Herkese merhabalar arkadaşlar 34 yaşındayım çocuk sahibi olmak istemiyorum bu bencillik midir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılSırf herkesin var benimde olsun, herkes doğurdu ben de doğurmalıyım diyip hormonlarına esir olup 1 tane doğuranlar bencil değil sen mi bencil olacaksın.
Dürtülerine yenik düşüp, analık duygusu tatmin etmek için tek bırakacağın bir canlı getirmiyorsun dünyaya.
01 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum size
En İyi Cevaplar
1 yılYo gayet de tercih meselesi bedenine değer ve onem verenler özellikle asla istemez vende istemiyorum çocuğu değer görmüyorum açıkcası onca şeyi çekmek için doğursan nolacak ki hep sen uykusuz kalıp bakacaksın ve kocan zaten evde bile olmicak gelince de uyuyacak bedenin zaten çatlak Selulit izi olacak karnında kocaman ömür boyu geçmeyen kesik acısı ve izi bebek senden beslenecek çöküp yipranacaksın erkeğin burada katkısı hiç bir şey sadece senin omzunda olacak her yük acı ve bedel.. Evlatlık edin daha iyi daha az zahmet olur
03 Yorumla- 1 yıl
Sonuna kadar katılıyorum
- 1 yıl
Doğrusu bu çünkü bende evliyim eşim 3 4 sene sonra çocuk istiyor ama benim isteğim olmadan yapamaz şansına küssün çocuk evliliği bile bitirir esinle özel alanın kalmadığı için zamanla aldatmalar vs
- 1 yıl
Hakkınızda hayırlısı olsun
Noo neden bencillik olsun istemiyorsan hiçbir şey yapmak zorunda değilsin toplumun saçmalık ötesi baskıları yüzünden böyle hissediyorsun kimse anne olmak zorunda falan değil, annelik kutsal da değil. Kendi kararların için kendini asla bencil görme.
01 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Bencillik değil, gerçekliktir. Günümüzde eğer kraliyet ailesi değilseniz sizden sonra ülkenin başına geçecek bir şehzade şart değilse çocuk bir zorunluluk değil.
Geçmişte köylü / çiftçi toplumda çocuk demek ekstra bedava işçi demek idi. O yüzden çok çocuk yapılırdı.
Günümüzde çocuğa da kendine de haksızlık, çünkü yaşam koşulları gereği ne çocuğa ihtiyaç duyduğu kadar vakit ayirabiliyoruz ne de çocuk olduğu için kendimize vakit ayirabiliyoruz ondan sonra da mutsuz evlilikler, sürekli tartismalar, kavgalar ve bosanma
03 Yorumla- 1 yıl
Size katılıyorum çok haklısınız
- 1 yıl
Aynen
Yapay Zeka Cevapladı
Kesinlikle bencillik değil canım, buna ne cesaretle bencillik diyenlere şaşmak lazım! Herkesin hayatında kendi yolunu çizme hakkı var. Çocuk sahibi olmak bir tercih ve kimse bu konuda kendini baskı altında hissetmemeli. Sen nasıl mutluysan öyle devam et, hayat senin! 😊 Annelik, illa doğurmakla olmuyor, bazen kedinizi sabaha kadar yatırıp başında bekleyerek de anne olunur, huzurun yerindeyse sorun yok!
05 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru
- 1 yıl
Kesinlikle
- 1 yıl
Tamam
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
89Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılNeden bencillik olsun senin kararın bu
01 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim ya
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılbencillik değil
01 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
5 ayBu bir bencillik değil. Aksi çok bencilce bir istek olabilirdi. Çünkü insanlar daha henüz, ne büyük sıkıntı ve acılar çekerek yapmış oldukları çocuklara bakamıyor, onların ihtiyaçlarını karşılayamıyor. İnsanlar birbirlerinin geleceğine öyle kötülükler bırakıyorlar ki, tüm çocukların hayatını, haklarını neredeyse ellerinden çalabiliyor.
Çocuk yapmak bazen belki de o çocuğa en büyük haksızlık ve ihanet oluyor. Bence kimse çocuk yapmak zorunda değil ve böyle bir zorunluluk da zaten olmamalı. Bizler birbirimizi sevdiğimiz için evleniyoruz. Sevdiğimiz için birbirimizle bağlar kuruyoruz. Kadına, çocuk yapmak gibi bir sorumluluk ve zorunluk yüklemek aşırı iki yüzlülük gibi geliyor bana. Kimse çocuk yapmak zorunda değil ve bu asla bir bencillik değil. Çocuk yapmayı sanki çok doğal ve normal bir şeymiş gibi görmekte bence büyük hata. Bizler dört ayaklı hayvanlar değiliz. Bedenimiz bir çocuğu içimizde olgunlaştıracak kadar elverişli imkanlara sahip değil. Bir çocuğun o kadının bedenine nasıl büyük bir travma yarattığını, psikolojisini nasıl etkileyebileceğini kimse umursamıyor gibi görünüyor. Üstüne tüm sorumluluğu da kadına yükleyip işin içinden çıkıp kaçabiliyorlar. Bu felaket ve akıl almaz bir şey. O nedenle bir kadın bence bir çocuğu kendi başına büyüterek tüm sorumluluğu üzerinde taşımayı bilinçli şekilde eğer tercih etmediyse, eşi; birlikte yaptıkları çocuğun tüm sorumluluklarını ve kadına karşı olan tüm sorumlulukları bir ömür yerine getirmek zorunda. Aksi halde bu tam bir iki yüzlülük olur. En büyük bencilliği de bu konuda kadınlar değil erkekler yapıyor hep. Çünkü bir kadının bundan sonra ki hayatı bekli de hiç bir zaman artık eskisi gibi olamayacak. Erkeğin tüm bu konuda kendisini yetiştirmiş, eşinin hissettiklerini karşılaması ve tüm sorumlulukları üstlenmesi bence şart. Ve ne olursa olsun hiç bir kadın bir çocuk yapmak zorunda değil bence. Çocuk yapmayı istemek zorunda da değil. Bunu düşünmek zorunda dahi değil. Ve düşünmüyor olmakta bencillik değil. Bu hak belki de sadece kadına ait olan bir hak. Ve kimse bu konuda bir kadına söz söyleme hakkına bence sahip değil. Bir kadına bir şeyleri zorlamak ona istemediği şeyleri normalmiş gibi sunmakta hadsizlik bence. Bu konuda tek söz sahibi kadındır. Kadının kendisidir. O ne isterse o dur.
01 Yorumla- 5 ay
O kadar güzel yazmışsınız ki çok teşekkür ederim
Sorumluluk alamam diyorsanız çocuk yapmayın elbette çocuk sabır ve fazla özveri istiyor. Ben sahsen bu farkındalıkta insanlara çok saygı duyuyorum kötü anne olmaktansa hiç olmamak daha kabul edilebilir bir şey. Kizimi çok seviyorum ama ürkütücü, sorumluluk hissettiren sadece kendini düşünmemen gereken bir duygu annelik ayni zamanda.
11 Yorumla- 1 yıl
Hiç benlik şeyler değil
Hayır tabiki de bencillik değil. Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil çocuk sevmek zorunda değil. Sırf çevre baskısı veya tek taraflı bir istekten dolayı çocuk yapılmamalı bu sorumluluk çok büyük ve herkes bunu kaldıramayabilir. Sonuç olarak o çocukla siz sürekli ilgileneceksiniz çevre değil
01 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum
1 yılNe konuda bencillik? Bakmayı becerememesine rağmen boyuna çocuk doğuranlar bencil. Hasta ve engelli doğacağını bilemesine rağmen doğurup hayatı kendilerine zehir edenlerde var bencillik ama kendi tercihleri olduğu için bir şey diyemiyorum artık. Sen istemedikten sonra bu bencillik değil, bilinçli olmaktır.
11 Yorumla- 1 yıl
O kadar güzel bir yorum ki
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 333 cevap paylaştı.
1 yılSonuçta 9 ay hamilelik, emzirme ve alt temizliği gibi tüm işler anneye bakıyor. Çocuk sahibi olmak istemiyorum dersen hiç kimse sana bir şey diyemez, tek sorun baba olmak isteyen bir erkekle ilişki kurma 👍
51 Yorumla- 1 yıl
Haklısınız
Gizli Üye(36-45)1 yılÇocuk yapmak ozgurlugunun bitmesifir uzun süre karakterini ve eski seni gömmen demektir. Annelik duygusu insanı degistirir. Bu duygu maalesef çok ağırdır. Eski ben ile 50 yaşlarımda tekrar bulusurum diyorsan yap. Ama kendine elveda demek istemiyorsan çocuk yapma.
03 Yorumla- 1 yıl
Kendi hayatım daha önce geliyor
Cevap sahibi1 yıl👍
- 1 yıl
;)
Gizli Üye(30-35)1 yılEmin ol büyük çoğunluk seninle aynı düşünce de. Doğurmak marifet değil benim kedide her ay doğuruyor 😅😂😂 Yeni nesili de bizzat görüyorum milletin derdi çocuk yapayımda bana baksın kafası. Eğitim terbiye hak getire. Bu dünyaya çocuk getirilmez. Nacizane fikrim. Üremek isteyen üreyebilir. Saygılar 😅😂😂
03 Yorumla- 1 yıl
Sırf üremek için çocuk yapan çok
Cevap sahibi1 yılAmaç farklı bana baksın kafası. Herkesin hayatı kendine
- 1 yıl
Aynen öyle katılıyorum
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır, 24 üm ben de istemiyorum ve kararlıyım, çok mu güzel hayatım var kendim yaşamaktan çok mu memnunum ki bi de başka birinin gelmesine vesile olucam, çoğu yaşlanınca yalnız kalmiyim bana bakan biri olsun diye ürüyor, ben bu bencilliği kimseye yapmak istemiyorum yaşlanınca 3 5 sene yalnız kalmiyim diye bi insan 70 yıl dünyada ter döküp üzülsün mü, asıl bencillik bu bana göre, bu dünyada yaşamak üzülmek ve yorulmaktan başka bir şey değil
11 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısınız
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet istemiyorum diye bir şey olmaz istemiyoruz diye bir şey olabilir. Bir erkek sana bunu dese anlayışsız olur ama mevzu kadınlar olunca direk karar alıyorsunuz. Benim bedenim benim kararım mantığıyla bir insanın anne ve baba olmak istemesinden daha doğal hiçbir şey yoktur.
06 Yorumla- 1 yıl
Çocuk zor
Cevap sahibi1 yılEvet zor kolay demiyorum bir çoçuğum hatta hiç istemezdim boşanmış bir şekilde çoçuğum olsun yani bu hayatta pişman olmadığım tek şey çoçuk. Bilmiyorum kısa saç dolğu dudak kaz ayaklarına botok evet bunlar kişisel tercih istersin istemezsin ama çoçuk istemem demek karşındakine büyük haksızlık ve bencillik gibi.
- 1 yıl
Teşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılRica ederim.
Cevap sahibi1 yılBu arada söylediklerim tamamen kişisel düşüncemdir.
- 1 yıl
Tabii ki sıkıntı yok
1 yılHayir bencillik değil o yaşta çocuk doğurup ne olacak Bi yaştan sonra çocuk çekilmiyor sen 40 lı yaşlarda anlıcan huzur arıcan ama minik çocuk daha okula yeni başlamış derdi bitmez kafan almaz ömür tüketici
11 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru
Senin Tamamen tercihin bu Ne bencilliği He Evlisin kocan ister ise Bu bencillik olur hatta yuva yıkmaya yeten bir olaydır...
23 Yorumla- 1 yıl
İyi ki bekârım
Evliyseni ve esinizde razıysa sorun yok evli değilseniz ve bunu eş adayiniza bu fikrim degismeyecek diye bildirmezseniz bu boşanma nedeni bile olabilir.
03 Yorumla- 4 ay
En baştan konuşmak lazım
- 4 ay
Kesinlikle
Eğer eşin varsa evet ama bekârsan kendin gibi düşünen çok insan bulabilirsin. Yani medeni durumuna göre değişir. Bende çocuk istemekle istememek arasındayım.
03 Yorumla- 1 yıl
Bekârım
- 1 yıl
Sağ olun
1 yılHayır canım, bencillik değil. Bu senin kendi kararın ve kendi seçimin. İleride pişman olmayacaksan gayet yerinde bir karar. Herkes çocuk sahibi olmalı diye bir kaide yok
13 Yorumla- 1 yıl
Pişman olacağımı sanmıyorum
- 1 yıl
Bazı insanlar kararlarında çok kararlı oluyorlar. Onlar için çocuk sahibi olmak gerçekten hiç önemli değil. Keza ben de öyleyim, benim de bir çocuğum yok, hiçbir zaman istemedim. Bunu sorgulamadım bile hiçbir zaman. Pişman mıyım, hayır
- 1 yıl
Ne mutlu size
Herkes gen aktarımı yapmak zorundadır diye bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda özgürsünüz. İster ebeveyn olun. İster olmayın. Kimseyi ilgilendirmez. Asıl çocuk sahibi olmak istemiyorum acaba bencil birisi miyim diye düşünürseniz iyi olmaz. Neticede herkes bu konuda özgür. Dünyanın ve yaşadığımız ülkenin mevcut durumları belli.2 kere düşünmekte ya da istememekte haklı bile olabilirsiniz iyi akşamlar dilerim.☺️🙏🏻
01 Yorumla- 1 yıl
Baya düşünmek gerekir teşekkür ederim size de iyi geceler
1 yılSeni eskiden beri tanıyorum. Senin ruh sağlığın yerinde değil. Mümkünse sen anne olma. Senden sağlıklı bir fert yetişeceğine inanmıyorum bu toplum için. Umarım yanılıyorumdur...
03 Yorumla- 1 yıl
Ben sizi tanımıyorum
- 1 yıl
Sağlık olsun İzmirli
- 1 yıl
Teşekkürler
Asla değil. Dünya günden güne berbat hale geldi. Doğan çocukların hali de ortada. Kıtlık, kuraklık derken şimdi doğan çocuk belki 20 yaşını bile görmez. Bu yüzden asla bencillik değil bu isteğin.
01 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum
Sen isteyende istemesende rabbim sana onu nasip edecekse eder zaten anne olmayı istemiyorsan olma çünkü o çoçugada eziyet istemediğin birseye iyi bir anne olamazsın çünkü
01 Yorumla- 1 yıl
Çocuğa yazık günah
Bencillik veya bencillik değilden ziyade bu dönemde iyi düşünmek lazım Çocuk yapmadan önce... dünyanın şuana kadar ki en pis zamaninda yaşıyoruz
01 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısınız
1 yılEvliysen eşinin düşüncesi önemli bekarsan zaten böyle bir sıkıntın yok
21 Yorumla- 1 yıl
İyi ki bekârım
1 yılHayır değil. Herkes çocuk sahibi olmak zorunda diye bir şey yok. Bazı alışılmış kalıplar var ülkede. Bunları aşmamız lazım artık
03 Yorumla- 1 yıl
Tez zamanda aşmamız lazım
- 1 yıl
🙏
- 1 yıl
;)
1 yılDeğildir istesen olamazsin olsanda bebek hasara uğrayabilir veya karnında dusebilir dişi 30 yaşına kadar hamile kalabilir ve sağlıklı doğurabilir
01 Yorumla- 1 yıl
O yüzden iyi bari
1 yılHayır bu kişinin özgür iradesiyle tamamen kendi tercihidir. Ebeveynlik çok büyük bir mesuliyettir. O yüzden kişi buna bütün ruhuyla hazır olmalıdır.
01 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
1 yılHerkes anne olmak zorunda değil ki. Bunu istememek de cok doğal... kotu bir anne olmaktansa hiç olmamak daha iyi
11 Yorumla- 1 yıl
Ne anneler görüyoruz
1 yılBencillikle ilgisi yok senin tercihin. Evliysen eşinin de düşüncesi önemli ama o da cok önem veriyorsa senden ayrılır
13 Yorumla- 1 yıl
Evli değilim
- 1 yıl
İlerde evlenirsen aynı sey gecerli
- 1 yıl
Doğru evet
1 yılNiye bencillik olsun? Kendi bedenin için kendin karar verecek. Ailen belki bu şekilde seni büyütmemiş olabilir ama gerçek bu.
01 Yorumla- 1 yıl
Tek taraflı düşününce bencillik olabilir diye düşündüm
1 yılNormal bişey bu.
Herkes çocuk sahibi olmak zorunda degilki.
Ben de çocuk sahibi olmak istemiyorum.
11 Yorumla- 1 yıl
En mantıklısı
Gizli Üye(25-29)1 yılYasin baya olmuş olma ihtimali düşüktür zaten 20 li yaşlara göre evlenirseniz eşiniz olmadan önce bu durumu konuşmanız lazım sonrasında problem olabilir sanırım ise okula felan odaklanmissiniz ben olsam evliliği de düşünmezdim
027 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAnnemde 30 yaşında sogum yaptı cok sıkıntılı geçti ve o yaşlarda doğumlar zor oluyor her vucud yapısı bir olmaz doktorlar bile 35 40 ta doğum onermiyorlar
Cevap sahibi1 yılHamile kalma ihtimalleri düşüyor yumurtalıklar azalıyor arastir istersen neden zorlastigini doğum olursa da yaşı çok var diye riskli olabiliyor doğum
- 1 yıl
Ben evliydim ayrıldım çocuğum yok yeniden evlenirsem de çocuk istemiyorum
- 1 yıl
Tercih meselesi
- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
Çok büyük sorumluluk
- 1 yıl
Teşekkürler
- 1 yıl
😊😊
- 1 yıl
Birazdan uyuyacağım iyi geceler size
- 1 yıl
Teşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılBen 25 yaşında bir anneyim olmak isteyen de haklı olmak istemeyen de ama o duygu bir canın senin buyutmen ilk adimi ilk kelimesi gülmesi her şey birinin huylarını tek senin bilmen senin buyutmen çok güzel bir his evlenirsen olma şansın varsa bence denemelisin o tad kacmaz
- 1 yıl
Çok doğru da bilmiyorum
- 1 yıl
Hayırlısı diyeyim
1 yılAsla değil. Bu zamanda çocuk istemek mantıksız zaten. Hem herkes çocuk sahibi olacak diye bir kaide yok ki.
05 Yorumla- 1 yıl
Tabii ki de
- 1 yıl
O yüzden bencillik olarak düşünme bunu. Anlaştık mı?
- 1 yıl
Anlaştık
- 1 yıl
Süper 💯
- 1 yıl
😊
1 yılTercihtir. Saygı duyarım. Herkes saygı duymalı. 3 tane çocuk yapın. 5 tane çocuk yapın diyen çok bilmişler! Başka
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle ya
1 yılBencillik değil, tercihtir. Sonuçta 9 ay karnında taşımak, doğurmak vs. kolay şeyler değil. Kendini seçtiğin için buna bencillik dememelisin 💫
01 Yorumla- 1 yıl
Çok zor süreçler
1 yılKadın nezman hazır ise o zaman olmalı, ama kadınların annelik güdüleri hamile kalınca belirgin ve istekli oluyorlar, öyle biliyorum🙃
01 Yorumla- 1 yıl
Doğrudur
1 yılKocan istiyorsa ve buna rağmen istemiyorsan muhtemelen güvensizlikle alakalıdır diye yorumladım 😅
11 Yorumla- 1 yıl
Evli değilim ben
1 yılHayır değil sonuçta sen doğuracaksın sacıları sen çekeceksin sen bakacaksın
21 Yorumla- 1 yıl
Aynen ya
Niye bencillik olsun. Herkes çocuk sahibi olacak diye bi şey yok. Saygı duymak gerekiyor
21 Yorumla- 1 yıl
Bencede
1 yılevliysen ve eşin istiyorsa ve sen buna karşı geliyorsan bencilliğin alasıdır.
18 Yorumla- 1 yıl
Hayır değilim
- 1 yıl
Maddi özgürlüğünüz yoksa haklı olabilirsin ancak evlilik tek kişinin kararları ile yürüyen bir müessese değildir. tarafların karşılıklı rızasının olması gerekir. tek taraflı kararlar evliliğinize zarar verebilir.
- 1 yıl
Teşekkürler
- 1 yıl
Hakkınızda hayırlısı olsun.
- 1 yıl
Sağ olun sizin de
- 1 yıl
Teşekkür ederim.
- 1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
Bencede
Hayır bencillik değil. Ben de 3 tane var. Onlarla idare ederiz 🤣
01 Yorumla- 4 ay
Allah bağışlasın
Hayır, herkes çocuk sahibi olacak diye bir şey yok zaten, herkes olmamalıda bence
01 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum aynen öyle
1 yılBende istemiyorum bencillik değil herkes anne baba olmak zorunda değil zaten bakanilen doğurmalı
01 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
1 yılHerkesin çocuğu olacak diye bir şey yok kime niye bencillik olsun
01 Yorumla- 1 yıl
Doğru haklısınız
1 yılBenim gibi çocuk yapmak istemeyen birisiyle evlen bir şey olmaz 🤣
03 Yorumla- 1 yıl
Her erkek neredeyse baba olmak istiyor
- 1 yıl
Ben hariç 🤭🤣 evet baba olmak çok güzel ama olmasın artık 😁
- 1 yıl
Zor şeyler
27 yasindayim bende istemiyorum yapan yapsin kendime zor bakiyorum maddi durumum iyide olsa yapmam
01 Yorumla- 1 yıl
Hayat şartları ortada
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s 1 yılYoo herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil bu eşinle senin karar vereceğin bir konu
01 Yorumla- 1 yıl
Allahtan evli değilim
Hayır değildir eğer çocuk yapıp çocuğa bakmazsan bencillik olur.
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle evet
Gizli Üye(30-35)1 yılHer insan çocuk bakabilecek diye bişey yok. Bakamayacagını da kabul edebilmek büyük bişey. Asıl bunu bile bile dünyaya çocuk getirmek bencillik. İstemiyor olabilirsin gayet normal bu
03 Yorumla- 1 yıl
Keşke herkes mantıklı düşünebilse
Cevap sahibi1 yılBu konuda herkesin değil senin ve eşinin düşüncesi önemli kimsenin ne dediğini umursama sonuçta doğacak çocuğun bakımı sorumlulukları hayatın boyunca senin denetiminde olacak başkası istiyor diye çocuk yapma çünkü en fazla 1 hafta içinde dağılıyor sana yardım ederiz diyen kalabalık ve sen o küçücük şeyle başbaşa kalıyorsun
- 1 yıl
Bu konuda kendi bildiğimi yaparım
Gizli Üye(25-29)1 yılBu bencillik değildir, sen bi antinatalistsin. Velet meraklısı vasıfsız kadınlar gibi pırtlatmak zorunda değilsin. Her kadın anne olacak her kadın çocuk sevecek diye bi şey yok.
01 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru
Benimde çocuk sahibi olma düşüncem yok çünkü bu dünya da çocuk yaşatmak pek doğru değil bana göre.
01 Yorumla- 1 yıl
Biz kendimize zor bakıyoruz
1 yılEvliysen ve eşin istiyorsa evet bencilliktir
01 Yorumla- 1 yıl
Değilim
Bu senin kararın bencillik veya değil diyemem. Saygı duyarım
01 Yorumla- 1 yıl
Çok teşekkür ederim
Değildir herkesin kendi hayatı ve düşüncesi.. saygı duymak gerek..
04 Yorumla- 1 yıl
Çok teşekkür ederim
- 1 yıl
😊
1 yılAynı soruyu daha kaç defa soracaksın merak ediyorum, bundan önce de sormuştun?
03 Yorumla- 1 yıl
Ben sormadım başkasıdır o
- 1 yıl
Sorunu cevaplayacak olursam, çocuk sahibi olmak istememenin nesi bencillik acaba? Çevrendekiler sana bunu söyledi de sende burada emin olmak için mi soruyorsun yoksa gerçekten merak ettiğin için mi anlayamadım ama bencillikle uzaktan yakından alakası yok.
- 1 yıl
Merak ettim sordum
değil tabiikide. Ancak o yaştan sonra biraz zora giriyor zaten kusura bakma
01 Yorumla- 1 yıl
Maalesef öyle
1 yılBu yaştan sonra kesinlikle yapma zaten. Hayatını yaşa, keyfini sür.
01 Yorumla- 1 yıl
Ben de öyle düşünüyorum
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılHayır karar hayatın dünyanın bu denli düzensiz adaletsiz olduğu bir ortamda mantıklı
01 Yorumla- 1 yıl
Aynen
Gizli Üye(45 üstü)1 yılSenin o merzifon öküzü kocandan her şey beklenir senin gibi bir kadın anca bir sanatçının elinde sanata dönüşebilirdi o Merzifon öküz de öküzünün yanında anca böyle kendi kendini kahredersin
04 Yorumla- 1 yıl
Ben evli değilim ki
Cevap sahibi1 yılNe ara boşandın yav
Cevap sahibi1 yılSenin çocukta vardı
- 1 yıl
Başkasıdır o
1 yılDeğildir ama hazır hissetmiyorsun belki ya da sorumluluk almak rahatlığı bırakmak istemiyorsun
01 Yorumla- 1 yıl
Ebeveyn olmak çok zor iş
Gizli Üye(18-24)1 yılçok normal, çocuk yapan yapıyor da noluyor salıyorlar ortalığa eğitmiyorlar bakmıyorlar çöp gibi nesiller yetişiyor
11 Yorumla- 1 yıl
Sonumuz hayır olsun ne diyeyim
1 yılYani tabiki bencillik değildir sadece kişisel tercihiniz o şekildeymiş. Evli falan değilseniz zaten genelde bekarlar çocuk doğurmuyor yani. Tabi belki ilginiz yöneliminiz kadınlara da olabilir bilmiyorum
05 Yorumla- 1 yıl
Bekârım
- 1 yıl
34 yaşında bekar olmanız da güzel bence erkeklerden pek hoşlanmıyorsunuz sanırım
- 1 yıl
Evliydim ayrıldım çocuğum yok
- 1 yıl
O zaman hayatınızda size başarılar dilerim çok güçlü bir kadınsınız belliki :) sizi kendi soruma da beklerimm
- 1 yıl
Çok teşekkür ederim size de dilerim
- Devamını Gör (100)
Devamını Gör(145)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > 34 yaşındayım çocuk sahibi olmak istemiyorum bu bencillik midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler