Bazı insanlar elektrikli arabayı sevmiyor. Bunun sebebi ne?
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazı insanlar elektrikli arabayı sevmiyor. Bunun sebebi ne?
Cevap
7Cevap
Yetersiz şarj istasyonu, yetersiz menzil, şarj sırasında veya bilinmeyen bir nedenden patlama riski, uzun süreli kullanımda performans düşüklüğü, arızalandığında bulunması zor bataryalar nedeniyle elektrikli araç sevmiyorum. Ayrıca işitme engelim nedeniyle kullanabileceğim en yüksek veya en güçlü motora sahip elektrikli aracı bilmemem nedeniyle sevmiyorum. Örneğin Togg T10X, Tesla Model Y bana uymayabilir; ama Yuki Amy, Karel Fit gibi ufak tefek olanlara ilgim var.
Araba dediğin içten yanmalı olur yolda kalınca benzinlikte 5dk da dolar yoluna devam edersin. 1 defa elektrikli araç ile uzun yol yaptım bir daha asla netim yani.
İyi de elektriği biterse yani şarjı biterse gidip şarj edebiliyor musun aynı benzin gibi sadece birtık daha fazla bekliyorsun
Şöyle örnek vereyim. İzmir'e gittik bir arkadaşla yeni aldı arabasını BYD marka. yolda giderken klima açıyoruz düşüyor cam açıyoruz düşüyor hızlı gidiyor gene hızlı düşüyor. hiç bir şey yapmadan gidersen evet uzun gidiyor süresi. 2 defa 1.5 saat bekledim şarz etmek için.
1 buçuk saat nasıl bekleyenıldın ya tam dolma süresi 30 dk
Hayır %100 yapana kadar bekledik ne 30dk sı :D
Bu şarjı yerine göre değişir h istasyonlarda hızlı şarj oluyor
Sorun o değil zaten bazı yerlerde yoktu mesela. zaten oda dönünce sattı arabayı :D çekicelecek bir şey değil cidden. Tam bir araba konforunda işte klima açık soğutma aktif vs gitsek o şarj istasyonları bile gitmez. 2 milyona rezil olduk resmen :D
Patlama riski çok oluyormuş haberlere çok çıkıyorlar bir de yol da kalma sorunu varmış bunların ne zaman arıza yapacağını da kestirmek zor batarya dolum istasyonu da yok zaten.
Nasıl yok birsürü var
Aslında başlıca nedeni insan sağlığı. Elektronik olması ve her yerinin bataryadan oluşmasından kaynaklı insanlar üzerinde aşırı sinirlenme ya da beyin fonksiyonlara minimalde olsa zarar vermesinden kaynaklı.
Hahah benzin ve mazot çok sağlıklı haklısın
Bi kullansalar fikirleri degisir ben kullaniyorum bir daha benzinliye binmem 😀
Aaaa anlat anlat nasıl neden
Hiz teknoloji rahatlik ve tabiki fiyat olarak mukemmel
Çok uzun süre şarj oluyor diyen var ya
Hizli sarja takarsan 40 dakika ama yavas sarja takarsan 7 8 saatte oluyor
uzun yol aracı değil şarjı sorun
Durur şarj edersin her yerde istasyon var
o riski alıp uzun yola çıkılmaz.
Menzil
Ne
Menzilleri çok az uzun yolda çok verimsiz oluyor şarzı beklemek 10 dk arayla 10 12 saat araç kullanamabiliyorum elektiriklide sürekli durup şarz etmen lazım
Kaç saatte şarj
Yarım saat beklersin en az
Aman bişey değil bi kahve molası
Hiç uğraşamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Elektrikli araçlara karşı bu tepkiyi ben de sık sık duyuyorum. Aslında birkaç sebebi var diyebiliriz. Çoğu insan menzil kaygısı yaşıyor ve şarj istasyonu ağının henüz yeterince gelişmediğini düşünüyor. Bir de şarj süreleri benzin almaya göre daha uzun olabiliyor tabii. Klasik motor sesi ve sürüş dinamiklerini özleyenler de var. Herkesin alışkanlıkları farklı, değil mi? Ama bence teknoloji geliştikçe bu kaygılar azalacak! ⚡️🛣️🔋