Çocuğunuzla arkadaş olun, diyorlar fakat ben anne-babaların çocuklarına arkadaş değil ebeveyn olması gerektiği düşüncesindeyim. Çocukları anlamak, onların hisleriyle empati yapmak hatta kendi çocukluğumuzu düşünerek çocuk ile iletişim kurmak gerek. Üstün Dökmen çok güzel söylemiş, başka bir şey dememe gerek yok. @ponçikmom #Jassmenn
Anne/baba çocuğuyla arkadaş mı yoksa ebeveyn mi olmalı?
arkadaş gibi olmak saygının olmayacağın anlamına gelmez. yeri geldiğinde arkadaş gibi olacaksın ki sana her derdini anlatabilsin. yoksa gider o arkadaş dediklerine anlatır. hiçbir şeyden habersiz ayakta uyur gidersin. her gün televizyonlarda görüyoruz. çocuk evden kaçmış uyuşturucu vs. aile yıllar sonra öğreniyor. arkadaşları ise birbir neler yaptığını anlatıyor. niye? çünkü onlar arkadaş olmayı başaramadılar. çocuk da yanlış arkadaşlar edindi. sana her derdini anlatabileceği kadar arkadaş olacaksın ama yeri geldiğinde de ağırlığını koymayı bilen bir ebeveyn. Yani çocuk şunu diyecek ben ailemle her şeyi konuşabilirim ama bazı konularda yerimi de bilmeliyim. böyle arkadaş gibi davranıyorlarsa beni sevdikleri için böyle davranıyorlar deyip ben de saygılı olmalıyım düşüncesini oturtmalısın.
herşeyin bir zamanı vardır yeri geldiğinde bir arkadaş yeri geldiğindede ebeveyn olduğunu gösterebilmelidir. Bu çok ince çizgilerle ayrılan bir durum anne baba sürekli arkadaş gibi davranırsa çocuk ister istemez suistimal edicektir, ya da tam tersi sürekli ebeveyn gibi davranırsada çocukda ister istemez uzaklaşacaktır...
yanii bende oyle dusunuyorum sonra arkadaslarini secemiyolar iyiyi kotuyu ayirtedemiyolar baskalarinada zarar veriyolar kucukken cocuk iyi egitmeli cocugun her ihtiyacinda yaninda olunmali her zaman kendini guvende hissetmeli ve evde kesinliklw cocugun onunde kavga yapilmamali tartismalar tabiki olucak ama konusarak baska bir yerde olsun cocuk kotu etkileniyo ruhsal olarak kendini cokustu hissediyor sonucta
Herkes yerini bilecek. Ebeveyn olmali. Arkadas gibi oldugunda cocuk ve ebeveyn arasindaki cizgiler, saygi yok olur.. Sonunda sevginin bile yok olma ihtimalinden soz edilebilir.
Gerekli yerlerde baba sert olmalı ve patronun kim olduğunu göstermeli yoksa çocuk başına buyruk yetişir. Ama bunun fazlası da zararlı gerektiği yerlerde de çocukla çocuk olunmalı sevgi gösterilmeli.
Cocuklarimizin kendi yaşıtları olacak zaten arkadaş olmak için :) anlayışlı yol gosteren sevip koruyan olmak lazim ki hayatta herkesin yeri ve görevi olduğunu da kavrayabilsin:)
Arkadaş olmak. Arkadaş oluyosun diye bu demek değildir ebeveynlik görevini yapmıyorsun burdaki ayrım mantıksız bizimkiler hem ebeveyn hem arkadaş Oluyo yani sıkıntı yok
Babasına knk lan naber moruk diyen kızlar var öyle kızım olsa vururum ağzına iki tane adam ederim çocuğun ile NE yerine ne arkadaş olursun saçma sapan şeyler bunlar.
En İyi Cevaplar