Bu soruyu soruyor ve herkesi vicdanıyla baş başa bırakıyorum.

Bu soruyu soruyor ve herkesi vicdanıyla baş başa bırakıyorum.
Hamilelik dönemi, bir çiftin birlikte sorumlulukları paylaştığı bir dönemdir. Ev işleri ve evin düzeni, hamile kadının sağlığı ve rahatlığı göz önünde bulundurularak düzenlenmelidir. Burada cinsiyet farkı değil, işbirliği ve anlayış önemlidir. Hamilelik, fiziksel ve duygusal olarak zorlayıcı bir dönem olabilir ve hamile kadının rahatlaması ve dinlenmesi önemlidir. Bu nedenle hamilelik sırasında ev işleri ve günlük sorumluluklar arasında işbirliği yapmak önemlidir. Özellikle hamilelik sırasında daha zor veya ağır işleri yapmak için yardım etmek önemlidir. Hamile kadının fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarına duyarlı olunmalıdır. Onun dinlenmesine ve rahatlamasına yardımcı olmak önemlidir. Hamile kadının sağlığı ve rahatlığı önceliklidir. Bu nedenle hamilelik sırasında bazı ev işleri veya sorumluluklar önceliklendirilebilir ve diğerlerine yardımcı olunabilir.
Hamileliği bırak normal zamanda bile ortak yapılmalı. Hamilelikte de küçük işleri kadın yapabiliyorsa yapsın. Ağır işleri de zamanı varsa erkek yapsın, yoksa temizlikçi tutsunlar.
Kesinlikle bir yardımcı şart! Bu koca olur, anne olur, kayınvalide olur, hizmetçi/ dadı da olabilir. Ama bir yardımcı şart. Örneğin hamile bir kadından ağır taşımasını istemek vicdansızlık olur. Perde astırmak gibi tehlikeli işler kazayla sonuçlanabilir.
Velhasıl, hamile kadına bir insan evladı yardımcı olacak.
Bence de
Cevap
11Cevap
Hamilesin diye yatmak olmaz hareket iyidir eşle ortak yapılır.
Olabilir
Şimdi hamile diye bir kadın yatmasin sürekli ev işinden de kaçınmasin sonra kadına kolaylık olacak sürekli tepismiz iş yapmış diye bebeği kolay olma ihtimali var
Doğru
Evet
Biz yapmalıyız. Onu her işten uzakta ve güvende tutmalıyız. Hem eşimiz hem bebeğimiz sağlıklı olur bu sayede.
Yaa 💖
Kadın gücü yetebildiğince yapmalı, kocası da işten geldiğinde ona yardım etmeli. Baktı ki hamileliği zorlaşıyor o zaman anneler yardıma çağrılabilir.
Keisnlikle ama ben hep isterim snairim yardim
Birlikte yapılmalı ama çok zorluyorsa bu durum temizlikçi çağırılmalı eşler arasını açmamalı bu durum
Birlikte yapılmalı kadın yapabildiği kadar erkekte ona yardım etmeli
Kadın yapmalı erkek çalışiyisa arada yardım eder kasmayın bu kadar annelerimix ne zorluklarla doğrup bakıyor şimdiler iki çocuk getirecek kasilmadik duyar kalamadi
Ağır geçmiyorsa erkek yardım etmeli kadında yardım etmeli
İlk 4-5 ayda ikisi de.
5-9 ay arası ağırlıklı erkek yapmalı.
Beraber yapmalı agır ıs erkegın
Mantikli djxjd
Herhalde erkek yapıcak hamile kadın iş mi yapar
Bence erkeğin yapması daha mantıklı
@aycansevu 😂😂
Kadının yapamadığını erkek yapmali
Yardımcı birisi tutulabilir.
Zor olani erkek kolay olani kadin
kim az çalışıyorsa ve vakti çoksa