Kocamı aldattım 3 aydır ayrı yaşıyoruz ve tegligat geldi boşanma davası açmış bana sebebi internetten birisiyle yazışıyordum yani o zamanlar sevgilim vardı bütün yazışmaları görmüş kıyamet koptu tabi sonra anneme yerleştim beni affeder diye bekledim ama 5 kuruş bile yollamadı sevgilimde terk etti ailemin durumuda iyi değil şimdi elinde kanıt yok sildim bütün yazışmaları nafaka talep edebilir miyim özel şirkette çalışıyor maaşı net 6000tl ben yarısını alabilir miyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Nafaka üçe ayrılır. Yoksulluk, tedbir, iştirak.
- Yoksulluk nafakası kusur durumuna göre dava karara bağlandıktan sonra hayatı sekteye uğrayacak, maddi sıkıntılara düşecek olan tarafa karşı tarafça ödenir. Ancak bunda kusur esas alınır. Ki aldatma ağır kusur sayılır, eşin bunu mahkemede ispat etmelidir, eğer delilleri sunar ve hakim yeterli kabul ederse, yani eşin ispat yükümlülüğünü yerine getirirse ve mahkeme seni ağır kusurlu bulursa yüksek olasılıkla bu nafakayı alamazsın.
- Tedbir nafakası yargılama devam ederken yani henüz siz evli iken ödenen nafakadır. Misal, dediğin gibi bir gelirin yok, ailenin yanına döndün, bu süreçte eşin hala senin bakımınla mükelleftir. Bu sebeple de, eşinin maaşını da nazara alırsak, ortalama 600-700 TL civarı bir tedbir nafakası talep edebilirsin.
- İştirak nafakası ise eşlerin çocuklarının bakımı, eğitimi için boşandıkları eşe yaptıkları ödemedir. Boşandınız, çocuklar sende kaldı, bu durumda eşin her bir çocuk için mahkemece belirlenen miktarı sana her ay öder. Çocuğunuz var ise bu nafakaya hükmedilecektir.
Bildiğim kadarı ile durum budur.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılHem aldatmışsın birde utanmadan nafaka alabilirmiyim diyorsun kendine saygın olsun biraz. Savcılıktan konuşmalarını ve yazışmalarını çıkartabilir bu zor değil her türlü suçunu ortaya çıkarabilir boşuna sevinme herşeyi silmiş olman kurtuldun anlamına gelmez. Sana dava bile açabilir ve sen suçlu durumdasın şu an
300 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bence bunu bir avukata danışmalısın. Eğer eşin senin onu aldattığını ispat ederse hiç bir şey alamazsın. Ama internetten yazışma fiili bir eylem olmadığı için ağır kusur sayılır mı? Sayılmaz mı? Bilmiyorum. Eşin dava açmışsa senin zaten bir avukata ihtiyacın var. Bunu avukat daha iyi anlatır sana...
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTalep edersin ama aldatan sensin zaten alabileceğini sanmıyorum vermezler boşuna talep etme zaten aldatmışsın bi de üstüne para isteyip küçülme zaten de vermezler
57 Yorumla
Soran+1 yılKanıtı yok mahkemede itraz ederim zaten iffetime iftara attığı için tazmitta alabilirim
Cevap sahibi+1 yılAvukatlar senin varlığının farkında olmadığın kanıtları ortaya çıkarırlar yazışmaları silsen bile bi şekilde bulurlar en basitinden sevgilim dediğin adamdan bile ayrılmışsın gider onu konuştururlar
Cevap sahibi+1 yıl@Amormio_ çok iyi dedin
- +1 yıl
aşkım olay senin sandığın şekilde işlemiyor kaç yıl öncenin silinmiş konuşmalarını bulup getiriyorlar sevgiline az daha ver belki barışırsınız jwrjrbgej hayır bir de tazminat diyorsun dua et de adam sana acıyıp tazminat açmasın
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
122Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 20,5b cevap paylaştı.
u +1 yılYüzsüzlük olduğunun farkındasındır umarım. Sevgili yapıyorsun yazışmaları yakalıyor ve özür mü bekliyorsun? Peşinden mi gelseydi. Saçma bi durum. Umarım nafaka alamazsın. O yazışmaları sen sildin ama bi şekilde ispat ederse, ki umarım edebilir, nafakayı unut sen. Eşini sevmiyorduysan boşansaydın ya, niye bu cesaret bi çoğunuzda yani sütü bozuklarda yok? Eski eşinle konuşmalısın.
110 Yorumla
+1 yılBu sorumu dur bilmiyorum. Kelimelik oyunu üzerinden karımın beni aldattığını öğrendim. 4 aylık bir süre içerisinde karşısındakine telefon numarasını vermiş, toplam 9 ya da 10 kere telefon görüşmesi yaşanmış, karşı taraf eşime ayrı ev açacağını kocasını çocuğunu bırakıp ona gelmesini söylemiş. Yüz yüze hiç buluşup görüşmemişler, ben bununla görüştüm aynı anda 15 20 tane kadına birden yazdığını numarasını alabildiğine yürüdüğünü söyledi. Herkese takma isim farklı adres veriyormuş, numarasını emniyetten sorgulattım, sabıkalı olarak çıktı, numarası eskort sitelerinden sabıkalı kayıtlarına düşmüş, benim karımı bir kaç görüşmeden sonra kandırıp evine çağırıp videolarını çekip İnternete koyacaktı belkide. Ben kafayı yemek üzereyim, açtığınız konulara bakıyorum herkes kelimelik oyunu hakkında hala şununla oynuyorum bununla oynuyorum yazıyor, bu lanet oyun yüzünden benim yuvam dağılacak, ben tüm imkanlarımla bu oyuna savaş açıyorum, adım sanım herşeyim belli gizli saklım yok kelimelik oyunu bu ve yöneticilerinin kazandıkları paraları boğazlarından çıkartmadan ben ölmeyecem.
00 Yorumla
+1 yılNe kadar şerefs. zsin ya. Seninin gibi kadınlar yüzünden biz erkekler evlenmekten soğuyoruz. Hem kocanı aldatacaksın hem de haksız olmana rağmen üstüne onun maaşının yarısını bir ömür nafaka olarak alacaksın. Umarım hiç nafaka alamazsın beş parasız sürünürsün. Yoksa senin gibi kötü kadınların sayısı arttıkça biz erkekler evlenmekten kaçıcaz. Bu devirde evlenmek erkekler için iyice riskli bir şey. Kadın kocasına kötülük yapacak, üstune de onun maaşının yarısını bir ömür nafaka olarak alacak. Erkek de bir şey yapamayacak. Oh ne ala.
50 YorumlaSen mesajları silsen bile mahkemede isterse çıkarttırır, ve sen nafaka alamazsın aksine sen ona tazminat ödersin, ve senin yazıştığın kişiye bile dava açabilir isterse, ancak anlaşmalı bir boşanma olursa belki alabilirsin, bir de affetmesini beklemişsin boşuna beklemişsin affedilmez böyle bir şey, madem affetmesini isteyeceksin neden aldatıyorsun? ve sevgilin neden terk etti o da ayrı bir sorun şimdi, kaldın ortada dım dızlak, daha da kalacaksın belki, tek çare şimdiden sen çalış bari tazminatı anca hazır edersin, konuş kocanla madem pişmansın mahkemeye aldatılma olarak dava açmasın başka sebeple açsın, tazminat ödeyecek durumun yok çünkü, ancak artık açmış heralde davayıda neyse, geçmiş olsun sen çalış parayı hazır et şimdiden köşeye koy.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yıl.
O ister ise senden alabilir,
Ayrıca evlilik üzerinden 5 yıl geçmedi ise,
Düğün masraflarını da alabilir.
Ayrıca manevi tazminatta alabilir.
Ayrıca yazıştığınız insandan da;
Aile birliğinin dağılmasına sebep olduğu için, manevi tazminat alabilir.
Ayrıca kanıtları silmiş olmanız hiç bir şey ifade etmez,
İlgili operatörler mahkeme kararı ile bunları mahkemeye gönderiyorlar,
Bu şekilde yapmanız maliyeti arttıracaktır.
Çünkü bu bilgiler için ilgili şirketlerin ciddi faturaları çıkıyor.
Size 5 kuruş vermez.
Ayrıca bu rezilliği yapan sizsiniz, siz neyin bedeli istiyorsunuz,
Etmiş olduğunuz YEMİNE bile sadık olmadınız.
.10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNafaka alamaman gerek çokçuk var mı onu bilmiyorum varsada düşük bisey belki hakim size boşanma geregini sorsa aldattı dese hicbirsey diyemessin mecbur dogruyu konuşman gerek yaptıgın büyük bir hata keşke bu duruma kendini düşürmeseydin degdimi diye sorsam sacma gelir degmez tabiki 3 günlük insan icin ömürlük birinin hayatını yıktın birde para istiyceksin yüzün olmaması gerek çünkü keyfi bi durum yok umarım alamassın da ister söv say bana bunu yazdin diye ama hatanı olsa kabullen yeni hayatına öyle devam et
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. İşte senin gibi karaktersizleri görünce biz erkekler nasıl soğuyoruz ama nasıl soğuyoruz evlilikden bi bilsen hem aldat bide yetmezmiş gibi nafaka iste bu arada silmen hiçbir şeyi değiştirmez talep edildiği zaman silinmiş bile olsa onu çıkarmanın türlü türlü yolu var Hiç değilse onurlu olda bırak adamın yakasını
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılSizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum. Allah'ın adaleti şaşmaz. Net.
Yahu adamı aldatıyorsun, adama ihanet ediyorsun hem de o adamdan nafaka alabilir miyim diye kafa yoruyorsun. Bu kadarına da pes artık. Mideniz yiyebilecek mi o parayı veyahut vicdanınız?20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 704 cevap paylaştı. zaten bence yarısını talep edemezsin arada çocuk yoksa ne diye alacaksın ki, ayrıca anlamıyorum bir taraf hem aldatıp hem nasıl nafaka isteyebilir şaka gibi. hem adamın onurunu kırıyorsun, aldatıyorsun hem parasını istiyorsun , yani adam kanıt sunsa tazminat davası açsa o tazminat alır sen nafaka istiyorsun ilginc. hani bazen insanların evlilikten soğumasına hak veriyorum, arada cocuk yoksa nafaka nedir zaten , boşandığım kocam neden bana baksın.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Burada nafaka alirsa belli olmaz mahkeme bu
Adami parası ile baskasiyla gezerken para ödeyecek tabi bu durum ağır olacak sonrasindaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Show ana haberler KADIN cinayeti...
Buyrun cenaze namazına.
Keriz var evlenmek isteyen varsa.😂00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılOh başka erkekle ilişki ya da aldat adamı şerefini iki paralık et sonra nafaka alır mıyım?
Umarım kuru ekmeğe muhtaç olur kuruş almassın.
O adamda başka bir kadın bulut mutlu olur inslaah.
Ama adalet sistemi de ekonomi sistemi gibi olduğu için, kadın beyanı esastır gibi bir model olduğu için;
nafaka alman da yükdek ihtimal ne yazık ki.00 Yorumla Hem aldatıp hem nafaka talep etmek nedir ya? Erkekleri yolunacak kaz olarak görmeyin. Okusaydın bir tahsilin olsaydı madem böyle bir halt yedin kendi ayaklarının üzerinde dururdun şimdi kaldın tabi beş parasız gelmiş para göndermiyor maaşının yarısını alabilir miyim diyorsun? Tabi o adam da sabahtan akşama kadar beni aldatan karıma maaşımın yarısını vereyim diye çalışıyordu değil mi? Kimse kusura bakmasın kendi hemcinsim diye taraf tutamam. Doğru neyse onu söylerim.
60 Yorumla
+1 yılYarisini almak mi? Sen kafayi yemissin. Aldattigini ispatlarsa o senden tazminat alir neyden bahsediyorsun. Aldattigin adamdan bide para istiyorsun yosmanin onde gidenisin
40 Yorumla
+1 yılSevmediğin bi adamın parasına konmak değil mi bu? Kendini adamın yerine koysan, bütün bunları sen yaşamış olsan o parayı ödemek sorunda kalsan öfken gün geçtikçe katlanmaz mı? Kendine iş bulmalısın. Ya da daha zengin bi koca
20 Yorumla
+1 yılBu kadar da yüzsüz şeref yoksunu olunmaz adamı hem aldatıyosun hemde nafaka istiyosun umarım yediğin haltlar ispatlanırda sende 5 parasız ortada kalır sürünürsün
30 Yorumla
+1 yılhem aldatıyorsun hemde nafaka peşinde koşuyorsun karşındaki adama saygın olsun biraz. konuşmaları çıkartmak zor bir şey değil hakim ve savcılar istese tekrar çıkarabilirler. nafakayı düşüneceğine saygısızlığını düşün.
10 YorumlaHem aldat hem nafaka talep et, hem de yarısını. İstersen kocandan 6000 al, biz de kendi aramızda bi 6000 toplayalım her ay, aylık 12 iyi mi? Yetmez diyosan ona göre adam toplayıp yardım kampanyası başlatalım, mağdur olma daha fazla? 😂
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 962 cevap paylaştı. Alırsın ha ha. 400 tlnafaka verir. Cocuk varsa her biri icin 400 tl alırsın. Kanublarimiz biraz bizden yana nafaka dedigim gibi sadece bukadar
43 Yorumla- +1 yıl
Peki Allah kimden yana?
O paradan huzur, bereket bulabilir mi öyle bir kadın? Ve ne kadar o para helaldir? O para onun vicdanen içini yer haberi olmaz. Hem aldat hem nafaka. Ne güzel İstanbul be! - +1 yıl
@anonimdekim orasaı beni alakadar etmez
- +1 yıl
@anonimdekim Ben basından beridir istemedim istememde lazım değil
ve utanmadan aldattım yazabiliyorsun.. birde utanmadan bu soruyu sorabiliyorsun.. umarım donuna kadar alır kocan her şeyini!!! utanmaz ahlaksız kadın!!
20 YorumlaYorumlarda aynen bir de şunu yazmışsın, Kanıtı yok mahkemede itraz ederim zaten iffetime iftara attığı için tazmitta alabilirim. Bu ne ya kızım. Senin tazminata falan ihtiyacın yok ki, aldatma var para düşkünlüğü var, onursuzluk var, iftira atma var, sen boşan hemen E-5 e işe çık, senin ruhun zaten oro, s, pu, bedenin olsa ne olur ki
20 YorumlaGerçekten bu soruyu nasıl sorduğunu merak ediyorum sadece. Boşuna demiyoruz kadından her durumda her şekilde korkacaksın diye...
Hiçbir erkeğin senin gibi bir kadına denk gelmemesinden daha ötürü bir duam olamaz şuanda00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 450 cevap paylaştı.
+1 yılAdamı boynuzladın birde utanmadan nafaka talep ediyorsun demi şıllık 🤦♀️
41 Yorumla- +1 yıl
Şıllık iyimişşş :)))))
Aldattığın için nafaka alamazsın yüz kızartıcı suç işlemişsin.
23 Yorumla
Soran+1 yılKanıtı yok ama
- +1 yıl
Sevgi avukat misin sen
+1 yılHerkes yargılamis fakat ben yargilamiyorim belki kocası ilgi göstermiyordu kadına belki kadın mutsuzdu unutmayın hiç bir kadın mutlu olduğu erkegi aldatmaz ben eminim ki o koca mutlu etmiyordu sizi ve kendinizi değersiz hissettiginiz için aldattiniz nafaka muhabbetine gelince de büyük ihtimal alamazsınız ama üzülmeyin insanlar herkesi yadirgarlar evli adamlarla evli kadınlarla yatıp kalkmayı bilirler ama burda ahlak bekliciligi yapar hepsi
06 Yorumla- +1 yıl
Eslerinizi mutlu etmeyip eve hapis edip assalayici kelimeler söyler iseniz o kadın aldatmayı tercih eder ne bekliyorsunuz?
- +1 yıl
Evliyim evet ve eşim benimle hep ilgilenir şayet o kendi ağzıyla söyler bir kadini ilgisiz bırakırsan o kadın maneviyatı başkasında aramaya çalışır diye. Ki bu çok doğru ayrıca boşanip öyle yapsın napiyosa diyorsunuz ya bir çoğunuz kadın bilmiyor mu boşanmayı aile baskısı akraba ne der baskisiyla ve birde o an ki kadınlığını sorgular olduğu vaziyyette aldatmayı tercih kılar ve bu aldatma genelde manevi anlamda olur seks için olmaz kendini değerli hissedip bir nebze de olsa bu hayata anlam kaymaya çalışır. Kendine anlam katmays çalışır yoksa bu hayat ilgisiz bir adama hizmet etmekle kolelikle geçmez
- +1 yıl
Birde şu var erkek aldatirsa seks ihtiysci için aldatır kadın aldatırsa manevi duygulari hissetmek adına aldatır yani aldatmak var aldatmak var birini seks için aldatiyosan zaten baştan assa rezalet bir insansin bunun savunmasını yapmam yapilmaz da.
+1 yılKocandan nafaka almak yerine kendin çalışıp kendin kazan. Aldatmakla evliliğini bitirdiysen kocanın sana nafaka ödemem için yasal olarak her yola başvuracağını bil ve boşa umutlanma.
00 Yorumla
+1 yılKafayı yemissin.
Başka da bir şey demek istemiyorum.30 YorumlaHem aldat yuvasını boz. Hemde nafaka talep et. Yok öyle bi dünya
30 Yorumla
+1 yılKavga etmedim. Fikrimi paylaştım zoruna gitti. Yazdığımla alakası olmadığı halde hayvana, askerimize bağlayarak konuyu çarpıtmakta çözüm buldu.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadin cinayetlerinde hep erkekler suclu ilan edilir, senin gibi biriyle evli oldugunu kimse bilmek istemez.
Senin gibi birine Aallah hayati boyunca evlilik nasip etmesin, annelik nasip etmesin, bukadar diyebiliyorum.14 Yorumla- +1 yıl
Erkek ya da kadın ne fark eder? Cinayeti işleyen, elbette suçlu ilan edilir. Katilin cinayeti işleme sebebi ile yalnızca; cinayet işlemeye meyilli olan , içten içe kendisine yanlış yapanı öldürmeye hakkı olduğunu düşünen potansiyel katiller ilgilenir.
Cevap sahibi+1 yıl@murdarilik Olmayan aklini kendine sakla, ororospulugu, kahpeligimi simdi bana iyi göstermeye calisacaksin.
Potansiyel katil ne ya? Et yiyoruz, ahyavnalari öldüroyoruz, katilmiyiz? Asker vatanini savunuyor kaltilmi? Adam ise gidiyor, kadin eve erkek aliyor, yatakta kocasini aldatiyor, adami aldtamasa, öldürse daha iyi, kadin bir kere öleceke belki ama adami kaupelikle yasarken öldürmüs KAHPE KADINMI sucsuz oluyor. ya sevmiyorsan ayril git defol, kimle yapiyorsan yap, ADAMI evlilikle neden ÖLDÜRÜYORSUN.
Aldatmayi savunuyorsun, sende potansiyel kahpesin ozaman.
- +1 yıl
Mert isen, kendine baba ol!
- +1 yıl
@murdarilik bu ne kavgası ne oldu
+1 yılSiz ne biçim bi şeysiniz yahu insan bile demiyorum size, o kadar çok var ki sizden utanıyorum hemcinsiniz olmaktan. Bokunuzda boğulun inşallah
10 Yorumlaadamı hem aldatmışsın hem para peşindesin ne diyim ki sana
20 Yorumlahayretlik olay köşesinde bugün. Kendiniz çalışmaya ne dersiniz
21 Yorumla- +1 yıl
Ayn ya suçlu aldatıyor hala para istiyo kendim kazanayım demiyo
Gizli Üye(25-29)+1 yılBişey demiyorum cidden kendin utan ya insanın bi yüzü olur önce sende oda yok haysiyetsizin tekisin adamın hayatınızda mahvetmişsin madem başkasının kucağına ihtiyacın var önceden adamın hayatından sitir olup gidicektin
Şimdi gelmiş burda boş boş konuşuyo ne diyin
Birini seviyorken başkasına bakamzsın madem sevmiyodum ayrılcaktın önceden senin kafanı ağzımı bozdurma bana ya20 Yorumla
+1 yılAlamazsın. Kocan zinadan açmıştır davayı zaten. Üzgünüm gidip çalışmalısın.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılDegil yarısı hic bir nafaka talebin olamaz zira kanun önünde kusurlu tarafsın. Ancak ortak çocuğunuz varsa çocuğun masraflarını karşılamak zorunda.
00 Yorumla
+1 yılSen eşini aldattın ve nafaka talet ediyorsun bu imkansız ve nafakayı unut niçin aldattın niye aldattın onuda tahmin etmek çok zor yazık ettin kendine
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAlamazsın mahkeme yoluyla konuşmaları yaptığın şirketten talep edip getirtecek sen sen istediğin kadar sil yani
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden önce nafaka almiyordun simdi neden istiyorsun nafaka alirsin çocuğun varsa tabi olmuyorsa öne bakmak iyidir 🤭
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÖyle bir adaletsiz bir ulkedeyiz ki. Senin gibilere bile nafaka ödenecek.
50 YorumlaCigeri böbregi alır iftira ile hapis bile yattırısın kocanı. Hatta kadına cinayet hakkı verildi öldürüp ceza bile almaz kahraman ilan edilir sin
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,5b cevap paylaştı.
+1 yılSilmen bir şeyi değiştirmez. Geri yükleme yapılır. Ayrıca nafaka talep etmeye kalkma üstüne tazminat bile ödersin.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSilsen de kurtulamazsın. Muhtemelen bütün yazışmaların ekran görüntülerini almıştır. Kaldı ki almasa bile geçmişe dönük alınabilir.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Elinde kanıtı varsa tazminat davası acamazsın cunku aldatan sensin
02 Yorumla
Soran+1 yılKanıtı yok
Elinde bir kanıt yoksa nafaka alabilirsin ama maaşının yarısını alamazsın
02 Yorumla
Soran+1 yılYok kanıtı ne kadar alabilirim 3 bin falan olur mu
İnşallah Hakim anlayislidirda alamazsin nafaka filan
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,2b cevap paylaştı. Alamazsın, sen istediğin kadar mesajları ortaya çıkarmak zor değil, aldatmışsın, terk edilmişsin, cezanı bulmuşsun daha nafaka derdindesin bence hayat tarzını düzelt. Adamı aldatacağına, sevmiyorsan ayrıl istediğini yap, öyle değil ama…
00 YorumlaAdamı oyda bu şekilde aldatmışsın birde nafaka ı istiyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZina davası açarsa tazminat ödersin de anlaşmalı boşanırsa isteğini kabul ederse alırsın aranızdaki karşılıklı anlaşmaya bağlı ne talep edersen ve o kabul ederse o
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15b cevap paylaştı. Bu devirde neden evlenilmez? Sorunun cevabını paylaşılan soru da görebilirsiniz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sanki o yazışmalar geri yüklenemiyor 😂 kendini akıllı sanıyor bi de.
10 Yorumla
+1 yılNafaka talep edemez ama manevi tazminat davası açabilir inşallahta acar ve herkese ders olur
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAldatma varsa hava alırsın silmekle kaybolmaz yazışmarın cıkar ortaya sen alıştın başka sevgili bulursun takma kafana
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlirsin tabiki, gel kamasullahi da al. Aklini basina al efendice bosan. Yoksa adam hts kayitlarindan tum yazismalari doktururse senden tazminat bile alir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYasaları iyi biliyorsa yeterince uğraşırsa çalışıyorsan o senden nafaka alır
23 Yorumla
Soran+1 yılUydurma kadınlar nafaka ödemiyor ayrıca kanıtıda yok
Cevap sahibi+1 yılTamam ablam uydurmam ayrıca ne mutlu sana o zaman kanıtı yokmuş üstüne bide o beni aldattı de adamdan para koparmaya çalış miss
Cevap sahibi+1 yılVe aç biraz medeni kanun oku yüzsüz üstün zekalı
+1 yılhem aldatıyorsun, hem de iyi bir şey yapmış gibi burada anlatıp nafaka istemeye çalışıyorsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUtanmadan birde nafaka mı talep ediyorsun, tamam her şey insanlar için imtihan dünyası ama ben olsam yüzüm olmaz nafaka talep edemezdim. ilginç bir zihniyet. Allah kurtarmış kocanı.
00 Yorumla
+1 yılAlamazsın 5 kuruş talep etme boşuna o sana dava açar
00 Yorumla
+1 yılkarısını veya kocasını altadatan kişilerden üst üste ilişki yaşayan cahillerden nefret ederim
00 Yorumla
+1 yılAyrı yaşıyoruz derken evden kim ayrıldı sen mi eşin mi
01 Yorumla
+1 yılEdersin ama bir şey alamazsın. Evlilik sözleşmesine açıkça zarar vermişsin.
00 Yorumla- Devamını Gör (120)
Devamını Gör(165)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Yoksulluk nafakası evliliğin boşanma ile sona ermesinin mali sonuçlarından birisidir. Mevcut düzenleme olan, Türk Medeni Kanununun (TMK) 175. maddesinin 1. fıkrasına göre, boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.
Madde metninden de anlaşılacağı üzere, boşanma davasında nafaka talep eden eşin kusurunun diğer eşe göre daha ağır olmaması gerekir. Eşit kusur halinde de nafakaya hükmedilebilecektir.
Peki boşanmada kusur sayılan davranışlar nelerdir? Kanunda sınırlayıcı olarak sayılmamakla birlikte;
Boşanmada kusur sayılan haller
Sorunuzda sadece internet üzerinden yazıştığınız yazılı olmakla, aranızda bir cinsel ilişki olmadığı varsayımı ile hareket ederek, eşinizin zina nedeni ile boşanma davası açma ihtimalini cevapta yazmamakla birlikte zinanın davada ispatı durumunda yoksulluk nafakası alamazsınız.
Zina gerçekleşmemiş olsa dahi TMK 185/son maddesi gereğince eşler evlilik birliğinin devamı süresince sadakat yükümlülüğü altındadırlar ve bu yükümlülüğün ihlali durumu da boşanma davasında kusur sayılan davranışlardandır. Hatta Yargıtay uygulamasına göre bir eşin sadakatsizliği dahi diğer eşe sadakat yükümlülüğüne aykırı davranma hakkı vermez.
Bu anlamda yukarıdaki kısa bilgiler ışığında boşanma davasında her ne kadar dava süresince tedbir nafakası almanız mümkün ise de dava sonunda daha ağır kusurlu olduğunuza karar verilirse yoksulluk nafakası almanız mümkün olmayacaktır.
Son olarak, nafaka davalarında diğer eşin maaşının yarısını alma şeklinde bir düzenleme ve uygulama olmayıp, hakim tarafından nafaka borçlusunun mali gücü oranında uygun bir nafakaya hükmedecektir.
Herkese sağlıklı günler dilerim.
bir teşekkür bile etmemiş ne insanlar var 🤷♂️🤷♂️ eline sağlık
çok haklısınız maaşınız ne kadar? ben evliyim hamile kaldıktan sonra eşim beni aldattı ama allaha şükürler olsun çocuğumuza bakıyoruz sevgilimle