Yerli araba neden çıkartılır? Yerli olduğu için üretim maliyeti düşük olur ve oranın yerli halkı kullansın diye. Maliyeti 40.000 euro tutan aranayı halk nasıl alsın? Güzel bir PR yürüttüler, insanları kandırdılar ama böyle olacağı ilk günjden belliydi.
İthalata bağlı üretim bazlı bir ekonomide döviz almış başını gitmişken ve ülkende hala ithala bağlı olmayan aksam üretiminjde eksiklerin varken "milli" yerli kavramlarıyla bir şey yaparsan anlamayan insanlar farketmez ama aklı çalışanlar yemez. O gün belliydi bunun halk için olmadığı, bugünde halk anlar herhalde.
Baktimda herkes saydirmis burada birinci iddaya gore deniyor soruda birde protatip fiyati bu olabilir ki diger butun markalari arastirin ilk protatipler hep yuksektir fiyatlari bazilari millilikle alakasi yok diyor yok toplama diyor hyundai nin nasil uretilmeye basladigini bi arastirsinlar birde sonucu gormeden yargilamayin seri uretime gecince fiyat mutlaka dusecektir birde buraz ulkenizin arkasinda durun hemen kotulemeyin bu tur gelismeleri hukumetlere indirgemeyin arkasinda durun destek olunki bunun gibi bircok urunler ciksin ortaya yabanci arabalari ove ove bi hal oluyorsunuz onlari oveceginize yerliye destek olun hersey gorundugu kadar kolay degil saygilarimla
Ne diim bacım diyecek söz çokta Elin hintlisi bak fakiri meşhur ülkenin o derece bilmem kaç yıl sömürge olarak yaşamış ineğe tapıyorlar diye Hor gördüğümüz ülke araba üretiyor ve zamanında bin dolarlık araba bile üretiyor ve arabanın satılmaya sebebi bu kadar ucuz arabaya binmeyi kimsenin istememesi prestijimizi düşürür diye biz Anadolu tofas arabalarını milli bulmayip onları bitirip milli araba yapacak diyip on yılda %51 yerli arabayı anca 40 bin euro maliyetle üreteceğiz diyoruz o da tl ile değil euroyla Kaldı ki bu millet bir yıldan az zamanda hiç bir alt yapısı olmadan iki devrim arabası yapabilmis bi millet bu sektörde
Hiç maliyet olmadan yabancı markalardan %100 karla vergiyle kazanç varken devletin finanse edeceği arabada %10 kar düşük kalır Zaten orta ve alt gelir gurubuna hitap etmiyor ama zamanla seri üretim ile ve piyasa yaparak belki fiyatı biraz düşebilir
TOGG isminin bendeki gurur verici bir çağrışımı ve baş harflerinden bir açılımı var kendimce🌼🧿
🇹🇷Türkiye'de 🚙Ortadirek 🚙Garip 🚙Gurebanın ekonomik arabası demek diyebilmek çok isterdim ama maliyeti duyunca üzüldüm biraz😔 hemde çok İnşAllah üretimin banttan ineceği zamana kadar alınabilir bir düzeyde olur😊🇹🇷🧿
Maliyeti bu kadar yüksekse Avrupa arabalarla neredeyse aynı fiyata gelecek ki bu da ilk çıkan bir araba için dezavantajlı bir durum bana kalırsa yerli olduğu için fiyatının makul ve tercih edilebilir bir düzeyde olması lazımdı bu şartlar altında şahsen ben almayı düşünmem bile
Maliyetin kaç araba için olduğu önemli bir arabanın maliyeti 45 bin Euro olabilir normal ama 1000 Arabanın resmini zaman maliyet 40 ile 10000 araba ürettiği zaman 30 bine düşecek mi düşüyor mu Bunları bir incelemek lazım sipariş sayısına göre fiyatın şekilleneceğini düşünüyorum
Daha fabrikası ortada yok ama fiyatı vs belli.. Bana bu iş zor geliyor.. Diyelim geldi bu maliyetle satış fiyatı en az 500 bin TL olur buda ekonomik olmaz... Hikaye gibi gelmekte bu durum bana.. Yıllardır hep dinliyoruz bakalım görecez :)
Neyse ki tekrar seçilemeyecek de şu yerli araba, yerli uçak palavralarını artık daha fazla duymayacağız. Şaka gibi ama 19 yıldır bu sürekli bunun gibi hayali projeler ile oy topladılar. Resmen hayal sattılar millete.
satış fiyatı olarak paylaşıldı. yurt dışı fiyatı henüz belli değil çünkü ilk etapta.1.5 sene için yalnızca iç pazarda satış planlanıyor, kalitesini göstermesi sonrasında da yurtdışında yapılanma başlayacak.
Türkiye'de 40 bin euro fiyatıyla paylaşılmadı. maliyeti 40 bin olarak paylaşıldı. yurt dışı için 40 bin euro satış olarak söylendi. kaynağınız var mı Türkiye için? ben Türkiye tahminini soruyorum :)
Hükümet yine Zengine çalışıyor ne gerek var lükse yapsana kardeşim honda reno skalasında bi araç milletin alsın faydalansın alay konusu olucaz resmen türkler kendi ürettikleri arabaları alamıyorlar diye.
şu an öyle olabilir ama Türkiye dahil 40 ülkenin attığı imza ile artık dizel benzin araç üretimi durup elektrikli araca başlanacak öyle olursa seri üretimler nedeni ile maliyet düşer ve rekabet ortamı doğar o da bizim işimize yarar ve araç sahibi oluruz
2016 senesınde pininfarina çizimi fuara cıktı tum markaları gezdı kımseye veremeıd m gitti bunlar aldı. aracın yerlılıkle alakası yok demonte bir araç onuda gectim bir marka alt yapı guvenırlılık testlerı yedek parfca servıs yaygınlıgı bunlar 10 20 yıllık işler degıl. en yeni araç markası 90 seneliktir.
suv tarzı aracı su ankı kosullarda 400 500 bandında anca verırsın .
Maliyeti 455.000 TL olan arabaya ÖTV ve KDV ekleyince 700.000-800.000 olur satış fiyatı. Bu paraya araba alabilecek kaç kişi var? Gümrüğe giriş fiyatı 40.000 euro olan bir ithal arabanın vergilerini inceleyin derim. Ayrıca, 40.000 Euro üretim maliyeti çok çok yüksek, yabancı rakipleriyle karşılaştırıldığında. Vatandaşı bir de TOGG ile düzecekler anlaşılan.
böylece bir özelliği kalmaz.. ben ülkemin araba yapmasını mantıklı bulmuyorum zaten.. vergilerle mercedesten, audi , bmw den daha çok kazanıyor.. maaliyetsiz..
Şu katılmayan kişi kim acaba sorabilirmiyim neyine katılmıyorsun, millet mal affedersiniz Bu arabayı alacak olanları söyleyim, Erdoğan, parti başları bide bakanlar başka kimse almayacak bu arabayı dedi dersiniz.
Youtube da seyretmiştim hele içerisi daha kötü her yere lcd ekran koymuşlar boydan boya. Ama inşallah başarılı olurlarda bir üretim yaparız o ayrı. Ama almak zorunda değilim kime ne :) :) :)