İlk aylarda kadınlar kolaylıkla ev işlerine bakabilir. Ama zaman geçtikçe evin işlerine erkeğin bakması daha uygun olur. Şahsen ben yardım edilmesinden ziyade tamamen erkeğin el atmasından yanayım.
Hamile olan kadınların ev işlerini erkek mi yapmalı? #gadasından sevgilerle 🙃
Ya ben şunu anlayamıyorum neden bu erkekler normal zamanda da yardım etmiyor? Önceden kadinlar ev hanımıydı yapardı gün içi ama şimdi kadınlar da çalışıyor erkekler de. Yani bir fark da yok. İkisinin de evi ikisininde mutfağı tabağı bardağı yastığı yatağı vs ama gel gör ki hep kadınlar topluyor bir şeyleri. Cidden çok bencillik bu. Eşim bana yardımcı olur işten erken gelmişse sofrayı birlikte kurarız ya da misafir geleceği zaman evi süpürmüslüğü bile var. Ama sırf böyle yapıyor diye arkadaşları erkek adam iş mi yapar lan diye soruyor. Niye yapmaisn ya niye? Bu erkekler padişah mı kadınlar köle mi? Sinirlendim yine skdndksjsk
7 ayına kadar risk yoksa eğer kadın kendi yapabilir ama 7. ci aydan sonra erkeğin yardımı önemli eğilmesi kalkması zor oluyor çünkü. Bu arada yorumlara bakıyorum da herkes erkekler normal hayatta da yapsın diyo bana saçma geldi aman benim işime erkek değil anam bile karışınca kızıyorum sevmiyorum kimsenin iş yapışını erkek evden işe işten eve gelsin yeter bana ama çocuk bakmasina yardım etse ıyi olur bende 2 tane olduğu için zor oluyo bebeklere bakmak
Gerek yok hamileligi çok değişik bise sanıyor yeni nesil , hatta aksine anne hareketli olursa bebek sağlıklı ve bağışıklığı sağlam oluyor , normal hayatına devam etmesi yeterli yaptığı çok ağır şeyler varsa onları yapmasın , mesela çekyat kaldırmak ne bilim dolu mutfak tüpünu kaldırmak vb ağır şeyleri yapmasın bebek sağlıklı ve güçlü doğuyor, ne kadar çit kırıldım ne kadar böyle aman aman olursa anne bu bebeğe de yansıyor.
Başlarda erkek yapmalı bence de ilerleyen zamanlarda zaten hamile kişi tek kalamıyor yanında ya annesi ya da kocasının annesi kalıyor onlar yardımcı oluyorlar