AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
108Cevap
Bende boşanamiyorum.. ne ekonomik özgürlüğüm var nede çocuklarım babasindan ayri büyümesin diye yapamıyorum bilmiyorum sonumuz nolcak bir kapi açsın rabbim tek istediğim bu
kolay karar değil
Evliliğine devam et ve seni mutlu edecek bir flört bul
çüüüş
Cinsiyetcilik yapmak istemezdim ama aynısını erkeğe tavsiyede bulunur muydun?
Çocukların psikolojisi çok önemli özellikle erkek çocukları babasız büyüyünce çok etkileniyorlar oğlun için sabretmelisin
oğlun 9 yaşında ve zaten etkileniyor
bebek değil olanın bitenin farkında
o yüzden çpcuğu bahane edip olmayacak şeyi zorlamayın derim
Senin hayatında eksik olan tek şey tutku. O eksik oldu mu her şey gözünde büyür. Çözmek gereken şey bu.
Boşanma ama kocanla kankaymış gibi takılın, o da olmadı iki yabancı gibi birbirinizi takmayın kavga da etmeyin
Mutluluk içinde ama uzaklarda arıyorsun. Böyle olunca da eşinle yakınlaşamıyorsun. Eşinle yakınlaş konuş sakince birbirinizi dinleyerek.
Vallah ben boşandım üç çocuğumuda yanıma aldım şimdi daha huzurluyum , asıl huzursuzluk içinde büyüyen çocuklar daha çöm etkileniyor , buna Emin ol
Mutsuz bir evlilikte buyuyen cocuklar icin evlilik cok daha kotu oluyor deneuimle sabit kendimden biliyorum
Oğlun küçükmüş bilmiyorum uygun bir dille anlat madem mutsuzsun kendi ayakların üzerinde duruyorsun bosan muhtemelen seks te yok hayatinda
İşte klasik Türk kadını. Birileri üzülmesin diye ömrünü feda ediyor. Hergün öleceğine bir gün ölün boşanın
Huzursuz bir yuvada anne baba yan yana olsa ne olur siz bir birinizden bosaniyorsunuz cocugunuzdan degilki
Sen ölmüşsün yaa oğlun için yaşayacaksan sen öleceksin kendin için yaşarsan oğlun olumsuz etkilenecek secim. senin neden ama bu duruma geldin
Oğlunuz mutsuz bir yuvada büyümekten ve mutsuz bir anneden etkilenir boşanmaktan değil.
Bence bosan yoksa ilerde evde de kavga etmeye başlarsanız çocuğun psikolojisi daha da etkilenir l
Bence ayrıl, ben sana evli bir kadının değilde bir çocuğun perspektifinden cevap vereyim, annemle babamın böyle olmasındansa boşanmanın çok isterdim ama annem bana hep bizim için sabrettiğini söylerdi çocukken, şimdi biraz büyüyünce anneme tekrar sordum ayrıl bu adamdan diye aslında herşeyi bizim için bahanesiyle üzerinden attıyordu kendisi ayrılmıyordu acı ama gerçek, ayrıl...
Annemle babam Kasım 2022 de boşandı başta üzülmedim dersem yalan. Ama insan bir oh çekiyor. Hele evde huzursuzluk varsa boşanın çocuğum için demeyin travma bıraktı bu geç boşanma bende
Size birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum ama öncelikle öğrenmem gereken birkaç şey var mesela eşinizin yaptığı hatalar aldatma boyutunda miydi duygusal ya da fiziksel miydi?
o oğlan mutsuz bir ailede yaşadığı için mutlu mu yani
Oğlun kocaman olmuş çocuk icin koca çekilir mi yarın o çocuğun ne kadar umrunda olursun acaba
Geçmiş olsun çok üzüldüm severek mi evlendin
Cocuk olunca zor ve kırılmalar olmasi evliliği çıkmaza götürüyor
Sagliksiz bir ailede buyumenin daha zor oldugunu biliyor musun
ya yatak odasına heyecan katacaksın ya da aldatacaksın
Aldatsa daha büyük travma olur cocukta aq
bu durum olunuzun hayatını daha kötü
etkiler bence anlaşamadık diyip ayrılın
Çok şey demek istesemde diyemem açıkçası Allah yardımcın olsun her konuda 🤞🏻
Çocuklar boşanmayan anne babalarının sevgisizlik ortamından daha çok etkileniyor
Professionel bir yardim aldinizmi? Bosanmak bence en son adimdir
Oğlunun mutsuz bir anne iyi büyümesi de hayatını etkiler
Çocuğunuz için biraz daha sabır yaşı çok küçük illada bosanacaksaniz çocuk büyüsün
Çocuk için evliliği devam ettirmeyin ayrılın çünkü bu şekilde çocuklar daha mutsuz oluyor
Zor bir durum ama hiç çabası yok mu ya da farkında değil mi. Yani bu durumu düzeltmek için
Büyük hata sevgisiz evde çocuk büyümüyor büyüsede iz kalıyor
Ne gibi hatalar yaptı da bu denli soğudunuz önce ona bakmak lazım. Ufak tefek hatalarsa ya da düzeltilecek bilecek şeylerse hemen soğudum tribine girmeyin. Evlilikte aşk bitebilir ama sadakat anlayış sevgi bunlar yol arkadaşlığı için asıl sebep diye düşünüyorum
Bir ömür geçmez mutsuz hayatta desteğin varsa boşan yoksa işin zor 😣😖😫😭😣😖😫😭
Çocuğun için daha kötüsünü yapıyorsun bitir kurtul
Evet boşan bence bende boşandım inan hayatın değişecek
Oğlun için hayatını feda mı edeceksin. Oğlun evlenip gidince seni mi düşünecek. Yalnız kalacaksın.
sevmeye çalış sevdirmeye çalış olmuyosada oğlun için yaşıcan zaten
Annem babamdan bu sebepten dolayı boşanamıyordu şu an aşırı pişman mutsuz bir evliliğin varsa çocuğunu bu ortamda büyütmen daha sağlıksız verebilceğin en sağlıklı karar boşanmak.
Boşanmak istemiyorsan çocuğun için mutlu görünmeye çalış. Bunu yapamıyorsan. Boşanmak için acele etme sabret erkek çocuklarını belli bir yaştan sonra elde tutmak çok zor. Yıpranır kendini mutsuz hissettiğinde evden uzaklaşır.
En sağlam yorumlardan
Çok haklısın
aldattı mı seni
Yok.. sadece cok bencil.. ve cok kez şiddet uyguladı.. ancak ben küçüktüm hep korktum.. şimdi sanırım büyüdükçe cesaretleniyorum
eğer size şiddet uyguluyorsa sormanız bile hata
Hala şiddet uyguluyor mu?
Yürümeyen mutsuz bir evlilikte çocukta mutsuz olur. Sizi annelik ve babalıktan değil karı-kocalıktan vazgeçeceksiniz.
Eig
@flaneurx teşekkür ederim benim gibi düşünüyor olmanıza sevindim. Ben bunu maalesef çok geç anlayıp uyguladım.
Evet çocuğunu düşünmek zorundasın ama bu hayat seninde hayatın. Nerede mutluysan orada olmalısın. Boşandığında çocuğun hayat standartları değişmeyecekse psikolojik olarak eksikliği tamamlayabileceksen boşan.
27 yaşında bekarım o yaşta evlenirsen ahh vah etme burada önceden düşünecektin. Ayrıl önünde uzun bir ömür var
16 yaşında evlenilir mi ne cahilce
emin olun cocugunuz sizin mutsuzlugunuz nedeniyle de mutsuz oluyordur. Maddi olarak sorun yasamayackasanız cocugunuzun pskiolojisi icin bu kararı vermenize grek yok
çocuğunuzun büyüdüğünde “niye boşanmadınız” tipli sorularına hazırlanın bence. toksik, sevgisiz aile ortamı yerine her biri ile ayrı olarak kalmak daha iyidir. tecrübeliyim
Benim dayımla yengem de mutluydu ki hala birbirlerine aşıklar. Ama ne olduysa kızı yüzünden boşandılar. Çünkü kızı özgür dolaşmak istiyor. Yani sizde bu tam tersi eğer sizi çocuğunuza rağmen rencide edip kırıyorsa siz de onu kırmaktan çekinmeyin
Valla ben 18 yaşıma geldiğim zaman annem ve babamı boşandırdım babam zaten bize bakmazdı başka ülkelerde şehirlerde yaşıyordu eğer ki senin oğlun babasına düşkün ise sakin kopartma onları yoksa ileride çocuk çok kötü olur
Bence kavga mutsuzluk varsa boşanılmalı düzeltme olmuyorsa çünkü çocuklar daha çok etkileniyor huzursuzluktan bende öyle büyüdüm keşke önce boşansalarmış dedim. Daha çok etkileniyor çocuk. tabi huzursuzluk varsa hersey denediniz olmuyorsa
Şu an çocuklar değil senin psikolojin daha önemli bozulmuş bir psikolojik durum içerisinde çocuklarına ne kadar annelik yapabilirsin ki bu işin zor kısmı maddi geçinme ve kendi ailenin sana karşı nasıl bir durumda olduğu
Zor durum çocuğunuz 18yasina gelene kadar dayanabilirseniz daha iyi olur. ikinci olarak çalışıyor musunuz yani ayaklarınız üzerine durabiliyorsaniz iyi. ucuncu olarak sorunlar asilabilecekse eşinizle konuşmaya çalışın
Bende oyleyim herkes bosan diyor ama oglum icin uzuluyorum 4 yasinda 😔
Herhangi birsey hissetmiyorsan evliliği çocuğun için sürdürmekte faydası olmaz. Aile içinde sürekli gerginlik, stres, kavga veya tartışmalar da çocuğunuzu etkileyebilir. Profesyonel bir yardım almalisin bence.
Bu konuları eşiniz ile hiç konuştunuz mu peki boşanma vs
Eğer mutsuz iseniz iki medeni insan olarak oturun ve konuşun ortak karar verin derim
Tabi eşinizin size ne gibi zararları oldu bilmemekle birlikte
Kesinlikle boşanmalısın benimde bir kızım var 2 yaşında ve mutsuz bir ailede büyümektense böyle olması mental olarak daha sağlık olabilirsin ben ayrıldım.
En doğru karar da bu olmalı anlayışlı bir şekilde olmalı tabiki
Kavga gürültü içinde büyüyen biri olarak evde kavga oluyorsa bir şeyler kırılıp dökülüyorsa evli kalman oğluna daha da zararlı küçük bir çocuk annesi babası ayrı olarak büyüyebilir ama kavga olan bir ortamda kesinlikle büyümemeli
Yess hata yapıyorsun çocuğun için kendi önceliklerini geriye atıyorsun anne mutlu değilse çocuk da değildir.
Bir çocuk doğru şekilde anlatılırsa boşanmanın ne olduğunu anlayabilir, ama aynı çatı altında birbirleriyle iletişim kurmayan ebeveynleri 27 yaşındaki ben bile anlayamam.
Boşanmak da allak bullak etmez mi
“Doğru şekilde anlatılırsa” ifadesini o yüzden ekledim. Büyüdüğünde, geriye dönüp baktığında ailesinin olgunlukla aldığı karara hak veren bir insan mı daha çok “umut vadeder” yoksa travmalarının sebebi olarak ailesindeki geçimsizliği birinci gözden gören mi?
Evet en azından o olguyu kavrayabildiğinde aklı selim düşünme şansı olabilecek çocuğun
Özel bişey. Boşanma sebebini çocuğa anlatılamazsa ne olur. Yani sebebi kavrayabilme yetisini çok ileriki yaşlarda kavrayabileceği bir sebepse eğer
Bu yorumu size yön vermek için yazmıyorum asla fakat şunu söyleyebilirim ki boşanması gerekirken boşanmayan bir ailenin çocuğuyum ve bu boşanan aile çocuklarından daha kötü bir durum