Eşimin ailesinde zihinsel engel var benim çocuğumda da olabilir mi?

Dostlar merhaba. 3 yıllık evliyim, sevgili eşimle işlerimizi yoluna soktuk düzenimizi oturttuk ve artık çocuk sahibi olmak istiyoruz. Eşimin kardeşi dünyalar tatlısı bir çocuk. Tek bir kusuru var onu da ben kusurdan saymam ama hafif zihinsel engelli bi melek. Öğrendim ki dedelerinde de bu tarz bir şey mevcutmuş. Derecesini nasıl olduğunu vesaire sormadım. Ama eşim çocuk kararını verirken çok çok istese bile bana defalarca kez emin misin dedi ve bu konuda çekiniyor. Vazgeçti sanıp çok üzüldüm ve nedenini sordum. Kardeşi ve dedesinden bahsetti. Bizim çocuğumuz da böyle olabilir biliyosun değil mi dedi. Ben de ona bunun bi sorun olmadığını zorluk yaşasak da beraber atlatacağımızı ve canımızın hep küçük, masum bi çocuk olacağından bahsettim. Ben her şeye rağmen eşimden bir bebek dünyaya getirmeyi istiyorum. Yıllarca kanserle mücadele ettim. Şimdi olabiliyorken olsun istiyorum. Sonra ne olur ne olmaz. Ama merak ediyorum bunun bi yüzdesi var mı kesinlikle olabilir mi? Ya da hamilelikten önce ya da sonra testle öğrenebileceğimiz bir şey mi? Kalıtsal sonuçta. Ben pek bilgili değilim. Bilgili kişiler kalbimi kırmadan cevaplarsa çok sevinirim.

Eşimin ailesinde zihinsel engel var benim çocuğumda da olabilir mi?