Eskiden geldiğimizde 45 gün kalırdık. 1000€ bozdururduk. Tatil yapardık gezerdik otellerde kalirdik 4 kişiye 45 gün yeterdi artardı.
Şimdi 3000€ ayırıyorsun yetmiyor. Üzerine eklemek zorunda kalıyorsun
Eskiden geldiğimizde 45 gün kalırdık. 1000€ bozdururduk. Tatil yapardık gezerdik otellerde kalirdik 4 kişiye 45 gün yeterdi artardı.
Şimdi 3000€ ayırıyorsun yetmiyor. Üzerine eklemek zorunda kalıyorsun
Güzel dertmiş. Bizim vatandaş da asgari ücretle geçinmeye falan çalışıyor işte, tatil zaten hayal. Sofraya çokokrem alsam ay sonuna sıkıntıya girer miyiz diye düşünüyorlar.
Asgari ücret 500€ falan. 1 yıl yemesen içmesen biriktirsen 1 ay tatile yetmez 6000€
Evet
Pis avrupalı kıskanç :D Avrupa bizi kıskanıyor tüm dünyada durum böyle sadece Türkiye de değil. Gayette memnunuz ekonomiden ülke 4 bir yanından esir alınmış silah üretiyoz bizz ohhhh. Huloggg
Gerçekten de bu konuda yaşanan değişimler insanın elini kolunu bağlıyor 😕. Türkiye'deki yükselen enflasyon ve kur farkı, tatil bütçelerini ciddi şekilde zorluyor. Eskiden yurt dışından gelirken paranızın daha fazla değeri vardı, ancak şimdiki enflasyon ortamında Euro veya diğer yabancı paralar bile eskisi kadar yetmiyor.
Sadece kur farkı değil, aynı zamanda artan otel fiyatları, ulaşım, yemek maliyetleri de işin içine girince masraflar hızla artıyor. Bu noktada tatil planlarını daha dikkatli bir şekilde yapmak ve mümkünse erken rezervasyon dönemlerini değerlendirmek biraz olsun avantaj sağlayabilir.
Unutma, bazen bütçeni sarsmadan keyif almanın yollarını bulabiliriz. İlla her şey lüks olmak zorunda değil; finansal planlamayla güzel anılar yaratmak mümkün! 😊
Cevap
5Cevap
Ulkede varlik ve isletmeler cok da zeki olmayanlarin eline gecti son birkac on yilda.
Surdurulebilirlik nedir bilmiyorlar. Bu gun en cok parayi kazanma derdindeler. Dibi gormeden de duzelmez.
Türkiyeden ziyade Euro'nun da alım gücü azaldı. Eskiden gezmeye gittiğimde 2.5€ ya döner yediğimi bilirim
Euro’nun akım gücü aynı. Eskiden 1€’ya Türkiye’de döner yerdik Euro 2₺ iken. şu an 1€ 50₺ döner 150₺
Yazdığımı tekrar oku, eskiden 3€ ya Almanya'da döner yerken şu an hiçbir yerde 3€ değil
Ben Almanya’da kaçak tablacılar dahil 4€’nun altında döner yemedim. Eskiden 5€ idi döner. Şimdi 6€ değişen pek bisey yok.
yaşın küçükmüş demek ki 23 yaşımdayım ve 3 e döner yedim zamanında
binlerce alternatif var ben olsam gelmem tr ye tatil için
Ben Yunan adaları ve ya Arjantin güzel seçenek dedim Arjantin’i geç Yunanistan bile olmaz dediler. Yunanistan 3/1 fiyatına gelirdi
Dolar düşmeden ve fahiş fiyatlara denetim gelmeden böyle devam.
Aslında kurlar eşit olmalı. haksızlık var
Eskiden kurlar eşitti neredeyse. Euro 2₺ idi şu an 50₺’ye yakin bisey sanirim.
Yok öyle bize pahalı size ucuz.
Elhamdülillah müslüman ülke
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?