıl
Ya kadın alay ediyor hepinizle yormayın kendinizi şu aptal sorular için
- +1 yıl
Bu konuda alay ettiğini düşünmüyorum görüyoruz bu tür olayları ve bir çok olaya şahit oluyorum
Umarım trol bir sorudur. Şayet değilse en büyük duam ve bedduamdır size ve sizin gibilere "yaşattığınızı yaşamadan ölmeyin ve gölünüzdekiler kaderiniz olsun. " Allah o adama öyle bir şifa versin, öyle güç kuvvet para iman versinki bakınca görünce başınızı taşlara vura vura... neyse
10 YorumlaHem adam hasta hemde nafaka mi dusunuyorsun bosanman zaten bı darbe daha fazla ne yapabilirim diye mi kafa yoruyorsun insana ne gelirse en yakınından gelirmis derler doğruluğunu kanitladin az buçuk bı vicdan sahibi olsanız da dünya pislikten temizlense
10 YorumlaKökten çözüm adamı öldürüyor sun sen direk. Yaptığına hak vermiyorum ayrıca onunla aşkın için evlendiğini de düşünmüyorum. Sen o nikah masasına oturduğunda hastalikta, sağlıkta beraber olmak için söz verdin şimdi hasta olduğu için boşanıyorsun ve bana ne düşer ediyorsun. Seni anlamaya çalışıyorum senin içinde kolay değil tabiki. bir insan yüzünden hayatından ödün vermek zorunda değilsin ama yapmak istediğin sey çok yanlış
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 942 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirken iyi gun de kotu gun de hastalikta saglikta × oglu z yi eş olarak kqbul ediyormusunuz diye bir soru soruyorlar ve heyacanla sabirsizca mitlulukla haykirarak verdigin evet cevabinin karsiligi bumu yaziklar olsunnnnn
Allah eşin de hayirlisini versin11 Yorumla- +1 yıl
Güzel konuşmuşsunda bunlar onu anlamaz
+1 yılPay kesinlikle alırsın. Ancak nafaka boşandığında yoksulluğa düşen tarafa verilir. Eşin çalışıyor mu, varlıklı mı? Mesela eğer sen çalışıyorsan ancak eşin çalışamıyorsa eşine sen nafaka vermek zorunda kalabilirsin buna dikkat et, yeni evliysen ziynet eşyalarını talep et. Buradaki yorumlara da bakma. Hayatını kimseye adamak zorunda değilsin. Senden böyle fedakarlıklar bekleyenler başlarına aynısı gelse hepsi senin yaptığını yapmaya bakar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılHani hastalıkta sağlıkta bir ömür boyuydu. Hayatta bir kere önemli bir adım atılıyor onda da gerçekçi olun Allah aşkına
Adam hasta çekilmez olsa bile bu senin imtihanın ve senden ondan kaçıyosun dünyalık cenneti bırakıp.
Bide nafaka düşünüyosın yazık valla senin gibi insanlar yüzünden insanlık ölmüş demek istemiyorum00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılBence bir avukatla gorus, daha dogru bilgi alirsin. Burada seni elestirenlere de anlam veremiyorum. Esi hasta ya da degil, bosanmayi istemek herkesin hakki. Demek ki onceden de sevgin yoktu, simdi hastalaninca da sevmedigin birine katlanmak zorunda degilsin. Bir de nafaka almak istemeni elestirenler olabilir. Ancak bu da en dogal hakkin. Kadinlarin kazanilmis haklarini ellerinden almaya ne kadar merakli bazi art niyetli insan musveddeleri...
10 Yorumla
+1 yılGeçenlerde bir tanesi "kocama miras kaldı eve gelmiyor" diye soru açmıştı. Orada iyi günde kadına tekme atan erkek örneği verdi. Burada da kötü günde adama tekme atan kadın örneği var. Siz beş para etmezsiniz! Yazık...
50 Yorumla
+1 yılEvlenirken ne diyorlar!!!
"HASTALIKTA VE SAĞLIKTA "
peki boşandın ve nafaka aldın aynısı senin başına gelirse yüzüne bakan kimse olacak mi düşün bakalım.60 YorumlaTrol olduğunu düşünüyorum. Bir insanla hayatını birleştirdiğin zaman onun hastalıklarını da göze Alman gerekir, hayatın kötü suprizlerini de. Boşuna evlenirken hastalık da sağlık da diye söz vermiyorlar. Ne kadar çekilmez olursa olsun, sevgi her kalbi iyileştirir ve her şeyin üstesinden gelir.
10 Yorumla
+1 yıl"İyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta evet" cümlesinin buradan boş olduğunu bir kez daha anlıyoruz... Evlilik ciddi bir müessese, ne diyebilirim ki.. Hayat sizin, ama vicdanınız peşinizi bırakmayabilir, dikkat..
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöbrek hastasi adamdan bosanip birde hala sana para vermesini istiyorsun zaten diyalize gidiyor ameliyat gibi kendinden geçiyor adam sen ne bencil bir mahluksun
Ha tahammül etmezsin mecbur muyum evli olmak falan busey diyemem ama madem bırakmak istiyorsun tertemiz ayrıl kendin çalış kendin kazan10 Yorumla
+1 yılAllah senin belani versin diyorum hayatimda ilk defa, gercekten senin gibi insanlar hic birseyi hak etmiyor. Cok sinirlendim ya
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnun açısından yaşadığı durumun kötülüğünü hiç düşündün mü?
Onun yerinde sende olabilirdin. O seni bu halde bırakıp bide para peşine mal peşine düşse kendini değersiz hissetmez miydin?
Onu sekiz yıl boyunca hiç mi sevmedin sevmediysen neden evli kaldın?
Hastalandı dıe insan mı bosanir veya mal peşine mi düşülür10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. O adamı öyle bırakmak? vicdanın el verecek mi buna? Üstüne nafaka düşünüyorsun yazık
70 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. mars kolonisi icin ismini yazdırmayi düşünür müsün.. zira bizimle değilsınn..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Siz hastalikta ve Saglikta diye söz vermediniz mi? Adam hasta ve sen para derdine düsmüssün nasil yiyeceksin o parayi?
50 Yorumla
+1 yılPeki 8 yillik evlisin 8 yildir hiçmi sevmedin saygi duymadin sonuçta hastalikta bir imtihandir kocanin yaninda olmak daha iyidir 8 yildir menfaatin icin hasta olmasini mi bekledin
40 Yorumla
+1 yılAynı durumda sen olsan ve eşin senden ayrılmak istese ne hissederdin çok merak ediyorum.
50 YorumlaYuh be kadın sen. nasil insansın kocam hasta diyorsun kocam lafiyla hasta bosanicam lafını hangi yüzle kullanıyorsun sen kfenin cebimi var ki sen dünya malını düşünüyorsun yazık aciyorum siz insan adı altında olan iğrenç mahlukatlar
40 YorumlaHastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde sözüne ne oldu böyle.. Değerlerimiz hemen silip atılabilir olmuş.
30 YorumlaHem hasta adamı bu halde bırakıyorsun hem de nafaka pay peşine mi düşüyorsun? Böyle durumlarda kadın kocası a nafaka ödemeli
41 Yorumla
+1 yılBıde gelıp burda bu yazıyı yazıyosun dimi hanımefendi kocan hasta sende bırakmak ıstıyosun sen hasta olsaydın sana bunun aynısı yapılsaydı acaba ne düşünürdün dermisin?
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEşinle sağlığında herşey güzeldi şimdi rahatsızlanıncamı istenmiyor asıl kötü günde onun yanında olmalısın neden boyle yapıyorsun onun durumunda sende olabılırdın çocuk var mı
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 518 cevap paylaştı. ALLAH Senin gibi eşi düşman başına bile vermesin bu adalet bu şekilde olduğu sürece adamın donunu bile alırsın 🤦♀️
40 Yorumla
+1 yılInsan böylelerini gördükce evlilikten soğuyor kimseye güvenemiyor evliliginiz ölmüs olsun da insanliginda mi öldü
41 Yorumla
+1 yıltrolsen komik değil değilsen allah belanı tez zamanda verir yemin etmedinmi kadın sen hastalıkta sağlıkta diye allah senin gibisinin eline düşürmesin kimi var öldükten sonra evlenemez kimi var yaşarken gömer evlerden ırak 😑
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. evlenirken hastalıkta savaşta diye evlendin
yarı yolda bırakıyorsun
birde adamdan para istemek hakkın değil bence
eş ol kocanın yanında dur
olması gereken de budur
illaki gideceksen zarar vermeden git00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirken iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta yanında olmayı göze alamıyorsanız neden evleniyorsunuzs ki 🙄🙄iyi gün eşi misiniz siz 😡😡
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam hasta, boşanmak isteyen sensin ve beraber yaşamayı istemediğin adamın parasını istiyorsun.. sende vicdan var mı
60 Yorumla
+1 yılİnşallah onun yaşadığı hastalığın 1000 katı seni bulur.
60 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılKaçma kızım dayan. Yoksa başka sıkıntıların olur, hayat laylaylom değil. Hem hani kadınlar bir numaraydı imkansız diye bişi yoktu onlar için, ilk zorlukta kaçıyorsunuz. Yazık o adama.
10 Yorumla
+1 yılAllah sizin gibilerin belasini vericek ama hastalikta saglikta yaninda ol diye evlendin, sadece sna soksun diye degil. Buda snin imtihanin olcakti ama sn bosanmak istiyosun yazik..
10 YorumlaUlan allah senin belani versin karaktersiz kisiliksiz seni adam hasta hala ev pay para pesindesim Allah insallah senin basinada ayni seyi getiridr gorursun
10 Yorumla
+1 yılSiz ne bicim eşsiniz ve hala nafaka diyorsun yazıklar olsun sana o adamdan nafaka alırsan boğazından geçerimi sanıyorsun
22 Yorumla- +1 yıl
Bu soru gerçekmi ya çok üzüldüm adama inaslardan nefret ediyorum ne diyeceğimi şaşırdım boğazım düğümlendi resmen Allah size akıl fikir versin
+1 yılAdam hastalıktan çektiği kadar bir de seni mi çeksin? Umarım bir an önce kurtulur senden. Ne kadar hayırlı bir eşsin sen öyle (!)... Rabbim tez zamanda sağlığına kavuştursun o adamı da 🙄
00 Yorumla
+1 yılHastalikta saglikta denir evlenirken. Keske evlenmeseydin. Insallah senin gibileri cikmaz karsima.
50 YorumlaAblacigim yapma ya ne olursun sen nikah masasimda söz vermedin mi ne boşanması hastalikta saglikta demedin mi sonuna kadar yaninda olsana eşinin 😑
30 Yorumla
+1 yılİyi günde kötü günde diye sadece iyi günler için evlenmişsin, eşine büyük haksızlık ediyorsun
30 Yorumla
+1 yılBoşan ama nafaka almak ne ya adam hasta parası ona lazım olabilir ilaçları hastanesi parası ona gerek boşan ayrıl
10 YorumlaNe biçim yoldaşsın sen? !
Hastalıkta sağlıkta diyorlar ya seninki sadece sağlıktaymış demekki.
Çekilmez oldu nedir be?10 Yorumla
+1 yılVay be hastalıkta sağlıkta dememişssiniz siz heralde, adam o durumda boşancan bide nafaka planı yapıyorsun, insanlık suçu işliyorsun bir kere karılığı geçtim😥
20 YorumlaYaaa ne diyorsun bu iyi günde ve kötü günde ya onun kötü günlerinde nasıl yanlız bırakırsın nasıl ya birde nafakayı düşünüyor ya sabır
10 YorumlaBütün kadınları aynı kefeye koymayın ben böyle biri değilim ve eminim benim gibi olmayan hanımlar var.
11 Yorumla- +1 yıl
Tabiki herkes öyle değil ama sorulan soruda çok iğrenç ya
- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılHastalıkta ve sağlıkta imza atmak için can attığın günlere ne oldu?
Adam iyiken iyiydi de hastalanınca mı böyle oldu? İnşaallah birsey alamazsın.10 Yorumla
+1 yılNerde hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde beraber olma sözü Allah uzun ömür versin senin gibi vicdansizlar yüzünden evlenmeye korkuyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Allah B e l a n ı versin
Merak etme aga ölürse de taşaklarını da kesip alırsın rahat ol sen seni kadın diye eve sokan kocayı ne edeyim.
10 Yorumla
+1 yılBoşuna mı iyiki günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye söz veriyorsunuz birbirinize, nasıl duygusuz merhametsiz insanlarsınız siz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNoldu en başta verdiğin hastalıkta sağlıkta.. sözüne?
Bir gün aynı duruma düşebileceğini hiç çıkarma aklından40 Yorumla
+1 yılNikah masasında memur hastalıkda ve sağlıkda diyor sen çok yanlış anlamışsın
20 Yorumla- Devamını Gör (238)
Devamını Gör(283)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kocam hasta, boşanmak istiyorum. Boşanırsam pay ve nafaka alabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım