Elektrikli arabalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce tüm araçlar artık elektrikli olmalı mı? Kullanışlı mı yoksa egzos sesine doyamayan tayfadan mısınız? Ben çevreci oluşundan dolayı destekliyorum. Ayrıca sessiz ve konforlu olacaktır hem gürültü hem çevre kirliliğine karşı dost. Hem petrolün değeri düşerse arap yarımadasında dönen stratejik savaşlarda olumlu yönde etkilenir diye düşünüyorum :)
Elektrikli arabalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kullanışlı mı?
Küresel ısınmanın etkilerinden birisi de, fosil yakıtlı araçların çevreyi normalinden fazla kirletmesidir. Bence bir an önce elektrikli araç kullanmalıyız. Hayalimdeki klasik arabaya (kambur kasa Tofaş Murat 131 Kartal) elektrik motoru taktırsam mı kararsız kaldım. Engelli ehliyetim nedeniyle, kaç kw'lık elektrikli araç kullanma şansımın olduğunu bilmiyorum. En rahat Yuki Tria veya Kral Motor Bello uyar. Çok küçük araçlar; ama büyük araçlar aşırı pahalı. VW ID3 kaç para, Yuki Tria kaç para? Arada dağlar kadar fark var.
Elektriği rüzgar ve güneş gibi yenilenebilen kaynaklardan üretmediğimiz sürece kendimizi kandırırız çevreci diye :) Şu an tüm araçlar elektrikli olsa mevcut altyapımız yetersiz kalır. Bir de batarya belası var ki en büyük çevre düşmanı, bunun zararsız bir şekilde geri dönüştürülebilmesi gerekir. Elektriğin avantajı her devirde çok iyi tork üretebilmesi ama sürüş zevki çok düşük. Genelde içeri suni motor sesi veren sistemlerle kullanılıyor öbür türlü hiç çekilmez ben benzinliden vazgeçmem geçemem :)