Sosyal medyada tanıştığı genç kızla evlilik hayalleri kurarak geldiği İzmir, Zonguldaklı Mutlu Kıyar’ın gördüğü son şehir oldu. Mülteci avına çıkan polis ekipleri Mutlu Kıyar'ı ağaca asılı halde buldu.Polis, ailenin verdiği bilgi üzerine, Yağmur Güzel'in izine ulaşmak için çalışma başlattı. Evet, Yağmur bulunmuştu ama Yağmur değildi. Onun asıl adı Tuğçe Demirdaş'tı ve dahası sosyal medyadaki profil fotoğrafından bambaşka biri çıkmıştı karşılarına. Mutlu bu kadar süre boyunca kandırılmıştı. Tanıdığı kız o kız değildi. İsim gerçek değildi, fotoğraf gerçek değildi, aşk gerçek değildi. Tek gerçek Zonguldak-İzmir hattında süren aşk hikayesi acı sonla bitmiş olmasıydı.
Bu sitede de çok fake var Bu olaydan biraz ibret alın da insanların duygularıyla oynamayın.
Aklıma bir arkadaşım geldi. Bir seneye yakın eskiden msn vardı oradan yazışıyorlar bir kızla. Bizim oğlan cam açıyor falan kızda tık yok. Bu şekil muhabbetine bağlanıyor bizim oğlan. Hal böyle olunca görünmeyen ve ulaşılmayan çok anlamlı oluyor. Beyin ona türlü türlü tipler buluyor istediği gibi. Ölüyorum aşkımdan falan filan. Dedim olim git kızı bir gör sonra ölürsün. Bir yol plan ayarladık kızın olduğu okula ulaştı çocuk ve sonra hayal kırıklığı. Anında içindeki duygular bitti ve bir süre iyi dalga geçtik. Onca zaman internet tecrübemden ve hislerimden kimin ne olduğunu biliyorum lakin tecrübesi az olan insanı kandırmak çok kolay. Az kafayı kullansa insan zaten ayıkır fake olduğunu. İnsan eğer yapay bir karakterde ise bunu bir süre konuşunca anlarsın. İlgisinden, samimiyetinden vs Görüntülü arama falan da olur yani bir bahane ile. Kimin ne olduğunu bilmeden buluşulmaz. Neyse herkes daha dikkatli olur umarım
şu fake hesapları tesbit edip gidip ağızlarını burunlarını kırsalar yeridir yeminle istiyorum bunu bu fake hesaplar yüzünden milletin hayalleri ile oynuyorlar türlü dolandırıcılıkta bunun içinde kim fake hesap kullanıyorsa hiçbir zaman mutluluk yüzü göremesin açlıktan sürünsün gebermeye mahkum kalsın
Neden canına kıydığını anlamak zor değil. Üzerine hayaller kurduğunuz geleceğinizi paylaşmak istediğiniz adamı/kadını bulduğunuza inanıyorsunuz verilen vaatler, umut dolu sözler sizin yaşama sebebiniz oluyor bu heyecanı ailenizle paylaşıyorsunuz ailenize aşık olduğunuz evlenmeye niyetlendiğiniz kişiyi gösteriyorsunuz güveniyorsunuz aklınıza art niyetli olasılıkları getiremiyorsunuz sonra bakıyorsunuz hayalleriniz bir bir suya düşüyor ilk şoku yaşıyorsunuz peki ya bu durumu ailenize nasıl açıklayacaksınız ya da aileniz bu durumu nasıl kabullenecek? Kimse olaylara bu açıdan bakamıyor. Sizin eğlenceniz başkalarının onurunu, gururunu, özgüvenini kaybetmesine neden olabilir. Sanal da olsa karşınızda bir insanın olduğunu unutmayın. Duyguları ciddiye alın kimin yüreğinde fırtınalar kopartan esas kahramanın siz olduğunu bilemezsiniz. Huzur içinde uyu Mutlu Kıyar...
Teşekkür ederim çok daha fazla sözü kalbimin en berrak noktasından geçirdim tıpkı Mutlu gibi düşündüm, hissettim. Bir daha böyle hazin sonlara şahitlik etmeyelim temennisindeyim...
Kesinlikle öyle bunca iyilik, güzellik, hoşluk arasında kötüyü seçmek kötüyü görmek ve ona yönelmek asıl işin tuhaf tarafı da bu olsa gerek.. Güzel düşünen, güzel yaşayan, güzel seven insanlar dokunsun hayatımıza kötü insanlarda denklerini bulsunlar bir arkadaşımın dediği gibi ölün artık şerefsizler iyiler bulsun birbirini...
Haberi görmüştüm ama sebebin fake çıkmış olması aklıma bile gelmemişti demek ki çok bağlanmış ilginç bir şekilde :// tuhaf.
Başkalarının fotoğraflarını kullananları hiç anlamıyorum zaten. Sevgili bulduklarında kendilerine mi aşık olduklarını sanıyorlar acaba? Anlamıyorum bu kafayı.
intihar etmesini de göz önünde bulundurursak boşlukta olan bir insan Muhtemelen tutunacak son dal olarak onu gördü. hayata tutunma sebebi olarak gördüğü insanda Boşa çıkınca kendini boşluğa bıraktı. Yazık Tek kelimeyle. maske takarak duyarsızca insanların duygularıyla oynayan insanlara söylenecek çok söz var da neyse. Onlar her aynaya baktıklarında kendilerinin nasıl bir hiç olduklarını görmeleri en büyük ceza en büyük hakaret onlara
şu an başıma bunlar geldiği için googleye yazdım acaba tek kandırılan ben miyim diye ama değilmiş. Benim evet bugün oldu her şey şöyle ki biz 4 ay önce tanıştık sevgili olduk bana fotograf attı bnde begendim yakısıklıydı sonra bir gün görüntülü konuşalım dedim kendisi uzman cavuş askerdeydi hem bir bahanesi vardı hic zman ayıramıyordu bir gün buna dedim ki üniformalı resmini at 3 gün sonra attın sonra bugün insgram da geziniyom önüme askerpolis fan sayfası çıktı girdim bir de ne göreyim o foto burada hiç ihtimal vermezdim buna girdim adamın ismi farklı hesabında onun attığı resimler adam başka bir yerli alakası yok kendisi bana demisti ki ins yok benim. Ben şok oldum elim ayağım titredi geçen zamana yandım oni sevmiştim gercekten çok hayalimiz vardı birlikte ama adam değilmiş adi bir yalancıymış kendi hesabini buldum sonra baktım ki ismi aynı sehir aynı asker bir de hani tipim değil önemli olan bu değil ama attım birbir her delili ona bana dedi ki sacmala ben fake değilim sonra kendi hesabini attım küfür ettim beddua ettim ama ben ne yaşadım ya ne cok üzüldüm olmayan biri için Allah belasini versin
Bu haberi görmüştüm. Demek ki intihar sebebi kızın fake çıkmasıymış. Ne insanlar var, gerçekten aklım almıyor. İnsanları kandırarak ellerine ne geçiyor sanki? Bu nasıl bir eğlence anlayışı? Bu nasıl bir zevk? İğreniyorum artık...
Birisine sosyal medyadan tam bir bağlılık kurmak bence saçma Yani tamam seversin hoşlanırsın özelini açarsın falan ama tam anlamıyla bağlılık çok yanlış bemce Ve intihar da etmem biraz üzülürüm ama konuşurum neden yalan söyledin diye anlam vereceğim bişey söylerse affederim sonuçta sevmişim ama mantıksız bişey derse veda ederim üzülürüm ama intihar etmem
Evet bu konular üzerinde yeterince bilgi sahibiyim, burada açıklayamam elbette başıma iş almak istemem fakat sosyal medya özellikle de bu site çok tehlikeli. Bu sadece öldürülmekte değil, duygularınızı da öldürecek, sizi ömür boyu sevgisizliğe muhtaç edecek iğrenç insanlar da karşınıza çıkacak. Tavsiyem sosyal medyayı sosyal medyada bırakın, gerçeğe taşımayın.
İşte bu yüzden sanaldan aşk olmaz diyorum. Ben kanlı canlı görmediğim birine aşık olacak kadar duygusal bir boşlukta olmadım. Çocuğa yazık olmuş Allah rahmet etsin. Duygusal bir boşluktaymış demekki. O fake çıkan insan müsvettesi bunun vicdan azabını duymayacak mı onu merak ediyorum.
Çok üzücü gerçekten ve yazılan yorumlar daha da üzücü... İnsanların duyguları ile oynayıp öldüğü için kurtulduk gibi yorumlar yapan insanların bu kadar cani olabileceğini düşünemiyorum.
Yüzünü hiç görmediği biriyle nasıl evlilik planı yapabildi ben oraya takıldım. Baştan kural hatası.. Kandırıldığı için intihar etmesi de psikolojik olarak büyük problemlerinin olduğunu gösteriyor. Duygusal boşluğun içine düşmüş çırpınıyormuş fakat tutunduğu tek dal da elinde kalmış. Yazık...
Lisede sınıf arkadaşım vardı. İnternetten biriyle tanışmıştı. Hatta sürekli bize fotoğraflarını gösterirdi çok yakışıklı değil mi falan diye sorardı. Aylarca yazıştılar sevgili oldular falan. Meğer konuştuğu erkek değil bir kızmış😄😄 ortaya çıkınca ne mi oldu? Arkadaş oldular. Hatta kız arkadaşımın evinde bile kalmaya gelmişti. Böyle şeyler görünce hep o gelir aklıma
ben bu sitede o kadar beyinsiz şahsiyetsiz insan gördüm ki otursak 1 gece yetmez anlatmaya akıllarına laf ettiğinde de cok zeki olurlar madem zekisin niye yapıyorsun cevap = ... e beyinsizsin işte : ) ah ah nolacak bu dünyanın hali erkek şiddeti varsa kadın şeytanlığı var işte
bu kızsa fena değilmiş kız. kendimi onun yerine koyayım internetten tanıştım kızla görüşmeye gidiyorum kızın adı sanı değişik olsun ne olacak baktım kız güzel konuşurum yemek söylerim çay kahve içerim o kadar yol gelmişim baktım anlaşıyorum kızla ilerletirim ilişkimi. eğer sebep gerçekten buysa sığırmış derim. bu işte başka bir iş var
Bakın Japonların bir sözü var. Bu sözü hiçbir zaman unutmayın. Diyorlar ki: "Okuduğunuz her şeye inanacaksanız, hiçbir şey okumayın." diye. Bu olay bu şekilde değildir. Bu kız bu erkeği intihara sürüklemiş. İzmir'e geldiğinden haberim bile yok demiş kız. Burda başka bir durum olabilir. Yani kız bu erkeğin duyguları ile oynamış olabilir. Olay geniş çaplı şekilde araştırılmalı. Erkekleri intihara sürükleyen nedenlerle mücadele edilmeli.
Var yaa bu habere o kadar kızdım ki yahu kandırınca eline ne geçti sonunun böyle olacağını biliyordun yazık değil mi başka profil koyucak kadar aşağılık bir davranış sergiliyorsun çocukta ne kadar bağlandıysa intihar etmiş valla çok yazıkkk yaa böyle insanları alıp sallandırmak istiyorum
Bir insan bunun için intihar etmez edemez. Mutlaka bir nedeni ve sebebi vardır. Ayrıca sosyal medya ve sanal mecradan birine bağlanmak ve aşık olmak saçmalıktan baska birşey değil. He şunu kastetmiyorum. Sosyal medyadan tanisip daha sonra yüz yüze görüşmeye başlarsın orası ayrı görüştükcede baglanirsin olabilir. Ama sırf bunun yüzünden intihar edemez isin icinde başka birşey vardır.
Fake hayat yaşayanlara sesleniyorum kendiniz olun yalanla nereye varabilirsiniz kendinize güveniniz mi yok arkadaş yalan fotolar la güven mi geliyor ya da yalan bilgilerle
Çok afedersin ama çok saçma sapan bir sebepten intihar etmiş insan böyle bir şey de intihar eder mi ya Demek ki canlı değersizmiş yani böyle bir şeyden intihar eden bir insan benim akıl dengesini yerinde olduğunu düşündüğüm insan olamaz
Üzücü bir olay bu tip durumlar geçmişte de yaşandı ve gelecekte de yasanacaktır. Burda hatanın çoğu bence kendini sanal birine bağlanarak ilk başta kendini bitiren kişide yani intihar eden kişide.
Malesef insanlar sanal alemde resmem karaktersizligini sonuna kadar kullaniyor. Ben bakireyim diyen evli 3 çocuklu çikiyor. Bukadarda bku çikarilmazki yalanin.
evet bu beni de korkutuyor. az önce arkadaş olabileceğimizi düşünüp bir şeyler paylaştığım birinin fake olduğundan şüphelendim ve o da bana çok sinirlendi :( Fake ise herşey çok saçma değilse onu kırdığım için çok üzgünüm :(
bana kızmayın ama kız deyil adam da suç var biraz saflık varmış ayrıca resime bakarak aşık olunmaz bilimsel olarakda imkansız zaten ben deyil bilim adamları söylüyor bunu
Bu haberi kayıp haberi olarak okumuştum ve açıkçası sonunun intihar ile biteceği aklımın ucuna bile gelmemişti. Organ mafyasına yem olacağını düşünmüştüm. İnternet ortamında o kadar çok fake karakter var ki. İnsanların bir çoğu internet de kendilerini olmak istedikleri hep imrendikleri karakterlerde gösteriyorlar ve maalesef ki hala birileri inanıyor. Üzümdüm, yazık etmiş kendine
Kendime kıymam olum niye kıyayım bana garı mı yok hıa der başka kapı kovalarım bir 250 gram et uğruna değmez gurur murur yapılmaz aşkta fazla gurur g. te vuruyor gördüğünüz gibi
Eğer bu yüzdense zaten görüntülü konuşabilirdi, çözüm fazlası ile var. Adını zaten eninde sonunda söylerdi, yıllarda saklı tutmayıp, ağzından kaçırırdı. Başka bir sebebi var gibi bence
Bir fake ye aşık olmak mı ölmüş biri arkasından konuşmak istemem ama olacak iş değil naısl bir saflık naısl inanmış herşeyi geç görüntülü bile konuşmamış mı
Garip bir şekilde sosyal medyanın gücü çok fazla. Sosyal mesya diye kurulan iliskiler basir olmuyor maalesef. Yeri geliyor arkadasınızdan bile daha çok etkileniyorsunuz.
Başlığı okuyunca espiri zannettim açıklamayı okuyunca şaşırdım. Bir insan neden 2 yüzlülük yapar ki işin komik yanı sanki dünyada başka kız olmadığını düşünmüş kendini asmış heralde
En İyi Cevaplar