Sanaldan uzun zamandır konuştuğunuz kişinin fake olduğunu öğrenseydiniz ne yapardınız?
Hayatımdan çıkarırdım
Hesabını sorardım
Engellerdim
Yıkılırdım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sanaldan uzun zamandır konuştuğunuz kişinin fake olduğunu öğrenseydiniz ne yapardınız?
Sanal ortamda tanıştığım kişinin sahte olduğunu fark edersem, öncelikle onunla neden yalan söylediğini anlamaya çalışırdım. Eğer bir zarar verme amacı yoksa, onu anlayışla karşılar ve iletişimi sonlandırırdım. Ancak, benim veya başkalarının zarar görebileceği bir durum söz konusu ise, gerekli yasal işlemleri başlatırdım. Sanal ortamda tanıştığım kişilere karşı her zaman temkinli davranırım. Kişisel bilgilerimi kolayca paylaşmam ve tanımadığım kişilerle yüz yüze görüşmeyi tercih ederim. Ayrıca, sahte hesapları tespit etmek için bazı ipuçlarına dikkat ederim. Örneğin, profil fotoğrafının gerçek olup olmadığını, profil bilgilerinin tutarlı olup olmadığını ve paylaşımlarının sıklığını kontrol ederim. Sanal ortamda tanıştığım kişinin sahte olduğunu fark ettiğinizde yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır: Kişiyi anlayışla karşılayın. Herkesin hata yapma hakkı vardır. Kişiyi anlayışla karşılayarak, ona karşı öfke veya kızgınlık duymaktan kaçının.
İletişimi sonlandırın. Kişinin sahte olduğunu fark ederseniz, onunla olan iletişimi sonlandırın. Bu, sizin ve başkalarının zarar görmesini önleyecektir.
Gerekli yasal işlemleri başlatın. Kişinin size veya başkalarına zarar verme amacı varsa, gerekli yasal işlemleri başlatın. Bu, sizin ve başkalarının haklarını korumanıza yardımcı olacaktır.
Sanal ortamda tanıştığınız kişilere karşı dikkatli olmanız, bu tür durumların önüne geçmenize yardımcı olacaktır.
Cevap
15Cevap
Direkt engellerim bir keresinde yaşamıştım
konuştuklarım hepsi kızdı çünkü kameralı konuştuğum kişilerdi ve konuştuklarım zaten hiç biri ksden değil burdakilerin hepsi fake muhatap bile olmuyorum benim konuştuklarım hep oyundan tanıştığım kızlardı skypeden konuşuyordum zamanında cemre eylül gamze kübra melike esra irem güzel kızlardı :D
Sorma başımıza gelenleri. İnternetten önce de vardı bunlar 😂
Neler neler var. İnternet olmadan öncede bu tür olayların yaşayan çok insan olmuş. Nasıl ayırt edemiyorlar erkek ile kızı onu anlamıyorum ben ya.
İşte o yüzden sanaldan arkadaşım bile olsa konuştuğum kendisini görmek isterim. Fake biriyle vakit kaybı yaşamak istemem
Aynen öyle bende aynı şekilde. Resim atmak istemeyen insan genelde ya fakedir ya özgüveni olmayan biridir. Kendi resmi diye kandıran çok insan var.
Fake olan kendini belli ediyor sıkıntı yok
Fake olarak tam nasil yani misal ne yapsada fake cikiyor biraz açarmisin konuyu tatlim
Yani resimde gösterdiği kişi veya hakkında anlattığı şeylerin hepsi yalan çıkıyor. İşte buna fake deniliyor. Genelde başkasının resmini kullanarak benim diye kaldıranlara deniliyor öyle.
Direkt engel! Muhatap bile olmam..
Aynen bende bunu anlar anlamaz direk engeli basarım. Hayatımdan anında öyle birini çıkarırım birdaha adını dahi anmam. Çok şükür böyle bir durum başıma gelmedi ama gelse engellerim direk.
Çıktığı oldu. Bunların hiçbirini yapmadım. Sadece fake iken sohbetim çoktu. Şimdi instagramda ekli ama sohbeti minimuma indirdim. Güvenim kırıldı. O samimiyet yok.
Muhtemel bir şey biriyle sanal ortamdan konuşuyorsam duygusal olarak bir bağ kurmam kendimi kaptirmam olmasi gereken seviyede konusmaktan keyif aldığım sürece konuşurum o kadar
Böyle bir durum şaşırtıcı olmaz sonuçta sanal
hesabını sorardım ne gerek var diye öz güvensizmişsin derim sayarım vallah
Hayatımdan çıkartıp engellerim…
Kaldı ki sanalda tanıştığım kişiye kolay Gökay güvenmem
Bunu zaten çok kısa bir süre içerisinde anlayacağım için hiç umurumda olmaz engeller geçerim.
hayatimdan cikarirdim niye yikilicam ya sanaldaki kisi ne kadar ciddi olablir
harbi he :D
Daha gerçek çıkanı görmedim o yüzden alışkınım 😂
hayatımdan çıkarırdım
Aynen bende aynı şeyi yapardım. Bugün bu yalan söyleyen insan yarın neler neler söyler. O yüzden bu şekilde bir durum ile karşılaşmış olsaydım eğer engeller yoluma bakardım..
Hayatimdan çıkarırım
Engellerim ve hayatından çıkarırım.
Tanıdık çıkmasın da ;)
Kahkaha atarım shdhshs cok komikk
İşim olmaz güle güle derim 🤣
En İyi Cevap