Hazırlık Sınıfındaki İlk Aşkım


Üniversiteye İstanbuldan Otobüs vasıtası ile varmıştım artık




Hazırlık dönemine başlamadan evden ayrılırken çok ağlamamıştım. Her türlü duygu karmaşası içindeydim.


Annemi Balkonda görmek beni etkilemişti. Üniversiteye geldiğimde ıssız bir yere oturup çimenler ile oynarken gözlerimden pıtır pıtır diye dökülüyordu yaşlar. Böyle bağırırcasına değil. Şelaleden su dökülürcesine ağlıyorum. İçten içe rahatlıyorum sanki. Garip bir duyguydu. Artık Özlem denen duyguyu anlamıştım çünkü.

Her hafta annemleri göremeyecektim.
Yaklaşık 15 dakika hünharca ağladıktan sonra. Kendime gelmiş elimizi yüzümü temizlemiş. Gözlerimi ovuşturmuş Okulun yoluna koyulmuştum.

Hazırlık Sınıfındaki İlk Aşkımı Anlatıyorum Arkadaşlar!!!
Ek yerleştirme ile yerleşmiştim ben. Üniversiteye gelebilmem mucize olmalıydı. Çünkü 30 tercihimin 29 u İnşaat mühendisliği 1 tanesi makina mühendisliği idi. Oda snuncusu. Tutmadı. Ek yerleştirme ile 12 tercih hakkı verildi ve 11 tane inşaat müh..yazdım yine gelmedi son yazdığım Makine Mühendisliği geldi. Yukardan gelen bir mesaj vardı bu olayların içinde belliydi.


Sınıfa girdim elimde Valiz ile herkes bana bakıyor. Bilmiyorlar ki daha yeni geldim.
Ek yerleştirme öğrencisiyim. Evi tuttuk ama ev sahibinden anahtarı daha almaya gidemedik.
Neyse herkes aralarında kaynaşmıştı zaten. Sıcak kanlı olduğum için herkes ile bende tanıştım.


Ama hiç birisi ilgimi çekmiyordu.


Millet Hazırlık sınıfına Lise 5 diyordu o zamanlar. Biz liseyi ilk defa 4 yıl okuyanlardanız.



Hazırlık Sınıfındaki İlk Aşkım
Okulu kazanmıştım ama. Sonuçta bir yerden başlamak gerekiyordu. Bende başladım.



Benim Üniversiteyi hele ki Makina mühendisliğini kazanmam Çevrem ve Akrabalarım tarafından mucize olarak nitelendiriliyordu.. Ateist arkadaşlarım haberi duyduktan sonra müslüman olmuşlukları vardır.



Neyse benim ilk dönem On numara beş yıldız denecek şekilde geçiyor. Phrasel Verbler Nounlar adjectivesler ben yapıştırıyorum. Grammer desen almış yürümüş Artık çeşitli aksanlar yaparak konuşmaya çalışıyorum felan.






Hazırlık sınıfının ikinci döneminde herkesin sınıfı değişiyorrmuş. Duyunca'' oh be''' dedim kurtuldum. Yarım dönem daha bizimkilerle geçmezdi yani. Kan kusarbilirdik her gün.



Dershane de benim öğrenme potansiyelim açılmıştı. Resmen kütük gibi geçen 12 yılllık eğitim hayatımda öğrenmediğim şeyleri tek başıma öğreniyordum. Öğrenmekten zevk almaya başlamıştım


15 günlük tatil bizim 1 aydı. Bende ingilizcemi test etmek için bir şirkette işe girdim. Kendimi baya geliştirmiştim. artık konuşabiliyordum


2. döneme başlarken kendime sözler veriyorum. Derslere geç gitme . derslerini dinle notlarını tut. kitaplarını oku Altyazsız filmler izliyorum felan neyse.
2. dönem başladı. İlk gün Derse gidicem arkadaş bir iş için aradı.Dostumdur kendisi kıramam 7 senelik kardeşimdir. Hallettik ama yine derse geç kaldım. 5 dakika geçikmiştim. İçeri girdim. herkes haremlik selamlık oturmuş Kafamı kızlara doğru çevirdim. Bir de ne göreyim ''aman allahım ne göreyim. Bu bir melek'' O neydi öyle gözleri kaşları alnı burnu dudakları yanakları gülüşü. 6-7 saniye bakıştık hanımefendiyle hoca da bu ara bana sesleniyormuş. Hiç umursamadım. Duymadım bile.

Hazırlık Sınıfındaki İlk Aşkım



Bildiğiniz bakışarak aşk yaşıyorum kızla. Etkili bir ilk bakıştı. Hoşlanma modunu hızlıca geçtm kendi içinmde.
O 7 saniyeden film yazarım arkadaşlar o derece duyguluydu. Kızla gözlerimiz birbirine kitlendi resmen . kendimi alamıyorum. Midemde bir bulantı başlıyor. Başım dönüyor. dizlerim titriyor. avuçlarım terledi felan. Baktım biri soluma bir parmak attı.


Hoca bana o süre zarfında '' What is your name ? '' sorusunu soruyormuş


Kod adım Mehmet olsun arkadaşlar


Hoca: Hey , What is your name ?


Me : İt's Mehmet


Hoca said : You can sit.


Me: Thank you , sir.


Oturucam abi oturucam ama yer yok bende haremlik kısmının arkasında tek boş kalan yere oturdum.


Yürürken bile kıza bakıyorum kız bana bakıyor. Aklımı yitirdim resmen.
O ara hoca ilk dönemdem öğrendikleriniz ile kendinizi tanıtın diyormuş. Sırada benim hatun da.


Demesin mi 'i * 19 years old.''


Bir anda içimden bende diye bağırıyorum.


Ulan herkes bana bakıyor noldu felan diyorum. Yanımda ki kıza dedim ki'' az önce sesli bir sekilde Bende diye mi bağırdım ?'' kısık sesle. Evet dedi güldü felan ben hiç umursamadım tabi. Önüme döndüm 20 saniye sonra herkes kendine gelmişti felan kızın ismini yaşını nereli olduğunu öğrenmiştim artık. Hem de kendisi söylemişti.


Benim masum aşkımın toprağa ektiğim fidanları teker teker filizlenmeye başlıyordu. İçimde bitmeyecek kadar büyük bir kök salıyordu resmen . Hayaller görüyordum. Rüyalarımda bu hatunu görüyorum. Her gün ayna karşısında antreman yapıyorum. Kızla konuşmak için ama nerde ?


Kızın karşısında kekeme taklidi yapıyorum sanki. Kız iyi akşamlar diyor. Gidene kadar iiiii iiiii iiy iiiiyy


iiiyiii 'yi anca diyebiliyorum felan o derece halim vasat.

Hazırlık Sınıfındaki İlk Aşkım



Kız bazen eve giderken sınıfa doğru ''iyi akşamlar '' felan diyor .


Sanki seni seviyorum demiş ki triplere giriyorum felan



Ben artık açılıcam beyler. Kıza cuma günü namazdan çıktı her gün dua ediyorum allahım bu kız benim ilerde ki eşim olsun felan . Nasıl dualar ediyorum ama gece sabah okulda felan .


Neyse cumayı kıldık beyler okula gidiyorum. Dualarımla birlikte. Kıza son saat açılıcam. kafaya öyle koydum. abi 2. saatten sonra ki arada bir eleman geldi benim hatunla yakınn ilişki felan bir hareketleri var. Kafa atıcam çocuğa o derece sinirlendim. Meğer eski sevgilisiymiş. Kitaplarını getirmiş. İçime attım. yutkundum resmen. Moralim bir anda sıfır sıfır sıfır modundayım.


içimden diyorum yaz tatili gelecek açıl artık kıza.


2. sefer de bir erkek arkadaşı daha geldi. yine açılamadım.


3. sefer kız arkadaşlarıyla eve gitti.


4. sefer okula gelmedi.


Benim kafa nasıl atıyor. Zaten 2. dönemim boşa gitti. Dersi dinleyemiyorum duyamıyorum kız yanımdayken hissiz oluyorum. Konuşamıyorum.Her şeyi içimde yaşıyorum
Sınıfta oturma düzeni değişmişti ben yine en arkada oturuyorum kız geldi önüme oturmuştu.


Sınıfta bir eleman hocaya sürekli iltifat ediyor. Hoca da artık naza mı çekiyor anlamadım. bir diyalog şöyle geçti. Sınıfta da bir cool dum hani. onu da söyliyim.


Yıkamacı Yağlamacı Çocuk: Hocam bugün yine çok güzelsiniz.


Hoca : Ya Yıkamacı Yağlamacı Çocuk abartma sende.


Yıkamacı Yağlamacı Çocuk : Hocam bunlar gerçekler.


Hoca : Bu dediklerini Mehmet de söylerse inanaırım sana demesin mi ? ( Hassktir felan diyorum. Kafamı bir kaldırdım Kız bana bakıyor tam önümde oturuyor arkasını dönmüş. Ufaktan bir kalp krizi geçirdim arkadaşlar )


Me : Estağfirullah hocam tabi ki güzelsiniz dedim.


Kız önüne döndü benim oturduğum yerde sancılarım başladı başım dönüyor. gözüm kararıyor felan..


Hazırlık Sınıfındaki İlk Aşkım
Arkadaşlarımın verdiği teselli.


Neyse artık kıza normal yollarla açılamayacaığımı anladım. Kıza facebook tan yazdım. İçimdeki herşeyi döktüm kıza. 3 paragraflık kompozisyondan sonra kızın dediği cevaba bakın arkadaşlar.


''Anlamıştım zaten. ''
Eeee ne oldu şimdi ? Napıcam ben bu cümleyle. Kafayı yemek üzereydim.
Bu kızla 3 yıl boyunca ufak ufak konuşmaya çalıştım arkadaşlar... Bazı geceler sabahladık bile konnuşurken. Ama olmadı. Son bir kez bunu Organize sanayiye götürmek istedim. Ümitlenirsin felan dedi istemiyorum dedi. ama yine de ısrar ettim. ümitlemem felan dedim. Tabi bu olay son ilk ve son anımız olacaktı. Ben saati kurmuşum takım elbisemi hazırlamışım. ayakkabılarımı boyadım..


Sabah erken kalktım. Duşa girdim saçlarımı yaptım. parfüm felan sıktım. Meydanda kız ile bulaşacam . Sanki evlenme dairesine gidiyoruz. Alt tarafı organize sanayiye gidiyoruz. Staj defteri imzalatacağız. Meydanda buluştuk. Kız beni gördü yine gülümsemeye başladı. Şaşırdı galiba. beni öyle görünce. Bu ne hal felan dedi. Bende böyle gelmek istedim dedim. Çünkü mutluydum. Gözleriminn içi gülüyor öyle mutluyum a*k


Beyler Kız staj deferini imzalattı beraber konuşarak tramvay'a yürüdük. son 20 dakikamızda. Kız bana bizim nede olamayacağıımız elektrik almadığını felan anlatıyordu. ama hiç s*klemedim kızı beyler. Ben mutluydum orda a.k Kendimi tuttum. Hep tebessüm ettim. İneceğim Durağa geldim.Ben gidiyorum dedim. Kızla son kez göz göze geldim. İçim isyan ediyor. Dıa vurucam az kaldı ama kız korkacak diye kendimi tutuyorum. Tramwaydan indim. Meydandan otobüse binip eve gidicem. Tramway durağında bir bağırmışım İçimdeki tüm mutluluğum gitmişti. Hayata küfür ediyordum. Sağa sola kafa atıyordum. Çıldırmıştım. caddede ki çöp konteynıra felan vuruyordum. Sonra yoruldum. kaldırıma oturdum üstüm kirlenmiş terlemişim. Üşüyordum. Titreme de başlamıştı..


Krize girdiğimi anlamıştım.Kız bir sonraki durakta inmiş. Beni görmüş sağa sola sinirlendiğimi görmüş. Bağırdığımıda duymuş. bayılmışım.gözlerimi hastahanede açtım. yanımda bu kız var be gardaşım Ulaş var. Bunlar aralarında konuşuyordu ama bana serumu dayamışlar sakinleştiici vurmuşlar hiç umrumda değil hiçbir şey. gardaşıma dedm. kızı tramwaya bindir. sonra gel buraya eve gidelim dedim. Hastahaneden çıktım 1 gece de nezarette yattım. Zor oldu arkadaşlar 6 sene oldu. Unuttum diyemem ama O nu ve onunla yaşadığım anılarımın hepsini sakladım. Hiç çıkaramayacağım bir yere gömdüm.


Hazırlık Sınıfındaki İlk Aşkım
Cevapla