Annelik nasıl olmalı? Çocuğumun başına ufacık kazalardan mesul tutuldum. Belli bir yaşa geldi hiç bir kazası benim ihmalimden dolayı olmadı. Çocuk yetiştirebilmek için kitaplar okudum, okuyorum. Zaten kendini eleştiren eksik yanım çok ağır basıyor. Bu sadece annelik değil her konu için öyle. Anne olmak zor. Oldum ama başıma bunların geleceğini bilsem hiç cesaretim olamazdı. Sosyal medyayı aktif kullanamazsın, annesin sen. Boğazına bir şey takıldı, sen ihmal ettiyse oldu. Anneanne babaanneye bırakıp yalnız bir aktivite yapamazsın, annesin sen. Her bakımdan eleştirilere maruz kalmaktan çok bunaldım. Bu konuda terapi görmek zorunda kaldım. Bana olmam gereken anne olduğumu söylese de ya ikna olamıyorum ya da eleştirilere sabredemiyorum. Anne olan kendi anneliği ile kıyaslıyor (misal beni rahatlıkla suçlayan anne aşırı evhamlı davranarak çocuğunu -bana göre sorunlu bir çocuk haline getiriyor-) henüz anne olmayan (henüz anne sorumluluğunun ne olduğu idrak edemeden benim şartlarım üzerinden kendi hayalleri üzerinden hareket eleştiri yapıyor. Yerimde olsa daha iyi olacağından değil, hayalleri üzerinden konuşuyor.) bu durum asıl benim anneliğimi çok kötü etkiliyor. Neden benden iyi bir annelik beklentileri var bilmiyorum ama bir anne mutluysa iyi bir anne olabilir, mutsuz bir anne olmak iyi anne olmaya engel olabiliyor. Bence iyi anne olmak için donanımlı, mutlu, psikolojik olarak dinamik olmak gerekiyor. Çok mutsuz hissediyorum bu yüzden. Beslenmesiyle ilgileniyorum. Çocuğumla oyun oynuyorum, eğitimi için önayak oluyorum, kitap okuyorum ona nasıl davranacağımı öğreniyorum, ona gece kitap okuyorum, gözüm çoğunlukla üzerinde. Kazalar benim elimde değil ama elimden geldiğince onu kolluyorum. Neden kötü bir anneymişim gibi davranıyorsun eleştiriliyorum? Neden anne olan insanlara bir çok şey çok görülüyor? İyi anne olmak nasıl olur? Bunu kim belirledi?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Seni eleştirenler senin yaptıklarının yarısını yapmıyorlardır emin ol. Sakın üzülme kendini o negatif insanlara karşı korumaya al umursama. Sen evladına şevkatle sevgiyle sarılıp öpüp koklayıp ihtiyaçlarını sabırla giderebiliyosan dünyanın en iyi annesisin..
Anne olmamış biri bile gelip anneliğimi eleştiriyor. Misal kuzenim kendi hayatını yaşar. Benden büyüktür. İstediğini giyer istediği saatte dışarıdadır eğlenir vs. Ama bana gelip ahlaksızlık yapar “ben özgürüm sen annesin mecbursun minvalinde” ben çocuğumu bırakıp anneme arkadaşlarımla bir kaç saat geçirsem kötü bir anneyim… ama o hiç anne olmadı. Mesela çocuğu sabahlara kadar uyutmasa buna sabreder mi? Çocuk bir sürü sıkıntıyı sana yaşatır ama dışarıda ki insan yaşadığın sıkıntıları ve onlara göğüs görmeni görmeden sanki kendisi de aynı sabrı koymuş ya da koyabilecekmiş gibi gelir kolayca eleştirir seni. Mesela beni eleştiren kuzenim çok asabi biridir, uykusuna çok düşkündür vs. Ben anne olmadan o sorumluluk nasıl bir şey bilmeden konuşamazsın her konuda da böyleyim. Büyük konuşmaktan, kınamaktan çok korkarım bende aynısı yaparım başıma gelir diye. Sürekli bağışıklığım düşüyor. Hep hastayım. Şimdi de strese bağlı cilt hastalığım oldu. Evet takmamak gerekir ama yapamıyorum. Çok ağır geliyor hemde emeklerime rağmen gelen eleştiri beni çok fazla yıpratıyor..
Hayatım elalemin lafına ne bakıyorsun, elbette gezeksin kendine vakit ayıracaksın. Bunlarıda yapacaksın ki evladına daha verimli olabilesin. Seni eleştiren kuzenin seni kıslanıyor bence hemde anne olmanı kıskanıyor. Sende ona inat analıkda yaparım kendimede bakarım de ağzına lafları tık
Teşekkür ederim ya Allah razı olsun. Kıskandığından mı yapıyorum biliyorum ama kötü hissettiriyor. Sen anneliği seçtin buna mecbursun özgür değilsin minvalinde konuşuyor hep.. yapıcam artık çünkü hasta oluyırum stresten artık mutsuz eden mutsuz olacak yapacak bir şey yok
Bir baba olarak kendini fazla kastığını söylemek isterim. Birincisi uzmanlar diye geçen kişilerden ve kitaplardan uzak dur çünkü bu kişiler devamlı çocuğu kötülemek için ellerinden ne gelirse yapar. Örneğin çocuk meme emer büyüdükçe döke saça yemek yer ki öğrenmeye çalışır pedagog gelir 1 ay sendromu 2 ay sendromu 1 yaşa kadar 12 sendrom sonra 1 yaş diyerek ergenliğe kadar 23 sendrom daha ekler. Örnek veriyorum sen çocuğuna sayıları öğretirsin renkleri öğretirsin onla oyunlar oynarsın kadın sana gelir o öğretmenin işi öğretme der öğrettiğin için kızar. Yeni doğar uyumas açarsın elektrik süpürgesi sesi uyur uzmana danışırsın kızar sana cd verir örneğin karşılığında alır 5 bin tl açarsın başka marka süpürge sesi. Yani biraz rahat ol birazda geneleksel büyüt. Tabiki çocuğunla oyna ona eğitimler ver onunla çizgi filmler izle parklara git kitaplar oku ama çokta kasma. Çocuktur düşer çocuktur yemek döker çocuktur altına işer yani kasma
Tamam da ebeveynlik adına bilgi edinmemi neden yanlış bilgi edinmek ile şartlandırdınız ki? Doğru kaynak okuyup okumadığıma dair bilginiz olmadığı halde hemen uç ve yanlış pedogojiden girdiniz. Ebeveynlik içgüdüsel olarak beraberinde geliyor anne ya da baba olmayı çocuk zaten sana öğretiyor. Her çocuk birbirinden farklı ve her farklılığıyla farklı bir ebeveynlik vadediyor insana. Her anne baba aynı olamaz. Hatta bir ebeveyn her çocuğuna farklı anne baba olur. Belki ilk çocuğu çok hareketlidir ama iştahı güzeldir, ikinci çocuğu daha durağandır ama belki iştahı kötüdür yemek yedirmek zulümdür vs vs. Ebeveynliği uçlarda değil insan yetiştirme sanatı minvalinde önerileri olan uzmanları okuyor ve takip ediyoruz. Gelişi güzel ebeveynliğe kendim adıma karşıyım, çünkü bana göre insan yetiştirmek büyük bir bir sorumluluk. Vebal de olabilir. Ben evvela insanın kendini yetiştirmesi kanaatindeyim. Kendini iyi yetiştirmiş bir insan iyi ebeveyn olabilir ancak. Bunun için fakülte mezunu olmaya gerek yok. Ahlaki değerleri merhameti iyi öğreten her anne baba iyi ebeveyndir bana kalırsa. Okutmayı yazmayı bilmeden iyi ebeveyn olabilen insanlarda var. Ben şuna katlanmıyorum iyi kötü bir çabam var, insan yetiştiriyorum, bir çok fedakarlık yapıyorum. Bunları ben evimde 4 duvar içinde yaşıyorum. Kanıtlamak zorunda değilim, anons yapmak zorunda değilim. İyi bir anne olmam için ispat istercesine yargılarından tavırlarından çok bunaldım. Anne baba olmak stresli bir şey evet ama muhteşem de bir şey. Ama insanların tutumları beni kötü etkileyen ve yoran. Ben mobinglerinden dolayı sürekli hasta oluyorum. Keşke herkes iyi ebeveyn olsa? Ben kendimi eleştiriyorum kendi eksiğimi arıyorum kapatmaya çalışıyorum keşke herkes öyle yapsa da başka bir insanın başına ebeveynliğini eleştirmese? Olmak zor ama konuşmak çok kolay. Ama sonuçları bizim için yıpratıcı, konuşana her şey kolay
Ben eğitim almana karşı değilim ama eğitimi doğru almak istiyorsan profesyonel şekilde nlp öğrenmelisin. Maalesef ki kitaplar pedagoglar hastanelerdeki doktorlar yanlış yönlendirmek için ellerinden geleni yapıyor. Örneğin nlp öğrenirsen harika çocukta yetiştirirsin eşinle iletişiminde harika olur senin çevrenle olan iletişiminde. Örnek veriyorum çocuğuna yalan söyleme dersin ve çocuk yalanı bilmediği halde merak eder nedir öğrenir ve sana yalan söyler. Ama çocuğuna kızım ya da oğlum hep doğruları söyle dersen bi bakarsın hep doğruları konuşur çünkü doğruyu merak etmeye başlamıştır. Bu şekilde tonla kelimelerin gücü vardır. Çocuğa yemek yedirmekten tut odasını toplatmaya oyuncaklarını kırmamasına kadar bir çok konuyu kelimelerin gücüyle aktarabilirsin. Bakıyorum insanlara bizim çocuklarımız yaramaz söz dinlemiyor diyor markette bile kızıyor aşağılıyor bağırıyor vs vs. Örneğin 1.5 yaşında kızım var aburcubura yöneldiğinde zararlı dedim şimdi markete girince meyveye yöneliyor ayran alıyor gibi ama zararlı demek yerine kızsaydım yasak koysaydım bu sefer de yasaklar cazip gelmeye başlayacak ve yasağa daha fazla yönelecekti. Yani sana ilk önerim nlp eğitimi alman bu eğitimler kitapla youtube videosu ile olmaz kursuna gitmen gerekir. İkincisi ise profesyonel kişisel gelişim eğitimleri almalısın. Örneğin kriz yönetimi eğitimi alırsın. Kızın bisiklete biniyordur yokuş aşağı jet gibi giderken panikle bağırıp kaza yapmasını düşmesini onunda korkmasını sağlamak yerine aferin kızıma çok hızlı gittin sen büyümüş iyi bir bisikletçi olmuşsun diyebilirsin. Tabiki öyle bir durumda arkasından koşup durdurmalısın ama bunu korkutmadan hevesini kırmadan bisikletten soğutmadan yapabilmen için kriz yönetimi eğitimi alman gerekir.
Doğru kitapları iyice araştırıp edinip okuyoruz. Oğlum 5 yaşında öğretmeni inanılmaz memnun. Yalan söylemez. Birinin eşyasını alıp izinsiz oynamaz bile, biri ona vurmadan asla birine vurmaz. Hareketlidir koşar eder zıplar ama zarar verici değildir. Yemek seçer ama sınır koyarız muhakkak birinden birini seçme Hakkı veririz örneğin makarna ya da fasulyeden birini seçmek zorundasın o halde? O da birini seçer ve her. Ama yemek zorundasın değil. Seçimle onu şartlandırırız. Nlp için vakit ayırmak lazım. Ama ebeveynlik beklemez. Elimizden geleni yapıyoruz. Vazife gibi değil. Önemli olan sağlıklı bir insan yetiştirmek. Şükürler olsun ki evladım hayvana bir mala zarar veren bir çocuk değil. Ben bir insanım arkadaşlarımla vakit geçirmeye ya da yalnız olmaya ihtiyacım oluyor bazen. Azıcık teneffüs yaptığında hemen insanlar kötü hissetmen için elinden geleni yapıyor. Halbuki anne baba da insan ve deşarj olmağa Hakkı var. Deşarj oldukça yapılan anne babalığın çok daha pozitif olduğuna inanıyorum. Mutsuz insan mutlu insan yetiştiremez
Siz annelik görevinde başarılar diliyorum. Negatif insanlar maalesef ki hiç bitmez. Bu sebeple negatif kişileri asla takma. Biz en azından kimseyi takmıyoruz.
Bende size başarılar diliyorum. Sabır diliyorum. Zor bir sıfat. Umarım üstesinden kalkabilir mutlu çocuklar yetiştirebiliriz. Teşekkür ederim, Allah’a emanet olun 👋🏻
Bütün anneler bu çileyi yaşıyor
Bu mobing insanı hasta ediyor ama. Annelere yapılan bu tutum yüzünden asıl annelerini eleştirerek çocuklarını kötü etkiliyor bu insanlar. Olmak isteyen en iyisi olsun eleştirmek niye?