38 yaşındaki bir adam 20-25 yaşındaki bir kızı sevebilirmi? Evlenebilir mi?

Lütfen iyi niyetli düşünelim. Sevginin, Mutluluğun yaş farkı ile ilgisi var mı? Bu işin her ikisinin de rızası dahilinde olduğunu düşünün. Diyelim ki araştırdınız Adam iş güç sahibi, dürüst, namuslu, ahlaklı olduğunu gördünüz ve öğrendiniz. Size göre bu adam suç mu işlemiştir? Bu adamın sevmeye, sevilmeye, sevdiği ile evlenmeye hakkı yok mudur? Siz hiç sevmediniz mi? Bu adamı ayıplarmısınız? Yadırgar mısınız?

.
Güncellemeler
+1 yıl
Hakaret olmadığı sürece verilen her cevaba saygım var. Kanunen 18 yaş üstü kadın ve erkek Reşittir. Kendi kararlarını alabilir. Burada zorlamadan, baskıdan, kaçırmadan söz etmiyoruz. Her iki tarafın da karşılıklı rızasından bahsediyoruz. Sevgiye biraz saygısı olan lütfen kelimeleri biraz dikkatli kullansın. Tüm yorumlara teşekkür ederim.
Güncellemeler
+1 yıl
Kız çalışıyor veya çalışmıyor, durumu iyi veya kötü burada muhtaçlıktan, mecburiyetten bahsetmiyoruz. Özür dilerim böyle örnek vermek istemezdim ama Peygamber Efendimiz (SAV) Aişe Validemizle evlendiğinde kendisi 25 yaşındaydı. Aişe Validemiz 40 yaşındaydı ve aralarında 15 yaş fark vardı. Demek ki oluyor, demek ki yürüyor. Bunun örnekleri çok var. Benim ki niye sapıklık oluyor? Sapıklık çok ağır bir itham. Evlenmek Allah' ın emri değilmi? Biz dost hayatı yaşamaktan bahsetmiyoruz.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben bu gibi evliliklerin günümüzde yapılanlara göre daha sağlam, daha kalıcı olacağını düşünüyorum. Yaşça büyük olan Erkek ya da kadın olsun Daha doğru kararlar alabilir, Doğruyu - Yanlışı daha iyi bilir ve ayırt eder. Adımlarını dikkatli atar. Yuvasının üzerine titrer. Mutlu olmak ve Mutlu etmek için elinden geleni yapar. Evine, Eşine, İşine daha sadıktır. Macera peşinde koşmaz.
38 yaşındaki bir adam 20-25 yaşındaki bir kızı sevebilirmi? Evlenebilir mi?