Anneliğin toplumda her zaman ön plana çıkması buna karşın anne olamayan ya da olmak istemeyen kadınların daha az (!) kadın olduğu konusu uzun süredir tartışılıyor. Ve sosyal medya şu anda bu konunun kadınlar için psikolojik bir şiddet olup olmadığıyla ilgili iki bölünmüş durumda. Anne olmak tabii ki çok önemli ama çocuk sahibi olmayan ya da olamayan birinin daha az kadın olduğu asla kabul edilebilir bir şey değil bence. Siz ne düşünüyorsunuz?
Evet öyle
Hayır değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sosyal medya bu soruyla ikiye bölündü! Sizce anneliğin kutsanması kadınlar için psikolojik bir şiddet mi?
Elbette annelik mükemmel bir duygu. Bir çocuğunun olması ve onu büyütmekte de öyle. Ama bu neden çocuk sahibi olamayan kişilerin kadınlığını azaltsın ki? Çocuğu olmasını istemeyen kişilere dokunan bir durum da yok bence. Onlar bu muhabbete dahil edilmemeli bile çünkü zaten istemiyorlar. Yani onları pek ilgilendirmiyor annelik.
Ama anne olamayan kişilerin ruhsal ve psikolojik durumları zaten çok iyi değilken birde bununla sürekli gündeme getirilmesi.. Kaldı ki annelik kutsanmıyor. Sadece çok değerli bir şey olduğu için anne adayları heyecanını paylaşıyor. Ama anne olamayan kişilerinde bu konuda bir tık umursamaz olması gerekiyor. Ki her kadın anne olsa bile annelik yapamayanlarda var. Şimdi çocuk sahibi olamayanlarla, çocuğuna eşya gibi davrananlar aynı seviyede mi? Tabi ki de'ğil! O yüzden onlar gönlünü ferah tutsun, üç beş kişinin söylemesiyle kimse kadınlığını kaybetmiyor, ya da kazanmıyor ๑
Soruya bayıldım öncelikle bunu söyleyim. Ben de katılıyorum buna. Şayet bir kadın çocuk doğurmadıysa o kadına yetersiz iş gibi baskı yapıyorlar hele bizim ülkede 25 yaşını geçince iyice toplum baskısı artıyor kadınlar üzerinde.
Yok sen henüz anlamazsın şekerim, canım sen ne bileceksin, sen daha görmedin... ile başlayan ifadeler birbirini kovalar durur.
Bu tarz ifadeleri daha çok hemcinsler birbirine uygular işin garibi. Zaten bir erkeğin bir kadına "sen anne değilsin ki" tarzı yaklaşımı oldukça irite edici diye düşünüyorum.
Bence bir kadın kalbindeki niyete ve çalışma gücüne, yeteneklerine göre sınıflandırılabilir. Gerisi boş. Annelik kadını kadın yapan şey değil sonuçta. Bir tercih...
Hayır tabii ki de değil sonuçta annelik çok kutsal bir şey düşünsene Allah senin karnında bir tane çocuk düşürüyor her gün her gün o çocuk daha çok büyüyor bugün geliyor daha sonra o çocuğu dünyaya getiriyorsun anne oluyorsun içinde olan duygular dışarı çıkıyor tabii ki de kutsalacak bir şey bu başka bir şey değil
Genellemeler her zaman birilerinin hak etmediği muamele görmesine neden olur.
Anneler kutsaldır diye kalıp bir yargı var. Tamam evladı için binbir zorluk çeken anne kutsal ama çocuğunu öldüresiye döven, psikolojik şiddet uygulayan, çöpe atan vs. anneler de kutsal mı?
Her kadın anne olacak diye bir durum yok. Anne olunmadan da iyi olunabilir. Kötü anne de olabilir.
Durumu tam olarak bilmiyorum. Anne olmak ve olmamak Rabb tarafından kadına verilmiş veya verilmemiş durumken üçüncü kişilere b. k yemek düşer. Yani vermemiş de ne olmuş sanki o kadına doğurgan olmayı? Sanki herkes çok mu mükemmel anne - baba? Hem doğurmak isteyip de kısır olmak durumu onun elinde mi? Çok yazık ayıplayan kişilere. Hele ki bir kadın , saçma sapan yorumlar yapıyorsa daha yazık. Zira aynı durumda kendi de olabilirdi. Bir de sorunu kadınlarda aramak da yanlış. Belki adam kısır. Hayır yani. Cidden tek sorun bu olmalı. Çocuk sahibi olmayı arzu eden kişi çocuk da evlat edinir. Yine ebeveyn olur.
Ben asla psikolojik şiddet olduğunu düşünmüyorum. Annelik kutsaldır demek nasıl kadınlığı kötüler ki? Aksine yüceltir. Sanırım psikolojik şiddet olduğunu düşünenler anne olmayan kadınlara yönelik düşünüyor ama sonuç olarak anne olmayanlara yönelik kötü bir söz yok.
Her şeyin abartılmasından öğk geldi artık. Bir boku da becerseler içim gam yemeyecek ama.. çok muhteşem ebeveyn oluyorlarmış gibi biyolojik bir olayı/çocuk fırtlatıp durmayı yüceleştirip duruyorlar. Bir insan yetiştirmek kıymetlidir; ama gerçekten yetiştirebiliyorsan eğer.
Dünyada yeterince insan var zaten.
Sütünü ver 2 tatlı söz 2 tabletle oynat tamam ben kutsal iş becerdim.
Hele ki çocuk yapmamayı tercih edenlere suç işlemiş muamelesi yapanlarınSalaklığına tahammül edemiyorum.
Babalık da hakkıyla yapıldığında annelik kadar kutsaldır. Ama baba olmamış erkekler bunu sizin kadar sorun etmez. Kadınlarda hep mağduru oynama eğilimi var. Her konuda kendinizi mağdur gösterme çabasındasınız. Mesela çalışıp kendi ayakları üzerinde durabileceğini iddia edenlerle, 3 gün evli kaldığı adamdan ömür boyu nafaka isteyenler aynı kişiler. Ama sorsan iki konuda da mağdur rolü yaparlar.
Kimsenin sağlık sorunu, özrü veya engeli yüzünden şiddetin her türlüsüne maruz kalmasını kabul edemiyorum. Annelik tabiki kutsaldır fakat bir kadın anne olmuyor, olamıyor diye bir şey eksilmez kadınlığından. Bir adım ötesi annelik diyebiliriz sadece.. Fakat kadınlık ilelebettir..
Annelik çok kutsal bişey ama anne olmayan kadın daha az kadındır diye bir durum söz konusu olamaz Allah önce erkeği yaratmış bakmış bir halta yaramıyor o yüzden yanına kadın yaratmış yanındaki adam güç versin destek olsun diye benim bu konuda çok sevdiğim bir söz vardır her başaralı adamın arkasında güçlü bir kadın vardır o yüzden kadınlık zaten başlı başına kutsal bir görevdir
Çocuk sahibi olabilecekken bir de ısrarla çocuk sahibi olmak istemeyenler de oluyor. Kadının en belirgin avantajı doğurganlığı.. anneliği.. Bunu kendisi için tehdit, risk, aşalama, ilişki problemi veya sağlıksız bir dönem gören kadınlar sence ne kadar kadınlık hissi verir erkeğe? Lezbiyenler de aynısı yapar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu düşünce bokunu çıkarmaktır saçmalıktır sadece. Konu kadın olunca çıkıyor nedense böyle saçmalıklar. Güzel dişler gülüşler veya diş macunu fırçası reklamları dişi olmayanlara psikolojik şiddet o halde 🤣🤣 Yüzlerce konu var çünkü her durumun birde aksini yaşayan insanlar var. Hiç bişeyden bahsedilmesin o halde
Öncelikle kadınlar kutsaldır evet annelerimiz de kutsaldır ama bu demek değil ki bi kadın anne değilse önemsiz kutsal degil neredeyse herşeyimiz de bi kadına ihtiyaç duyuyor yardımını alıyoruz fikrini soruyor böyle bi varlık nasıl kutsal olmaz kadınlar kutsaldır
Dünyada erkeğin yapamayıp kadının yapabildiği tek şey çocuk doğurmak. O yüzden bir kadının saygınlığı ve kutsallığı için anne olmak önemlidir. Kim ne derse desin bu böyledir.
hayatta kendi yerini bulamamış ve kişisel bütünlüğünü tamamlayamamış, sorumluluk bilinci olmayan zayıf karakterli insanlar takılır bana göre böyle konulara.
Sadece bu mu yani ona bakarsanız anneliğin kendisi de şiddet babalığında örneğin anne isen her ne olursa olsun dayakta yesen çocuklarının başında duracaksın! Veya para getirmeyen baba mı olurmuş!