Adalet algınız bakış açınızla kısıtlı, tehlike durumunda ilk hayatını riske atan erkekler, askerlik demeyeceğim askerlik yapmadan ne olduğunu tahmin bile edemezsiniz, ömür boyu çalışmak zorundasınız başka imkanınız yok hatta 18 yaşından sonra çalışmadığınız her gün için SGK prim borcunuz olacak hiç bir şey yapmasanız bile borçlanmış olacaksınız, sosyal statünüz işinizle ve maddi durumunuzla doğduran alakalı popüler kültür kesinlikle zekaya, kültüre veya karaktere bakmaz. Bunlarıda hesaba katıp adaletli mi değil mi karar verin, fiziğiniz erkek geri kalan her şeyiniz kadın olsaydı duygusal açıdan çöküş yaşardınız erkeklerin duyguları çok büyük bir genelleme yapıyorum umursanmaz. Kadın olmak kolay değil fakat erkek olmakda kadına kıyasla kolay değildir. Adalet ve eşitlik farklı anlamları olan farklı kelimelerdir.
52 Yorumla- +1 yıl
👏👏
- +1 yıl
Tebrik ederim kardeşim güzel özetlemişsin
En İyi Cevaplar
+1 yılBu acılardan dolayı
"Cennet annelerin ayağı altındadır."
"Anne ve baba aynı anda çağırsa önce anne ye gidilir."
"Bir evlat annesini sırtına alsa hacca götürse hac yaptırıp yine sırtında evine getirse, anne hakkımı helal ettim demeden hakkını ödeyemez."
Diye kadınlara verilen önemi anlatan birçok hadis var
Kadınlar özeldir baş tacıdır ve gerçekten kadının yükünü erkeğe yüklesen kaldıramaz bununla ilgili bir deney de var Orkun Işıtmak regl sancısı yapan makineyi deniyor
https://www.youtube.com/embed/PmX9-QJt5CsAma bazı kadınlar da sizi yıkabilir erkekler de öyle Allah kötü erkek veya kadına denk getirmesin
43 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim @27esmerim 😇 (Linç yemeyelim diye hazırlamıştım aslında şşş🙈😜)
+1 yılErkeklerinde bu sancıyı çekmesini mümkün kılan cihazlar var. Bu sancıyı denemeyi kabul ederim. Peki ya sen askere gitmeyi, saatlerce gün yüzü görmeden madencilik yapmayı, yazın en sıcak günlerinde inşaatçılık yapmayı ya da belki de tüm vücüdünün yanıp hayatını kaydırma riski olan yanıcı kimyasal maddeler ile ilgilenmen gereken bir işi kabul edebilecek misin?
34 Yorumla- +1 yıl
Erkek olup bunları kabul etmezsende bir başka ağır sorumlulukların olur, bundan kaçış yok. Biyolojik açıdan kadın olmak daha zordur eminim ki ancak erkek olmanın getirdiği sorumluluklar çok ağır. İki cinsinde kendine göre zorluğu vardır dünyada denge bu şekilde var olur.
- +1 yıl
Her neyse soruyu sorarken ciddi olmadığını varsayıyorum ancak erkek olmayı güllük gülistanlık bir şey sanmayın
- Özel Günler & Hijyen konusunda 4,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBence de abla çok haklısın :D yani kadınlar regl sancısı çekerken. bebek dünyaya getirirken o kadar annelik yaparken ve kendi hayatlarında zorluklarla uğraşırken. bizim bu kadar rahat olmamız hiç adil değil... sana kesinlikle katılıyorum her zaman desteklerim. ☺️
22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim ablacım süpersin sjs
- +1 yıl
Rica ederim ne demek sdjsdjdf
Kızlar Ne Diyor
+1 yılAbla ne bekliyorsun? Erkekler doğum mu yapsın bu ne saçmalık
Herkesin kendince yaşadığı zorlukları var ayrıca o sancı işini o kadar abartma Allah kuluna göre imtihan dağına göre kar verir
Görende diyecek tavuk gibi her gün doğum yapıyor
Hadi sen bir tavuğun çektiği acıları düşün erkekleri boş ver ablacım414 Yorumla- +1 yıl
tavuk acı çekmez ki hiç yumurtlayan tavuk görmedin mi insan doğumu kaç saat sürüyor haberin bile yoktur eminim
- +1 yıl
@hastagSUSAMAM git bi araştır yumurtlayan tavuğu çok gördüm gözüne 7 kere kara perde iner
İnsan doğumu dediğinde herkesin aynı değil mesela bazıları neredeyse 12 saati bulurken bir yengem 30 olmadan doğum yaptı
Bana neyin ne olduğunu açıklamaya gerek yok boş bir soru olduğu için böyle normal yanıt verdim
- +1 yıl
@27esmerim ben demiyorum acısı 0 ama o acıları kaldıracak kadar güçlüyüz bunu da biliyon dimi
- +1 yıl
doğumda ölende var herkes kaldıramıyor demek ki hem ne kara perdesinden bahsediyon ya yumurtlaması saniyelerini alıyor bilmediğin ortada
- +1 yıl
Yav güldürme ben köy kızıyım tavuklardan en iyi ben anlarım
Çocukken merakımdan gider bakardım sana da araştırmanı tavsiye ederim
Evet doğumda ölenlerde var herkesin acı kaldırma gücü bir yere kadar var ondan sonra bitiyor
Saniyeler içerisinde yumurtlayan tavuk yok neredeyse 2 saat oturur sürekli zorlanır ve en sonunda yumurtlayınca da gıdaklar
- +1 yıl
nasıl yok be ben gözümle gördüm tavuk koşarken yumurtadı
- +1 yıl
sizin tavuklarda sıkıntı var herhalde
- +1 yıl
Bence koşup yumurtlayanda sıkıntı var
Kümeste oturup yumurtlamalı ama sen bilirsin
Ya koşup yumurtlamak nr😂 - +1 yıl
yav bişiden kaçıyordu sonra bi anda arkasından su ve yumurta geldi işte bende şaşırdım az daha yumurtayı kıracaktı
- +1 yıl
😂😂 ayy Allah razı olsun çok güldüm
Güzel bir münakaşa idi teşekkür ederim - +1 yıl
Doğum yapmak zorunda değilsin , Regal olmak istemiyorsanda yumurtalıklarını aldırabilirsin
Buradan aynı düzeyde acıyı çeken erkeklerin çığlıklarını duyabilirsiniz. Onların çığlık attığı ağrıda biz dümdüz yüzle hiç bir şey olmamış gibi dolaşıyoruz. Hep güçlü olmaktan bıktık yaa
https://www.youtube.com/embed/3HUPrht_MVk11 YorumlaYazık be erkekler de askere gidiyor yat kalk falan sonra gelip iş kurma derdi kendini bir kıza kabullendirme beğendirme derdi. Kendimi unutup erkeklere acıdım şu an 😄
74 Yorumla
+1 yılben erkeklerin regl ağrısına kesinlikle katlanacağını sanmıyorum , onlar ki grip olsalar vasiyet yazacak duruma geliyorlar
73 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle destek ver sjsj
- +1 yıl
nasıl destek vereyim kız 😂 napmalıyım mesela
- +1 yıl
Soruyu begen slogan st falan filan işte herşeyi benmi söyleyim aaa sjsjsj
+1 yılHaklısın tabiki ya bu devirde çoğu kadın çalışıyor tamam erkek de çalışıyor ama erkeğin tek işi dışarıda çalışmak onu bizde yapıyoruz eve gel yemek yap çamaşır ser topla bulaşık yıka temizlik yıka bide çocuk varsa tamam bide koca bebeği ilişkisi vs. regl sancısına rağmen bütün herşeyi yapmak zorundayız üstüne bide dayak haraket küfür işkence genel olarak kadınların hayatı bu buna adalet denilmez
20 YorumlaErkekler böyle bir acıya katlanamazdı, bence bu yüzden.
Nerde onlarda çocuk doğuracak mabad😅
Bi grip olsalar ölüm döşeğindeymiş gibi yatıyorlar.
Hey yavrum hey 😂
27 Yorumla- +1 yıl
😂😂😁
- +1 yıl
🤣🤣Doğuramadan ölürdü bunlar🤦♀️nesilleri tükenirdi😅
- +1 yıl
Kız sjsj
- +1 yıl
Çünkü ben de öleceğimi zannetmiştim 😬bi gittim geldim hani😂
- +1 yıl
Allah yardım etsin çok Zor bir okadar da güzel bir duygu 🙂
- +1 yıl
Amin. Bi de şu gece uykuları bi düzene girseydi. Daha güzel olabilirdi🥺
Erkekler buna da katlanamaz işte. Yıllarca deliksiz uyuyamamaya🤦♀️ben de erkek olmak istiyorum 😬 - +1 yıl
Bende bende 😂😂
+1 yılKadınlar o acıyı sancıyı çekerken erkekler yanında olmalı.. Kadın sancı çekerken gerekirse adamın kolunu sıkarak ısırarak kendini rahatlatmalı.. 😅 Ne yaşadığımızı o anda onlarda anlasın.. 😂
11 Yorumla
+1 yılErkeklerde rahat değil
Her iki cinsiyetinde maalesef zorlukları var
İçinize feminist kaçmış gece gece kgjk21 Yorumla
+1 yılTabiki adil degil
Hatta bir makine olsun onu adamlara baglayalim kadinlarin ne kadar saNci cektigini o zaman anlarlar21 YorumlaOnlarda sünnet oluyor 😆
Benim ağrıdan yana sıkıntım olmadığı için sorun yok sünnet olmaktan iyidir 😂12 Yorumla- +1 yıl
Evet makasla derini gözünün önünde kestiğini düşünsene bi 😂
Özel Günler & Hijyen konusunda 7,3b cevap paylaştı. haklısın bence erkeklerde bizim çektiğimiz acıları çeksin 😂
11 Yorumla
+1 yılYazık kız onlar da para kazanırken ne stresler yaşıyolar 🥲
13 Yorumla- +1 yıl
Hep merhametim galip geliyo kahretsin 😬
Gizli Üye(30-35)+1 yılSene de bir kere olsa neyse her ay sıkıntı. Doğum yapacaz diye her ay çekiyoruz. Kadın olmak çok çok zor.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılErkeğin sıkıntısı çocuk doğduktan sonra başlıyor çocuk büyütmek dağ kadar masrafa yol açıyor iki taraf içinde kolay değil
20 YorumlaErkekler rahat değil
Kadınlar daha esnek çalişabilir hatta hiç çalişmayabilir fakat erkek durup dinlenmeden didinmeli izin günleri hariç :d10 Yorumla
+1 yılHer iki cinsin kendisine göre zorlukları var
20 YorumlaHahaa adil diyeceğim ☺️ kadınlar çok daha güçlü çünkü
10 YorumlaYani hayata herkesin bir rölü var bunları yerine getiriyoruz onlar böyle biz böyleyiz
10 Yorumla
+1 yılYa yeter ya ne duyar kasiyorsunuz bunu hemcinsin olarak soyluyorum adet oluyoruz bebek doguruyoruz ama ne yapalim yani hala daha bunu mu sorguluyorsun
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOnlarda çalışıyor. Hele bir kadına sahip olmak için servetini harcıyor. Eşşek gibi çalışıp bunu yapan köleler var
10 Yorumla
+1 yılOnlar da çeksinler doğursunlar dimi. Çok adaletsiz
21 Yorumla
+1 yılAy erkolar kapatılsııaan ayol
21 Yorumlaonlar kaldıramazlar onca acıyı canım o yüzden))
12 Yorumla- +1 yıl
Öyle değil canım benim bizim zorluklarımız da var cinsellikten tutta en ağır işlerine kadar her şeyde kontrol ağırlık fedakarlık bizde:)
+1 yılerkekler de doğursun diye boşuna demiyorum
11 Yorumla
+1 yılKanka ayaklanma çıkarsak nolcak fjdjfn
11 Yorumla
+1 yılHe ya erkek olmak vardı vallahi bak.
50 YorumlaKadın olmak her koşulda zorrr
40 YorumlaHahaha yine de takibe aldım
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah böyle yaratmış napalm erkeklerde zorluklar yaşıyo ama bunu farkında değiliz 😐
20 Yorumla
+1 yılsen bu saf kızlara bişi anlatamazsın boş ver
20 Yorumla- Daha fazla (11)
Erkekler Ne Diyor
+1 yılYahu siz niye hayatta yaşadığınız bütün sıkıntıların faturasını erkeklere çıkarıyorsunuz? 🤣🤣
Yaratılış ile ilgili fiziksel niteliklilerden şikayetin bile ucu gene bize dayandı.
Üstümüzde meme vardı da emzirmedik mi?
Önümüzde rahmimiz vardı da doğurmadık mı?
Harran'da Oxford vardı da gitmedik mi?
Hepimiz ebeveynlerimizin beş dakikalık zevki için dünyaya gelmişken bu isyan niye?
Cinsiyet seçme imkanı vardı da seçmedik mi?
Benim imkanım olsa bir daha ki gelişimde kadın doğardım.
Bulurdum zengin bir inek, doğururdum iki tane bebek, ömür boyu çalışsın baksın işi ne?
Boşanınca malını , mülkünü nafakasını, çocuklarını da alırım elinden bitti gitti.
İnek gibi sağarım bir ömür 💪🤣
13 Yorumla- +1 yıl
Allah korusun. Racona ters öyle filozof falan 😄
Eşimden veya sevgilimden bu kiyasi duymaktansa 9 ay iyi kötü rahat geçirdiğim, 15 20 gün sanci çektiğim, hatta yerlere yetecek acılar çektiğim ve o an aşırı canımın yandığı ve sonrasında kanimdam bir insanin , canımdan bir insan yavrusunun kucağımda olduğu bir doğumu tercih ederim..
12 YorumlaKültürlü kisilkli ve erkek gibi erkekler aslında o sancilarda kadının çektiğinden daha çok sancı çekiyor bunu anlamanız zor.. Saygılı ve seven erkek eşinin hiç bir şekilde acı çekmesini istemez inanın o erkek doğumda eşi bir doğurur iken o dokuz doğurur.. Ama silme ayılar bu hissi bilmez ve yaşamaz.
20 YorumlaKadınlar narin varlıklardır onlar bizim çektiğimiz acıların gramına katlanamazlar bebek doğurma işini de biz yapamayız Allah işte dağına göre kar veriyor Allah bütün kadınlara sabır versin 😐
210 Yorumla
+1 yılKusura bakmayında biz erkeklerin yükü daha 18 yaşına girer girmez yükü mher anlamda ağır oluyor ve detaylı girersek bu konuya girersek işin içinden çıkamayız ;)
11 Yorumla
+1 yılBiz en büyük acıyı travmayı bazen kalkmadiginda erken bosaldigimizda çekiyoruz regli sancısı neymiş (ben genel anlamda bahsettim benim üzerimden yurumemenizi tavsiye ederim 🤣🤣🤣)
14 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca acınız acimizdir 🤣🤣
- +1 yıl
Şimdi ne diyim Bi çekmediğimiz o kadı zaten ama siz bayanlarin bu tripleri sayesinde çekmiş kadar oluyoruz her ay hanımefendi 🤣🤣🤣
+1 yılKesinlikle ayaklanın, bu hiç adil değil.
Ha ama sizin memeniz var, ben de meme isterdim mesela bu da adil değil. :D
11 Yorumla
+1 yılNapalim şimdi bizde regi olup bebekmi doguralim 😀
21 YorumlaBilmem. Allah'a sormak ister misin? Kesinlikle tatmin edici bir cevabı vardır.
21 Yorumla
+1 yılBizde ayni aciyi cekilim olsun bitsin mutlu olacaksan :)
219 Yorumla- +1 yıl
Tayt giyelim regl sancisi cekelim baska :)
- +1 yıl
Yapalim hanimefendi sen mutlu ol
Yeterki :) - +1 yıl
Hemen yürüyonuz kk
- +1 yıl
Daha once kostum ama pas vermedi :)
- +1 yıl
İyi yapmıs
- +1 yıl
Aslinda haketmistim ya bir sansi :)
- +1 yıl
En iyisi iyki sans vermemisin
- +1 yıl
Sen nerden geldin damdan duser gibi
- +1 yıl
Abi bura yorumlar hani dm degil
- +1 yıl
Haklı degil miyim
- +1 yıl
Evett
+1 yılŞimdi bu konuya girersek işin içinden çıkamayız. Erkeklerin yükü daha ağırdır : ))
11 Yorumla
+1 yılErkekler olmasa hayat kuruyup gidecek ellam polemik yaratmıyım şimdi sjsjdj
11 Yorumla🤣 Gece gece nerden geliyor aklına bu feminist sorular. Pastayı fazla kaçırdın herhalde
11 YorumlaErkeklerde evi geçindirmek için en çalışıyor. Hemde en ağır işlerde. Misal madencilik gibi.
12 YorumlaAdil değil kadınlık zor diyorlar kadınlar baş tacıdır
12 YorumlaSiz bir doguruken erkekler dokuz doğuruyor emin olun erkekleri bu kadar yermeyin bence
16 Yorumla
+1 yılAyaklanması neye kime çıkaraksın ki 😇 sizlerin doğasında var çok özelsiniz çünki
14 Yorumla- +1 yıl
Ya bizim suçumuz mu? başka bişeye ayaklanın yaaa 🤣😇
- +1 yıl
Kır kalemi kalemi ol zaman 😉
O acilari simdi sen cekiyorsun ya, o acinin her anini gunahlarina kefaret ve ibadet etmis gibi de sevab kazaniyorsun , cennet annenin ayaklari altindadir, herseyin kiymetini zamani gelince anlicaksiniz ama şükür ederek sabr ve sebaat ile
25 Yorumla
+1 yılHayat adil mi bilmem ama eşit olmadığına eminim , erkekler rahat falan değil , fakir zayıf işsiz erkekleri görmüyorsunuz bile hayat bi size zor değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBide şöyle konuşmuyor musunuz deli oluyorum valla
Şaka falan değil ayrıca çoğu kadının gerçek düşüncesi bu yönde11 Yorumla
+1 yılbizim de en önemli yerimiz kesiliyor
askerlik yapıyoruz
hamileliğinizin tüm stresini biz yaşıyoruz
kadın çalışmak zorunda değil ama erkek ölene kadar çalışmak zorunda10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHicbir kadin yalniz kalmiyor bu zamanda kizin boyu 130 35 falandir ona bile bakan var ama erkek olarak hep yalniziz bu mu adalet?
13 Yorumla- +1 yıl
Herşeyin zamanı var 🙂
Cevap sahibi+1 yılNe zamani be abla yakinda geberip gidecez yasamadan ölduk ne zamani
- +1 yıl
😐😐
Bizde serçe parmağımızı sehbanın köşesine çarpıyoruz 😂
17 Yorumla
+1 yılKadınlar regl sancısı çekerken bizde onların nazlarini triplerini cekiyoruz regl zamanı marketi satın alıyorum keyfi yerinde olsun diye
10 Yorumla
+1 yılya siz sadece acı çekin ya biz ne yapalım bizi kesiyorlar be
10 Yorumla
+1 yılHer iki cinsiyet rollerinde vardır bahtsız durumlar ne biliyim yav 🤔
10 YorumlaYaratılış olarak erkeklerinde kadinlarinda kendine göre çektigi zorluklar var.
10 Yorumla
+1 yılErkek için iki şey olabilir birisi askerlik öteki sünnet. Ne yapsin erkek kadınla beraber regl sancısı mi ceksin
13 Yorumla- +1 yıl
Olmuyor işte
+1 yılTabi canım herşeyi kadınlar yqpıyo bi bunu yapmqmız lqzım zaten
10 Yorumla
+1 yılKıyamam ya rahatlatmak için her şey yaparım hatunumu
10 Yorumla- Daha fazla (23)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem