İstememen gayet normal, onun istemesi de normal ama sana bu konu da baskı yapması normal değil.
Ayrıca Türkiye gibi bir ülkede çocuk yapmak mantıklı bir hareket değil.
Çünkü eğitim sistemi rezalet, adalet desen bitmiş, insanlar suç işleyip serbest kalıyorlar, etraf suçlu ve tehlikeli insan dolu.
Hayat pahalılığı rekor seviyede, Londra'dan bile pahalı bir çok şehir ve buna karşın kazanç çok düşük...
O çocuğa nasıl bir hayat verebileceksiniz, hadi paranız çok diyelim e ülke kötü, çocuğu yürüyeceği sokak, en lüks muhit bile ne olduğu belli olmayan insanlarla dolu.
Bence doğru yoldasın, asla çocuk yapma, en azından ülke düzelene kadar, tabi düzelirse... Bu ülke de çocuk yapmak o çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüklerden biridir büyük ihtimalle...
124 Yorumla- +1 yıl
45 yaşında imişsiniz... siz doğduğunuz sıradalarda insanlar ampul için Almanya'daki amcalarına sipariş geçiyordu yazın gelirken getirsin diye;
Yemek yapmak için gereken tüpgaz için saatlerce sıra bekleniyordu...
Dahası o yıllarda insanı sokakta çevirip "sağcı mısın solcu musun?" diye sorarlardı yanlış cevap verirsen verdiğin son cevap olurdu.
Ailen ülke daha iyiye gitsin sonra çocuk yapalım deseydi kimbilir kaç sene daha doğmayacaktınız - +1 yıl
@feri99 Yooo evlenince çocuk yapılacak diye bir şart yok, öyle bir şeye imza atılmıyor, çocuğa evet denmiyor yani.
Konu İstanbul'un diğer Avrupa şehirlerinden güvenli olup olmaması değil, bu ülkenin bir geleceği yok şu anda. Gelişmiş dünya bilimi seçerken bizim okullarda hala daha 1400 sene öncesinin kuralları öğretilmeye çalışılıyor, matematik , fen yerine din derslerinin sayısı arttırılıyor, evrim dersleri kaldırıldı...
Arap kültürü aşılanmaya çalışılıyor, araplar ülkeye dolduruluyor...
Ülke Afganistan olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, Atatürk'ten uzaklaşıyor.
Siz 45 sene önce mağarada mı yaşadınız acaba?
Çünkü biz ampulü bakkaldan ya da elektrikçiden alıyorduk, tüpgaz da sokaklarda gezen araçlardan geliyordu.
Sadece 1974 senesinde Kıbrıs harekatından dolayı ambargo uygulandığı için bir süre bazı şeylerden mahrum kaldık o kadar.
Yani eskiden her şey vardı ve alım gücü yeterliydi sadece değişik markalarda çikolata ve oyuncak gibi şeyler dışarıdan geliyordu.
Esas şimdi hiç bir şey alınamıyor... İnsanlar kent lokantalarında kuyruklar oluşturuyorlar ucuza yemek yiyebilmek için, üstelik 1974'te ki gibi savaşta falan da değiliz...
Sonuç : 20 sene sonra İran ya da Afganistan'a dönüşecek bir ülkede gelecek planı yapılamaz, çocuk hiç yapılamaz, mantıklı olan budur benim için. - +1 yıl
45 sene önce hemen her şey kara borsa idi... ülkemiz her geöen gün ileri giden bir ülke rakamlarla kanıtlamak mümkün...30 sene önce bugünkünden çok daha kötü olmayan tek bir konu söyleyin inanayım...
30 sene önce bu ülkede çöp dağı patladı yakınındaki mahalle üzerine kaydı 30 kişi öldü bir kaç kişinin cesedi bile bulunamadı... siz ne anlatıyorsunuz...
74'de savaşta filan değildik... sadece silah ambargosu uygulandı. Tüp gaz kuyruğunun silah ambargosu ile ne alakası olur?
Benim babam 1984 yılında tam ne kadar maaş alıyormuş biliyor musun? Hem de kıdemli devlet memuru olarak?
50bin lira... yani dolar bazında konuşacak olursak 120 dolar...
99 yılında da yine büyük ablamın devlet memuru olarak aldığı maaşı söyleyeyim... : 190 milyon yani o dönemin kuruyla 300 dolar...
Bugün asgari ücret ne kadar? 550 dolar...
Dünyada o zaman ülkemiz kaçıncı sıralardaydı ekonomik büyüklük olarak bugün kaçıncı sırada?
FAO verilerine göre kişi başına et tüketimi 30 senede 3 misli arttı...
1981 senesinde kıyma mesela kilosu 300 lira idi; yani o dönemin asgari ücreti ile 15 kilo anca alınırdı şimdilerde 35 kilo alınabiliyor...
2002 senesinde benzin 1 milyon 600 bin lira idi yani asgari ücret ile 110 litre alınabiliyordu bugün ise yaklaşık 410 litre alınabiliyor...
Daha sayarım ama bu kadarı yeterli - +1 yıl
@feri99 Bu palavraları yazmak için çok mu uğraştın?
Eskiden çok yüksek maaş alınmıyordu ama alınan maaşla yaşanabiliniyordu.
Benim dedem 1979'da emekli olduğunda ikramiyesiyle İzmir / Karşıaka'nın göbeğinde ev aldı, ayrıca oturuyor oldukları evi de çalışırken ki memur maaşıyla aldı, yine Karşıyaka'nın merkezinde, deniz kıyısında.
Şimdi al da görelim emekli ikramiyesiyle.
45 Sene önce ne karaborsaymış çok merak ettim gerçekten.
Ambargo uygulandı dedim, silah ambargosu demedim.
Kıbrıs'ta ki Türkleri kurtardığımız için ambargo uygulandı. Benzin, yağ, gaz aklına ne gelirse. Çünkü batı Kıbrıs'a girmemizi istemiyordu. Onun etkisi olarakta benzin ve gaz kuyrukları oldu.
Tam 45 sene öncesini bilmiyorum ama aklım erdiği andan itibaren yani en az 35 sene öncesini hatırlıyorum insanlar bol bol et yiyebiliyorlardı, peynir tenekeyle meyve sebze de çuvalla alınıyordu ve bunu ortalama gelirli insanlar yapıyordu.
Ben 2021'de 3000 TL kira ile Mecidiyeköy'de 3+1 2 balkonlu lüks sayılabilecek bir evde oturuyordum. Şu an o evin kirası en az 40000 TL ama maaşlar ya da kazançlar o oranda artmadı, alım gücü rezalet durumda...
Eskiden sokaklar güvenliydi, çocukluğumuzda sokaklarda oynardık, biri bir suç işledimi serbest kalmazdı bugünkü gibi...
Şimdi bizim suçlularımız yetmiyormuş gibi bir de Ortadoğu'nun ve Afrika'nın psikopatlarını topladılar ülkeye, insanlar çocuklarını sokağa salamaz oldu.
Bir de bizlerden alınan vergilerle bu 13milyon mülteciyi besliyorlar
(şu an daha da fazla büyük ihtimalle )
Türkiye tarihinin en rezalet dönemini yaşıyor, öve öve bitiremediğiniz hükümet yüzünden eğitimli gençlerin, hatta benim yaş grubum da dahil olmak üzere kendini geliştirmiş herkes Avrupa ve Amerikaya kaçarken, hatta işlerini de oralara taşırken, psikopat katiller ülkeye doluşuyor.
İyi doktorları kaçırdınız ülkeden ve bununla neredeyse gurur duyuyorsunuz, hastaneye düşersen görürüm seni acemi bir doktorun elinde başına neler geliyor...
- +1 yıl
@feri99 Hükümeti savunacam diye saçma sapan asılsız hesaplar yapmaya zahmet etmeyin, kimse okumuyor canım saçma hesaplarınızı, kimse canım değil, herkezi kendiniz gibi zannetmeyin, insanlar geçmişte ve şu an ne yaşadıklarını gayet iyi biliyorlar.
İnsanda biraz utanma olur...
İstediğiniz oldu, bizler gidiyoruz, bütün zekalarıda yanımızda götürüyoruz, artık doktor, mühendis falan lazım olunca ya da ortadoğulu katillerle başınız derde girerse ve hükümet onları koruyunca bakarsınız artık başınızın çaresine. - +1 yıl
1 konumuz hükümet değil ki... hükümet sadece 22 yıldır iktidar... ben sana 40 sene öncesinden de örnkler verdim. son 40 senenin gelişmesinin bir kısmının önceki hükümetlere bazılarının da yeni hükümetlere ait olduğunu göstermek için yaptım bunu... 40 yıl öncesinden 20 yıl öncesine oradan da bugüne... sürekli bir gelişme var
ben sana eskiden az maaş alınıyordu diyerek örnekler vermedim ki tüketim mallrından örnekler verdim. eskiden alınan maaşla alınan mallın kaç tane alındığını bugün ne kadar alındığını rakamlarıyla izah ettim...
madem illa hükümet diyorsun 2002 yılında bugün 38 lira olan sinangil 1kg un tam 1 milyon lira idi ve ashari ücretle 170 adet alınabiliyordu; bugün 38 lira olduğu için aynı marka unların 1 kg paketlerinden 450 paket alınabiliyor...
buna göre nasıl eskiden yaşanabiliyordu yani 170 kg un anlamına gelen maaşla yaşanabiliyordu bugün 450 kilo un anlamına gelen maaşla yaşanamıyor? - +1 yıl
insan yaşam kalitesinin en önemli ölçütlerinin başında elektrik tüketimi gelir... buyurun size dünyada en çok elektrik tüketen ülkelerin yıllar içinde nasıl değiştirğini gösteren video... acaba siz çocukken bu listede var mıyız? ve şimdilerde var mıyız bakın lütfen...
https://www.youtube.com/watch?v=PQGzfk6jwXE - +1 yıl
tüketim değil üretim önemli diyorsanız da o zaman size elektrik tüketim durumunda ülkelere göre gelişimi gösteren video
https://www.youtube.com/watch?v=c65fzy1gpSc - +1 yıl
@feri99 Bana hiç bir anlamı olmayan grafikler gönderme lütfen.
Bana eskiden olduğu gibi kazandığım paranın 1/4'üyle Şişli'nin merkezinde 3+1 lüks ev kiralayabiliyor muyum ondan bahset.
O kazandığım parayla dışarıda kafama esince bira, kahve falana rahatlıkla içebiliyor muyum parayı düşünmeden ondan bahset...
Dışarıda yemeyi bırak, eve et alırken bile düşünüyor bir çok kişi, kimisi alamıyor...
Aylık ortalama 12.000 kazanırken 3500 TL ye ev tutuyordum, şimdi o ev en az 40000 TL. en az 11 katı yani. ama ben aylık 134.000 TL kazanmıyorum şu anda...
Bu yüzden bu grafikler bana bir şey ifade etmiyor, gerçek hayatı yansıtmıyor... - +1 yıl
hadi bunların anlamı yok sana insani gelişmişlik endeksi verilerini sunayım
https://countryeconomy.com/hdi/turkey
ingilizceniz olmasına bile gerek yok yıllar ve rakamlar ortada
1993 yılında 79. sıradayız
2003 yılında 85. sıraya gerilemişiz
2013 yılında 58. sıraya yükselmişiz
2021 yılında 48. sıradayız
2023 verisi de başka kaynaklardan bulabilirsin 45. sıraya yükselmişiz
buunları ben değil Birleşmiş Milletler hazırlıyor... onların da mı amacı hükümet bilmem ne :)
bir çocuk doğrurma anlaşmazlığı konusunu siyasi mesele yaparsan rakamlarla karşılaşmaya da hazırlıklı olmalsın - +1 yıl
@feri99 Bana hiç bir anlamı olmayan yalan yanlış verileri sunma, bana neden kazancım ev kiram ile aynı oranda artmıyor onu söyle.
Neden benim vergimle Dünyanın her tarafından getirilmiş mültecilere gül gibi bakılırken benim halkım aç onu söyle.
Bunlara cevabın olmadığı için bir şey yazamayacağına eminim.
Şimdi s. ktir git trollük yapmak için cebini dolduranları y. lamaya devam et. - +1 yıl
(1) Burada fevri rumuzlu kullancı hanımefendi size muhtemelen bilgi eksiği dolayısıyla mültecilerle ilgili sorunuzla ilgili olarak cevap verememiş. Bu konuda bilgi eksiği çok yaygın ve doğru bilgi adeta reddediliyor. Sizin de kötü niyetle yanlışı yayma niyetinde olduğunuzu düşünmüyorum ama son mesajınızda yazdığınız "maalesef" çok yanlış bir bilgi daha doğrusu ülkemize ırkçılık pisliğini bulaştırmaya çalışan çevrelerin yaydığı bir yalan. Yani ülkemizin mültecilere devlet bütçesinden maaş verdiği onların da rahat bir yaşam sürdükleri iddiası tamamen bir yalan propaganda ürünü. Mültecilere aydan aya iletilen tutar Türkiye Cumhuriyetinin değil Birleşmiş Milletlerin verdiği bir paradır. Bunun bir yalan olduğunu üzülerek söylememin ve "maalesef" dememin sebebi ise kendilerine bu ülkede maaş verilmek şöyle dursun son derece kötü şartlarda ve canları pamuk ipliğine bağlı şekilde yaşatılıyor olmalarıyla ilgilidir...
- +1 yıl
(2) İşin acı gerçeklik tarafı bu insanların çoğu zaman niteliklerinin de altında çok kötü şartlarda ve türk insanının artık yapmaya yüksündüğü türden işleri yaptığı gerçeğinin de yanı sıra ve ondan çok daha önemli olmak üzere bir katilin bile yararlandırıldığı hukuk ve insan haklarından mahrum bırakılıyor olmalarıdır. Mesleğim gereği bire bir şahit olduğum ve doğrudan bildiğim kadarıyla sizi temin edebilirim ki bir mülteci eğer sokak ortasında saldırıya uğrasa ve saldırganı şikayet etse polis kayıtlarına geçtiği için doğrudan doğruya Göç İdaresine sevk ediliyor. Savcılık kendisi ile ilgili bir işlem yapmasa bile yani kendisi apaçık mağdur olsa bile sadece adı polis kayıtlarına girdiği için göç idaresine sevk edilip "sınırdışı" süreci başlatılıyor.
- +1 yıl
(3) Sınırdışı edilme sürecinin başlaması şu demek. Bu insanı göç idaresinin sınırdışı toplama merkezine alıyorlar. Adı tam olarak bu olmasa da işlevi tam bir toplama kampı hatta daha kötüsü. İstanbul'da mesela tuzla ilçesinde var. Etrafı dikenli tellerle çevrili bir basketbol sahasında tutuluyor bu insanlar. Bunlar suçlu olsa zaten savcılık oraya bırakmadan hapsedecek; hayır suçu ispat edilmemiş insanlar ve hatta dediğim gibi sadece mağdur sıfatıyla bile olsa adı polis kayıtlarında geçen insanlar burada gerçekten insana değil hayvana bile reva görmeyeceğiniz koşullarda tutuluyor. Göç idaresindeki sürecin sonucunda "sınırdışı" çıkmaması için ise o kötü koşullarda çalıştıkları paralarla ödemeleri gereken 50-60 bin lira gibi avukat ücretleri oluyor. Bunları ödeyemeyen ve temiz olduğunu ispat edebilecek gücü olmayanlar sınırdışı ediliyor.
- +1 yıl
(4) Bu insanlara sınırdışı kararı verildiği zaman da gönderildikleri ülke Suriye veya kendi ülkeleri değil. Gönderildikleri ülke "Ekvador" evet kardeşim Ekvador. Güney Amerika kıtasının Pasifik Okyanuşuna bakan tarafında ispanyolca konuşulan katolik nüfuslu bir ülke. Neden Suriye değil? Kişi kendisi istese bile Suriye'ye gönderilmiyor çünkü orası hala riskli bölge olduğu için kendisi istese bile uluslararsı hukuk bunu ev sahibi ülkeye yasaklıyor. Yani bizlere "bunları geri göndereceğiz" diyenler bunu zorla yapma kararını ancak Ekvador gibi bir şekilde anlaştıkları bir uzak 3. ülkeye göndererek yapabilirler bunu. Ama bunun olamayacağını bile bile ülkede insanlar arasında nefret tohumları atmak için bu yalanı yayıyorlar.
- +1 yıl
(5) Kısacası ülkedeki mültecilere ister kendi iradeleriyle ve isteyerek isterse de ırkçıların kara propagandalarıyla etkilenmiş kesimlerin tepkilerini hafifletmek amacıyla bu şekilde muamele etmiş olmalarıdır asıl utanç verici olan. Ben ülkemiz insanı sizin iddia ettiğiniz gibi aç mıdır fevri hanımın iddia ettiği gibi durumları iyiye mi gidiyor o konuya girmeyeceğim. Siz de kendisi de tezlerinizi yazmışsınız rakamlar verilmiş okuyan okur kararını verir ancak konu Suriyeli mülteciler konusu olduğunda hükümetin eleştirilmesi gereken konu veya yapılması gereken muhalefet bu insanlara vergilerimizle kaynak aktarıldığı ve onların çok rahat yaşam sürrdükleri gibi ırkçı propaganda üzerinden yapılan muhelefet değil aksine insan haklarıyla bağdaşmayacak şekilde hiçbir suçu olmayan insanları; kendi emekleriyle apayrı bil ülkede kendilerine bir yaşam kurmaya çalışan insanları bu şekilde baskı ve dünyanın bir ucuna sürülme tehdidi altında tutmalarıyna yönelik muhalefet olmalıdır.
- +1 yıl
@noperva1975
Çok uzun yazmışsın.
Sonuç olarak senin söylediğin şartlarda çalıştırıldıkları için işverenler Türk insanı yerine mülteciyi tercih ediyorlar, bu da Türk insanının işsiz kalmasına sebep oluyor.
Mülteciler kesinlikle Türkiye'de olmamalılar, zaten hiç alınmamalılardı bu çok büyük bir saçmalık başından beri.
O acıdığınız insanlar sadece bizim insanımızı işsiz bırakmakla kalmadılar aynı zamanda ülkenin demografik yapısının içine ettiler.
Ortadoğu, Afrika ve Afganistan'da ne kadar tehlikeli erkek varsa topladılar ülkeye, bunlarını neyini savunuyorsun?
Gerçi ülkenin başında ki Afganistan'la aynı çizgideyiz demesi ne halde olduğumuzu gösteriyor...
Kusura bakma ben öncelikle kendi insanımı düşünürüm, mültecilerin hangi ülkeye gidecekleri beni ilgilendirmez, zerre de üzülmem, yeter ki bize yük olmayı ve tehlike saçmayı bırakıp gitsinler.
Ortada propoganda ya da ırkçılık falan yok, yapan vardır belki ama genelde sorun ırkçılık değil, bunların bizim ülkemize uyum sağlayamaması.
Okullarda Türk öğrenciler, öğretmenler bunlardan bıkmış durumda. Arapça konuşmadığı için daha geçen gün bu vahşilerden biri okul müdürünü vurup öldürdü... Afganlar küçücük erkek çocuklarının peşinde sapıkça dolaşıyor...
Bunları istememek ırkçılık değil, Türk Milleti'de ırkçı değil.
Lütfen bu ortadoğu vahşilerini savunmayın, çok iyi olduklarını düşünüyorsanız onların oluşturduğu mahallelerde yaşamayı deneyin. - +1 yıl
Uzun yazdım zira sizin mesajlarınız da gayet uzundu. Çok yanlış alsettirilen ve sizin de yanlış bildiğinizi belli ettiğiniz bir konuda doğru bilgiyi aktarmak benim için insani bir mecburiyet idi... tabi hiçbir şeyi ben söyledim diye doğru kabul etmek diye bir sorumluluğunuz yok ancak bu saatten sonra kendinizin araştırmak ve teyit etmek gibi bir sorumluluğunuz var...
Bu araştırma sonunda Suriyelilere Türkiye bütçesinden maaş verildiği iddiasının yalan oldupunu öğrendikten sonra hala bu gibi söylemlerinizi dile getirmek yine sizin biteceğiniz iştir ancak o vakit ırkçı zihniyete bile isteye destek vermiş olacaksınız.
Size konunun doğrusunu aktarmak bu bağlamda bir mecburiyet idi zira siz muhtemelen iddia ettiğiniz şeyin bir yalan oldupunu bilmeden öne sürüyorsunuz. Bakın belli tartıştığınız hanımefendi de bilmiyormuş ki cevap verememiş. Ama ben bendeki doğru bilgiyi altarmazsam muhtemelen sizin bilgi eksiği sebebiyle bu ırkçı propagandaya istemeden yaptığınız yardımın devamından da sorumlu olurdum. - +1 yıl
@noperva1975
https://www.youtube.com/watch?v=CatmKGGIezg
Bak bakalım Avrupa ne vermiş, biz kendi paramızdan ne harcamışız.
Cumhurbaşkanı doğru söylüyordur herhalde :) - +1 yıl
(1) bakın sizin herhalde referansınız oy vermediğinizi düşündüğüm hatta sürekli olarak eleştirdiğiniz hükümet olmamalı.
Bizim ülkemiz için elbette bir yük olduğu iddia edilebilir ama savaştan kaçarak gelmiş insanlara "hayır gelemezsin" deme şansı hiçbir ülkenin zaten yoktur. Ben size devlet bütçesinden onları rahat içinde yaşatacak bir ödeme yapılmıyor diyorum. siz kendiniz araştırın.
Bu olayın ilk 1-2 senesinde bu mülteciler kamplarda bakıldı. Sonra sayıları kamplarda bakım verilebilecek seviyenin çok üstüne çıktıktan sonra artık mülteci kamplarında kalmıyor suriyeliler ve hepsi kendi başlarının çaresine bakıyor...
Hükümet de Avrupadan bazı tavizler koparmak için "biz çok para harcıyoruz bize yardım edin" diyor; siyasetçiler böyle konuşack tabi ki... Biz para filan harcamıyoruz bize yardım etmenize gerek yok diyecek hali yok. Lütfen bu sözlerini de "bu ülkeyi cennet bahçesi yaptık" dekenki sözleriyle aynı derecede şüpheyle karşılayın.
Burada kullandığı koz ise bu insanların burada değil Almanyada Fransa'da daha iyi koşullarda yaşayacaklarını bildikleri için buradan da oralara girme isteği. Biz diyoruz ki eğer bize bu konuda yardım etmezseniz biz de kapılarda kendi adımıza ülkeden çıkmaya çalışanlara dur demeyiz ondan sonra siz düşünün diyor...
Siyasetçiler elbette ki istediklerini almak için olayları kendi lehlerine çevirmek için böyle şeyler söyleyecekler.
- +1 yıl
(2) Bu insanların bu ülkede yiyip içtikleri herşeyi sanki bu ülke vergilerinden karşılıyor gibi hesap edip "bizim kaynaklarımızdan bu kadar tüketim oldu" şeklinde hesap yapmak mümkün ama bu insanlar çalışıyor; yani tüketimlerini emekleriyle finanse ediyorlar hem de bu emeklerini ülkenin işverenlerine değerinden de ucuza satarak... mesela bizim şirkette 60 yaşında ve suriyede 30 sene avukatlık yapmış biri çalışıyor ve maaşı yeni mezun türk çalışanlardan bile düşük.
Dahası tüm bu mültecilere sanki maaş bağlanmış gibi propaganda yapılmasına vesile olan BM ödenekleri var AB fonları var ve bunlar dışarıdan ülkeye giren kaynaklar. Bu insanlar bu kaynakları da bu ülkede bir şeyler satın alarak tüketiyor yani o parayı da bir şekilde ülke ekonomisine sokuyorlar.
Dahası son 20-30 yıldır devam eden üniversitelileşme furyası sebebiyle eli çekiç, tornavida tutan yani ara personel olarak çalışacak adam sıkıntısı 2000'li yılların başlarından itibaren baş gösterdi. Devlet Planlama Teşkilatındaki bir dostum bundan 16-17 yıl kadar önce (suriye savaşından önce) ara eleman seviyesinde çalışacak nüfus piramidinin alt kısmında oluşan erozyonu giderecek şekilde bir şekilde göç almamız lazım demişti. Kendisi herhangi başka bir gündemi olmayan genç bir DPT çalışanıydı nüfusla ilgili çalışmaların içindeydi.
Yani lütfen bu propagandalara inanmayın... Geçen sene depremde hiç yardım istemedikleri için tesadüfen kurtarılan ve "bağırsak da kimse suriyeliyiz diye kimse bize yardım etmez diye düşündük" diyen aileye bunu söyletecek ortamı yaratan ırkçılık pisliğine destek vermek veya vermemek sizin bileceğiniz iş...
- +1 yıl
@noperva1975
Çok uzun ve saçma sapan şeyler yazıyorsun.
Cumhurbaşkanı kendi ağzıyla itiraf etmiş, ona bile yalan diyorsun.
Ayrıca savaştan kaçan insanlara hayır gelemezsin diyebilrim, benim ülkem, kimseyi kabul etmek zorund değilim.
Lütfen saçma sapan şeyler yazma, uzun uzun yazınca yazdığın saçmalıkların doğru olduğunun zannedileceğini düşünüyorsun sanırım, ancak cahiller kanar buna.
Boş boş şeyler yazıyorsun. Kimse mülteci kabul etmek zorunda değil.
Hadi kendi işine bak, bana yalanlarını inandırmaya çalışmakla uğraşma, kimse yemiyor artık bu ağlamalarınızı.
En İyi Cevaplar
+1 yılHayatın boyunca da çocuk istemeyebilirsin bu çok doğal bir şey. Sakın kendini bencil hissetme. Bana göre de asıl bencillik çocuk yapmaktır. Çocuğu sonuçta kendin için yaparsın çocuk için değil. İçinde annelik duygusu da olmayabilir bunlar çok normal şeyler ki sen anladığım kadarıyla belli bir yetkinlik düzeyine gelince çocuk yapmak istiyorsun. Yani sorumluluk duygun aslında yüksek ve kendi sınırlarını biliyorsun. Bence eşinle nasıl endişelerin olduğunu paylaş. Ona göre hareket edin sırf o istiyor diye çocuk yapma. Hem çocuğa hem de sana yazık olur bu sefer.
19 Yorumla- +1 yıl
Bence de zaten bu konu evlenmeden hatta ta sevgililik döneminde konuşulması gereken bir konu ama ikisi de bu konuyu konuşmamışlar. Sanki bu konuyu kadın açmadığı için kadın çocuk yapmak zorunda gibi yazmışsınız ama adam da bu konuyu açmamış ki konuşmamışlar. Tüm suçu kadınlara atmaya ne kadar meraklısınız ve evet çocuk istemiyorsa çocuk yapmamalı. Eşi de bu durumu kabul etmiyorsa boşanabilirler.
- +1 yıl
çocuk istemeyen kişi eğer çocuk yapmak istemiyorsa bunu evlenmeden önce diğer kişiye bildirmek ve bu konuda onay almak zorundadır. Çocuk isteyen kişinin konuyu açmaması onun kusuru değildir zira evlendiğin zaman çocuk yapmaya bir itirazın olmadığı varsayılır. Genel eğilim bu şekildedir. Hayır kadın veya erkek fark etmez. Zaten bir yakınımın kocası istemiyor mesela çocuk istemiyorum diyor ve bunu özellikle önceden söylememiş olduğu için onu da suçluyorum tabi ki. benden hiç kadın veya erkek ayrımına dair bir cümle okudunuz mu burada?
- +1 yıl
Bir önceki yorumunuzda direkt kadını hedef alan cümleler kurduğunuz için öyle söyledim. Ne demek evlenince direkt çocuk yapmaya onay vermiş oluyorsun. Öyle bir saçmalık olabilir mi? Bu konuyu ikisinden birinin önceden açması lazımdı. Çocuk isteyen veya istemeyen olarak bu ikisinin de sorumluluğunda. Tek bir tarafa sorumluluk yüklenemez
- +1 yıl
Bu işin kadını erkeği olmaz; sırf kadın diye korumanız veya savunmanız doğru değil cinsiyetçi yaklaşmayın lüfen...
Ben burada evlilikte istisnai bir tercih olan çocuk yapmama tercihini karşısındakine eşine dayatmaya çalışan bu kadını hedef alıyorum evet;
Çocuk istemiyorum diyen ve bunu da evlendikten sonra açık eden erkek olsaydı onu da haksız bulurdum.
Muhtemelen olaylara siz kadın-erkek olarak bakıp kendi cinsiyetünizden olan kadını mağdur ve haklı görme eğilimindesimşz ki benim ilkesel eleştirimi cinsiyet üzerinden okumuşsunuz...
Evlenme kararı tabi ki de çocuk onayı demektir. bunun aksi nasıl savunulabikşr ki... evlilik cüzdanı deriz adına aile cüzdanı derler çoğu yerde. Aile denince akla ne gelir? Anne-baba ve çocuklar.
Sadece çift olmak olsaydı mesele bu çift oluşu yasal bir düzleme oturtmaya da ihtiyaç olmazdı.
Evlilik denen şey tabi ki de diğer herşeyin öncesinde ve ötesinde tabi ki çocuk yapmak için vardır.
Hayatımda bir çocuk istemiyorum diyen kişi bunu tabi ki özellikle belirtmek zorunda. - +1 yıl
Ben cinsiyetçi yaklaşmıyorum ki. Bir erkek baba olmak istemiyorsa da baba olmamalı. Karısı da onu zorlayamaz bu konuda. Eğer karısı bu konuda onunla aynı fikirde değilseler boşanabilirler. Ben eşit yaklaşıyorum bu konuya ve bana göre evlilik sadece çocuk yapmak için oluşturulmuş bir kurum değil. Birbirini seven iki insanın hayatını birleştirmek için başvurduğu bir kurum. Bana göre evlenmek çok gerekli değil bunu yapmak için ama toplum baskısından dolayı birbiriyle yaşamak isteyen sevgililer evlenmek durumunda kalıyor ve görüşlerimin arkasındayım. İkisinin de sorumluluğunda bu konu
- +1 yıl
Hayır ama doğrudan sanki kadın olduğu için suçlanmış gibi cinsiyet üzerinden savunmaya geçtiniz..
Hayır bu söz konusu arkadaş zorla evlendirildik filan da demiyor... konu o değil...
Aile olmak demek çocuk sahibi olmakla mümkün; evliliğin öncelikli amacı ve anlamı da budur...
Lahmacun istiyorum dediğinde kıymalı olur özelikle söylemene gerek yoktur...
Kıyma istemiyorsan özellikle söylemen gerekşr - +1 yıl
Sizin aile olmak anlayışınızla benimki farklı. Benim için sadece karı koca olmak aile olmak demek. İllahi bir çocuk olmasına gerek yok bunun için. Siz sizin gibi düşünen bir insanla çocuk yaparak aile olursunuz ben de benim gibi düşünen bir insanla birlikte olup çocuk yapmadan aile olurum. Bunlar kişisel şeyler. Önemli olan birlikte olduğun insanla öncesinde bu konuları açık yüreklilikle konuşmak. Konuşmak işi de birlikte olan bir şey o yüzden lahmacun örneğine indirgenecek bir şey değil. Çocuk zaruri bir şey değil. Evlenince direkt bazı şeyleri kabul ederek evlenilmiyor. O yüzden iki taraftan birinin konuşmayı açması gerektiğini düşünüyorum
- +1 yıl
bakın bir yere bir çift geldiği zaman "bir çift geldi" denir veya "ne kadar tatlı bir çift" denir veya "karı koca geldi" denebilir... aile geldi veya ne kadar tatlı bir aile dendiği zaman akla anne-baba ve çocuklar gelir... bir erkek ve bir kadına tek başına aile denmez.
Mesela istatistik kurumu veya işçi sendikası yoksulluk sınırı veya açlık sınırı hesaplamaları yaparken "4 kişilik bir aileyi" baz alır...
Amewrikan filmlerinde bile kadın hamile kalınca "yaşasın demek ki bir aile olacağız" derler
+1 yılBaşkalarının senin haklı görüp görmemesinin bir önemi yok. Öncelikle bu konudaki fikrini eşinle evlenmeden önce paylaşmalıydın ama onu geçmişsiniz. Bir diğeri hiç istememekle henüz istememek arasında fark var. İstememe sebebinizi sağlıklı bir şekilde eşinize anlatmanızda fayda var. Burada size milyonlar haklısın dese ne çıkar? Sonuçta bu seni ve eşini etkileyen ve size ne hissettirdiği önemli olan bir durum. İlla fikrimi sorarsan kendini hazır hissetmeden buna kalkışmak özellikle de henüz evlilik yeniyken pek mantıklı değil
016 Yorumla- +1 yıl
@feri99 siz bu konuyla neden bu kadar ilgilisiniz? Anladığım kadarı ile soru sahibi değilsiniz!
Soran+1 yıl@Manasızdidik nasıl engellerim ben bunu. Diğer yorumlara bakın bi hepsinde var, hem millete karışıyor hemde beni kötülüyor. İnanılmaz birisi ya, her yorumda resmen
- +1 yıl
İsminin üstüne tıklayıp engelleyebilirsiniz ama soruyu gizli üye olarak sorduğunuz için yazmaya devam edebilir. Üslubu ve tavrı biraz saldırganca. Benzer bir olayda mağdur olan taraf ya da bir mağdurun yakını olabilir. Olayı biraz kişiselleştirmiş ve hırsını sizden çıkarmaya çalışıyor gibi geldi. Ya da görmezden gelip sadece size yorum yapan diğer insanlarla konuşabilirsiniz
- +1 yıl
Eşinize çocukla ilgili benim bedenim benim kararım tadında konuşursanız olaylar kontrolden çıkar. Evlendikten sonra bedenler ortak gibi oluyor yanlış anlamayın ama. Eğer ona evliliğimiz otursun sorumluluk hissini hazmedip ondan sonra zamanı gelince sahip olmak istiyorum derseniz daha olgun karşılar. Çocuğu hiç isteyip istemediğiniz konusunda kendinize ve eşinize dürüst olun. Eğer hiç istemiyorsanız ve eşiniz bunu tolere etmek istemez kesin evlilik yürütme şartım çocuk diyecek bir yerden olaya bakarsa ayrılmak iki taraf içinde en sağlıklı karar olabilir
Soran+1 yıl@Manasızdidik ben kendimi tam ifade edemedim ama ben asla çocuk düşünmüyorum deniyorum, evlenmeden önce bunu konuştuk. Evlendikten hemen sonra anne olmak istemiyorum, biraz bekleyelim dedim yani. Herkes beni günah keçisi ilan etti ya, anlayan birkaç kişi var sizin gibi. Şu takıntılı kişi hâlâ yazmaya devam ediyor
- +1 yıl
Ben farkındaysanız sizin sorunuza cevap yazdım ve sizinle muhatabım. Kendinizi buna tam hazır hissetmeden çocuk sahibi olursanız iyi annelik de iyi eşlik de yapamazsınız, bu bilinçli aklı başında ve isteyerek alınması gereken bir karar. Sorumluluk çünkü. Doğurup ilgilenmemek marifet değil. Sevgi ilgi şefkat verip eğitimi ile ilgilenmek vatana millete hayırlı bir evlat olmasını sağlamak için önce onu gerçekten heyecanla beklemek istemek gerekiyor. Kaç yıllık evlisiniz
Soran+1 yılDaha 4 aylık
- +1 yıl
Ayyyy saçmalık. Daha 1 yıl dolmamış, yaşın küçük. Buradaki kimseyi dinleme. Eşinle de aranı bozma. Gayet tatlı dil güler yüz anlat sebebi. Güzel güzel anlatırsan neden anlamasın seni? Belki sen o an psikolojik baskı ile hiç istemiyor gibi bir imaj çizmişsindir, ondan tepki göstermiştir
- +1 yıl
Daha evliliğin ilk yılında evliliği oturmadan çocuk yapıp sorumluluğu kaldıramayan bir sürü genç insan var. Ben sana hakveriyorum ama eşine ifade ediş şekline tam güvenemiyorum. Fevri davranma, yapıcı ol, tatlı dil güler yüzlü ol, birbirinizin kıymetini bilin. Ama istemediğin hazır olmadığın hiçbir şeyi yapma
- +1 yıl
Sizi asla ilgilendirmeyen bir konu ile fazla ilgili ve gereksiz gerginsiniz, üstüne haklı çıkma çabanız da ultra itici
+1 yılşu an 28 yaşındayım 2 senelik evliyim 7,5 aylık hamileyim ilk zamanlar istemedim eşim saygı duydu ki senin eşinde saygı duymalı bu çocukla en çok sen ilgileniceksin en çok senin hazır hissetmen lazım bana kalsa yine çocuk istemiyodum ama karnımdaki ilk hareketleri herşeye bedel :) senin yaptığın bencillik değil annelik dünyanın en sorumluluk gerektiren şeyi umarım esin anlayışlı olur
213 Yorumla- +1 yıl
@yedirenk7 ne alaka çocuğu oluyosa ne yapsın kadın belki bi evi yuvası olsun istiyo
- +1 yıl
@yedirenk7 masraf tek taraflı olmuyo biz kadınlar fedakarlık yapıyoruz erkekler çocuk ister ama yetiştirmede bi nane yapmazlar
- +1 yıl
@yedirenk7 👍
- +1 yıl
Bir kadının asli görevlerinden birisi çocuk yetiştirmektir, hastalık vb. yoksa bahane sunmak değildir. Masraf konusuna gelince, asıl masrafı erkekler yapıyor. Kadınların çoğunun yaptığı masraf kendilerine kişisel bakım malzemeleri almakla sınırlı. Kaldı ki bir kadın olarak çalışmak zorunda değilsin
- +1 yıl
@yedirenk7 şükür tüm malzemelerimi kendim aldım halim mutfak eşyam vesaire hayatta bencillikten hoşlanmadığım için kendim yapmaya çalıştım herseyimi sıfır borçla evlendim evlenmeden 2 gün önce işten ayrıldım her kadın bir değil biliyorum geneli karşı tarafı sömürme peşinde ama annelik başka bir şey topluma bir melekte kazandirabilirsin seytanda
- +1 yıl
@AzraaaAslan Bir baba olarak sağlıkla kucağına al çok güzel bir duygu
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, ben Doğa. Burada diğer annelere ve babalara tecrübelerimle yardımcı olmak için bulunuyorum😊.
Hiç merak etme, hissettiklerin tamamen normal ve haklısın. Çocuk sahibi olma kararı gerçekten büyük bir adım ve hazır hissetmeden bu sorumluluğu üstlenmek her iki taraf için de adil olmaz. Hem kendin için hem de gelecekteki çocuğun için en doğru kararı vermek istiyorsun, bu da çok olgun bir düşünce. Eşinle bu konuyu açık bir şekilde konuşmak önemli. Birbirinizi anladığınızda ve uzlaştığınızda her şey çok daha kolay olacaktır.
Unutma, anne olmak içgüdüsel bir şey değil, bunu zamanla öğreniyoruz. Zamanı geldiğinde, hazır hissettiğinde her şey kendiliğinden yoluna girecektir. O zamana kadar seni hazır hissetmiyorsan, kararının arkasında durman çok önemli.
"Annelik aceleye gelmez, her şeyin bir zamanı var." 🌸
Her şey gönlünce olsun!21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılOnun manipülasyonlarına hiç kanma bence ve senin bedenin senin içinde büyüyecek yeşillenecek eğer ki sen istemiyorsan onun buna hiçbir şey deme hakkı yok.
69 Yorumla- +1 yıl
evlenmeden önce konuşulmamış. sizce bir insan diğerine evlenmeden önce "bak evlenelim dedik ama benim çocuk sahibi olmaya niyetim yok seni de anne/baba olma hakkından mahrum bırakmış olacağım" demeyip evlendikten sonra "ben çocuk istemiyorum senin istiyor olmanın da bir önemi yok ben istemedikçe olmaz ben de hiçbir şekilde istemiyorum senin de çocuğun olmayacak" demesi bencillik olmuyor mu?
tersi olsa bir erkek karısının anne olma hakkını elinden alsa ne diyeceğiz? Böyle bir arkadaşım var ve kocasının yaptığına bencilliğin çok ötesinde tanımlamalar yapıyoruz - +1 yıl
@feri99 ++
- +1 yıl
@feri99 e ztn yani böyle şeyler mantıken evlenmeden konuşulmalı
- +1 yıl
@Nergis_69 evlenme kararı verdiğin zaman çocuk istemiyorsan onu baştan söyleyeceksin... bedende çocuk istemiyorsan evlenmeden önce söyleyeceksin. Kimsenin kimseyi anne veya baba olma hakkından mahrum etmeye hakkı yoktur. Erkek de olsa kadın da olsa fark etmez...
- +1 yıl
@Nergis_69 soruyu size de sorayım:
sizce bir insan diğerine evlenmeden önce "bak evlenelim dedik ama benim çocuk sahibi olmaya niyetim yok seni de anne/baba olma hakkından mahrum bırakmış olacağım" demeyip evlendikten sonra "ben çocuk istemiyorum senin istiyor olmanın da bir önemi yok ben istemedikçe olmaz ben de hiçbir şekilde istemiyorum senin de çocuğun olmayacak" demesi bencillik olmuyor mu?
bir erkekle evlenmeden önce ona özellikle "ben çocuk istiyorum" demen gerekir mi mesela? hiç konu konuşulmadı ve evlendiniz ve adam da sana yukarıdaki söyleri söylüyor. Benle evli olduğun sürece anne olamayacaksın ve ben buna şimdi karar verdim diyor...
ne dersin adama? - +1 yıl
@Nergis_69 "Bir kişinin istemesiyle olmaz" derken... o kişi baba olmak için sizden başka bir kişiyi hamile bırakmaya kanunen hakkı olmayan kişi farkındasınız değil mi?
Bir insan tek başına alacağı bir kararla başka bir insanın anne veya baba olma hakkını elinden alabilir mi?
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılSiz haklısınız istemek zorunda değilsiniz zaten
10 Yorumla Evlenmeden önce konuşmadıysanız kocan %100'den daha fazla haklı yani sen evlenmeden önce "çocuk istemiyorum" demediysen yaptığın şey bencilliğin çok ötesinde bir kötülük. Kimse kimseni anne veya baba olma hakkından mahrum bırakamaz
Evlenmeden önce çocuk istemediğini söylediysen haklısın ve yaptığı şey hiç hoş değil zira senin de anne olmayı istememe hakkın var.
Neden bir şey konuşulmadıysa o haklı zira evliliğin doğasında aile kurmanın doğasında çocuk sahibi olmak vardır. Tek amaç değilse de temel amaç üremedir; dolayısıyla da eğer hiçbir şey konuşulmamışsa kocan bu evliliğe girişirken bunu8n sonucunda baba olacağını varsaymış ve bunda da haklıdır.
Tam tersi yönde bir yakınımız var; adam baba olmak istemiyor ama evlenmeden önce bu konu konuşulmadığı için adamı haksız kadını da anne olma hakkından mahrum bırakıldığı için mağdur ve haklı görüyoruz
513 Yorumla- +1 yıl
Hayır... senin başlığın açık şimdilik istemiyorum demedin... isteniyorum diye yazmışsın...
Bem istemiyorum ileride belki demek ile şimdilik istemiyorum çok farklı şeyler...
Birincisinde "şu an için çocuksuz bir hayat kararım var ve sen de çocuksuz kalacaksın ama ileride fikrim belki değişir" demiş oluyorsun... her insanın ileride fikri değişir yani ileride belki dediğin zaman içerik değişmiyor; ileride belki olur dediğin zaman kocanın baba olma hakkını gasp etme hakkını kendinde bulduğun gerçeği değişmiyor...
Soran+1 yılTmmb
Soran+1 yılHer yorumda beni kötülemişsin, sen nasıl bir çekememezlik bu
Soran+1 yılBiz konuştuk zaten? Evlendikten sonra kısa sürede düşünmüyorum ve olmaz diye konuştuk? Nasıl bir çekememezlik sendeki ağzım açık okudum. Her yorumda varsın her yorumda
- +1 yıl
Çekememezlik derken ne alaka?
Sorduğun soruda kocanı eleştirmişsin. Adam sana "bencil" demiş baba olma hakkına saygı göstermediğin için...
Evlenmeden önce konuşmadığınızı başkalarına defalarca yazmışsın...
Evlenmeden önce bu konuyu açık açık söylemediysen evlendikten sonra da soruda sorduğun şekilde konuştuysan sana söylediklerim anca iltifat demektir
Soran+1 yılAy sus artık tamam sensin yeter ya, ayyy başıma kaldı. Görende evli çoluk çocuk sahibi birisi sanar
Soran+1 yılAblacım biz daha 4 aylık evliyiz, ben hiçbir zaman çocuk sahibi olmak istemiyorum demedim zaten? Aramızda evlendikten hemen sonra anne olmak istemiyorum muhabbeti geçti yani, ayyyyyyyy yeterrrr
- +1 yıl
Sorun bu şekilde değil... "ileride olursa neden olmasın" dediğin zaman bunun anlamı ben istemiyorum ileride istersem belki demektir...
Adama kendi kararını dayatmaya çalışmak demek...
Farklı fikir duymaya eleştiri almaya tahammülün yoksa neden soru soruyorsun?
İlla herkes kocanı eleştirsin istiyorsan soruda yazsaydın beni haklı bulmayan yazmasın diye
Soran+1 yılOkeyyyyy
Soran+1 yılHâlâ diğer yorumlara cevap veriyor sal artık ya sal
Gizli Üye(25-29)+1 yılbencil olan kişi o bence, sonuçta çocuğu taşıyacak sonucunda doğuracak olan sensin aynı şekilde emziren vs çoğunlukla bebekken ilgiyi anne veriyor zaten babadan çok ve bu sorumluluğu alma zorunluluğun yok zaten ilerde neden olmasın demişsin bikaç sene bekleyebilir eğer hiç olmasın diyo olsaydın planlarınız uyuşmuyor bunları niye evlenmeden önce konuşmadınız derdim çünkü hiç istemiyo olsan zaten geleceğinize bakış açınız aynı olmadığından evlenmeniz pek mantıklı olmuyo neticede adam ileride çocuğu olsun istiyosa kendi gibi çocuk isteyen biriyle evlenirdi sen de istemeyen biriyle evlenirdin bu kadar. ama ileride olabilir diyosan ve şu an için hazır hissetmiyosan ille de tutturması asıl bencillik ve saçma. taşısın o zaman çocuğu çok istiyosa fskmdkgsdlkg
20 Yorumla
+1 yılaşkım kendini hazır hissetmiyor olman çok normal. ben 25 yaşındayım, çocuk bakmayı becerebilirim ama mental olarak no yapamam yaniiii
eşin kaç yaşında yaşı mı geçiyor o yüzden mi ısrarcı ve kaç aylık evlisiniz bu da önemli117 Yorumla- +1 yıl
hıh bende seni bekliyordum her görüşün altına damlamışsın bana ne zaman gelirsin diye düşünüyordum
1. si kız zaten soruya yazmış: daha 24 yaşındayım ilerde olursa neden olmasın yazmış, bunu bize yazarken kocasına da demiştir bence?
2. herkesin görüşüne yazıp kızı yargılama sana ne insanların özel hayatından evliliğinden? çene yapıp kafa ütüleme
Soran+1 yılYa inanmıyorum hâlâ yazmaya devam ediyor ya, sen nasıl bir işsizsin
Soran+1 yılBu arada ben 24, eşim 26 yaşında. Ve daha 4 aylık evliyiz
- +1 yıl
ay eşin de çocuk dahaaaa ayrıca 4 ayda evliliğin tadını ne ara çıkarmış acaba? gizliden çıkayım ekle beni olur mu
Soran+1 yılTamam
- +1 yıl
ister mesaj at istersen takip
Soran+1 yılSeviyem düşük mesaj içi
- +1 yıl
başkalarını ilgilendirmediğinin farkındasın madem uza
- +1 yıl
kızım sen iyi misin? hiç mi işin yok? hiçbir şey yazmadık yine geldin yorum yapıyosun
- +1 yıl
lan ne elinden alması djdkdjdklsjd konu bitti bittiiiii
- +1 yıl
soru burada duruyor ne bitmesi?
Ama mesela Soran arkadaş
-Evlilikte hiçbir tarafın "ben çocuk istemiyorum" şeklinde kendi fikrini dayatamayacağını yani bunu basitçe istemiyorum diyemeyeceğini çünkü evlenmenin çocuk sahibi olmayı baştan kabul anlamına geldiğini
-Bu soru başlığına da yansıttığı üzere "ben istemiyorum ve istemediğim sürece de yapmam bu kadar basit" tavrının yanlış anlaşılmaya müsait olduğu için kocasının yanlış anlamasına kendisinin yol açtığını
-Ve bu konuyu da yanlış şekilde dile getirerek kocasını haksız ve baskıcı gibi göstererek hataya düştüğünü halbuki kocasının en doğal hakkı olan babalık hakkını kullanmak istemek dışında bir derdi olmadığını
-Hem kocasını yanlış aksettirdiği ve burada bazı kullanıcıların kocasına hakarete varan sözlerine mahal verdiği ve yeterli tepkiyi göstermediği için kendisinden özür dilediğini
tüm bu unsurları güncelleme yaparak açık açık yazarsa samimiyetle yanlışını dile getirirse ben neden ısrar edeyim? o zaman konu otomatikman kapanmış olacak - +1 yıl
bomboş bi kafasın gerçekten bi insanın hiç mi işi gücü kendine ait derdi tasası olmaz defol!
Yaşam standartları düşük, adalet kavramının tam işlemediği, cinayetlerin sıradanlaştığı ülkede böyle düşünmen normal... Daha 6 ay önce bir tanıdığımın oğlunu öldürdüler ve henüz 25 yaşındaydı. Sütte leke var onda yoktu pırıl pırıl genç öldü gitti.. Hala dava sürüyor. Aile dağıldı ve boşanmak üzereler
12 Yorumla- +1 yıl
D0nya üzeründe ülkelerin cinayet yüzdelerini incelemenizi öneririm... Türkiye hiçbir konuda olmadığı kadar iyi durumdadır güvenlik konusunda... yakınınızın başına gelen çok kötü bir şey Allah kimsenin başına vermesin ama ben bugüne kadar yakın uzak çevremde öldürülen kimse tanımadım; yakın veya uzak çevremde kendi çevresinde öldürülen birimden bahseden biri bile olmadı türkiyenin nüfusa göre cinayet ve suç oranı gerçekten çok düşük
+1 yılKuzum cok haklisin mesela ben hic istemiyorum büyük ihtimalle evlenmicem :d ama sen Şu an istemiyorum dedin bence haklisin hemen cocuk istemenin anlami ne? Yani sanki baba olmak icin mi evlendi Allah askina ben bu erkeklerin aklinn oldugunu düsünmüyorum evlisiniz artik keyfinize baksaniza hemen cocuk olup nolucak sanki pes! Keske kafa dengin biriyle evlenseydin ve sakin hazir olmadan cocuk dogurmamaya gayret göster
04 Yorumla- +1 yıl
@feri99 eger öyleyse bunu ilk basta söylemeliydi ben hep sorarim
- +1 yıl
ve bir de şu var: nasıl bir yaratık ve ne tür bir kadın evli olduğu adamın baba olma hakkını savunanlara verdiği tepkiyi "SEN, İİN KOCAN VAR YA TAM YATIRIP MİKMELİK" diye iğrenç bir paylaşıma vermez ve o paylaşım için "bunu görmek istemiyorum" seçeneğini kullanıp silmez... demek kocası için böyle bir paylaşımın orada durmasını istiyor
+1 yılYeni evlendiyseniz bence 1-2 yıl beklemelisiniz. Apar topar çocuk yapmak bana da mantıklı gelmiyor. Yaşın da 24 çok büyük bir yaş da değil tabi sizin tercihiniz ama eşinizle ortak karara varmanız çok daha iyi olur. Bu tek taraflı verilebilecek bir karar değil sonuçta ikinizin de gönlü ve rızası olması gerekiyor
03 Yorumla- +1 yıl
Ve bir tavsiye daha. Birbirinizi bencil diye suçlamayıp birbirinize saygı ve anlayış göstermeniz gerektiğini öğrenmeden zaten çocuk yapmayın. Çocuğa yazık olur. İlişkide Farklı düşünüyor olabilirsiniz ama birbirinizi kırmadan orta yolu bulmaya çalışmanız gerekiyor. Bunun bilincinde olmayan bırak çocuk yapmayı, hiç evlenmesin daha iyi
- +1 yıl
@feri99 öyle zaten
Sırf kendi arzuların için, bakabilir miyim, güzel bir hayat sunabilir miyim diye sormadan, düşünmeden çocuk sahibi olmaktır asıl bencillik. Sırf bizden beklenen bu diye, sırf bizden önce herkes yaptı diye "gereklilik" olarak görülen bir şey bu çocuk yapmak. Ama o kadar kolay mı? Halbuki dünya üzerinde anne baba olmayı layığıyla becerebilen hak eden o kadar az insan var ki...
01 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s +1 yılBu konular evlenmeden önce konuşulmalı. Ben evlilik aşamasındayım, kesin olarak söyledim kısa vadede çocuk istemediğimi o da tamam dedi. İlerde bu konuda baskı yaparsa "ben sana söylemiştim" deme şansım var. Bu tarz konular mutlaka konuşulmalı
24 Yorumla- +1 yıl
Soru sahibinin yorumlarına baktım da sabırlar diliyorum eşine, biz ne kadar anlatsak da boş
- +1 yıl
maalesef öyle, zaten saygı duysa böyle olmazdı😐
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıl21 yıllık evliyim 14 sene bekledim baba olabilmek için. Allahım tüm isteyenlere versin. Çok güzel bir duygu. Senin kararınada saygı duyarım. Elin istiyorur sen istemiyorsan. İş farklı boyutlara gider. Huzursuz olursunuz
07 Yorumla- +1 yıl
@feri99 siz evli mısınız.
- +1 yıl
Senin görüşün ne olurdu
- +1 yıl
Çocuk ile ilgili
Hayır ya haklı felan değil yeni evlisiniz henüz erken olduğunu farkedemiyorsa bu onun hatası kendisi taşıyıp doğurup emzirip bakıp uğraşmayacak sonuçta sana zaman vermesi gerektiğini fark etmeli
010 Yorumla- +1 yıl
Bak soruda diyor ki "istemiyorum bu kadar basit" aşağıda da diyor ki ileride neden olmasın...
Ben şimdilik çocuk istemiyorum biraz evliliğimiz otursun biraz gençliğin tadını çıkaralım filan demiyor... bu ikisi ayrı şeyler...
Tavrı şu:
Ben çocuk istemiyorum ileride fikrim değişirse olur...
Bu ne demek?
Ben ne dersem o olur demek - +1 yıl
@feri99 hem anladığımı belirtmek hem de ikinci mesajınızı boşuna yazdığınızı söylemek için salağa anlatır gibi anlatmışsınız sağolun ama gerek yok ne şekilde olursa olsun ileride yapmak istese de istemese de ben çocuk yapmak istememesini haklı bulurum büyük sorumluluk ve beceremezse eğer küçük bir çocuk daha üzgün büyüyecek bence kendinden emin olanlar yapmalı sadece bu kadar
Peki neden kafa uyumu evliliği değilde sevgi aşk evliligi yaptınız. Yanlış insanla evliliğin sonuçları bunlar. Sizin isteklerini umursamayan saygı duymayan birisiyle evlilik ömür değil günç gecmez.
04 Yorumla
Soran+1 yılKafa dengiyiz zaten? Bu olay aramızda büyük bir tartışma yaratmadı ki. Fikrimi belirttim ve "o da bencilce düşünüyorsun" dedi. Sormak istedim bende
Soran+1 yılAy sende hesap meleği gibi AHAHAHAHAHHAHA saygılı birisi ya
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk isteyenler sanki çok mu karşı tarafı düşünüyormuş. Çoğu insan çocuk bakmayı bilmiyor ama çocuk yapıyor. Bu ise aptallık. Çocuk bakmayı inek bakmaya benzeten insanlar var "Bir şekilde büyür" diyorlar. Çocuk sıkıntılı büyüyor sonra
33 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇocuk işini genelde gelişmemiş insanlar abartıyor. Türkiye'de doğulular, dünyada ise hindistan, Suriye, Afganistan gibi yerler. Ama şu an gelişmiş insanların hiç çocuk yapmaması da kötü
+1 yılBunu evlenmeden belirtmen lazımdı. evlendikten sonra tek başına karar veremezsin. Ben de asla çocuk sahibi olmam ve bunu de herkese söylerim tanışırken bile.
12 Yorumla- +1 yıl
sizin için en doğru yol boşanmak. ne sen istemediğin halde çocuk yapmalısın ne de o senin isteğine göre baba olmaktan vazgeçmeli.
+1 yılHerkes hazır olman lazım demiş ama benim düşüncem anne olmadan annelik duygusunu bakıp bakamayacagini bilemezsin ki çocuk dünyaya adım attığı an annelik zaten yükleniyor. Evet hazır hissetmek lazım ama hiçbir zaman yetemeyecgini düşüneceksin. Anne olmak kolay değil.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok haklısın. Bu zamanda çocuk yetiştirmek çok zor. Hatta evlilik bile büyük hata. Geçmişteki gibi değiliz artık. Geçmişin 24 yaşı bugünün 40 yaşına eş
18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@feri99 kocası da kadının fikrine saygı göstermeyip ille de çocuk diye diretiyor. Bu yönden neden bakmıyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@feri99 ister şimdi söyler ister evlenmeden önce. Seni ilgilendiren bir durum yok. Eşler arasında ortak karar verilir ve çocuk o zaman yapılır.
Cevap sahibi+1 yıl@feri99 hanfendi o zaman sorulan soruya yönelik cevap verin. Kadın çocuk istemiyorum diyor. Napabilirim? Eşimi nasıl ikna edebilirim diyor? Siz bütün yorumlarda "evlendiyse çocuk şarttır" diyerek insanları rahatsız ediyorsunuz. Size sorulan soruya cevap verin. Kimseye akıl vermeyin burada. Ayrıca yorumuma muhalefet olmayın. Tüm yorumlarınızı kaldırıp sizi engellemek durumunda kalacağım. İyi günler👎
Cevap sahibi+1 yıl@feri99 susar mısın artık be kadın. Sanane benim düşüncemden. Terk et yorumumu derhal
- +1 yıl
Kimsenin ilgilenmeyeceği bir yorumsa neden buraya yazdınız?
Kimse yorum yazmasın istiyorduysanız neden yorumlara kapamadınız?
Yanlış bir şeyi savunuyorsanız veya yanlışa doğru haksıza haklı derseniz bunu dediğiniz ve yanlışı savunmaya devam ettiğiniz sürece size doğrusunu anlatmak insanlık görevidir benim için...
Bu görevi ifa etmem sizin izninize bağlı değil - +1 yıl
nasıl bir yaratık veya ne tür bir kadın evli olduğu adamın baba olma hakkını savunanlara verdiği tepkiyi "SEN, İİN KOCAN VAR YA TAM YATIRIP MİKMELİK" diye iğrenç bir paylaşıma vermez ve o paylaşım için "bunu görmek istemiyorum" seçeneğini kullanıp silmez... demek kocası için böyle bir paylaşımın orada durmasını istiyor... buna yorumunuz?
Hazır hisetmemen çok normal. gercekten kendini Hazır hissettiğinde dusunmelisin. Saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. . 4 senedir evliyim. Henüz kendimi anne olmaya hazır hissetmiyorum. Ve kesinlikle etraftaki boş vızırtiya kulaklarımı kapatıyorum.
00 Yorumla
+1 yılcanim benim cocuk yapmak istemeyebilirsin daha gencsin burada bencil olan sen degilsin esin, kendini hazir hissetmiyorsan tabii ki su an yapmazsin sonucta o bebegi 9 ay karninda tasiyacak olan bedeni degisecek olan sensin esin degil anlayisli olsun biraz
03 Yorumla- +1 yıl
baba olma hakki yok demedim normalde evlenmeden önce böyle konular konusulur konusulmazsa boyle elinde patlar beyefendinin kadini zorlama hakki yok hem kiz su an anne olmak istemiyorum demis anne olmak istemiyorum dememis
ABLA KOCANİ VARYA TAM YATİRİP SİKMELİK bir cocugun sorumlulugunu almak kolay iş değil abartı durumlarda hazır olmadığını soyleyen birine yapilan baski bosanma sebebi bile olabilir bu cocuk tek taraflı yapılmıyor tek taraflı bakılmıyor omu tasicakmis 9 ay omu dogurcakmis neyin havası bu.
02 YorumlaEşin bencil o çocuğa bakamaycagini söylüyorsun zorluyor baskıyla yaptırmaya çalışıyor. Ama sende evlenmeden ona çocuk yapmak istemeyeceğim soylemeliydin bunu belirtmediysen buda senin hatan..
01 Yorumla
+1 yılSorumluluk almak gelecek çocuğa ekstra fedakarlık yapmak kolay değil insan kendinden geçiyor eşiniz aslında farklı açıdan bakmıyor çok istiyorsa Evcil hayvan sahiplensjn
01 YorumlaHaklısın bence yaşın küçük evlilik oturmadan çocuk yapmak saçma nakadar uzun yıl sevgili olsanizda insanlar aynı evde birbirini tanır derler sen hazır olduğunda çocuk düşün sonucta evde olup sen bakicaksin çocuğu bence evlikige alış ilk ve keyfini sür. birsuru dusuncesizde çocuk yapan snra evliliği yurutemeyen insanlar var olan çocuğa oluyor
011 Yorumla- +1 yıl
Konu zamanlama konusu değil. Çocuğun zamanlaması konusu kimseye "bencil" suçlaması getirmez... burada kadın kocasının baba olma hakkını kendi isteğiyle yok varsayılqbikrcek bir hak gibi gördüğünü ima ediyor. Konu eğer zamanlama meselesi olsaydı "istemiyorum bu kadar basit" gibi bir cümle kutmazdı
- +1 yıl
Hayır ama öyle değil... olay zamanlama olsaydı o cümleler öyle kurulmazdı...
Sadece zamanlama için de kimse bencil suçlaması yapmaz.
Zamanlama için de baskı yapacak erkek de "bencil" demez daha fena baskı yapar daha fena şeyler söyler...
Karşısındaki kişiye hele ki daha yeni evlendiği kadına bencil diyorsa bunun anlamı önemlidir. Bu ifade ile sitem edenler kendilerinin mağdur edildiğini düşünen insanlardır...
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu en çok kadını ilgilendiren bir karar. hamilelik doğum ve birebir bakım kadının üstüne yıkılan bir sorumluluk olduğundan. senin kararın daha önemli.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@feri99 yazdıklarımından bunu mu anladın?
Hayır değilsin çok istiyorsa gitsin evlatlık bebek edinsin böylece bir bebeğin daha ailesi olur
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılanasını satım çocuk istemiyorsan evlenmeden önce karar verecektiniz söyleyecektin. birbirinizin fikirlerine saygı duymadan ne bk yemeye evlendiniz
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılheeee şu an istemiyorsan sen haklısın. ben de hiç istemiyorsun ssandım.
Soran+1 yılşu an istemiyorum zaten
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılbunlar evlilik oncesi konusulmasi gereken seyler. sen hemen cocuk dusunmedigini ama ilerde olabilecegini soylediysen haklisin
06 Yorumla- +1 yıl
@feri99 kadınlar şeytanla aranız hep iyi. O yüzden erkekler üstün yaratıldı.
- +1 yıl
@feri99 kocasını linç ettirmeye çalışıyor yorumda oldukça ağır
- +1 yıl
@feri99 😊. Erkeklerin en sevdiği beleş seks. Artık cinsiyet ayrımıda yapmıyorlar. Damacana diken toplumdan eşek diken toplumdan ne bekliyorsun. Sesin karı kocanın mahremi olduğu ortadan kalkalı çok oldu.
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha yeni evliyseniz eğer biraz daha beklemenizde fayda vardır özenerek çocuk sahibi olunmaz fikrindeyim ama erkekler bunu pek anlama kapasitesine değiller birazcık elinizin tadını çıkartabilirsiniz en mantıklı konu da bu zaten
01 Yorumla
+1 yılÇocuk gerçekten başa bela. Karı koca arasında ki hemen hemen herşeyi bitiriyor... Mantıklı bir karar aslında 😀
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuk istememen , şimdilik normal. Zira henüz, yaşın az ama 30 + olsan eşin haklı derdim. Ancak genelde erkekler, çocuk istemez ve kadınlar biran önce çocuk yapmak ister diye biliyordum. Senin evlilik, istisna olmuş.
00 Yorumla24 yaş genç bir yaş.1-2 yıl ertelenbilir erkek çok büyük değilse. Annenin hazır olması. önemli yükün büyüğü anne de neticede..
05 Yorumla- +1 yıl
bence herkes "çok haklısın" demediği için "yok ben şimdilik istemiyorum" diyerek onay elde etmeye çalışıyor... kocasına hak verenlere verdiği tepkiyi burada büyük harflerle "KOCANI YATIRIP MİKMEK LAZIM" diyen kıza vermedi biliyor musunuz? Sen benim işim hakkında nasıl böyle konuşursun demiyor; belli ki kocasını kötületmek kendisine onay almak istiyor amacı bu
- +1 yıl
korkularım var dese kimse böyle cevap yazmazdı... emin olun ben de bu şekilde yazmazdım... bir de bana "çekememezlik yapıyorsun" diyor; ben neden çekemeyeyim tanımadığım birini; kocasına en aşağılık şekildeyazan kişiye tepki yok ama "kocanın da çocuk sahibi olma hakkı var bunu önceden söylemediysen bu hakkı elinden alamazsın" diyenere "sus yeter" veya "kes" yahut "çekemezlik yapıyorsun" diyen biri... en fazla bu kadar yapıcı eleştiri yapılabilir
Gizli Üye(25-29)+1 yılşu an haklısın ama hiç istemiyorsan ddüünn bir müşterim geldi. 80 yaşında... hiç çocuğu olmamış denemiş olmamış. Kadının bir ağlaşyışı vardı...40 geldiğinde hazırım deme şansın var ama o zamanda iş işten geçmiş olabilir
01 Yorumla
+1 yılhaklısın. eşin yüzde yüz haksız. seni manipule etmeye çalışıyor. böyle biriyle evlenmektense bekar kaldığım için çok memnunum.
13 Yorumla- +1 yıl
@feri99 diğer kişinin ben çocuk istiyorum dediğini bilmiyoruz ki. soruda yazmamış. eksik bilgiyle yorum yapmayı çok sevmiyorum. sadece anlattığı kısma yazdım cevabımı. ayrıca evlenir evlenmez çocuk sahibi olmaya evet demek zorunda değil, daha yeni evliler. daha çok genç. kimse çocuk sahibi olmayı reddediyor diye bencil olmaz.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılAnnelik iç güdüsü insanoğlunun varlığından itibaren var, sen yeteri kadar donanımlısın sadece hazır değilsin
0121 Yorumla- +1 yıl
ondan da yenidoğmuş bebeği sobada yakıyorlar
- +1 yıl
@İstilacııTürİnsan herkes anne baba olamıyor maalesef
- +1 yıl
çok var ama
- +1 yıl
keşke
- +1 yıl
dünyanın haline bakınca o kadar
- +1 yıl
@İstilacııTürİnsan peki başka bir soru: ne tür bir kadın evli olduğu adamın baba olma hakkını savunanlara verdiği tepkiyi "SEN, İİN KOCAN VAR YA TAM YATIRIP MİKMELİK" diye iğrenç bir paylaşıma vermez ve o paylaşım için "bunu görmek istemiyorum" seçeneğini kullanıp silmez... demek kocası için böyle bir paylaşımın orada durmasını istiyor
- +1 yıl
paylaşımı sil seçeneği sınırlı kullanılıyor biliyosun dğmi
- +1 yıl
şikayet etsede kalkmıyor bazıları ayrıca cevap yazsa boşu boşuna kendi ceza alacak
- +1 yıl
hem çok sonradan olmadığı ne mâlum
- +1 yıl
az mantık yürütün ya
- +1 yıl
al bak bu soruda kaç gündür kalkmıyor mesela ama hakaret var
- +1 yıl
bencil diyen bir eş her lafı hak eder bi erkeği savunacak değilim
- +1 yıl
@İstilacııTürİnsan
bencil demesin de ne desin... kadın evlenmeden önce "ben çocuk istemiyorum" demeyip evlendikten sonra "ben çocuk istemiyorum bakamam" diyor böyle bir kadına bencil demeyecek de ne diyecek; böyle bir kadına bencil demek öyle birine yapılacak en büyük iltifattır... bu adamın hatası ona bencil diyerek sıradan bencillere hakaret etmesidir - +1 yıl
adamda baştan konuşsaymış sorsaymış zekası düşük bi erkekle evlendiği için asıl kadın kendinden özür dilemeli böyle zekada birinden çocukta olmaz hayvan gibi üremeyin
- +1 yıl
sende kadın değilsin zaten erkeksin
- +1 yıl
@İstilacııTürİnsan zeka testi mi yaptın da zeka yorumu yapıyorsun.. konunun zeka ile ne ilgisi var?
Şimdi bu şekilde davranıp evlendikten sonra ben çocuk istemiyorum diyerek kadını anne olma hakkından mahrum bırakan bir erkek düşünün ve karısı ona bencil demiş...
Sen bu ifadeyi kullandın diye o kadını da burada büyük harflerle "SENİN KARINI ŞÖYLE MİKMEK LAZIM" diyen bir erkeğe tepki vermeyecek bir koca ve sen de kocasına bencil dedi diye onun bu hakareti hak ettiğini mi söyleyecektin?
- +1 yıl
herkesin yorumuna dadanmışın lan biraz vizyonun olsun
- +1 yıl
ülkenin güvenlik sorunu yok diyen biriyle ben hiçbişi tartışmam
- +1 yıl
ayn bireysel silahlanma rakamları ve alınan cezalar ortada daha doğrusu alınmayan cezalar
- +1 yıl
sen kadın değilsin ki lan senin gibi erkek dolu var bu sitede
- +1 yıl
sen kendini damızlık olarak görebilirsin başkası senin gibi olmak zorunda değil
- +1 yıl
gitsin başkasıyla evlensin çok istiyorsa
- +1 yıl
sanki babalık yaptıkları var
- +1 yıl
@İstilacııTürİnsan
www.datapandas.org/ranking/murder-rate-by-country
burada dünyadaki cinayet oranlarını incelemenize sunuyorum... 196 ülke arasında 101. sıradayız... ve rakamsal olarak dünta ortalamasının üçte biri kadar cinayet işleniyor nüfusa oranla - +1 yıl
evlenmek günaha girmemek içindir damızlık olmak için değil
- +1 yıl
kaldı ki istatistiklerde bu yönde erkekler çocuk bakmaz
- +1 yıl
@İstilacııTürİnsan Şimdi bu şekilde davranıp evlendikten sonra ben çocuk istemiyorum diyerek kadını anne olma hakkından mahrum bırakan bir erkek düşünün ve karısı ona bencil demiş...
Sen bu ifadeyi kullandın diye o kadını da burada büyük harflerle "SENİN KARINI ŞÖYLE MİKMEK LAZIM" diyen bir erkeğe tepki vermeyecek bir koca ve sen de kocasına bencil dedi diye onun bu hakareti hak ettiğini mi söyleyecektin? - +1 yıl
boşanır başkasıyla evlenir mesela mantıklı olan bu
- +1 yıl
kimse senin gibi düşünmek zorunda değil
- +1 yıl
lafıda hak ayrıca
- +1 yıl
etmiş
- +1 yıl
Ayrıca bir erkek ve bir kadının birbirine çekilmesi doğrudan üreme içgüdüsünün sonucudur.
Evlenen insan kendisinde üremeye dair herhangi bir itiraz olmadığını zımnen kabul etmiş demektir..
Evlendipin zaman karşındakini seks objesi olarak görmek demektir çocuk sahibi olmak için değil günaha girmemek için evlenmek...
Hem çocuk sahibi olmayım; hem seks yapayım ama günaha da gşrmeyim...
Bunun için çocuk sahibi olmak isteyen birini bu düşünceden haberdar etmeden evliliğe ikna edip sonra da onun ebeveyn olma hakkını elinden almaya çalışmanın günahı ne olacak? - +1 yıl
101 değil bu arada
- +1 yıl
ohoooo sana ne anlatsam boş lafını tekrar edip durman gerçekleri değiştirmiyor
- +1 yıl
@İstilacııTürİnsan
Kim diyor ceza alınmıyor diye cinayetlerde?
Neye dayandırıyorsun bunu?
Katil olduğu hukuken ispat olmuş ama hapse atılmamış kim var?
Ortada dediğine göre birtakım davaları incelemiş katil zanlısının %1 Bile olsa masum olma ihtimalinin olamayacağı delillerle kanıtlanmış oldupunu görmüş olmalısın..
Zira hukukun temel prensşbidr bir insanın katil olma olasılığı %99 oranında ispat edilmişse o kişiye BERAAT vernek zorunluluğu vardır hukukun temel ilkesidir - +1 yıl
96ya giriyor o da 2018 zamanı şimdi kim bilir kaçta
- +1 yıl
sana göre yanlış olan ona göre değildir kimsenin düşüncesine karışamazsın
- +1 yıl
uzun uzun açıklama yapmakla uğraşamam
- +1 yıl
güvensiz ülke konusunda
- +1 yıl
bilmediğin ortaya çıktı işte
- +1 yıl
bunun çürütmeyle alakası yok bilimsel değil bu
- +1 yıl
@İstilacııTürİnsan sorum uzun olsa da cevabı basitçe evet ve hayır olabilirdi... aslında cinsiyetçilik ve ayrımcılık yapmadan aşağıdaki soruya "evet" demiş olsan yani
"Şimdi bu şekilde davranıp evlendikten sonra ben çocuk istemiyorum diyerek kadını anne olma hakkından mahrum bırakan bir erkek düşünün ve karısı ona bencil demiş...
Sen bu ifadeyi kullandın diye o kadını da burada büyük harflerle "SENİN KARINI ŞÖYLE MİKMEK LAZIM" diyen bir erkeğe tepki vermeyecek bir koca ve sen de kocasına bencil dedi diye onun bu hakareti hak ettiğini mi söyleyecektin?" sorusuna EVET KADIN DA OLSA BU HAKARETİ HAK ETMİŞ OLURDU desen bana daha ne diyebilirdim ki? En fazla katılmıyorum derdim...
Ama sen şimdi uzun açıklama yapamam dediğine göre "erkek çocuk istemese de karısı bencil dese kadın bu lafından ötürü hakareti hak etmez ama erkek bencil derse hakareti hak eder" diyeceksin herhalde ki uzun uzun açıklama gerekecek bu cinsiyetçi tavrını aklamak için... ona da üşeniyor olamazsın zira yazıp duruyorsun ama söyyeceğin şeyin mantıksız olduğunun sen de farkındasın - +1 yıl
bende diyorum ki boşasın başkasını alsın
- +1 yıl
bireysel silahlanma
- +1 yıl
bak bakalım kaç kişide silah var
- +1 yıl
@İstilacııTürİnsan
bu ülke güvensiz bir ülke dediğin zaman dünya ortalamasından daha güvensiz olması icap etmez mi? neye göre güvenli neye göre güvensiz? her ülkede cinayetler işleniyor ve işlenecek... 85 milyonluk bir ülkede dünya ortalamasına göre yılda 5000 cinayet işlenmesi ortalama değer iken bizde 2300 kadar işleniyor - +1 yıl
etmiyor herkesin nüfusu adalet oranı aynı mı
- +1 yıl
daha çok suç işlenir ama cezası fazladır
- +1 yıl
@İstilacııTürİnsan
al sana wikipedia sıralaması
107. çıkıyoruz hem de 2022 sıralaması
en.wikipedia.org/.../List_of_countries_by_intentional_homicide_rate - +1 yıl
vikipeida bu
- +1 yıl
güvenilir kaynak bile değil
- +1 yıl
düğün yapmayın o zaman Allah Allah ya
- +1 yıl
2. kez evlenenler düğün yapmaz zaten
- +1 yıl
100 kişiyi öldüren 20 sene ceza almaz adaletli değil işte ulan Amerika'da 1 kedi öldürdü diye 8 yıl aldı
- +1 yıl
@İstilacııTürİnsan
bireysel silahlanma istatsitiği:
tr.wikipedia.org/.../%C3%9Clkelere_g%C3%B6re_silah_sahipli%C4%9Fi_s%C4%B1ralamas%C4%B1
Amerika bizden fazla, isviçre bizden fazla, fransda bizden fazla; Finlandiya bizden fazla; Yeni Zelanda bizden fazla, Hatta Kanada bizden fazla ve yanlış görmüyorsun Fransa bizden fazla - +1 yıl
Amerika'nın nüfusu fazla
- +1 yıl
bizde 2 kişiyi öldürsen 20 yıl ancak alırsın neresi yüksek
- +1 yıl
tecavüzcüler bile serbest kalıyor
- +1 yıl
7 kediyi öldüren kişi 3 yıl zar zor almıştı
- +1 yıl
öff ne maneviyatı ya 18 yaşında mı bunlar
- +1 yıl
adamda baştan konuşsaydı o zaman ben kesin istiyorum diye hata onda
- +1 yıl
böyle baskı yapıyorlar yapıyorlar sonra aldatılınca zırlıyorlar
- +1 yıl
attım ya kör müsün
- +1 yıl
absürt internet sitelerine bakacak değilim
- +1 yıl
ay ne abarttın ya sakat olanlar bile kolayca eş buluyor ayrıca o saatten sonra aşk mı kalır ayrılsın daha iyi
- +1 yıl
@İstilacııTürİnsan
al bu da ingilizce geniş istatistik
https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_ownership - +1 yıl
sanki evlenip tek kişiyle ömrünüzü geçiriyonuz laflara bak kaç tane sevgili değiştiriyonuz imza atınca kalıcı mı oluyor noluyor
- +1 yıl
o siteye güvenmiyorum demiştim
- +1 yıl
hayvana bile önem vermeyen insana hiç vermez
- +1 yıl
yok artık ya tecavüzcüyüde savunmazsın be kanıt var lan ne demek nerden biliyon
- +1 yıl
kaçıncı yüzyıldayız
- +1 yıl
ben daha sana bişi demiyorum şurda tecavüzcüyü bile savundun ya
- +1 yıl
sen düzgün okumuyon ki silahları teslim ediyorlar silahı olanlarda avcılar zaten
- +1 yıl
dünyada zarar veren insanı kim önemsesin ki evet hayvanlar önemli insanın doğada yeri yok insan olmadan dünya iyileşir ama bir arı bile yok olursa dünyada bir sürü meyve sebze de yok olur ve bazı türlerin de yok olması demek ki
- +1 yıl
yav yorumu düzgün okumuyon ki sen daha ben aldatmakla suçluyor demedim
- +1 yıl
öff engelliyom ben ya uğraşamam senle
- +1 yıl
kimse senin düşünceni kabul etmek zorunda değil
- +1 yıl
herkesin doğrusu kendine bana göre yanlış sensin
- +1 yıl
bizde bu kadar yaygın değil genel nüfus şehirde zaten ne avcılığından bahsediyon
- +1 yıl
bu kullanıcılarında bahanesi bitmedi gayette görünebiliyor ağzına ot tıkayanda benim geveze karı
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir kaç sene sonra yaparsıjız yeni evliyseniz bi zahmet hayatınızı yaşayın
11 Yorumla- +1 yıl
konu o değil yani zamanlama değil konu... ilk cümlesi "istemiyorum bu kadar basit" diyor... yani benim krarım bu ben istemiyorum eşimin de çocuk sahibi olma hakkını elinden alırım demiş oluyor... şu an için erken demek başka bir şeydir ben istemiyorum ileride belki fikrim değişir demek farklı
Haklısın ablacım sonuna kadar
22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim, sinirlendim gece gece ya
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılKendimi hazır hissetmiyorum ısrar etme deyin
01 Yorumla- +1 yıl
hazırlanma süreci değil ki konu... ilk cümlesi "istemiyorum bu kadar basit" diyor... yani benim krarım bu ben istemiyorum eşimin de çocuk sahibi olma hakkını elinden alırım demiş oluyor... şu an için erken demek başka bir şeydir ben istemiyorum ileride belki fikrim değişir demek farklı
Böyle bir önemli konuyu evlenmeden önce konuşmamak üzücü… bencil değilsin.
03 Yorumla- +1 yıl
saygı mı? Burada kızın biri kalkıp büyük harflerle "KOCANI YATIRIP MİKMEK LAZIM" diye yazdı ve o yazıya en ufak tepki vermedi ve saatlerce orada kaldı; kız kendi kararıyla kocasının baba olma hakkını elinden almak istiyor ve buna karşı çıkan kocasını da burada linç ettirmeye çalışıyor
yo degil cocuk istemiyosan senin kendi kararin onane yani onu ne ilgilendiriyo
01 YorumlaEvlenmeden önce konusulur bu konular zaten, ha eşim sonradan istemese bosanirdim muhtemelen
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO halde neden evlendin? Adama problem çıkartmadan boşan. Çünkü sen evlenilecek kadın değilsin.
014 Yorumla
Soran+1 yılAy kes
Cevap sahibi+1 yılNeden evlendin ki?
Soran+1 yılSana ne ya?
Cevap sahibi+1 yılSorduğun soruda meymenet yok. Çocuk doğurmayı düşünüyorsan bekar yaşasaydın. Ortalık senin bekar olup senin gibi çocuk doğurmayı düşünmeyen hatunlarla dolu. İnsan böyle bir soru sorduğu için kendinden utanır.
Cevap sahibi+1 yılNeden evlendin sen, neden evlendin? Adamı çocuksuz bırakmak için mi evlendin? Cevap versene.
Cevap sahibi+1 yılAdam seni boşasa buna hakkı var.
Soran+1 yılTamam amca
Cevap sahibi+1 yılÖp amcanın elini
Soran+1 yılDefol artık ya hadi
Cevap sahibi+1 yılEl öpenlerin çok olsun benim evlilikten bihaber kardeşim
Cevap sahibi+1 yılSen önce evliliğin ne demek olduğunu öğren.
Soran+1 yılSanki kendi evli
Bencil değil Aksine düşünceli biri ve çocuk istememek de haklısın çocuk demek yük demek
066 Yorumla- +1 yıl
yani düşün ki adam çocuk sahibi olmak istemiyor ma evlenmek de istiyor; ancak böyle söylerse kızın evlenmeyeceğini düşündüğü için bir şey demiyor... evlendikten sonra da diyor ki "çocuk yapmayacağız ben çocuk sahibi olmama kararı aldım; senin de buna saygı duymak dışıda seçeneğin yok; sen de anne olmayacaksın kararım bu yönde diyor"... hak verecek misin?
- +1 yıl
kendisine emrivcaki yapıp kandıran; evlenmeden önce sırf evlenmekten vazgeçmesin diye çocuk istemediğini söylemeyip evlendikten sonra "ben senin çocuk sahibi olma anen olma baba olma hakkını elinden alıyorum" diyen bir yüzsüzü sevmeye devam eden birinde ne onur, ne şeref ne de haysiyet kalmıştır
- +1 yıl
sen bu kişiyi tanıyor musun? burada kocası için "KOCANI YATIRIP MİKMEK LAZIM" diye büyük harflerle yazana bile tepki vermeyen saygısız bir insan... bunu bu saygısızlığıyla seven erkek varsa o da büyük harflerle yazılan şeyi hak etmiş demektir...
kocası seviyormuş açıkmış ama kandırıldığını anlayınca bencil demiş işte; eğer canım değilse yakında daha da gerçekçi daha da ağır yorumlar yapar... neden dersen kocası için "ONU YATIRIP MİKMEK LAZIM" diyen yazıyı burada herkesin okuyacağıı pozisyoonda tutan bir kadın neyi hak ettiğini yakında belli eder zaten - +1 yıl
cevap vermeme hakkım yok ki sonuçta biri eşinin çocuk sahibi hakkına dil uzatmış bu hakkını savuundu diye eşini insanların önüne malzeme diye atmış... bu insana hak verenlere yanlış yapmakta olduklarını haksızlığı savunduklarını anlatmamak nasıl bir bencillik olabilir ki? yani kendimi düşünüp tek bir insanı bile savundukları şeyin ne kadar haksız bir şey olduğu gerçeğiyle yüzleştirmekten üşenirsem insanlığımdan utanırım
- +1 yıl
Soran arkadaş
-Evlilikte hiçbir tarafın "ben çocuk istemiyorum" şeklinde kendi fikrini dayatamayacağını yani bunu basitçe istemiyorum diyemeyeceğini çünkü evlenmenin çocuk sahibi olmayı baştan kabul anlamına geldiğini
-Bu soru başlığına da yansıttığı üzere "ben istemiyorum ve istemediğim sürece de yapmam bu kadar basit" tavrının yanlış anlaşılmaya müsait olduğu için kocasının yanlış anlamasına kendisinin yol açtığını
-Ve bu konuyu da yanlış şekilde dile getirerek kocasını haksız ve baskıcı gibi göstererek hataya düştüğünü halbuki kocasının en doğal hakkı olan babalık hakkını kullanmak istemek dışında bir derdi olmadığını
-Hem kocasını yanlış aksettirdiği ve burada bazı kullanıcıların kocasına hakarete varan sözlerine mahal verdiği ve yeterli tepkiyi göstermediği için kendisinden özür dilediğini
tüm bu unsurları güncelleme yaparak açık açık yazarsa samimiyetle yanlışını dile getirirse ben neden ısrar edeyim? o zaman konu otomatikman kapanmış olacak...
Ben de hatasını anlamış birine ve hatalı kişiye hak veren idraksizlere laf anlatmak zorunda kalmayacağım - +1 yıl
Sen yazma uslu uslu dur... haksızlığı savunma senin cevabında bana karşı veya bu saygısızlığı savunmaya dönük bir cümle kurma ben de cevap vermek zorunda kalmayayım... burada yazan başkaları da oluyor yani hak veren başkaları da çıkıyor onlara da cevap vermek için zamana ihtiyacım var. Ama sen yazdıkça sana da cevap vermek zorunda kalıyorum. Sen yazmayı bırak ben de haksızlığı savunan birine hakkı anlatmak için daha fazla uğraşmak zorunda kalmıyayım
- +1 yıl
O zaman ben de kadının kocasına "KOCANI YATIRIP MİKMEK LAZIM" diyen bir kadına değil kocasına hak verenlere tepki veren biri olduğunu ve savunduğu fikrin ve açtığı bu konunun eşine saygısızlık anlamına geldiğini anlatmak zorunda kalacağım...
Senin bu yapılanları savunma hakkın varsa benim de itiraz etme hakkım var... - +1 yıl
Senin kendi seviyeni burada göstermeni kendi ruh halini burada teşhir etmeni ben istiyor değilim ama sen kendin istiyorsun...
Çok rahatsız isen bildirimleri kapatabilirsin... ama değilsin çünkü saygısızlığı ve haksızlığı savunmak istiyorsun..
Ben de adaleti ve hakkı savunmak zorundayım
Yani o çocuğa bakıp büyütecek kapasiteyi kendinizde görmüyorsanız yapmayn çocuğa yazık
08 Yorumla
+1 yılçocuk ailenin yapı taşıdır o zaman niye evlendiniz adam haklı
01 YorumlaEvlilikten önce konuşulması gereken önemli konulardan birisi...
01 YorumlaBaşta konusmadiniz mi bunları, öyle ben istemiyorum diye bir şey yok evliliğin bı amacı var degilmi
01 Yorumla
+1 yılEvlilikten önce böyle şeyleri niye konuşmadiniz pardon da
01 YorumlaBizim memlekette et neden pahali anlamis degilim.
01 YorumlaBir süre daha verin kendinize ama unutmayın 28 den sonra doğurganlık azalıyor.
07 Yorumla- +1 yıl
@Nergis_69 evet ama riskler de artıyor; hele hele evli olup korunanlarda daha riskli mesela 35 yaşında evlendin o zamana kadar pek bir cinsel hayatın olmadıysa şansın daha fazla ancak 25'de evlendin 10 sene yapmadın korundun; o zaman risk daha büyük
- +1 yıl
@Nergis_69
risk var herkeste risk var ama yaş ilerledikçe artıyor. Sizin annenizde bu riskin sakatlığa dönmemesi riskin olmadığı anlamına gelmez. Risk demek tehlike demek. Tehlikeli araç kullanmak tehlikeli araç kullanmaktır ama tehlikeli araç kullanan kişi illa kaza yapacak diye bir şey yok - +1 yıl
@Nergis_69 tabi ki ama yaş ilerledikçe yavaş yavaş artıyor... insanoğlu aslında bir canlı varlık olarak 25 yaşından sonra yaşlı sıfatındadır. Bizi 25 sonrası yaşatan medeniyetin sağladığı fazladan imkanlar; başka bir şey değil
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır sonuna kadar haklısın böyle bir dünyaya çocuk getirmemek lazım zaten. Asıl çocuk istemeyenden iyi ebeveyn olur çünkü kaygıdan daha çok ilgilenir. Eşin kırıcı konuşmuş
01 YorumlaHaksızsn oda baba olmak istiyor ve onun için evlenmiş
02 Yorumla
+1 yılÇok haklısın bende baba olmak istemiyorum zorundda da değilim
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılozaman dikkatli ol. içşne kaçarsa o ihtimal hep var
14 Yorumla
Soran+1 yılSağol amca biz bilmiyoruz🙄
Cevap sahibi+1 yılamcandan yapma şimdi gece gece cocuk.. yaşım 33
Cevap sahibi+1 yıluyardım sadece.. atarlanmasaydın bana
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmeden önce hiç konuşmadıniz mı bu konulara bence çocuk olmalı. Yarın birgün yakalandığında kim bakar sana
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam haklı evlenmeseydin sevgili olarak sürdürseydin o zaman evliliğin amacı aile kurmak zaten
11 Yorumla
+1 yılbence evlenmeden önce ilerisi için planlar yapmalıydınız. eşine durumunu, taleplerini söylemeliydin. kabul ederse evlenmeliydiniz. hakkında hayırlısı olsun.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 taraf bu konuda farklı düşüncedeyse ayrılmanız daha doğru. O adam çocuğu başka birinden yapar
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet bir taraf istemiyor diye diğer taraf bundan mahrum kalmamalı
- +1 yıl
ayrıca nasıl bir yaratık evli olduğu adamın baba olma hakkını savunanlara verdiği tepkiyi "SEN, İİN KOCAN VAR YA TAM YATIRIP MİKMELİK" diye iğrenç bir paylaşıma vermez ve o paylaşım için "bunu görmek istemiyorum" seçeneğini kullanıp silmez... demek kocası için böyle bir paylaşımın orada durmasını istiyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenmeden önce bunu konuşmadınız mı eşinizle?
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBelki de kim bilir adamı nasıl ikna etmiş şimdi de çocuk istemiyorum diyor adam kaç yaşında oda önemli bir konu?
- +1 yıl
evet nasıl bir yaratık evli olduğu adamın baba olma hakkını savunanlara verdiği tepkiyi "SEN, İİN KOCAN VAR YA TAM YATIRIP MİKMELİK" diye iğrenç bir paylaşıma vermez ve o paylaşım için "bunu görmek istemiyorum" seçeneğini kullanıp silmez... demek kocası için böyle bir paylaşımın orada durmasını istiyor
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmeden once kocanla konusmadiysan bunu haksizszun sen.
19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@feri99 yaw bu karaktersiz. Kocasini gercekten sevse cocuk ister. Demekki sevmiyo kocasini , kendini kandiriyor.
- +1 yıl
ve hala bu paylaşım orada duruyor... nasıl bir yaratık ve ne tür bir kadın evli olduğu adamın baba olma hakkını savunanlara verdiği tepkiyi "SEN, İİN KOCAN VAR YA TAM YATIRIP MİKMELİK" diye iğrenç bir paylaşıma vermez ve o paylaşım için "bunu görmek istemiyorum" seçeneğini kullanıp silmez... demek kocası için böyle bir paylaşımın orada durmasını istiyor
Cevap sahibi+1 yıl@feri99 o kadinin içinde bir Yılan var demekki
Cevap sahibi+1 yıl@feri99 allah karaktersiz insandan karakterli insanlari korusun.
Cevap sahibi+1 yıl@feri99 amin amin.
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini hazir histemiyorsan bu gayet normal. Cocuk bakmak kolay degil fakat bir o kadarda guzel.
01 Yorumla- +1 yıl
konu o değil.. hazır hissetmeme konusu değil. ilk cümlesi "istemiyorum bu kadar basit" diyor... yani benim krarım bu ben istemiyorum eşimin de çocuk sahibi olma hakkını elinden alırım demiş oluyor... şu an için erken demek başka bir şeydir ben istemiyorum ileride belki fikrim değişir demek farklı
- Devamını Gör (37)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat