• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Çocuk & Ebeveyn

Anne çocuk ilişkisi arkadaş gibi mi olmalıdır?

DoğmayanGüneşim
DoğmayanGüneşim Takip Et
FenomenYoda Yaş: 29
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
97
Yapay Zekaya Sor

Anne ve çocuk arasındaki bağ arkadaş gibi olmalıdır. Yoksa bir sınırı olmalı mıdır bir çizgi mi katilmalidir araya?

İlişki Soruları Çocuk Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
16 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

BiBilen

İlay Morgan
İlay Morgan Takip Et
Emzirme Danışmanı
  • https://www.dailymotion.com/video/x82yvoj

Video

8
    0 Yorumla
Çok Süper Cevap
  • Sonsofatilla
    Sonsofatilla Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 97%
    +1 yıl

Tabii ki. Hatta sadece anne değil babanın da arkadaş olması lazım çünkü, çocuğun babanın da ilgisine sevgisine ihtiyacı var Çocuk büyütürken anne baba birlikte ortak bir şekilde bakmalı. Çocuğun anneden öğrenecekleri ayrı babadan öğrenecekleri ayrıdır. Çocuğa arkadaş gibi davranılmalı çocuğun kendisine yakın birileri olduğunu anlamalı ve kötü bir olay olduğunda ailesine anlatabilmeli. Çocukların başına gelen taciz tecavüz olaylarında ailesine anlatamama sebeplerinden bir tanesi çocukla ailenin arasındaki olan mesafenin çok fazla olmasıdır. Bu sebeple çocuk, başına gelen kötü olayları ailesine anlatamamakta. Çocukla ailenin arasındaki dengenin çok iyi kurulması, ve bunun sürdürülebilir olması lazım. Çocukla eğer haddinden fazla arkadaş gibi olursan sana saygısızlık terbiyesizlik yapabilir senin dinlenilmesi gereken bir kural söylediğinde çocuk buna tepkisiz kalır her şeyde başına buyruk davranır ancak aranızda çok mesafe varsa çocukla bu yukarıda bahsettiğim olaylar başına geldiğinde anlatamama gibi bir durum söz konusu. Bu sebeple çocuk ile ailenin aradaki dengeyi çok iyi kurması lazım ve şunu da söylemek istiyorum; eğer ki hem maddi açıdan hem mental açıdan kendinizi çocuk yapmaya hazır hissetmiyorsanız lütfen çocuk yapmayın. Bu iki maddeden bir tanesi bile eksik olsa çocuğun hayatını karartabilirsiniz ve çocuk bazı şeyleri anlama yaşına geldiğinde size küfür ederse sonuna kadar haklıdır maalesef.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    FenomenEfsane Yaş: 36
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.

Elbette öyle olmalı gadası. Öyle olmadığı için çocuklarla aile üyeleri arasında çatışmaları yaşanıyor.

5
    0 Yorumla
  • Cansu-V
    Cansu-V Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 93%
    +1 yıl

Evet! Çünkü; birbirleri ile arkadaşça sohbet edebilen anneler ve çocukların arasındaki saygı, sevgi ve güven bağı daha bir güçlü oluyor. Ve çocuklar daha özgür daha mutlu büyüyorlar. Çocuklarla göz göze iletişim kurmanın da çok etkili olduğunu düşünüyorum. Benim annemle ilişkim bu sayede daha çok güçlü oldu, diyebilirim. Küçüklüğümden beridir, annem gözlerimin içine bakarak bana her şeyi izah ederdi. Ve hala da öyledir, sağolsun. Küçüklüğümden beri hala en iyi arkadaşım annemdir. Ve hala her şeyimi ilk önce ona anlatırım. Annemi çok çok çok seviyorum. Benim kanatsız meleğim 😊😇❤️

1
    0 Yorumla
  • Vavelya_KıZ
    Vavelya_KıZ Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 98%
    +1 yıl

Çocuğunuz kaç yaşında biliyorum. Ama, evet lütfen ilişkiniz arkadaş gibi olsun.
    Ve özellikle sakın yalanın gizli süper güç bir silah olduğunu öğrenmesin.

Her zaman her konuda sakın çoğunuza kızmayın, cezw vermeyin, başkaları ile kıyaslamayın, tatlı tatlı konuşun. bir konuda izah etmeniz gerekirse bıkmadan usanmadan gerekirse yüzlerce kez tekrar tekrar konuşup anlatmayı deneyin.
    Yalan denen silahı keşfetmesini böyle engellemiş olursunuz

Yalanı keşfederse buna artık engel olamazsınız

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

94

Cevap

56

Cevap

• ruhkasifiyim
    ruhkasifiyim Takip Et
    Yoda Yaş: 110 , eic 99%
    +1 yıl

Anne ve çocuk
    -iki yakın arkadaşın samimiyeti
    -psikologla danışanın güveni
    -öğretmenle öğrencinin bağı
    -iki kardeşin dürüstlüğü
    -bitkinin güneşe olan ihtiyacı
    -Allah'ın kullarına olan şefkati
    -hayatın bize kattıkları gibi olmalıdır.

Anne çocuğunu her olayda ani tepki vermeden, sözünü kesmeden, anlayışla dinleyebilendir. Çocuğunun hayal gücü gelişsin diye bir sürü masal anlatan, yepyeni fikirler üretip paylaşan, ona renkli dünyalar hediye edendir. İhtiyacı olduğunda yanında olduğunu, sevildiğini dibine kadar hissettirendir. Bir omza, tutunacak bir dala, sığınacak bir kalbe ihtiyaç duyduğunda kollarını açabilendir. Bir hata yaptığında sebebini sessizce ve sabırla dinleyip sözünü bitirdiğinde ona güzel bir dille doğruyu anlatandır.

Sürekli sınırlar çizip 'onu yapamazsın!' diyerek alanını kısıtlayan değildir, yaptığı davranışlara sert tepkiler verip çocuğunu ürküten değildir.

~kısaca anne, şefkattir 🌸

1
    0 Yorumla
  • Kemaltangunes
    Kemaltangunes Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 99%
    +1 yıl

Arada kesinlikle sınır olmalıdır özellikle kız çocuklarının çünkü arkadaş gibi iliskileri inceledik kız ya da erkek serbest yaşam biçimini benimsiyor utanmadan annesinden müsade istiyor neymis erkek arkadaşı ile gezecekmiş yok abi böyle dünya erkek utanmadan babasından müsade istiyor neymiş kız arkadaşı eve gelecekmis evi bana bırakın diyor bu ne lan bumudur yani gelinen nokta sair şeyleri saymıyorum bile hapçı uyuşturucu grubu arkadaşlar falan kız gidiyor oğlanın üstünde zıplıyor annesi arıyor e dedim ya anne mertle buluşcam diye iyi tamam kızım hamile kalma ha yok abi öyle bir ilişki olmamalı sonra 2 hafta sonra gazetelerde resim kızım kayıp ümmeti müslüman yok mu kızımı görenler şu numarayı arasın olur efendim

0
    0 Yorumla
  • Loriella
    Loriella Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 88%
    +1 yıl

Yeri geldiğinde anne çocuk gibi, yeri geldiğinde arkadaş gibi. Ama aradaki o ince çizgi hiç bir zaman aşılmamalı. Çocuk hangi yaşta olursa olsun asla şımartılmamalı. Araya mesafe koyacağım diyerekten de kesinlikle sevgiden, saygıdan ve şefkatten uzak durulmamalı. Kariyer uğruna çocuklar asla ve asla ihmal edilmemeli.

2
    0 Yorumla
  • pekkomik
    pekkomik Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 70%
    +1 yıl

Çocuğun bir çok arkadaşı olacak ama tek bir annesi var. Elbette ki çocuk annesine çekincesiz, korkusuz bir güven duymalı ve onunla istediği her şeyi paylaşabilmeli. Ancak annenin çizdiği sınırların dışına çıkmaması gerektiğini de bilmeli ve saygı göstermeli.

2
    0 Yorumla
  • Soğukbirisi
    Soğukbirisi Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Her şey dozunda bence. Ne arkadaşı kadar samimi olunmalı bu şımarıklığa sebebiyet verebilir ve otoriteyi bozabilir ileride laf dinletmekte zorlanabilirsiniz nitekim çok dikdatör davranmakta çocuğu sizden soğutabilir , özgüvensiz birisine dönüştürebilir. En iyisi yeri geldiğinde otoriteyi koruyabilecek kadar şımartmak hayattan soğutmayacak kadar katı olmak.

1
    0 Yorumla
  • Kankaaaaa81
    Kankaaaaa81 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 100%
    +1 yıl

Gümümüzde malesef hep sınır koyarlar. Bence anne ile çocuğu arkadaş gibi olmalıdır.
    Ne derdi sıkıntısı olursa olsun açıkça annesi ile konuşmalı.
    Annesinden çekinmemeli, utanmamalı

İdealimde böyle anneler vardır hep. Ama malesef hep edep, saygı, ayıp diye tabuu yetişir çocuklar.

Ve bu yüzden de ailelerinden hep uzakta kendi dünyalarının içinde yanlız yaşarlar.

1
    0 Yorumla
  • bihterziyagil_____
    bihterziyagil_____ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Anne olmak sadece dogurmak, yedirip icirmek degildir. Anne olmak cocuga ihtiyaci olan sevgiyi vermek, kararlarina saygi duymak, egitimini destek olmak demektir. Ona en yakin insan olmak, derdin derman olmak demektir. Sonsuz güvenebilecegi tek insan olmak, sonsuz sevgi ve sefkat vermek demektir. Anne arkadas gibi olmali mi da yanlis bir cümledir. Cünkü anne kelimesi icinde zaten arkadas özelliklerini de barinidiriyor arkadastan, dert ortagindan, sirdasindan, cok daha fazlasidir annelik. Anne herseydir ❤️

0
    0 Yorumla
  • Birgaripkadınım
    Birgaripkadınım Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

Yerine göre. Arkadaşı gibi görüp herşeyini anlatabileceği bir sırdaşı, beraber eğlendiği kankası olmalı. Ama yerine göre de ağırlığını otoritesini hissetmeli diye düşünüyorum. Sonuçta birsürü arkadaşı vardır ama bir tane annesi var ve bunu hissetmeli. Bence bir denge işi bi taraf çok ağır basarsa denge şaşıyor. Bu dengeyi kurabilmek zor bence. Davranışlarımızda da böyle mi şöyle mi davranmayım diye değil genelde iç güdüyle davranıyoruz. Ama en zor dönem ergenlik dönemi ne yapsanız isyanlar kavgalar.

0
    0 Yorumla
  • La-vita-è-amore
    La-vita-è-amore Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır.
    Anne ve çocuk arasındaki ilişki arkadaş gibi olmaması gerekir. Bu aslında modern görünümlü aileler de olağanüstü bir yanılgıdır. Çünkü anne ve baba, çocuğu bir sorumlu sevgi ile sever. Ve bu sorumluluğun getirdiği roller vardır. Bu nedenle anne , anne olarak. Baba ise baba olarak oldukları mihenk taşları olarak kalmalıdır.

0
    0 Yorumla
  • ndenizyıldızı
    ndenizyıldızı Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 51%
    +1 yıl

Anne çocuk arasındaki ilişki arkadaş gibi olmamalı.Çocuğun zaten bir sürü arkadaşı olacak o yüzden arkadaşa değil anneye (ebeveyne) ihtiyacı var. Ona yol gösteren, doğruyu yanlışı anlatan, ne olursa olsun her daim arkasında olan bir anneye ihtiyacı var. Tabi ki birlikte oyun oynayabilirler.Çocuk dertlerini sıkıntılarını korkmadan annesiyle paylaşmalı. Annenin gözü hep çocuğun üzerinde olmalı ama çocuk yardım istemedikçe müdahale etmemeli. Ben bunu sınır olarak değerlendirmiyorum.

0
    0 Yorumla
  • Illecebrous
    Illecebrous Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

Çocukların arkadaşa değil anne babaya ihtiyacı vardır disiplin sağlamak için. Evet arada çok büyük uçurumlar da olmamalı ancak sürekli arkadaş modu da olamaz! Kızımla biz her konuda konuşuruz yeri gelir eğleniriz güleriz ama aramızdaki anne kız sınırı vardır hep. Çocukların bazı konularda bu sınırı bilmeleri önemli.

1
    0 Yorumla
  • barraquda
    barraquda Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 58%
    +1 yıl

uzmanlar arkadaş ilişkisini net şekilde reddediyor. çocuk anne otoritesini öğrenmeli diyor. doğru ve yanlışı net çizgilerle öğrenmelidir. pedagoglar böyle söylüyor.. arkadaş gibi annelere bakıyoruz. çocuk anneye bağırıyor, üzerine bir şeyler fırlatıyor ve asla sözünü dinlemiyor.. ve aşırı agresif oluyor bu çocuklar. arkadaş ilişkisinde bir problem var demek ki.

0
    0 Yorumla
  • OlsunNapalım
    OlsunNapalım Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır anne çocuk ilişkisi anne çocuk ilişkisi gibi olmalı yeterince arkadaşımız var annemiz annemiz gibi olmalı daha yakın daha başka arkadaşlık daha basit ve geçici bir şey annelerin yeri çok ayrı olmalı çocuklarıyla ilişkileri de öyle tabii

1
    2 Yorumla
    • EsrarengizMatmazel
      EsrarengizMatmazel
      +1 yıl

Yorumun alnı olsa da öpsem

Yorumla
    • OlsunNapalım
      OlsunNapalım
      +1 yıl

Haklı olmama sevindim 🥰

Yorumla
  • hafifrüzgarG
    hafifrüzgarG Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 99%
    +1 yıl

Annem aynı zamanda en ama en yakın arkadaşımdır her şeyi konuşabilir kahkaha atabiliriz, ama yeri gelir sınırını çeker durmam gerektiği yeri de söyler kızması gerektiği yerde kızar, yani her zaman olmasa da evet :)

1
    0 Yorumla
  • 1sunshinee
    1sunshinee Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Evet çünkü bi çocuk annesine güvenirse yaşadığı şeyleri annesine anlatabilir ve rahat hisseder. Ama bazen de tam arkadaş gibi olmamak lazım çocukla, nerde duracağını, nasıl davranacağını bilmeli ve bi sınırı olmalı.

0
    0 Yorumla
  • burock123
    burock123 Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl

asla...
    arkadasi heryerde bulur...
    ve anne babayi bulamassa... baskalarinin kollarinda anne babaligi arar...
    arkadas cok.. anne baba tektir...

1
    0 Yorumla
  • yeşşilkız
    yeşşilkız Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

En iyi arkadaşı olabileceğini gösterebilmeli her ebeveyn çocuğuna ama tabiki de sınırlarını belirlemelidir çocuğun karşısında bir büyüğünün olduğunu unutmaması için.

1
    0 Yorumla
  • civci20
    civci20 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

Arkadaş gibi olmanın yanı sıra elbetteki ince bir cizgi olmalı sonuçta anne bende annemle arkadaş gibiyim ama aramizda her daim anne kiz cizgisi hissedilir anneyle arkadas gibi olmak bir cocuk icin cok rahatlatici ve ayni zamanda guven veren bir his hicbirsey paylasamamak ve yalan soylmekten iyidir boylece yanlis bile yapsam anneme soleyebilicek gucu kendimde bulabiliyorum cunku beni arkadasim gibi dinleyedebiliyor

1
    0 Yorumla
  • özgürlüğeuçankuşlar
    özgürlüğeuçankuşlar Takip Et
    Xper 2 Yaş: 23
    +1 yıl

Evet öyle olmalidir. Ben anneme her şeyi anlatabiliyorum bazen tabi. Ama artik anlatamiyorum. Çocuga yardimci olacak en önemli kişiler anne ve babadir. Bu yüzden çocuk hata yapmiş olsa dahi bunu anne babasina rahatça anlatabilmelidir. İleride kendi çocuğum olursa bana her şeyini anlatabilmesini isterim.

1
    0 Yorumla
  • caNözüMm
    caNözüMm Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 42%
    +1 yıl

Sınırları olan bir arkadaş gbi olmalı bence. Çocuğun en iyi arkadaşı, sırdaşı, herseyini güvenerek paylaşıp anlatabileceği ilk kisi anne ve babası olmalıdır.

1
    1 Yorumla
    • Voldemorrtt
      Voldemorrtt
      +1 yıl

Profilimdeki soruyu yanıtlar mısın seni davet edemiyorum

Yorumla
  • badgirlll010101
    badgirlll010101 Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Arkadaş gibi olursa daha iyi bir sonuç elde edilir diye düşünüyorum her anlamda..Çocuk baskı altında hissetmeden hayatında olup biten her şeyi anlatabilir.

1
    0 Yorumla
  • Yivit
    Yivit Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    +1 yıl

bence evet arkadaş gibi olmalıdır ama yeri geldiğinde annesinin sözünü dinlemesini blmesi gerek annesinin bakışlarından korkması gerek. Şahsen benim annem arkadaşımmış gibi davrandı bana hala öyle davranıyor ne bir terbiyesizliğim oldu bu zaman kadar ne de birşey sakladım annemden

1
    0 Yorumla
  • SelinMotorcu
    SelinMotorcu Takip Et
    Xper 3 Yaş: 39
    +1 yıl

Arkadas gibi olmalıdır. Olmalidir ki ergenlige gelindiginde disarida arkadaslarina anlattiklarini size de anlatabilsin.
    Saygi tek tarafli beklenirse, eger cocuk ile araniza bir sinir koyarsaniz , ergenlik zamanlarinda size o sinirlari hatirlatir. Tek tarafli beklenen saygi , tam olarak saygi degil kendinize itaat edilmesini istemek olur. Tabiki de kurallarimiz olacak ancak her sey sevgi, sefkat, karsilikli anlayis seklinde olmalidir.

1
    0 Yorumla
  • VivaDaCoulpe
    VivaDaCoulpe Takip Et
    Bilge Yaş: 48 , eic 94%
    +1 yıl

Anne ile çocuk arkadaş, dost, sırdaş olmalı
    Ama arada bir çizgi olmalı, ne çocuk bu yakınlığı kötü kullanmalı ne de anne sözünü geçirememezlik yapmamalı

1
    0 Yorumla
  • Panoramic_
    Panoramic_ Takip Et
    Xper 2 Yaş: 42
    +1 yıl

Klasik bir söz vardır. İnsanın 100 arkadaşı olur ama sadece bir annesi ve babası. Yani zaman zaman arkadaş gibi olunsa da çocuk karşısinda gerektiğinde bir otorite, gerektiğinde danışabileceği, sırtını dayayabileceği, kendisime asla kötülük gelmeyecek bir güç olduğunu bilmelu, hissetmeli.

0
    0 Yorumla
  • zehradere
    zehradere Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

Yeri gelince anne yeri gelince dost arkadaş ben çocuğumun benimle arkdas olmasini isterim hicbirseyini çekinmeden söylesin gelsn yanımda ağlasın gülsün ama dışarda arkadaş görünen düşman çok öyle bir arkadaşlığı olcana beni sadece arkadaş bilsn anne bilmesn farketmez yeterli üzülmesin

0
    0 Yorumla
  • Nediyemmmm
    Nediyemmmm Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

Sen annesin onun arkadaşı değil. Bunu birçok piskolog da söylüyor. Tabiki eylenceksin ama sınırlarin hep olcak senin otoriteni bilcek. Bu benim annem, cool kadin ama kurallari var diycek. Anne saglam bir duvar olmali sirtini dayadigin ama yeri geldi mi de deliler gibi eylendigin biri

0
    0 Yorumla
  • aybukesen
    aybukesen Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41 , eic 95%
    +1 yıl

Çocukların zaten arkadaşı olacak belki birkaç tane belki de çok fazla. ama anne babası bir tane. yerine göre dinleyecek arkadaş gibi ama yerine göre de çizgi çekmeyi bilmeli bence

0
    0 Yorumla
  • birumut39
    birumut39 Takip Et
    Yoda Yaş: 45 , eic 84%
    +1 yıl

Anneler çok şeytansı oldu. Müşteri yapınca kocayı boşayıp çocuklarından geçiyor. Küçük yasta kızlarını fuhuşa ızorluyor işkence yapıyor. Kadına ceza hapis yokum

0
    0 Yorumla
  • heyoheyi
    heyoheyi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 97%
    +1 yıl

Bence ikisinin tam ortası olmalı. Arkadaş gibi olmalısın ama annesi olduğunun da bilincinde olmalı. Duracağı yeri iyi bilmeli. Herşeyin fazlası zarardır.

0
    0 Yorumla
  • Burakoztrk154
    Burakoztrk154 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 29
    +1 yıl

bana göre evet ama öyle bir ayarda yapmanız lazım ki bunu sizin annesi olduğunu hep idrak etmesi lazım size karşı saygısızlık vb. gibi şeyler yapmaması lazım size isteği bir konuyu bahsetmesi lazım bunun ayarını yapmak zor belki de bazı insanlar için imkansız ama bunu başarırsanız bana göre çocukla anne arasında muhteşem bir bağ olur ikiside birbirine gerçekten çok güvenir sever ve saygılı davranır

0
    0 Yorumla
  • ismailyilanci64
    ismailyilanci64 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

Abartmadan arkadaş olunmasında sakınca yok ama sırlarını öğrenmek için de çocuğa baskı kurmanın bir mantığı yok. Sizin ananız babanız size aynısını yapsa ne hissedersiniz? Pek rahat olabileceğinizi sanmıyorum. Dolayısıyla bu aradaki sınır çizgisi kendiliğinden oluşan doğal bir unsurdur zaten.

0
    0 Yorumla
  • Hipno_tist
    Hipno_tist Takip Et
    Xper 6 Yaş: 49
    +1 yıl

Çocuk ile arkadaş olmak çocuğa haksızlık bence,
    Ebeveyn kavramını tam anlamı ile yaşatmalıyız çocuklara, arkadaş çok bulur, biz çocuğumuzu sorgulamadan, anlayarak dinleyelim, sorumluluklarının bilincinde olacakları ortamı verelim, gerisini çocuklar çözecektir.

0
    0 Yorumla
  • ertgrul00
    ertgrul00 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

Freud un psikoanalitik gelişim kuramı diye bişe var onu okuyabilirsin ben psikoloji okuyorum inşallah psikolog olacağım. önerdiğim o yazı yardımcı olabilir cinsel gelişim evreleride var şimdi arkadaş gibi olmakta doğru değil olmamakta daha ayrıntılı için özelden yardım edebilirim istersen.

0
    0 Yorumla
  • Pokerrface
    Pokerrface Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Kesinlikle olmamalı. Anne figürünü hissetmeli çocuk herkes yerini bilecek ana kuzusu olunca ileride kendini gerçekleştirmekte zorlanabilir

1
    0 Yorumla
  • DorothyBabe
    DorothyBabe Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Bana kalrsa belli bi yaşa kadar hem disiplin hem arkadaşcıl olunmalı. Belli bir yaştan sonra da tamemen arkadaş.

1
    0 Yorumla
  • NotApproachh-
    NotApproachh- Takip Et
    Xper 5 Yaş: 93 , eic 100%
    +1 yıl

Belli bir sınır çerçevesinde olmalı.. Anne çocuğunu annelik içgüdüsüyle koruma amaçlı yanlış yönlendirebilir o sebeple anneyle hersey paylaşılmaz.

0
    0 Yorumla
  • Benjamin542
    Benjamin542 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 82%
    +1 yıl

O bazen değişir ya kimin neyi nasıl anlayacağı o yaşadığı an ile ilgili olduğu için cevabı da zor olur...

0
    0 Yorumla
  • TemizMan
    TemizMan Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 94%
    +1 yıl

Arada ince bir çizgi var. O sağlanmazsa iki taraf içinde üzücü olabilir. Hem arkadaş hemde sınırlar olmalı.

0
    0 Yorumla
  • adrenalin64
    adrenalin64 Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 39%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.

Sınır korunmalı ortaya karışık duruma göre arkadaş gibi ama genelde büyüğü gübi, ebeveyni gibi davranmalı.

0
    0 Yorumla
  • nymphett
    nymphett Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25 , eic 60%
    +1 yıl

Bebekken bakıcı, çocukken çocuk, büyüdüğünde ise arkadaş gibi olmalı yeri geldiğinde yargılamadan akıl vermeli yeri geldiğinde de eğlenmeli

0
    0 Yorumla
  • Fatmanurarı
    Fatmanurarı Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 93%
    +1 yıl

Anne çocuk ilişkisinden arkadas olmaz sınırları olması lazım

1
    0 Yorumla
  • literallyfake
    literallyfake Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 97%
    +1 yıl

Arkadaş gibi olmalıdır evet ama bir anne otoritesi de olması şart.

1
    0 Yorumla
  • Gizemlihatuun35
    Gizemlihatuun35 Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 85%
    +1 yıl

Gerektiğinde arkadaş olmasını da anne olmasını da bilinmeli

1
    0 Yorumla
  • saskinomayra
    saskinomayra Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 53%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 745 cevap paylaştı.

Bir sürü arkadaşı olabilir. Bir tane annesi var. Anne gibi olmalı. Yoluna ışık tutmalı.

0
    0 Yorumla
  • Ahmettt555
    Ahmettt555 Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 96%
    +1 yıl

Arkadaş gibi ama annesi olduğu unutulmamalı şımarmalı.

0
    0 Yorumla
  • LuanaRoza
    LuanaRoza Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Kesinlikle öyle olmalı biz de annemle çoğunlukla öyleyiz daha eğlenceli ve pozitif oluyor

0
    0 Yorumla
  • Diferente_05
    Diferente_05 Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 31%
    +1 yıl

evet ama onunda bir siniri var cocuk anne figurunu unutmamali

0
    0 Yorumla
  • Cevobey
    Cevobey Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 86%
    +1 yıl

Bence anne olduğu unutulmamalıdır. Ama arkadaşça olması sağlam bireyler yetiştirmek için gereklidir

0
    0 Yorumla
  • ᴡiɴᴄʜᴇssᴛᴇʀ
    ᴡiɴᴄʜᴇssᴛᴇʀ Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 96%
    +1 yıl

Öyle olmak zor işte bizimkiler ya diyoruz hemen tribe giriyor

0
    0 Yorumla
  • zzzaaafffeeerrr
    zzzaaafffeeerrr Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 99%
    +1 yıl

Arkadaş olun sonra anne bu benim hayatım sen karisamazsin dediğinde sitem etmeyin

0
    3 Yorumla
    • q__soulfly
      q__soulfly
      +1 yıl

Bunun belli bir yaşı vardır. Evet, belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra kendi hayatıdır. Kendi verebilir karalarını.
      Sorun göremiyorum :)

Yorumla
    • zzzaaafffeeerrr
      zzzaaafffeeerrr
      +1 yıl

@q__soulfly 15 16 olunca bunu söylüyorlar şu an belli yaş dediğin yaşa gelince zaten herkesin kendi hayatı

Yorumla
    • q__soulfly
      q__soulfly
      +1 yıl

O yanlış tabi kii...

Yorumla
  • ZodiacK
    ZodiacK Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 74%
    +1 yıl

Yerine göre bir arkadaş gibi olmalı. her daim arkadaş yaklaşımı doğru değil.

0
    0 Yorumla
  • I-seo_eda
    I-seo_eda Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24 , eic 79%
    +1 yıl

Bir çocuk bir anneye en yakın arkadaşı kadar güenebilmeli ama aynı zamandada disiplin kurulmalı

0
    0 Yorumla
  • gökkota
    gökkota Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl

Arkadaş gibi olmalı, korku değil sevgiyle büyütülmeli.

0
    0 Yorumla
  • simge_94
    simge_94 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 50%
    +1 yıl

Arkadas gibi olmali ve ayrica cocuguda cok sıkmamali annesi

0
    0 Yorumla
  • ni-ha-vent25
    ni-ha-vent25 Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

arkadaşça ve bazende yaş ve konulara göre büyük birey gibi davranmalı

0
    0 Yorumla
  • TubasuedaSanlıakva
    TubasuedaSanlıakva Takip Et
    Bilge Yaş: 40 , eic 97%
    +1 yıl

Candostu ve modern yol gösteren olmalı bence anne, bir guru gibi..

0
    0 Yorumla
  • uğurböceği0000
    uğurböceği0000 Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Arkadaş gibide olsa bir sorun olmaz annemiz nasıl olsa o bizim.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Arkadaş gibi olunmalı, çocukla çocuk olmalı. Yaşayamadığın yaşamadığın çocukluğu onunla yeniden keşfetmek gerekir.

0
    0 Yorumla
  • benöykü_
    benöykü_ Takip Et
    Xper 1 Yaş: 23
    +1 yıl

Anne ve çocuk arkadaş gibi olmalıdır ki çocuk annesine herşeyi rahatlıkla anlatabilirsin. Çocuğu eğitirken neyin ne olduğunu öğretip ilerde yanlış şeyler yapmasını da onlemeliyiz. :)

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (90)
Devamını Gör(135)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Anne çocuk ilişkisi arkadaş gibi mi olmalıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Çocuğuyla arkadaş gibi olan ebeveynler doğru mu davranır? 10 cevap verildi
Ebeveynler, çocukları ile sizce arkadaş gibi mi olmalı? 14 cevap verildi
Anneler çocuklarının arkadaşı değildir sizce? 4 cevap verildi
Anne/baba çocuğuyla arkadaş mı yoksa ebeveyn mi olmalı? 71 cevap verildi
ERKEK ÇOCUĞUN ANNEYE DÜŞKÜNLÜĞÜ? 12 cevap verildi
Çocuğunuzun Arkadaşı olmak mı , Anne ve Baba arak kalmak mı? 29 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • EN COK KİMİ ÖZLÜYORSUNUZ?
  • Asla birlikte olamayacağın birine âşık olmak hakkında bir kitap yazsaydın, son cümlesi ne olurdu?
  • Evli ablamın evine gidince kendimi misafir gibi hissetmem normal mi?
  • İstese bir şans daha verir miydin?
  • Honda Civic Fc5 1.5 VTEC turbo nasıl sizce?
  • Eski sevgilinle arkadaş kalır mısın?
  • Tav olduğunuz durumlar var mi?
  • Seni kandırmak kolay mı?
  • Ağrı kesici kullanır mısın?
  • Yeşil renk hangi ten rengine daha çok yakışıyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨