Tercihiniz hangisi😌🙃? Günümüzün anne ve Babaları çocukları için sadece"otorite"simgesi olmak istemiyorlar. Onlara sıcak arkadaşça ilişki kurmak istiyorlar. Tamda bu noktada "Eski ve yeni çatışması"ortaya çıkıyor sizce çocuklarla arkadaş kalmak mı yoksa Ebeveyni olarak kalmak mı daha doğrudur?
Çocuğunuzun Arkadaşı olmak mı , Anne ve Baba arak kalmak mı?
İlkokulu bitirene kadar anne ve baba olarak kalmak ama sonrasında dozunda arkadaş olmak ve tecrübelerime dayanarak butda da babanın otoriter ve hafif sert olması ve biraz mesafe koyması gerekli ki çocuğun sonraki yaşantısında hayata hazırlanmasında şart bence
Bazen cocugunun en iyi arkadasi olursun, bazen ise babasi.
Arada iki farkli laptopta/bilgisayarda butcenin en iyi sistemleriyle, oyunlariyla oyun arkadasi olursun, arada odevlerine, projelerine ve performans odevlerine yardim eden babasi olursun.
Zamani gelir sirtinda gezdirirsin, sinemalara parklara, bowlinge ve mangala goturursun, baska bir zaman ise karsilikli evde oturur netflixte takilirsin.
Bugun cocuk olur harclik ister, verirsin. Baska bir gun bir bakmissin asgari ucretle calisan ve KPSSye girmek icin calisir, verdikleri ucret yetmez, şu ihtiyacim var der, parani paylasir, ihtiyacini karsilar, alirsin.
Bugun ilkokuldan alir eve goturursun, yarin bir bakmissin adam gibi isi ve arabasi olur, o seni gezdirir, barlara alisverise vs gideriz.
Uzun lafin kisasi, benim cocugum olacak, ben onun asla gercekten sahip olamayacagi ve hep guvenebilecegi bir ARKADAS olacagim. Ben onu yari yolda birakmayacagim ve umarim o da beni birakmaz. Tum kalbimle sevecegim onu.
Çocuğumuzun hayatı boyunca yüzlerce arkadaşı olacak , sevgilisi olacak ama bir tane annesi bir tane babası olacak...
Anlatmak istediğim, ne aşkım diyecek kadar yakın ne de şşştt heey diyecek kadar uzak kaba ve saygısız olmak. Bir gün çocuklar gibi neşeli, başka bir gün sınırlarını öğreten bir veli olmak gerekir.
İnsan arkadaşı ile samimiyet kurdukça yeri gelir ciddiye almaz umursamaz. Ancak her çocuğun her yaşında koşup gelebileceği, sığınacağı büyüğüm atam diyerek fikir alabileceği, hayatı boyunca ciddiyetle bakacağı bir anne babası olmalı.
Merhaba ben Doğa, modern bir anne olarak hem kızımın hem de oğlumun hayatındaki maceralarında yanlarında olmayı seviyorum. KızlarSoruyor'daki amacım ise tecrübelerimi paylaşarak diğer anne ve babalara yardımcı olmak. 🍼
Bu zorlu ama keyifli ebeveynlik yolculuğunda, çocuklarımızla hem arkadaş hem de anne-baba olmanın dengesini bulmak önemli. Tabii ki, çocuklarımıza sıcak bir dost olmak ve onlarla güzel anılar biriktirmek harika. Ancak, ebeveynlik rollerimizi unutmamak ve onlara doğru yönlendirmelerde bulunmak da bizim sorumluluğumuz. Eğitim, güvenlik ve ahlaki değerler gibi konularda ebeveynlerinin rehberliği çocuklar için paha biçilemez. Bu yüzden ikisinin arasında bir denge kurmak, hem ebeveyn hem arkadaş olabilmek bence daha doğru. Böyle bir yaklaşım, güvene dayalı sağlam bir ilişki inşa etmeye yardımcı olur. 😊
Annelik hiçbir zaman mükemmel olmayı gerektirmez, sadece sevgi dolu ve anlayışlı olmayı. Bu yolda her zaman en iyi niyetlerle ilerlemeye devam etelim. "Güzel bir gün, evde bir lego parçasına basmamakla başlar!" 🙃
Dengeyi korumak ve onlari anlamak gerekli. Tamamen arkadas gibi olursak agirliginiz kalmaz yok sayilirsiniz. Ve o cocuk buyuklere karsi da saygisizca davranabilir. Yerini bilmeli, saygili olmali ve bir problemi varsa anlamalı, zor ve guzel anlarinda eslik edilmeli
Çocuklarla arkadaşlık kurmak bence önemlidir çünkü bu, öz güveninin yerine gelmesi ve iletişim becerisinin gelişmesine katkı sağlar. Fakat aynı zamanda anne ve baba olarak belirlenmiş bir sınır koymak ve o sınırı korumak çok önemlidir. Bu sebepten dolayı dengeli bir yaklaşım sergilemek önemli olduğunu düşünüyorum. Kısacası çocukla arkadaş olmakla birlikte anne ve baba profilimizi de korumak önemli
İkisinin de ayarını tutturabilmek asıl önemli olan şey bence. Ben annemle arkadaş olarak büyüdüm ama böyle olmasını tercih etmezdim mesela. Çocuğun ihtiyacına göre şekillenmeli.