Annelik kolay eleştirilecek bir sıfat mı oluyor bu insanlara bizi eleştirme hakkı vermiş oluyor?

Annelik nasıl olmalı? Çocuğumun başına ufacık kazalardan mesul tutuldum. Belli bir yaşa geldi hiç bir kazası benim ihmalimden dolayı olmadı. Çocuk yetiştirebilmek için kitaplar okudum, okuyorum. Zaten kendini eleştiren eksik yanım çok ağır basıyor. Bu sadece annelik değil her konu için öyle. Anne olmak zor. Oldum ama başıma bunların geleceğini bilsem hiç cesaretim olamazdı. Sosyal medyayı aktif kullanamazsın, annesin sen. Boğazına bir şey takıldı, sen ihmal ettiyse oldu. Anneanne babaanneye bırakıp yalnız bir aktivite yapamazsın, annesin sen. Her bakımdan eleştirilere maruz kalmaktan çok bunaldım. Bu konuda terapi görmek zorunda kaldım. Bana olmam gereken anne olduğumu söylese de ya ikna olamıyorum ya da eleştirilere sabredemiyorum. Anne olan kendi anneliği ile kıyaslıyor (misal beni rahatlıkla suçlayan anne aşırı evhamlı davranarak çocuğunu -bana göre sorunlu bir çocuk haline getiriyor-) henüz anne olmayan (henüz anne sorumluluğunun ne olduğu idrak edemeden benim şartlarım üzerinden kendi hayalleri üzerinden hareket eleştiri yapıyor. Yerimde olsa daha iyi olacağından değil, hayalleri üzerinden konuşuyor.) bu durum asıl benim anneliğimi çok kötü etkiliyor. Neden benden iyi bir annelik beklentileri var bilmiyorum ama bir anne mutluysa iyi bir anne olabilir, mutsuz bir anne olmak iyi anne olmaya engel olabiliyor. Bence iyi anne olmak için donanımlı, mutlu, psikolojik olarak dinamik olmak gerekiyor. Çok mutsuz hissediyorum bu yüzden. Beslenmesiyle ilgileniyorum. Çocuğumla oyun oynuyorum, eğitimi için önayak oluyorum, kitap okuyorum ona nasıl davranacağımı öğreniyorum, ona gece kitap okuyorum, gözüm çoğunlukla üzerinde. Kazalar benim elimde değil ama elimden geldiğince onu kolluyorum. Neden kötü bir anneymişim gibi davranıyorsun eleştiriliyorum? Neden anne olan insanlara bir çok şey çok görülüyor? İyi anne olmak nasıl olur? Bunu kim belirledi?

Annelik kolay eleştirilecek bir sıfat mı oluyor bu insanlara bizi eleştirme hakkı vermiş oluyor?