Aşırı huzursuz aile ortamında büyüyen var mı?

Aşırı huzursuz aile ortamında büyüdüm hergün kavga vardı küçükken ben aşırı etkileniyordum küçükken kekemelik başlamıştı korkudan ama geçti geri boşanma aşamasına gelmiştir ben valizimi toplayıp evden gittim 15 yaşında lise de ve üniversite hayatımda babannemin yanında kaldım bosanmadilar ama bende etkileri kaldı epey ailem düzeldi derken elinde büyüdüğüm bana yemeyip yediren kadın babannem vefat etti lise bitti üniversite başladı yoklukla geçti tabi bu süreç çoğu zaman aç gidip geldim. Üniversite bitti 1 yıl çalışıp para biriktirdim askere gittim geldim şu an isim iyi gelirim iyi ama evlenmek istemiyorum çünkü huzursuz olmaktan düzgün insan çıkmazsa felan gibi seylere takılıyorum ben edepli dürüst birisiyim gözü dışarda olmayan zorluğu görmüş birisiyim karşım da da öyle biri olsun diyorum sonra geri vazgeçiyorum hep mutsuz olursam diye. 24 yaşıma gireceğim kimseyi almadım halen hayatıma 5-6 kişi üniversite de teklif etmişti ama kabul etmedim. Aşırı olgunum yaşadıklarım gereği insanlar cıvık geliyor. benim yaşadıklarım gibi yaşayan varsa ya da yakınını yaşayan varsa eğer nasıl bir yol çizdiniz kendinize?
Aşırı huzursuz aile ortamında büyüyen var mı?