Herkes telefona anında bakmak zorunda değil ama sürekli saatler sonra gelen cevaplar bir süre sonra insanın kafasını kurcalayabiliyor. Yoğunlukla gerçekten önemsememek arasındaki çizgi bazen pek belli olmuyor. Sizin için geç cevap vermeyi normal olmaktan çıkaran asıl detay nedir?
Mesaja geç dönmek hangi noktada ilgisizlik gibi gelmeye başlar?
Bence mesaja geç dönmek tek başına ilgisizlik anlamına gelmez. Herkesin işi, sorumlulukları ve yoğun olduğu zamanlar olabilir. Ama sürekli olarak mesajlara çok geç cevap veriliyorsa, karşı tarafın mesajlarına önem verilmiyorsa ve buna rağmen başka şeylere vakit ayrılıyorsa, o zaman insan ister istemez ilgisizlik olduğunu düşünmeye başlayabilir. Benim için önemli olan cevap verme süresinden çok, karşı tarafın iletişim kurmaya gerçekten istekli olup olmadığı. Ara sıra geç cevap vermek normal ama sürekli hâle gelmişse ve iletişim tek taraflı ilerliyorsa, o zaman bu durum ilgisizlik gibi hissettirebilir.
Geç yazması tek başına bir şeyi değiştirmez, ortada bir ilgisizlik varsa ben onu zaten anında hissederim. Şu zamanda hemen hemen kimsenin elinden telefon düşmüyor. saatler sonra yazıp da “hiç müsait değildim” denilince pek inanasım gelmiyor. Tabii ki insanın işi olabilir, müsait olmayabilir, bunu anlayışla karşılarım ama karşı tarafa haber vermek de çok zor bir şey değil. Bir de mesajlara bilerek geç cevap verip taktik uygulayanlar var, o daha da sinir bozucu. 😃
Mesaja bazen gerçekten yoğunluğundan geç dönülür fakat döndüğünde bunu nasıl telafi ettiği veya nasıl hissettirdiği önemlidir sanırım, gerçekten zor durumda olduğu için mi yoksa tercihen mi yaptığı o an anlaşılır ve kişi bunu anlayabilir diye düşünüyorum 😌✨
İnsanların samimiyetine bağlı, birbirini tanımlama duruma göre değişebilir. Ya hemen cevap yazar, ya da geç cevap yazar. Bazı insanlar sınırını korumak için geç yazmayı tercih eder. Bazıları da çok sevdiği için tam zamanında yazar.
Eğer mesaja geç dönebileceği hakkında bir açıklama yaptıktan sonra geç dönerse sıkıntı değil. Bir de anlayamadığım bir şey var ; Arka arkaya mesajlaşırken neden o whatsapptan çıkılır? Taksimetre mi yazıyor anlamıyorum ki...
sürekli sürekli geç cevap veriyorsa o kisi bahanesiz bi sekilde umursamiyodur, önceliği baska seydir. kimse bu denli ulasilamaz degil. bir isi olur saatler sonra bakabilir no problem ama biriyle akiskan bi sekilde konusamiyorsaniz büyük sıkıntı.
Hiç ilgisizlik olarak algılamadım bilerek bakmayanı fark edince uzaklaşıyorum o kadar çok da kafaya takmamak lazım konuşmakstwmeywn ve bu yüzden bakmayan da vakit ayırmıyorum
Geç cevap vermesi ilgisizlik anlamına gelmez. Ama bir konu hakkında geçiştirildiğimi hissedersem, ilgisiz olduğunu anlarım. O an öylesine cevap vermesindense, müsait olduğu bir an daha özenli yazması daha iyi olur
yazmak isteyen her türlü yazar hadi çok yoğun çalışıyorsa bi nebze tolere edilebilir öteki türlü yok taktikti falan filan basarım engeli başka yerde ego kassın