2 sene önce evlendik ve öncesinde de 1.5 yıllık bir birlikteliğimiz vardı. Eşimi çok seviyorum ve aramızda 11 yaş var. Çok severek evlendiğimiz için hiç bu durumun sorun olacağını düşünmemiştim. Ben 35 yaşındayım o 24, en azından 30'a gelince anne olayım diyor ama ben çocuğumun 8-9lu yaşlarında onunla oynamak, koşturmak isterim. 50 yaşında o kadar aktif olabileceğimi düşünmüyorum. Sizce bencilik mi ediyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl45 yaşında kimse dede olmuyor da beden genç kalmıyor ya bitiyor enerjisi. Ortalama 20 yaşından sonra vücuttaki yapım ve yıkım olayları eşitleniyor 40 yaşlarında da yıkım yapımı geçiyor. 25-35-45 hiç biri aynı değil. 25 yaşının değerini bilememişiz. Biz çok pişmanız eşimle. O 28 yaşındayken ben 32 yaşındayken ilk çocuğumuzu yaptık, imkanımız vardı keşke 4 yıl önce yapsaydık daha iyi anne baba olurduk. 13 yaşında şu an çocuğumuz. Gene iyi durumdayız çocukluğunu ben 45 yaşına gelmeden yaşadı. Eşim içinde 28 değil 24 yaşlarında olsaydı daha dinç ve iyi olurdu, doğum sonrasını daha iyi atlatırdık. İlk çocuk en azından o zamanlarda yapılmalıydı.
30 yaş çok geç sakın böyle bir şey yapmasın. Çocuk 10 yaşına geldiğinde 35 yaşında olmakla 40 yaşında olmak arasında dağlar kadar fark var. Çocuk bakmakta çok sorumluluk varmış gibi geliyor, insanlar göz korkutuyor. Hep erteletiyorlar. Sıçması bile eğlenceli geliyor garip garip sesler yaparak altını değiştiriyorsun. Sen onu eğlendiriyorsun o seni eğlendiriyor. Bir çocuk başka ne ister ki!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bana sorarsan, bu eğer bir evlilik meselesi değil de kişisel bir sorun olsaydı, yalnızca kendi düşüncene göre hareket etmeni söylerdim. Ancak ne varki evlilik; iki bedenin ve ruhun oluşturduğu bir bütündür. Tek taraflı olarak yapılan bir faaliyet veyahut alınan karar, yalnızca diğer tarafa değil yapılan evliliğe karşı birer bencillik olur.
Evlilik ciddi bir iştir ve umuyorum ki bunun farkında birer birey olarak bunu gerçekleştirmişisinizdir. Bu yüzdendir ki evlilikle, kişinin kendi hayatı için vereceği tüm kararların yarı hakkını, ruhun diğer eşi olan; evliliğin diğer bireyine vermesi gerektiği düşüncesindeyim. Evlenecek insanlar bunları göze alarak, kararlarını buna göre vererek ve ileride alacağı kararları bu duruma göre vereceğini kendine tembihleyerek bu yaşam tarzına girişmeli. Açıkça belirtmek isterim ki sizin bu kararı evlenmeden önce de düşünmeniz, bu gibi önemli bir konuyu açıklığa kavuşturup öyle hareket etmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Tabi artık bunun için geçse yapılması gereken ortak bir karara varmak olacaktır. Bunu yapmak için de kendinizi hazırlamış olmanız ve gerçekten de sizin için neyin iyi olacağını düşünerek bunu yapmanız gerekli. Kişisel zevkler için karşı tarafa ve evliliğe bencilce yaklaşmak gerçekten hoş olmaz.10 Yorumla
Kişiler evlenmeden önce bütün detayları konuşmalılar. Sonrasında bu tür sıkıntılar çıkabiliyor.
Sen bu düşüncende haklısın ancak eşinde haklı. Aranızda kuvvetli bir sevgi varsa eğer muhakkak bir taraf fedakarlık yapacaktır. Orta yolu bulabilirsiniz bence.00 Yorumla
+1 yılEvlilik öncesi konuşulması iki tarafında kendini bu duruma hazırlamasi için daha iyi olucaktır
Eşinizin yazı da çok küçük değil anne olmak için gayet uygun bir yaşta. Bencillik etmiyorsun gayet normal isteğin eşini güzel sözlerle ikna etmeye çalı. Başarılar00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
111
Cevap
65Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer zaman soylerim. Kadinla erkek arasinda cok yas farki olmayacak. Ve erkek en gec 30 yasina geldiginde evlenecek. Cunku cift vakitte gecirmek istiyor birkac sene cocuk olmadan once. Bunlarin hepsine zaman birakmak lazim diye dusunuyorum. Ama erkeklerimiz malesef is guc sahibi olsa bile 30 dan sonra evlenmeye basladilar. Bu da daha genc bir kadinla evlenmeyi ve gec yasta baba olmaya sebep oluyor. Sonra boyle ayriliklar çıkıyor.
Sen kendi acindan dusunuyorsun ama kadinda kendi acisindan düşünüyor. Ki bebek en cok kadina yük ve sorumluluk. Hamileligi, dogumu, lohusaligi emzirmesi, yedirmesi icirmesi, buyutmesi altini temizlemesi yani her seyi anneye ait. Senin baba olarak cok aktif olacagini sanmiyorum. Bir kadin icin cocuk yapmak gercekten zor. Tum dunyan degisiyor, vucudun değişiyor, hormonlarin değişiyor. Kadinin hayatinda attigi buyuk adimlardan bir tanesi.
Sana disardan erkek olarak kolay geliyor belki ama kadin kisisi bunlarin zorluklarini biliyor. Anneligin ne kadar zor oldugunu da biliyor. Annelik o kadar farkli sey ki. Kadin olmakta oyle. Anne degilim, cocugum yok şu an ama şimdiden bile daha dogmamis cocuguma nasil annelik yaparim, ona yetebilir miyim ya iyi anne olamazsam, onu iyi yetistiremezsem, kötü bir cocuk olursa, ona yetemezsem gibi seyler dusunuyorum bazen. Birde cocuk dusunen bir kadinin aklindaki karmasiklik daha fazla.
Hastaneler, doktorlar, kan tahlilleri, ilaclar, sezeryan mi, normal mi? Yani bu olay o kadar zor ki. O kafaya girmekte o kadar zor ki. Kadin icin buyuk bir psikolojik hazirlik gerekiyor, gercekten hazir olmak gerekiyor. Eger hazir degilse istememesi normal. Bencillik etme bence. sen yapip kenara çekileceksin biyolojik yapi geregi ama o onun sikintilariyla cok ugrasacak. Kadin beyninin buna hazir olmasi lazim.16 Yorumla- +1 yıl
Karekter e bak yasa bakma
Cevap sahibi+1 yıl@adiask1335 yasin 38 gorunuyor. Soruyu soran gibi senden 11 yas buyuk bir kadinla evlenir misin? 49 yasinda 50 ye dayanmis bir kadinla? Yoksa karaktere mi bakarsin sadece? Bunlar bir butundur. Yas önemli benim icin. Gidipte dedem yasinda biriyle evlenecek degilim.
- +1 yıl
Ben o 49 dediğinle ilişkim oldu her yönüyle mükemmeldi bir minik olay yüzünden koptuk inan ölümüne kadar sevdik hiç bir mutluluk onun kadar olmadı
Cevap sahibi+1 yıl@adiask1335 bunlar genc biriyle de yaşanır. Olgun sevmiyorum ben. Davul bile dengi dengine. Siz oyle takiliyorsaniz takilin beni ilgilendirmez. Benim dusuncemde bu yönde sizi ilgilendirmez. Herkesin zevki, istekleri farkli. Ben nisanliyim. Aramizda 5 yaş fark var ve dediginiz seyleri kendisiyle fazlasiyla yaşıyorum zaten.
- +1 yıl
Ne istersen yap
Cevap sahibi+1 yıl@adiask1335 arkadasim sanane ya. Hem gelip yorumuma yorum yaziyorsun. Hemde trip atiyorsun. Banane senin olgun sevdandan. Sen olgun takiliyon diye bende mi takilmak zorundayım? Karaktere onem veriyorsan ver. Banane. Ben hem yaşa hem karaktere bakiyorum seni ne ilgilendiriyor.
+1 yılAnne olduğumda 26 yaşındaydım ve çok erken hissediyordum. 30lu yaşlarda anne olsam daha iyi olur diye düşünüyordum. Ama yaşayarak gördüm ki enerjisi yüksek bir insan olduğum halde bazen inanılmaz zorlaniyorum. 30lu yaşlarda olsam sanırım hiç kaldıramazdım. Tecrübeme göre yorum yapacak olursam erken olması anne açısından da sizin açınızdan da çok daha iyi olur. Kişisel gelişimine önem veren, kendini yetiştirmiş bireyler erken çocuk sahibi olunca mental olarak çok sorun yaşamıyor. Ama sorun şu ki kendini bilen insanlar kolay kolay çocuk yapamıyor, cesaret edemiyor. Yine de son karar sizin. Umarım en doğru zamanı seçersiniz.🤗
60 Yorumla
+1 yılEşin ne zaman isterse o zaman yapın çünkü kadın daha çok bebek ile berber zaman geçirir ve onun hazır olması bebeginizin ruhsal gelişimi için de çok gerekli bir durumdur.. hem anne karnında hem de kucağında daha huzurlu olur.. istenmeyen veya zamansız olan bebek onjn anneliğini doyasiya yaşamasina engel olur ve bunu sadece görev olarak yaparsa da bebeginiz içsel olarak olumsuz etkilenir.. bebekler anneleri ile aynı gibidirler herseyi hissederler.. gerginliği de stresi de ya da korkuyu da ve bu onun ileriki yaşamında psikolojik olarak etki bırakabilir.
20 Yorumla
+1 yılAsıl bencilliği eşin yapıyor. Seni düşünmüyor. O zaman kendisi gibi genç bir adamla evlenecekti. Ben 22, eşim 31 yaşında. Bizimde aramızda 9 yaş var. Bizde evleneli 2 yıl olacak. Bi kaç aydır istiyoruz. Benim yaşım müsait erken daha ama eşimin yaşı geçiyor. Çocuğumuzla en güzel vakti gençken geçirebiliriz. Senin çocuğun sana dede mi diyecek. Bi sor karına.
62 Yorumla- +1 yıl
Bencilliği yapan karısı kesinlikle
- +1 yıl
@bercestem_ aynen öyle. Yazık cidden nasıl bir zihniyet bu
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuk yapmayı 30-31 yaş üzerine geçitmeyin ya çocuğa yazık oluyor. 20 yaşında genç bir kadın ya da delikanlısın kendine hayat kuruyorsun, belki ünite gidiceksin, hayallerin var, ne biliyim 1 sene tura çıkıcaksın ama annen baban yaşlı vijdan olarak nasıl bırakıcan, aklın kalıcan, gençliğin stresle yaşıcan. Abin, ablan olsa iyi, tek yük sana kalmaz ama ilk çocuk olup ebeveynin 30 yaş üzeriyken doğmuşsan yük sende kalıyor. İlk çocuk bu kadar geç yapılmamalı.
Beklersen çocuğuna bencillik yapıyorsun. 24 çocuk için çok güzel bir yaş, çok ta uygun erken değil. 30 yaş geç olan. Eşin seni ve çocuğunuzu düşünsün. Zaman alehinize işliyor. 30 yaşında doğursa 10 yaşında çocuk varken 40 yaşında mı olmak ister. 🤦♀️Zamanınızı biraz daha iyi planlayın.10 YorumlaBunun bencillikle ne alakasi var 50 yasinda cocuk pesinden koşturma, karin 24 yasinda 26 yasinda, olsun anne, 30 yasinda anne. olacakmis vay vay, dogurun gitsin, ben 26 yasindayim cocugum 1 bucuk yasinda.. cocuk bakmak cok kolay hicte zor degil cokta fitim hormonlarimda dengede.. cok kolay cocuk bakmayi bilmeuen icin zor.. istemek sevmek yeterli
40 Yorumla
+1 yılBiraz bencillik ediyorsun ama bunu sorgulaman bile güzel bence ortada buluşun çünkü bir kadın olarak ben 27 yaşımda anne olmayı öyle çok istemiştim ki bir süre sonra eşinizde hormonları devreye girecek oda anne olmak istetecek sessiz kal ısrar etme bekle 25 yaşından itibaren yavaş yavaş oda bunu isteyecek bedensel anlamda insan hayvandır hormonlar alarm vermeye başlıyor üreme konusunda
20 YorumlaBencillik yaptığını sanmıyorum, aksine eşin biraz bencil davranıyor. Bir babanın en büyük hayalidir çocuğuyla top oynayıp koşturmasın... Erken baba olmanın en güzel yanı çocuğuyla arkadaş gibi takılıp zaman geçirmesidir. İnşallah en kısa zamanda çocuk sahibi olursunuz.
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılBir kadın için 30 yaş anne olmak için bence geç 👍 Özellikle ilk defa anne olacaksa kesinlikle 30 yaşı beklememeli. Son zamanlarda maddi kaygılar nedeniyle kadınlar çocuk sahibi olmak istemiyor. Önce biraz birikim yapıp sonra çocuk düşünülüyor fakat yanlış bir karar. En az 3 çocuk diye öneride bulunan ağanın bir eli yağda diğeri balda, yediği önünde yemediği ardında. Biraz vatandaşı düşünüp ona göre hareket etseler kadınlar karıyer peşinde koşacağına çocuk peşinde koşar.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArkadasim da 19 yasinda sevgilisi 32. Kara kara dusunuyodu diyodu bana simdi evlensem 1 sene sonra cocuk sart e adamin yasi geciyo o da istemez cocuklari ile o kdr yas farki olsun bana söyleniyodu dedim onu kart herifi bulmadan omce dusuncektin. Yas farki boyle sorun yaratir iste 24 yasinda citir kiz senin yuzunden vucudundan olacak uykusuz kalacak ne ugruna? Kart kocasinin spermleri bozulmadan ona cocuk verebilsin diye
512 Yorumla- +1 yıl
senin yüzünden? kendileri sorun etmemiş de sana mı kaldı insanların tercihlerini sorgulamak sığ kafalı
Cevap sahibi+1 yılO zaman ağlamasin burda s ktrsim gitsin 4 5 yaşinda cocuk alsinlar yuvadan sahiplensinler madem baba olmak istiyor sadece doğurtmakla olmuyor kadin sirf onun için dogurup hayatini mahvetmek zorunda mi? Sığ kafali sensin hemcinslerinin cogu kadini doğurtup sonra "vucudu bozuldu" diye aldatiyor bu kart herifte bu sefer 18 lik çocuklarla aldatir
- +1 yıl
Bu konuda normal insanların (sen gibi olmayan) fikirlerini düşüncelerini merak ediyordur ve belki de ona göre konuşacaklardır kendi kararlarını vereceklerdir. bu arada çocuk doğurunca özellikle kadının hayatının mahvolacığını düşünmenin psikolojik alt yapısı oluğunu düşünüyorum. sana bunu konuda bir psikoloğa görünmeni öneririm. ayrıca art niyetli hiçbir şey yokken sizin gibi erkek düşmanı, kafayı kullanmayan illa erkek karşıtı bir şeyler yazmalıyım moduna girenlerin de bu kafa yapısını değiştimesi gerekir diye düşümüyorum. bir de kendi etrafındaki kişilerden yola çıkıp aldatır, 18 yaşında , vücudun bozuldu... falan gerek yok yani. 5 parmağına bak hangisi aynı?
Cevap sahibi+1 yılPedofili bu adam. O kdr.
Cevap sahibi+1 yıl22 23 yaşindayken kiz ilişkileri baslamis. O yaştaki kizla olan birkac yas kucuk kiza da bakar. 30 küsür yaşinda adam bir de. Sapik
- +1 yıl
sen gibiler 70 yaşındakiyle de olabilir sırf parası var diye onu da yadırgamıyorum
- +1 yıl
ya yaşın çok küçük idrak edemiyorsun daha bir çok şeyi ya da daha vahim ruh hastasısın
Cevap sahibi+1 yılNe diyosun oğlum sen? Ben 32 yaşinda ki arkadasim bana yüruyor diye onu cikarttim onu sömüremez miydim sanki ilişki niyetine? 70 yaşindakine ninen baksın ben napayim kendine hayri olmayan kart erkegi
- +1 yıl
sen sömürürsün. zengin diye 70e de bakarsın rahat ol
Cevap sahibi+1 yılBenim cıtır sevgilimin tadı varken bayatlara kalmadım
Cevap sahibi+1 yılGevrek tadi*
- +1 yıl
Gizli Sen azılı bir erkek düşmanısin yaş farklıymış soran kişinin sorunuymus hepsi bahane karakter yoksunu bir zavallidan başkası değilsin
+1 yılMerhaba,
Olaya sizin açınızdan bakıyorum siz haklısınız, eşinizin açısından bakıyorum eşiniz haklı. Bence bu konuyu siz arnızda detaylıca konuşun ve bir ortak çözüm bulmaya çalışın. Mesala çocuğu 6 sene sonra değilde, 3 sene sonra yapın.. aslında bu sorunuz çok isabet oldu burdan bizlerinde ders çıkarması lazım. Evlenirken duygular kadar mantıkta önemli. Bize denk insanlarla evlenmeliyiz. ikinci bir sonuç ise bu tür şeyler evlilik öncesi yalansız, dolansız bir şekilde konuşulmalı.10 Yorumla
+1 yılİkinci çocuk düşünüyorsanız hemen yapın
Düşünmüyorsan 1-2 sene daha bekleyebilirsin
Ama eşine şunu da söyle, çocuk beni okulda arkadaşlarına dedem diye mi tanıtacak de.
Ha bir de eğer tam olarak uyuşuyorsanız çocuk yapın, aranızda sürtüşme varsa, boşanma halinde durum kötü olur.
2 sene olmuş, evliliğin tadını çıkarmışsınızdır. Bence vakti ama eşinin kararı da çok önemli, kandırmaya çalış😉10 Yorumla
+1 yılBencillik değil, fakat bunlar aslında evlilik öncesinde konuşulması gerekli konulardır...
Çocuk beklemek, istemek, ve ya zamanı?
Bana kalırsa bencillik değil... 2 yıl bir evliliğin oturması için yeterli bir süredir. Fakat ille de bunu istiyorum diye karşınızdaki insanı bunaltmak doğru da değil...
İletişim önemli... Eş seçiminizde bu denli bir yaş farkından kaynaklı bir kaygı bu, realitesi nde size hak verdiğim...
İkna etmeye sabırla çalışınız bakalım...10 Yorumla
+1 yılaslında gayet ideal bir yaş ama kendini hazır hissetmiyorsa ona birkaç yıl daha ver. bu arada sen de sağlıklı yaşa sigara alkolden uzak, dengeli beslenmeli bol sporlu bir hayata geç. değil 50 60 ında bile oynarsın. hatta belki torunlarınla bile oynarsın.
01 Yorumla- +1 yıl
Neyini eksilediler mk ne dedikki
Fakatlar başladı ise asıl problem cocuk yapalm mı yapmayalım mı (ki bence olmaz şimdi istesenizde) değil bence 2-3 sene siz kendinize yeniden aşık olmak için büyük çaba sarfedin sonra anne psikolojisi çok önemli eğer huzurlu ise nasipse takdirse bebişiniz olur inşallah.
00 Yorumla
+1 yılHayır eşiniz durumu fazla abartıyor ona bakarsanız 30 yaşta anne olmak ta geç. O da 50 olunca çocuk 20 olacak çok fark var çocukla anlaşılmıyor böyle olunca hiç. Sizin onu düşündüğünüz gibi aynen eşinizinde size düşünmesi lazım makul Orta yol olmalı burada sadece kendi isteğine göre bir davranış istek var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl22 evlenmek için erken mi? 22-23-24-25 bunlar evlenemek için çok güzel yaşar. 30 yaşa bile çocuk diceksiniz artık. Yine 24-25 yaşta çocuk sahibi olmak için çok güzel yaşlar. 15 yıl sonra çocukla çok bir kuşak farkı, uçurum olmuyor, anne-çocuk-baba ilişkisi ergenlikte daha sağlam oluyor.
Çocuk 10 yaşındayken 34 yaşında olmakla 40 yaşında olmak arasında çok fark var.20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 685 cevap paylaştı.
+1 yılYaş farkı önemli değil, anlaşmak önemli diyenlere yine net bir cevap bu soru. Evet anlaşmak ve aşk çok önemli ama yaş farkı önemsiz diyen her zaman halt etmis. Jenerasyin atlamamali yoksa sonuç bu...
50 Yorumla
+1 yılevlenmeden bunu düşünmeniz gerekirdi işte yaş farkının zararları, bencillik tabi kadın daha gençliğinin baharında gezmek eğlenmek istiyor çocuk ayak bağı mı olsun, 9 ay taşıyacak olan o sen değilsin, rızası olmadan da yapamazsın.
30 YorumlaBunu ilişkinin başlarında konuşmak lazım diye düşünüyorum... Işte böyle sıkıntı oluyor sonrası
80 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBencillik etmiyosun. Sen kendi acindan, o da kendi acisindan düşünüyorsunuz. Buna bencillik damgasi vuramayiz. O zaman kadina da bencillik ediyor dememiz gerekir.
Ikiniz orta yolu bulmalisiniz. 30 unda değil de 26-27 sinde anne olsun en azindan. Sen biraz onu beklemis olursun, o biraz senin için erkene çekmiş olur. Al sana orta yol.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaşallah ne güzel bir eşsiniz çok ince daşünüyorsunuz yani içinizde haklısınız kendinize göre ama sizinle evlenirken bunu düşünmesi gerekirdi çünkü yaşınız ilerliyor eğer eşinizin psikolojik sorunları yoksa zamanında yaşadığı anne olmasına engel bir psikolojik veya fiziksel rahatsızlık yoksa 24 yaş anne olmak için çok ideal ama mesela benim gitgellerim oluyor 😔 o yüzden korkuyorum ileride çocuğum olursa zarar verirsem diye o yüzden belirttim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimde eşimle aramda yaş var ben 23 eşim 33 yaşında bende evlendim 2,5 yıl çocuk yapmadım bizimde flörtümüz nişanlılık süreci vs 2 yıl sürmüştü birbirimizi tanıma birbirimizle vakit geçirmek istedim en azından ben eşim ilk yıl çocuk istiyordu ama 2,5 yıl sonra yaptık şu an gebeyim.. 30 yaş bir kadının anne olması için çok geç diye düşünüyorum en azından 25 yaşında yapabilir..
Bunlaro evlenmeden önce konuşmak daha mantıklı..10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArkadasim da 19 yasinda sevgilisi 32. Kara kara dusunuyodu diyodu bana simdi evlensem 1 sene sonra cocuk sart e adamin yasi geciyo o da istemez cocuklari ile o kdr yas farki olsun bana söyleniyodu dedim onu kart herifi bulmadan omce dusuncektin. Yas farki boyle sorun yaratir iste 24 yasinda citir kiz senin yuzunden vucudundan olacak uykusuz kalacak ne ugruna? Kart kocasinin spermleri bozulmadan ona cocuk verebilsin diye
00 Yorumla
+1 yılHayır bencillik değil. Asıl o bencillik yapıyor.. Seni de düşünmesi gerek. Bizimde eşimle 10 yaş var.23 yasinda anne oldum. Iyikide oldum.
50 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 707 cevap paylaştı. yaşlara bakınca bencillik yapan taraf eşin..
ama hazır hissetmeden de anne olmaya zorlamak olmaz.. en başından konuşmalıydınız bu konuyu..50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşinle konuş bence sen de işte yani sen 30 yaşına gelince bana geç oluyor falan diye durumu anlayışla karşılaması lazım 30 yaşta bence bayanlar icin cok geç biraz abartmış eşin bence bir yandan senin yas farkını goz önünde tutmamasi takılmaması guzel ama bu durum öyle kendi açısından değerlendireceği bir durum değil bence
00 Yorumla
+1 yılAslinda kadinda 30 gec gbi geliyor bana. Tamam kadinin hazir olmasi cok onemli vs ama ben 27 yasinda anne oldum su an kizim beni cok yoruyor. Yani aslinda yas ilerledikce tahamul seviyesi daha da azaliyor. Esin su an tam anne olma yasinda aslinda
51 Yorumla- +1 yıl
Öyle haklısınız ki.
+1 yılO çocuk doğduğu zaman sen sadece seviceksin ve belki bazı sorunlarıyla ilgileniceksin ama annesi onun için uykusuz kalıp herşeyden fedakarlık edicek. O yüzden bencillik yapma
31 YorumlaOnun da yaşı küçük değil anne olma zamanı gelmiş neden öyle düşünüyor hem çocuk kadar güzel bişey var mı ya birde iyi bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız instagram dan doğan cüceloğlu nu takip edin eşinize de izletin bence kararı değişecektir 😊😊
10 Yorumla
+1 yılEsin o kadar da kucuk degil. En azindan 30u beklemek ne ya 30dan sonra anne olmak okadar da kolay degil🙄
40 Yorumla
+1 yıl30 yaşında anne mi olunur? Genç falanda değil 25'te çocuk yapmak iyi, anne olmsk için en doğru zaman vücut olarak..
416 Yorumla- +1 yıl
Menepoza girmeye 1 hafta kala çocuk yapacaklar ellerinde olsa çocuk istemiyorsan evlenmeyeceksin bu adamı buralarda soru sordurmaya kadar üzmüş.
- +1 yıl
Birde sanırsın öğretmen doktor hakim karısı evde oturan biridir..
- +1 yıl
Aynen birde ayrılırsam çocuk başıma bela olmasın
- +1 yıl
Düşün 9 sene evli olacaklar daha çocuk yok
- +1 yıl
Siz kafayı yemişsiniz. İnsanlar ne zaman anne olacağını size mi soracak. Ayrıca evliliğin tek nedeni çocuk yapmak mı? Ya da çocuk yapmanın tek yolu evlenmek mı? Çocuk istemiyosa niye evleniyomus..😒
- +1 yıl
İstemiyorsa evlenmeyecek isteyen biriyle. evde otursun o zaman ya da gezip tozsun
- +1 yıl
İstemiyorum dememiş ki sonra istiyorum demiş. Hayatının hangi evresinde çocuk yapacağına kocasına acıyarak karar veremez herhalde. Neyse bundan sonra tartışmaya katılmayacağım zaten benim derdim başımdan aşkın internette böyle şeyler görüp sinirlenmeyim
- +1 yıl
- +1 yıl
Ya zaten her karı koca arasında ufak tefek tartışmalar olur ama dediğin gibi sevgi yoksa o evlilik ömür boyu işkencedir hani çocuk yapmak istemiyorum dese anlarım da 6 7 sene sonra yapalım diyor yani adam 42 yaşında çocuk sahibi olsa bu adam 65 yaşına gelince çocuğu erkekse askere gider kızsa sevgili mevgili koca peşine düşer e o adam ne yapsın o yaştan sonra karısıyla bir başına
+1 yılİki taraf için de bencillik denmez. O beklemek istemekte haklı, sen çocuk istemekte. Biraz zaman ver eşine bence. O da bence 1 - 2 yıl içinde anne olmak isteyecektir.
20 Yorumla
+1 yıleşine saygın var bu şahane bir şey MAŞAALLAH diyorum ve ikinci diyeceğim şey şu yumurta ve sperm üretiminde yaş ilerledikçe kalite sıkıntısı olabiliyor çocuk istemeniz şahane bir şey ama bu çocuğun ve annenin sağlığı için bazı sorunlara sebep olabilir bu olasılığın ne kadar yüksek olduğunu ve bu sorunların neler olduğunu ayrıntılı bilmiyorum sadece araştırman için sana söylemek istedim.
20 Yorumla
+1 yılBunların evlenmeden önce konuşulup kararlaştırılması gerekli.
24 yaş erken değil. Doğum için yaşın bir önemi yok bence kişi eğer anne olmaya hazırda yaşın önemi yok.20 Yorumla
+1 yılYaş konusunda haklısın yaptığında bencillik değil bence. 6 yıl sonra istemesi de bana garip geldi çok uzun süre bence. Zaten 2 yıllık evlisiniz, eşinizle ortak bir yol bulmanız gerekir ki onunda hazır olması önemli.
00 Yorumla
+1 yılAbi ha 24 ha 30 eşin genç değil ki o da yaşlı fazla abartıyo ve tam zamanı yani sana haksızlık yapılıyo seni düşünmüyor bence bencillik yapan o 35 sin tam baba yaşı o da 24 yani tam ideal anne baba yaşı bence haksız eşiniz
00 YorumlaKadın haklı zaten erken evlenmiş üstüne de çocuk sorumluluğu çok fazla olur. Onun hazır olmasını beklemelisin.
34 Yorumla- +1 yıl
30 yaşında evlenip 40 yaşında çocuk mu doğurmalıydı? 24-25 yaş evlenmek için ne erken ne geç
- +1 yıl
Burda okuduğuna dair bir bilgi vermemiş.
+1 yılÇok naif bi düşünce bnce 1-2 seneye oda anne olmay istiycek net.. ama bir iki seneye kdr hala istemezse gerçekten oda düşünmesi gerekio biraz sizi. Objektif olarak söylüyorum.
10 Yorumla
+1 yılİki tarafında çocuğa hazır hissetmesi gerekir eşinizin olumlu olumsuz olaraktan erteleme sebebine çözüm bulun ve bize ifade ettiğinizi eşinize ılımlı şekilde ifade ediniz.
10 Yorumla
+1 yılyaa tabiki hayır ama şöyle düşün bence 30a kadar değil de en azından bi 2 yıl felan daha ilişkinizi yaşayın beraber sonra çocuğu dğşünmelisiniz ona senin açından bakmasını söylersen anlayış gösteriri bence 25-26 yaş en ideal çocuk sahibi olma yaşı benim düşüncem ama 30 biraz geç olabilirr
00 Yorumla
+1 yılBencillik ediyorsun. 50lili yaşlarda da aktifsin. 50 yaşındaki biri çocuğu ile çok rahat ilgilenir zaten çocuğun yaşı 10 civarlarina gelince çocukla fazla ilgilenmene de gerek kalmayacak
00 YorumlaHayır kesinlikle haklısın. Ama keşke bu yaş farklılığını daha önce düşünseydin. Neyse,
Uygun bir dille eşine anlat içinden geçenleri, umarım seni anlar.00 YorumlaBence de haklısın bu durumu eşini belirt ortak bir nokta bulun eşin şu an 24 zaten 3 sene sonra çocuk sahibi olun 27 yaşında olucak zaten o zamanda eşin Yani sen yaşlanıyorsun doğru diyorsun ama hani spor yapsan aynı enerjiye sahip olabilirsin mesela nice yaşlılar var gençlere taş çıkartıyor😅
00 Yorumlaİlla 30 yaş diyerek tutturmanın bir manası yok. Eşinizle bu durumu enine boyuna konuşun. Avantajları ve dezavantaşları göz önünde bulundurun. Lakin isteğinizde çok haklısınız.
00 Yorumla
+1 yıl24 küçük değil annelik için. Zaten 24 sonrası vücut duraksiyor. Tam zamanı.
30 Yorumla
+1 yıleşinizle dürüstçe bu durumu konuşun emimim anlayış gösterecektir.
31 Yorumla- +1 yıl
eminim*🤦🏻♀️
valla annem 30 dan önce doğum yapın der hep yeni evlenenlere bir bildiği vardır zaar
20 Yorumla
+1 yıl24 yaşındaki bir kadının anne olması gerekiyordu Zaten
20 Yorumla
+1 yılçocuk dünyanın en güzel şeyidir daha be bekliyorsun
20 Yorumlabencillik olduğunu düşünmüyorum iki tarafta kendine göre haklı
20 Yorumla
+1 yılEşiniz tamamen bencil davranıyor. Sonuçta o da çok küçük değil 24/25 anne olmak için en ideal yaşlardan birisi.
00 Yorumla
+1 yılBencillik değil fakat görüşüne saygı duymalısın ama ilerleyen yaşlarda sorun olacaktır bi şekilde ikna etmelisin
00 YorumlaEvet bencillik ediyorsunuz. Ama sorun etmemelisiniz karınızın istediği zaman olsun çok geç olmuyor. Bi 4 seneye yaparsınız cok fark olmuyor.
00 Yorumla
+1 yılBencillik ediyorsun. Kadın ne zaman anne olmak istiyorsa ozaman çocuk doğurmali. Kadın anneliğe hazır değil demekki ona bu sorumluluğu yukleyemezsin
00 Yorumlaİstemiyorsa zorla olmaz sonuçta şu an tıp çok gelişti eğer sağlık durumu el vermezse hepsinin çözümü ilaçları var canını sıkma
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBence bencillik yapıyorsun erkekler her yaşta çocuk yapabilir ama kadınların çocuksuz evlilikleri geri gelmez. Kadınlar için çocuk demek artık kısıtlanmak ve hayatını ona adamak demektir azıcık sabret eşin ne zaman hazır hissederse o zaman yapın.
00 Yorumlaİkiniz de haklısınız kendinizce göre ama yapacak bir şey yok. Bu kadar yaş farkıyla bunu göze almak zorundasın
01 YorumlaSen çok haklısın geçiktirme olayı abi , eşini ikna et yap 30 dan sonra onun içinde sıkıntı olur , sen düşüncelerinde haklısın ☺️
00 YorumlaBencil degilsin
Fakat bu meseleyi evlenmeden önce konuşup bir karara varmaliydiniz.
Hatan burada...00 Yorumla- Devamını Gör (116)
Devamını Gör(161)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Yaşım ilerlediği için çocuk sahibi olmak istiyorum fakat eşim henüz genç. Bencillik mi yapıyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler