Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar.. sizinle bişey danışmak istiyordum.. ben 27 yaşındayım ve 9 yaşında bi oğlum var.. ancak ben evliliğimde bu son zamanlar çok mutsuzum.. resmen oğlumun hayatı maf olmasın diye boşanamıyorum.. eşimle iyi kötü 11 yılımız geçti.. ancak eşim bana karşı çok hatalar yaptı ben çok sabırlıydım.. hep sabrettim aileme hiç bir şey belli etmedim.. ancak yavas yavas eşimden soğudum.. her gün bitaz daha eksildi içimde.. şimdi aynı evde yaşayan iki yabancı gibiyiz.. kimse boşanmak için evlenmez.. ama ben boşanmaktanda korkuyorum oğlumun hayatını etkileyecek bişeyde yapmak istemiyorum.. bana bi öneride bulunabilirmisiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile içinde 11 yıldır yaşananları en iyi siz biliyorsunuz. Bazı kararları verirken genelde en olumsuz şeylere odaklanır, karar sonrasındaki aşamaları pek hesaba katmayız. Aile içinde şiddet, sadakatsizlik ve güven zedelendiğinde artık yürütmek maalesef zorlaşıyor. Bunların dışındaki sorunları 2 tarafında görüşüne saygı duyduğu bir aracı ya da bir aile terapistine giderek son kez çözmeyi deneyebilirsiniz. Sonrası için diyelimki boşanma karaı verdiniz. Sizin ve çocuğunuz hayatına etkilerinin olumlu ve olumsuz taraflarını, yaşayacağınız süreci ve bu süreçte karşılacağınız sorunlarada çözüm bulup bulamayacağınızı iyice bir düşünün. Çocuklar her halukarda etkileniyor bunu unutmayın. Benim kızım bu süreci 2 yılda atlattı. Kabullenemedi. Destek alarak çözmeye çalıştık. Daha sonrasındada anne ve babanın yeni hayat kurmaya teşebbüsleri yine çocuğu etkiliyor. Bunları hesaba katarak en doğru kararı vermeye çalışın. Yaşamamış insanlar bazı şeyleri kolaylıkla şunu yap bunu yap diyebilirler. Yaşayan sizsiniz. Vereceğiniz kararların sorumluluğu ve ağırlığını yine siz yaşayacaksınız. Akıl verenler etrafınızda olmayacak. Bunuda unutmayın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılEğer kendi ayakların üzerinde durabilecek gücün varsa ayrılmayı dene , en azından bi süre ayrı kalın belki aklı başına gelir , büyüklerinizden ara bulucu olmasını isteyebilirsiniz ya da çift terapisine gidebilirsiniz.
O çocuk mutsuz bi evde birbirini sevmeyen bi ailede büyüdüğü zaman her şey daha zor oluyo bunu yaşamış birisi olarak söylüyorum istemiyosan boşan.
Ama önce eşinle biraz ayrı kalmayı sonrada arayı bulmayı denemelisin en azından ilerde çocuğun büyüyüpde sorduğunda ben elimden geleni yaptım ama olmadı diyebilmelisin.00 Yorumla
+1 yılÇocuklar en çok mutsuz anne babadan etkilenir boşanmış anne babadan değil ve emin olun siz boşandıktan sonra çocuk çok daha iyi hissedecektir çünkü sizin bu şekilde mutlu olmanız onu da mutlu eder evet hiç bir çocuk annesi babası boşansın istemez ama mutsuz bir anne babayı da istemez ve mutsuz olacaklarına ayrılsınlar der. Lütfen bir kez olsun kendiniz için yaşamayı deneyin o zaman doğru yolu hem kendiniz hem oğlunuz için bulacaksınız ve eminim oğlunuz o doğru yolda sizinle yürümekten mutlu olacaktır. 🙂
00 Yorumla
+1 yılBenim iki ruh halim var biri der ki mutsuz bir ailede büyümek ayrı evbeyenlerle buyumekten daha kötü bir şey. Diğeri der ki ne olursa olsun bir çocuk anne babasıyla buyumeli. Ruh halim bu konuda çok değişkenlik gösteriyor. Ama 9 yaşında az çok bir şeyleri idrak edebilecek yaşa gelmiş bu durumda mutsuz bir anneyle büyümek bence daha kötü. Sadece mutlu anneler mutlu çocuklar yetiştirebilir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
107Cevap
Bu sorunun altına yazılan yorumlara baktığımda kadın ve erkekler arasında belirgin bir bakış açısı farkı var. İlk başta cevabımda yazarım dediğim “sen mutlu olmazsan çocuğuna örnek olamazsın”, “mutlaka konuşun ve hatta aile terapisi alın” gibi yorumlar genelde kadınlardan gelmiş. Buna üzüldüm açıkçası. Belki linç yiyeceğim burada ama bence birine ne yapacağını söylemek çok büyük küstahlıktır. Biz ancak kendi kararını alabilmesi için farklı bakış açıları sunabiliriz. Sıkıntısı belli bir noktaya gelmeyen biri bu soruyu sormaz. (Sosyal bir deney yapmıyorsa tabi) bu nedenle benden öncekileri tekrar edeceğim belki ama vurgulamakta fayda var.
- Çocuğuna evliliği tanıtıyorsun. Mutsuz bir evlilik tanıtırsan o da ya evlenmez ya da mutsuz bir evliliği normal sanar.
- Çalıştığını söyledin ve hatta senin kazancını kendisi için harcıyor dedin. Bu kesinlikle uzak durman gereken bir insan tipi bence.
- Hikayenin her zaman çift tarafı olur. Biz senin tarafını biliyoruz. İkinizi de objektif olarak dinleyebilecek, birbirinize doğru soruları sorup dürüstçe cevaplar verebileceğiniz bir ortamda konuşmanız lazım. Bu sayede aldığın karar ne olursa olsun emin olma şansın artar.
- Çocuğun bile olsa onun mutluluğunu bahane etmek doğru değil. Ebeveynleri boşanmış hiç mi mutlu çocuk yok?
- Çocuklar anne ve babalarını örnek alırlar. Bütün zorluklara rağmen bir karar almak, gereğini yapmak ve aldığın kararın arkasında durmak… senin miraslarından bazıları olacak.
- Korkma. En kötü ne olabilir? Sana zarar verme ihtimali olan biri mi? Eğer öyle ise profesyonel bir destek alman çok önemli.
…ve daha nicesi. Ama öncelik sensin. Bunu unutma!24 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar güzel açıkladınız.. sanki tam içime dokundunuz.. ne güzel insanlar da var bu dunyada.. ben eşim tarafından hem psikolojik hem fiziksel çok şiddete maruz kaldım.. ancak hep sustum.. aileme hiç bir şey belli etmedim.. çünkü korktum.. çocuktum ve bazı şeyleri algılayamıyordum.. sanıyordum ki eğer boşanırsam ailemi rezil ederim beni kötü bilirler falan diye.. ancak yaşım büyüdükçe kendime çok büyük haksızlık yaptıgımı anladım.. çünkü ben 11 yıldır hep savaştım iyi olalım mutlu olalım diye.. eşimde beni sever ama sevgisinden çok hataları var bana karşı.. 1 incisi ve en önemlisi çok saygısız hem bana hem aileme karşı.. kendisi sadece onun isteklerni ön planda tutar.. varsa yoksa arabasını temizler arabasını ototamire getirir kendi zevkleri için.. kendi parasını yediği yetmiyormuş gibi benim paramdanda alır sırf arabasını daha güzel modifiye yapabilmesi için.. son paramızı bile bize ayırmak yerine arabası için harcar ve ben yine çalışıp kazanırım der.. bende onu severek evlendim. Ama artık sabretmek gelmiyor içimden ne bileyim sanki hissizleştim ona karşı.. onunla ilgili hiçbir şey ilgilendirmiyor beni.. bu benide üzüyor düzeltelim diyorum ama içimdeki soğukluk gitmiyor.. bana bir sürü kez yeminler etti değişeceğine dair ama hep aynı ve sanırım bu bendeki onu yavaş yavaş bitirdi..
Soran+1 yılBen aileme şiddet gördüğümde bile bir şey belli etmezken o en ufak kavgamızı annesine anlatır.. ben 11 yıldır ona hiç güvenemedim çünkü sinirlendiğinde en ufak bir sırrımı bile ortaya döker.. sonra pişman olur ama iş işten geçer.. insanın hayat arkadaşına güvenememesi çok zor
- +1 yıl
Atlamamız gereken bir konu daha var. Evlendiğinizde o da daha küçüktü. Gençti, tecrübesizdi. Hayalleri farklıydı belki. Senin burada dile getirdiğin konu üzerinde belki o da arkadaşlarıyla konuşuyordur. Kendince mutlu olabileceği bir hobi edinmişe de benziyor. Dikkatini dağıtıyor. Belki o da senin gibi savaşıyordur kendi içinde. Bu nedenle arabası bu kadar önemli de olabilir. Bu şekilde büyük mutsuzluklardan kaçıyor olabilir.
Başlangıcı konuşmayla yapmak çok önemli. Savunmaya ve saldırıya geçmeden. Birbirinizi suçlamadan konuşmak çok önemli. Eğer konuşma tartışmaya ve “kim haklı?” Sorusunun cevabını aramaya dönerse direkt olarak profesyonel biriyle görüşün derim. Birinin sizi sakinleştirip önemli konular üzerinde düşünmenize yardımcı olaması faydalı olacaktır.
+1 yılAnnemde öyle yaptı şimdi hala beraber yaşıyoruz. Ama her fırsatta ki şimdi yaş oldu 35 derdiki: babama, bıktım senden , defol, gözüm görmesin seni... siz olmasaydiniz ben bunun kahrını cekermiydim? Kafama sic... yim. baş git ne bekliyor ahkafam. ben bu ustayım daha bizimkilerin yan yana yürüdüğünü görmedim. ortaokul, lise... zamanlarım hep böyle geçti, baam eve gelince konusmasinlar diye ödevimi bahane edeyordum yok yapamadığım sorular var diyordum çocuk aklımla. tartismasinlar diye sonra yemek masası ve yine başlıyor. hep bu çelişki ile büyüdüm. Şimdi hala bosanmadilar ve hâlâ onlarla beraberim... çok geceler babam annemi veya tersi olacak diye biri diğerini bicakliyacak diye sabahlara kadar uyumazdim odanın bir kenarında oturur dinlerdim gündüzleri uyurdum. Anlatabiliyor miyim? Korkulan olmadı zaten onlar şimdi evde iki ayrı oda var biri birinde biri diğerinde. Hâlâ dırdır hâlâ tartışma ama yaslandilar ve artık takmıyorum da. ama en güzel yıllarım çöp oldu bunlar yüzünden, daha fazlasını yapabilirdim ama bahanem oldular. ve maddiyat her zaman sıkıntı oldu. cok defa okul vs olsun diye uğraştım. sadece evden kaçmak için. Bu çocukta bıraktığı etkiydi, benim üzerindeki. simdi mutsuzsan uzatma, çocuğuna da anlat bunu anlayacaktır, ve kendini düşün ilk olarak sen sağlam kalamazsan çocukdan bir şey bekleme, çocuk senden daha derindir ve o her şeyi seziyor emin ol. Bakışları takip eder, hatta bak ona bazen lüzumsuz yere gülümser,... onlar harika şeyler. Ama önce kendin.
20 Yorumla
+1 yılHayat dar etmekte çok başarılı gördüm.
Birinin hayatı güzel gidecek diye kendi psikolojinizi bitirmek yolundasiniz hatirlatmak isterim.
Söylemesi kolay , biliyorum dediğinizi duyar gibiyim.
maalesef gerçek olan bu.
Evlenmek için sağlıklı karar verdiğinizi düşündüğünüz gibi , bu kararı da gayret sağlıklı şekilde verebilirsiniz.
Şu zamanda tek başına çocuk büyütecek ne ilk kişi nede son kişi olacaksınız.
Bunu unutmayın lütfen.
Ama şuna emin olun zaman geçtikçe karar vermeniz bir yola çıkmanız zor olacak.
Çocuğunuz mutsuz bir ailede büyüyecek ve hiç istemediginiz birini örnek alacak kendine.
Hiç istemediğiniz kişiyi örnek alan biri olarak hayata adım atacak.
Sonrada vatana millete hayırlı olmasını , insan olması beklentisi içinde olacaksınız.
Son olarak söylemem gerekirse hayatı ne olursa olsun, konu ne olursa olsun , ertelemeyin lütfen.
Çünkü hayat , yaşam adına ne derseniz diyebilirsiniz.
Bonkör değil.
Akıp gidiyor.
Öyle bir zamana gelirsiniz ki, kendinize sorup durursunuz.
Hayatı kendinize zindan edersiniz.20 Yorumla"evliliğimizde iyi kötü 11 yıl geçti" derken zaten evliliğin iyi zamanları olduğu gibi zorlu zamanları olabileceğini de öğreneli bir hayli olmuş, dünyada hiçbir insan yokki seneler boyu moda mod olsun hergün yakınındakileri pof poflama enerjisi bulsun veya evliliği hiç iniş yaşamadan sürekli çıkış yapıyor olsun, yapay zeka teknolojisiyle evlensen dahi yok öyle bir garantili hayat, bu senelerde genel ekonomik şartların da etkisiyle bir çoklarının psikolojisi pek saglam değil zaten, geleceğe dair umutlar beklentiler hedefler belirsiz şekilde ertelenmiş durumda, bunda kimsenin suçu yok genel kaynakları yönetenlere sormak lazım. tuzu kuruların ülkeyi başa sardıĝı sonuçlar yüzünden de çocukların aile düzenini yok etmenin anlamı yok, anne baba çocuk üçlemesi bir insanın hayatı boyunca her yerde karşılaştığı gerektiğinde her an ihtiyaç duyduğu en sık konuşulan bir tablo... bir kadının çocukla tek başına hayat mücadelesi vermesi de kolay bir şey mi, tamamen duygusala bağlamaktan veya eşiniz gibi tamamen ruhsuzluğa bağlamaktan ziyade birbirinizi ikna edip psikolojik destek almaya gitmelisiniz, eminim orada ben merkezciliği bırakıp verimli sonuçlar alırsınız karşılıklı olarak. buradakilere kulak asmayın, bir çokları kuyruk acısı psikolojisiyle yaklaşır olaya...
10 Yorumla
+1 yılEvliliğinizde mutsuz olmanız üzücü bir durum ve bu konuda sıkıntılar yaşamak oldukça zorlayıcı olabilir. Öncelikle, duygusal yönden sıkıntı çektiğinizi ve bu konuda yardım aradığınızı belirtmek istiyorum.
Eşinizle yaşadığınız problemleri daha derinlemesine anlamak ve çözüm yolları bulmak için profesyonel bir yardım almanızı öneririm. Birlikte terapi veya danışmanlık hizmeti almak, hem sizin hem de eşinizin duygusal ihtiyaçlarını anlamanıza ve ilişkinizi düzeltmeye yardımcı olabilir.
Boşanma konusundaki endişeleriniz de oldukça anlaşılabilir. Ancak, çocuğunuzun etkilenmemesi için mutsuz bir ilişkide kalmak, uzun vadede daha fazla zarar verebilir. Çocuklar, ebeveynlerinin mutlu olduğu bir ortamda büyümek isteyebilir. Bu nedenle, ilişkinizi iyileştirmek veya farklı bir çözüm bulmak için profesyonel bir yardım almanız önemlidir.
Ayrıca, kendi duygusal sağlığınıza da odaklanmanız önemlidir. Kendinize iyi bakmak ve duygusal destek almak, bu zor süreçte size yardımcı olabilir. Arkadaşlarınızla veya aile üyelerinizle konuşmak, hobilerinize zaman ayırmak veya profesyonel bir danışmanla görüşmek gibi adımlar, duygusal iyiliğinize katkıda bulunabilir.
Unutmayın, bu zorlu süreçte yalnız değilsiniz. Profesyonel yardım almak ve kendi duygusal ihtiyaçlarınıza odaklanmak, ilişkinizde ve kendi hayatınızda olumlu değişiklikler yapmanıza yardımcı olabilir. Bu süreçte kendinize zaman tanıyın ve doğru adımları atmak için destek arayışınızı sürdürün.10 Yorumla
+1 yılÇocuğunuz sorunlu bir ailede büyümektense, sizin yanınızda ama mutlu bir annenin yanında büyüsün daha iyi. Benim ailem de boşandı ben orta okuldayken. Gerçekten zor biliyorum ama inanın bana sizin evdeki o mutsuz, sevgisiz görünmeyen ama hissedilen gerilimi yaşamaktansa, alın karşınıza konuşun. Boşanmak iyi bir şey değil ama sevgisiz bir şekilde yaşamak da hiç iyi bir şey değil. Çocuğunuz bu durumu zamanla kabullenecektir ve ileride anlayacaktır.
12 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef çocuğum gerilimi görüyor.. hatta babası bana şiddet uygularken bile gördü
- +1 yıl
Bunun için üzüldüm. İnan bana böyle yüksek gerilimli, psikolojik ya da fiziksel şiddetin olduğu bir ailede büyümesindense sadece senin yanında mutlu bir annenin yanında büyümesi çok daha iyi. Ayrıca erkek evlatlar anneye düşkün olur ama babayı örnek alır. Oğlunun ileride babası gibi olmasını ister misin? İstemezsin diye düşünüyorum. Babanın yaptığı tüm o olumsuz davranışlardan oğlunu korumak zorundasın. Bazen uzun vadede doğru olanı yapmak için kısa vadede acı verici bir şey yapmak gerekiyor.
Belki inanmicaksin ama yaşadığın şeyin aynısını yaşıyorum 3 tane oğlum var derslerinde başarılı olsunlar diye eşimle aramızdaki gecimsizligi yansitmiyorum evede gitmiyorum zaten isim gereği evden eve yük ve eşya taşımacılığı yapıyorum benim tek farkım bu
13 Yorumla
Soran+1 yılÇok zor bi durum
+1 yılEvlenmek ne kadar normal bir hayatın parçasıysa boşanmakta öyle asla korkma belki de bu çocuğuna yapacağın en büyük iyilik olur , çocuk aynı çatı altında iki mutsuz yüz görmektense ayrı hayatlarda mutlu yüz görmesi ve mutlu olması daha iyi olur , ev içi çatışmalar konuşmamalar daha çok etkiler olumsuz bir şekilde o yüzden fazla uzatma düzelmiyorsa ilişkiniz sonuçta siz yine anne babası olucaksınız ve ayrıldıgınızda tabi ki o çocuğa karşı sorumluluklarınız hiç bitmeyecek mecbursunuz anne baba olarak sadece resmi ve hukuken bir bağınız kalmamış olucak😊
10 Yorumladurumun zor en saglıklısı bir psikologa danısman onun harici guvendigin 3 5 arkadasına içini döküp tavsiye alman tabi o arkadasların anlayıslı bilgili olması lazım cahil insanlar varsa cevrende olmaz
sana karsı ne gibi hatalar yaptı bunları bilsek 11 yıllık evliliginde ne gibi şeylşer yasadın ona göre bir tavsiyede bulunuruz
ama yavaş yavaş soguduysan genelde durum duzelmez bir anda soguma olsa duzelir bazende yavaş yavaş sogumada zor cunku sabredecegin herseye genel olarak sabretmişssindir
boşanacaksanda öncelikle maddi imkanın meslegin işin var mı bu önemli cocuk ister istemez etkilenir ama zamanla buna alışır ama 2 3 yıl daha sabredebilirsen durum cok kötu degilse öuyle boşan aranızda neler oldugunu bilsem net bisrsey derimde neler yasadın onu bilmiyorum maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl30 yaşımdayım. Annemle babamın evliliği kendimi bildim bileli berbat. Annemin ekonomik özgürlüğü yok. 19 yaşında evlenmiş. Babannem, babam tarafından hep ezilmiş. Babam bencil, ilgisiz, sevgisiz, anne kuzusu bir adam. Bizi saymaz annesini sayar. Çocukken babam gözlerimin önünde anneme şiddet uygulardı. Biz kardeşimle büyüdük. Büyüyünce bize de anneme davrandığı gibi davranacak gibi oldu ama biz buna izin vermedik. Annem hala çok mutsuz. Sinir hastası oldu. Ve tabi ki bu durum kardeşimle beni de etkiledi. Bunu söylemek zor ama anneme de babama da nefret duyuyorum bizi böyle bir ortama maruz bıraktıkları için. Çocukken yaşadığım travmaları ben hala bu yaşımda unutamıyorum. Çocuklar anlamaz demeyin ben 7 yaşımda bile onların mutsuz evliliğini idrak ediyordum. Ve ben de travma olarak kaldı. Ne karar alacaksanız sadece çocuğunuz ruh sağlığını düşünerek alın.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCocuk olmasa boşanman çok basitti ama çocuk var ve boşansan bile görüşeceksin eşinle hiç fark etmiyecek Sen kendine birşeyler yapmaya bak Aklını kullan
Eşine cilve yap parasını ye üstüne başına kendine para harca Üstüne ev araba dükkan arsa aldır Yani gelecegi garantile
Ondan boşanamıyorsan aklını kullancan
Eger işi yoksa para yoksa ailene dön
Daha fazla cekme
13 Yorumla
Soran+1 yılBenim kazandığımdan bile alıp arabasına harcıyor
Cevap sahibi+1 yılO zaman ayrılın Gerek yok
Cevap sahibi+1 yılBir işiniz varsa sevmiyorsanız neden bu evlilik cekilsin ki
Bende senin gibiydim 5 yaşında kızım vardı psikolojini düşündüğüm için sabrediyordum taaa ki 10 ay önceye kadar 10 ay önce kızımın üzerine yürüdü şiddetli Bi şekilde çocuğumun korkudan dudakları morardı o an benim için milat oldu. Hiç beklemedim ertesi sabah kızımı da aldım yanına direk dava açtım ona da bişey demedim akşam eve geldiğinde haberi oldu ve bitti çok şükür şimdi bakıyorum kızım çok huzurlu bağırış çağırış bitti hayatımızda kızım da bende çok mutluyuz sana boşan diyemem ama bende aynı şeyleri yaşamış bir kadın olarak söyleyebilirim ki çocuklar o ortamdan ne kadar uzak kalırsa o kadar iyi oluyor ben asla pişman değilim keşke hiç çekmeseydim keşke.
31 Yorumla
+1 yılBoşanmak kocanızı bırakmaktır, anneliğinizi değil. O da kocalıktan ayrılır babalıktan değil. Çocuğunuz için gerekirse profesyonel destek alır ve bu süreci doğru yönetirseniz çok daha mutlu olur. Mutsuz iki yetişkinle aynı evde yaşamak yerine huzurlu ve mutlu ayrı evlerde yaşayan ebeveyn sahibi olmak çok daha iyi gelir çocuklara.
30 Yorumla
+1 yılHayatım bence sen içine attığın için kaybediyorsun. Eşini karşına al nazik bir dille ona rahatsız olduğun durumları anlat düzelmesini işte ve onunla yaşadığın 11 yıllık geçmişi unutup bir şans daha ver eğer unutmadan geçmişi bir şans daha verirsen o düzelse bile kendini yiyip bitirirsin geçmişe takıldığın için ve verdiğin şans bir fayda etmez. Her neyse böyle yaparsanız yeniden sevebilirsin ve mutlu bir yuvanız olacağını düşünüyorum. Baktın ki düzelmiyor o zaman da zaten oğlun da mutsuz bir yuvada büyümek istemez. Çocuğum mutlu olsun diye aranız bozukken evli kalır iseniz zaten bu o çocuğa boşanmanızdan daha büyük travma olur. Kısacası düzelmez ise boşan. Bununla beraber eğer boşanma aşamasına gelip boşanırsanız çocuğunuzu çocuk psikoloğuna götürün bence. Boşanmanın da ona vereceği bir travma olacaktır tabi ki. Umarım yapacağın her şey senin ve çocuğun için güzel olur...
20 Yorumla
+1 yılSen evlilikte kendi ailenden ve eşinden çok çocuğuna karşı sorumlusun küçük değilsin anlatmaya gerek yok seninle sormana gerek yok bence ama yine de cevaplayacağım eşinle aranda şiddet yoksa (hem fiziki hem sözlü) eşinin babalığı iyi ise ve seni aldatmıyorsa tabii sen de onu aldatmıyorsan soğudum diye boşanmak çocuğunun hakkına girmek olur
10 Yorumla
+1 yılMerhaba, öncelikle eşinizle birlikte aile terapistine gidebilirsiniz. Eğer sorunlarınız çözülemiyor ve bu evliliğin tamamen bittiğini düşünüyorsanız, boşanmanız çocuğunuz için daha iyi olacaktır. Bu arada muhakkak çocuğunuzu da çocuk psikoloğuna da götürün. Çocuk küçük ya da çocuk büyük diye boşanma olayını anlamıyor, etkilenmez diye düşünmeyin. Her çocuk bu durumu anlar ve etkilenir. Önemli olan sizin bu durumu güzel yönetebilmeniz. Hakkınızda hayırlısı olsun
10 Yorumlaİişte bu yüzden bir erkek olarak da KADINLAR MUTLAKA OKUSUN, EN AZINDAN BİR MESLEK LİSESİNİ BİTİRSİN YA DA MESLEK KURSLARINA GİDİP BİRBİŞ SAHİBİ OLSUN diye düşünürüm hep. Tabi bu işin maddi boyutuydu.
Mâneviyata gelince; ileide daha kötüsû olmadan bir aile danişmanına girlt, durumu anlat. Böyle ciddi durumlarda sanal ortamlardan verilen cevaplara pek aldırma. Hayat senin hayatın. burada herkes fikir verebilir, ama hatalı bir kadar verirsen onzaman sana fikir verenlerin de yapacak birşeyi olmaz. Sonuçlarını kendin ve çocuğun yaşar. Bu yüzden mutlaka bir ailendanışmanına git bence. Allah yardımcın olsun.10 Yorumlaaynı şeyleri yaşadım inanin ki çocuk hergün kavga gürültü görüceğine boşanmanız daha hayırlı. hem kendşniz hem cpcugunuz i. in. sormak istediğiniz olursa her konuda detay verip yardımcı olabilirim. tek tavsiyem kendinize kötü davranmayın. inanın evladınız için belki daha hayırlı olur.
00 YorumlaSen ne güzel yürekli bir annesin. 11 yıl katlanmışsın ama senin hatan onun sana yaptığı şeyleri ailene söylememek. şu an konuşmaya kalksan ailenden hiç kimse seni anlamaz ve sana karşı çıkar. Zamanında içine atmamış ve söylemiş olsaydın şu an destek olurlardı
00 YorumlaHata affedilmez ise tamam genelde kadınlar çiçek almadı benimke ilgilenmedi diye boşanır sonu kötü bitenler de oluyor. Çok zor boşanmak evlenmekten daha zor. Ama hata affedikmez bı şeyse zor. Her affediken aynı hatayı yapar. Ders çıkartmak önemli ki ondan sonra insan hatasını anlar.
00 YorumlaValla bende 27 yaşındayım 2 yaşında bir kızım var eşim beni aldattı çocuk için bir sefer affettim sonra sevmiyorum boşanmak istiyorum dedi bende başımdan def ettim anlaşmalı bir şekilde kızıma ortak veyalet ile boşandık. O sadece kendi ailesinin yüzünü yere düşürdü.
02 Yorumla
+1 yılMerhabalar
Benim annem babam ben 20 yaşındayken boşandı beni aracı olarak kullanmaya kalktı annemgil beni perişan ettiler bende artık bu sebeple annem kardeşim anneannem dedem teyzelerim ve kuzenlerimle 7 yıldır görüşmüyorum çocuğıa birşeyler yansıtmaz o yine babasıyla görüşür senlede görüşür ise bunda sorun görmezseniz tamam ama bazen çocuklar kullanılıyor nafaka tazminat olayında para olayında ama sen boşansan ve mesleğin yoksa ailenemi döneceksin ne iş yapacaksın00 Yorumla
+1 yılOğlunun hayatını evli kalarak kötü yönde etkiliyorsun zaten çünkü oğlun bilinç altında ;
1 - çocuğun olduğu zaman eşine kötülükte yapsan senden ayrılamaz.
2 - çocuğun olduğu zaman her türlü baskıya boyun eğmek zorundasın.
Düşüncelerini benimseyip ileride bunlardan birini referans alabilir.
Bence sana yapılana karşı boyun eğmemen gerektiğini çocuğuna referans aldırmalısın.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLütfen boşanın şu an sıkıntı çekeceksiniz diye ömrünüzü maaf etmeyin. Ayrıca oğlunuzu bu şekilde daha çok yıpratırsınız. Keşke benim anne babamda zamanında boşansaymış yıllardır çekiyoruz üç kardeşiz ve hepimiz büyüğüz kavga gürültü ile büyüdük diye şu an hepimizin karakterlerinde sıkıntımız var ve bekarız. Ben buna bağlıyorum evliliğe karşı önyargılıyız.
112 Yorumla- +1 yıl
İşte böyle şeyler çocuk psikolojisini etkiliyor abla ne gibi sıkıntılarin var mesela?
Cevap sahibi+1 yılTakıntılıyım okb var anksiyete panik atak. Hayatımda insanlara güvenme konusunda çok zorlanıyorum. Veya bağlanma problemi yaşıyorum hep uç noktalarda. Her an her yerden bi darbe bekliyorum tetikteyim yani. Hep susturulduğum için kendimi ifade edemiyorum. İnsanlar arkadaşlarım olsun sevgililerim olsun beni terk etmesinler diye onların istediği gibi olmaya çalışıyorum tabi bunların çoğunu törpüledim ama buda karakterime aslında hakaret veya saygısızlık gibi bir şey Vs vs say say bitmez. Ve her şeye rağmen bunlara rağmen dışarda normal davranmaya çalışmak çok zor yorucu bir şey. Hiç bir zaman değer görülüp bir şeylere başaracağıma inanmıyorum. Aslında çok güzel ve zeki biri olduğumu söylüyorlar ama ben kendimi hep yetersiz görüyorum. Çünkü yaptıklarım için hiç tebrik edilmedim. Sürekli eleştirildim. Evlensem bile kocam beni benden sıkılıp aldatacak gibi hissediyorum hayata karşı hep böyle olumsuzum. Olumsuz düşüncelerimin farkındayım bunun için çok doktora gittim ama her ne kadar düzeldim zannetsende çocukluk travmaları tam olarak iyileşmiyor. Sadece unutuluyor veya bastırılıyor ama beyin hiç bi zaman unutmuyor. O yüzden çocuk yetiştirmek çok mühim bir konu çünkü insanın karakteri 0-3 yaşlarında belirlenir veya oluşur diyim. Çocukluğu çok sağlam ve güçlü sevgiyle geçmiş birini asla yıkamazsınız.
- +1 yıl
Ablacım öncelikle kendini yetersiz görmeyi bırak bak "güzel ve zeki buluyorlar" demişsin demekki oyleisn ablacım kendini yetersiz beceriksiz hiçbir işe yaramaz gibi görme öncelikle kendine değer ver kendini sevmeye çalış bende tebrik edilmedim hiç bende elestirildim sürekli ama kendim için birşeyler yapmaya karar verdim ve kendimi sevmeye başladım sende öyle yap aynaya baktığında ben güzelim zekiyim yetersiz değilim bende birşeyler başarabilirim de kendine güven abla inan bana herşeyin başı kendine güvenmek anne babanın kavgası senin geleceğini etkilemememeli sonuçta seninde bir gelecegin var vede en önemlisi 1 hayatın var abla o yüzden bir kardeşin olarak sana tavsiyem kendin için güçlü ol biliyorum ki güçlü olan hiçbir kadın hatta hiçbir insan yıkılmaz abla bence sende öylesin güçlü bir kadınsın vede ayrıca herşeyi basarabilirsin 🥰
- +1 yıl
Bu arada kaç yaşındasın abla?
Cevap sahibi+1 yılAyyy canım benim seni yerim 😄🥰 çok teşekkür ederim bu konuşman bana iyi geldi genelde büyüklerimden dinlerim bu sözleri şimdi bir küçüğümden ☺️ 24 yaşındayım ben
- +1 yıl
Günaydın hayırlı sabahlar ablacım, konuşmamın sana iyi gelmesi ne güzel 🙂 hemde daha çok gençsin be ablam daha hayat yeni başlıyor üzülme kendine güven güvendikce inan bana herşeyi başarabileceksin yüce rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin sana inşallah ablacım inşallah her şey gönlünce olsun Allah'a emanet ol kendine iyi bak sağlıcakla kal abla ben inanıyorum sana sen başarırsın 🤗🥰
Cevap sahibi+1 yılSağol canım benim. Amin inşallaj hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Seninde karşına allah hayırlı insanlar çıkarsın allah güzel ömür versin. Başarılar hayatında 🩷
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim ablacım iyilikler güzellikler seninle olsun 👋
- +1 yıl
Bir derdin bir sıkıntın olursada yazabilirsin abla elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım sana 🤗
Cevap sahibi+1 yılTamam sende yaz 😄
- +1 yıl
Olur 👍😅
- +1 yıl
Takiplesekmi abla? 😃😅
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnanın huzursuz ve mutsuz bir evde büyümek bir çocuk için oldukça büyük bir travma. Tabiki her çocuk anne-babası ile birlikte yaşamak ister yaşamalıdır da ama arada artık sevgi, saygı bağı kalmadıysa bunun bir anlamı yok. Bir kere de boşanma kafanıza girdiyse bu düşünceyle bir ömür geçiremezsiniz. En iyisi anlaşmalı bir şekilde ayrılarak arada kalan son duyguları da kaybetmemek. Her ne kadar resmiyet de bitirme kararı alırsanız da çocuğunuzun mutluluğunu da göz ardı etmeyip hem anne hem baba sevgisinden mahrum bırakmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun.
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnlıyorum seni çocuğunu düşünüyorsun ama nereye kadar eşinle aynı yastığa baş koyacaksın ayrı yatsanız bile huzur yok o evde bir gün eğer çocuğun şu an küçükse çocuğunda fark edecek ve onuda bu etkileyebilir benim annemde zamanında sırf benim için babamdan boşanmadı ama ben ayrılıklarını hemen kabullendim evimiz daha huzurlu oldu annemle birlikte yanliz yaşadım ve çok mutluyduk çünkü bu huzursuzluk benide etkiledi zaman zaman bende az ağlamadım çocukken bu konuda bencillik yapmazsın boşanarak bir yandan çocuğunu da düşünmüş oluyorsun ama karar verirsen boşanmayı çocuğu sık sık babasının görmesine izin ver yoksa bu sefer seni kötü bilir yoksa annem hep gönderdi beni babama onu kötü bilmedim ve büyüdükçe fark ettim kimin iyi ve kötü olduğunu. Kendi sağlığını mutluluğunu da düşün hüzünlü hayat nereye kadar çocuğunuda düşünmüş oluyorsun güven. Çocuğunla açık açık konuş bu durumu mutlu olmadığını bir gün onuda etkileyeceğini onun düşüncesinide öğrenmiş olursun
01 Yorumla
+1 yılHayat böyle geçmez maalesef. Çocuğa bir şey belli etmeden yaşıyoruz dersen, böyle devam edebilirsin. Diğer türlü aradaki sorunlar zaten çocuğa yansıyorsa onu da buna mahkum etmek yanlış olur.
30 Yorumla
+1 yılKocan çocuğuna kötü davranmıyorsa boşanma. Ama fiziksel psikolojik şiddet varsa boşan derim. Çocuklar çok zarar görür. Babasız olmaları daha iyi emin ol. şu an bunu yaşıyorum keşke annemle babam ayrılsa
10 YorumlaBenim ebeveynlerim boşandı ben 8 yaşındayken hiçte yaşarım mahvolmadi benim için önemi olan onların anlaşarak birbirini kırmayarak boşanmalar idi ve her iki tarafta yeterince sevildiğimi hissetirdi bence en önemlisi bu
00 YorumlaÇocuk deyip küçümseme. Çocuklar yaşı ne olursa oldun etkilenir. Çocuk her şeyin farkına varır da senin haberin olmaz. Dikkat et. Uzman bir aile terapisti ile görüş iyi düşün. Sonra da gecikmeden kararını ver ve gereğini yap.😎
00 Yorumlabiz de benzeri durumdaydil, bosandik. Ben , eski esime 3-4 sene yasayalim, yine bosanalim , cocuk biraz daha buyuyunce ayriririz evleri demistim, kabul etmedi. Ayni ev icinde bagimsiz hayatlar surebilecekseniz sabredin. Yoksa bosanin
00 YorumlaSenin yaşadıklarını şu an bende yaşıyorum ve seni çok iyi anlıyorum bende eşimin hatalarını çok gördüm ve hala da görüyorum çocuklarım için katlaniyorum ama bazen de çok zoruma gidiyor
15 Yorumla- +1 yıl
Allah korkusu olan insan aldatmaz eş seçimi bu yüzden önemlidir nice ayetler vardır bu konuda dinine bakarak seçiniz gerisi imtihan olur size diye rabbimin emirlerine uyan birisinin eşi Allah’ın emaneti olur
Çocuk & Ebeveyn konusunda 668 cevap paylaştı. Çocuklar bu tarz durumları çabuk atlatır, yeni duruma alışırlar. Sen ne yapacaksan sadece kendi mutluluk ve geleceğin için yap.
Bunları ben de evliliğimde yaşadım. Seni anlıyorum.
10 Yorumla
+1 yıl27 yaşındasın henüz gençsin. Ömrünü bu şekilde heba etme bence. Hasta olursun kendine zarar. Oğlun da mutlu olmadığınızı farkedip etkilenebilir. Bence boşanmalısın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı durumdayız tek fark benim çocuğum küçük yaşım 24 bosaniyoruz bizde ama çocuğumun psikolojisi için yapıyorum bunu ve sürekli değersiz hissettiren bı adamla artık olmaz. Soğudum bende bosaniyoruz. Pişman oldu ama iş işten geçti bı defa
20 Yorumla
+1 yılHayatını başka şekilde guzellestir her ne kadar boşanmak istesende bence boşanma oğlun içinde olsa boşanma demiyorum kendin için bosanmamalisin onu değiştirmelisin bunun için savasmalisin bunu kocan için de değil evliliğin içinde değil sadece kendi hayatın için yapmalısınız
İnan bana bazı şeyleri farklı yapsan bu evlilik düzelir sende mutlu olursun00 Yorumlaşaun da dayımın hanımıda ( yegem ) aynı konudan muzdarip. fakat aklı başına gelmiş gibi yol erken iken dön zarar oldugunu düşünüyorsan nerden dönersen kar.
00 Yorumla
+1 yılBencr boşanmalısın mutsuz bir evlilik hem oğluna kötü örnek hem mutsu bir evdr oğlun ne kadar hzuurlu ve mutlu olabilirki inan senin mutluluğunu görmek onu daha da mutlu eder bazı konulardada biraz bencil olabilirsin kendinide düşün daha çok gençsin hayatının geri kalanını geçirmek istediğin kişi çok önemli
00 YorumlaDaha çok gençsin ve mutsuz bir şekilde hayat devam etmez. Genç yaşta hastalıklara yakalanırsın. Çocuk bu halinizle de etkilenir onu sorun etme , yürümeyecekse boşanman daha hayırlı.
00 YorumlaBöyle bir kafa ile devam etmen daha büyük bir hata. Yarın oğlun büyüdüğü zaman bu kez mutsuzluğunun sürmesinden oğlunu sorumlu tutacaksın bu çok daha kötü...
00 Yorumla
+1 yılşayet ekonomik özgürlüğünüz yoksa durum zor görünüyor ama inanın bana ertelemeye değmez çocuk öyle veya böyle büyüyor olan sizin hayatı ertelemenize oluyor
00 Yorumla
+1 yılBence esinle iyi gecinmeye bak sanki hayatin banbaska olacak bosasannca bazi kisilr sana kotu guzle bakar al kasina konus esini cocugun var mesala masala sonucta kadinsin
00 Yorumla
+1 yılŞiddet ve aşırılıklar yoksa katlanmanızı tavsiye ederim. Boşanmak her zaman mutluluk getirmez. Boşanma sonrası da farklı sorunlarla boğuşursunuz. Bu tür durumlarda erkek bi süre uzakta çalışmaya gitse mesela yurtdışına çalışmaya gitse belki çözüm olur.
00 YorumlaEvlilik yürütmek kolay değildir.
Zor bir zanaat..
Çocuklar her şeyi bir kez daha düşünmeyi sağliyor. Ancak çocuk için evlilik yürümez. İnsanlar, çiftler birlikte mutlu olabilecekleri bir şeyler yapmalı.
Kısaca mutluluğu, hayatın değişim dansı içinde beraber tatmalı. Yoksa başka şeyler oluyor. Tatsız şeyler...
Ve bir şey olmuyor sa da bırakmalı. Hayatta her şeyin gri tonajı yok, maalesef...00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hata yapıyorsun hem kendin için hem çocuk için sağlıksız bir ilişki ortamında sevgisizlik en büyük sorun tek başına vereceğin sevgi daha güçlü olacaktır ya da daha doğrusu anne ve baba olarak ayrı ayrı verdiğiniz sevgi bu da , umarım herşeyi düzeltirsiniz ama olmuyorsa herkes için en sağlıklısı ayrılık herkes için bir annenin verdiği sevgi ve şefkat bütün dünyaya yetecek kadar güçlüdür
00 Yorumla
+1 yılBende ayni durumdayım canım aldatacaksin onu söyleyim ettin bir insan ayni evdesin ve illaki kalbini attıran olacak aldatarak bu durumu görmezden gelirsin kendine odaklan kendi hayatına bak
00 YorumlaKadınlar yavaş yavaş yavaş botirir bır kasın boşanmak istiyorum dediuse zaten sevgisi bitmiştir bence hıc duşunme yeni hayatını kur once bı kendini sev kimse senden kıymetli deyil bu hayyattt a elbet kıymetini bıken boru ya da bırıleri olacak sen ayna ya baktığında mutlu olmaya bak
00 YorumlaBende çok şeyini affettim çünkü ikinci ye hamileydim ama onunda canını okudum düşündüm bosasam iki çocukla bir işe girememe o ise benimle kazandığı malı bir bacım yiyecek bosamadm şimdi o çalışıyor ben yiyorum çocuklarım rahat içinde büyüyor soğudum evet ama bosarsam iki çocukla hemde küçük iki çocukla hayat zor biraz buyumeliler ama sizin ilişkiniz de çocuğunuz büyümüş ve bitane eğer eziyete donustuyse güçlü bir kadinsan bosa
00 YorumlaCocugum yuzunden bosanamiyorum edebiyatini gecin. Aksine cocugunu dusunuyorsan bosanman lazim yoksa mutsuz bir evde buyumesi daha buyuk zararlar verir. Bosandiktan sonra tipam calismaya ayaklarimin ustunde durmaya yetmiyor deyin, korkunuz bu samimi olalim. Oysa evli dahi olsaniz ayaklarinizin ustunde durmaniz gerekiyor. Cocugunuzu bahane edip onun gelecegine buyuk bir sorumluluk yuklemeyin. Cunku ilerde senin yuzunden dersiniz
00 YorumlaBence bu hayatta önem vermen gereken kişi oğlun. Nice kadınlar var. Boşanmış sadece çocuğu için mücadele eden bence. Ben hukuk okudum boşanma avukatı olmak istiyordum. Genel davalar hep böyle başlıyor. Bence kendini değil çocuğunu düşün. her şey bir gün bitiyor nice mutlu evlilikler 30 40 yıldır var bitiyor. Hayat bu üzme kendini 🌸
00 Yorumlaİstesen de istemesen de etkileyecek bence eşiniz ile yabancı gibi değil de arkadaş gibi konuşmayı deneyin çözüm arayıl olmuyorsa yapacak bir şey yok anlaşarak yollarınızı ayırın...
00 Yorumla
+1 yılBnde oğlum ıcın boşanmayayım diye sürdürdüm ilişkiyi ama kendi hayatıda maf oluyor ınsanın en sonunda dedim evli kalsak 30 40 yıl daha böyle cekılmez bu evlılık eee duzelecegıde yok dedim en mantklısı ayrılmak dedim ayrıldık anlaşmalı olarak en çok olan çocuğa oluyor onun için üzülüyorum hala kendımı düşünmüyorum ama çocuk icin çok riskli ve kötü ama ilişkinizin düzelecgı varsa öyle bı ımkan şunu yapsa eskısı gıbı oluruz dıyebılıyorsan düzeltmeye bakın
00 YorumlaBoşan diyemem ama mutsuz bi evlilikte cocuk pek sağlikli büyüyemez cocuğum icin diyorsun ama böylede sen cok sorunlu bi gelecek yasıcaksin buda cocuğuna yine kötü yansır
00 YorumlaMaddi özgürlügün varsa ailen arkandayss boşan boş yere hayatını mahfetme. Bu yaşlara bidaha gelemeyecek sin
10 YorumlaMerak etme etkilenmez yemişim etkisini annem babam boşandığı zaman mutluluktan ağlamıştım mutlu değilsen boşan?
10 Yorumla
+1 yılOğlun birgün büyüyüp kendine başka bir hayat kuracak.. ve üzülen yine sen olacaksın. mutsuz ölmek istemiyorsan bitir,
10 Yorumla
+1 yılAbla sogusan bile evladın için sabret evlilikte sabirda gerekli ablacım yuvani yıkma yazık günah evladına evladın için sabret
10 Yorumla
+1 yılMaddi durum nasıl ikinizinde ailenin tepkisi ne olur
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim gelirim eşiminkinden biraz daha fazla Allaha sonsuz şükürler olsun ve ailem zaten eşimden yana çok çekti sevinirler bile boşanmama çünkü mutsuz olduğumu görüyorlar
- +1 yıl
Ne iş yapıosun
+1 yılbu şekilde çocuğunun psikolojisini daha çok bozarsın. mutsuz bir anne baba ile büyüyeceğine ayrılmış ama mutlu olan anne babaları olsun
20 YorumlaBoşan kızım hiç kimseyi dinleme kalbini dinle ve oğlunla oturup konuş Eminim annesiyle aynı fikire gelicektir içine ata ata ölmekden iyidir
10 Yorumla- Devamını Gör (129)
Devamını Gör(174)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Evlilikte mutsuzum, iki yabancı gibiyiz. Oğlum etkilenmesin diye boşanmıyorum. Tavsiyeniz var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler