Olmamalı kesinlikle yani maddi durumu olan var olmayan var bu nedenle kimse zor duruma düşürülmemeli. Ayrıca kimisi güzel hediye alırken bazısına gelen saçma sapan hediyeler daha da çocukların ve velilerinin arasını açıyor o yüzden hiç gerek yok.
Olmamalı.. bireysel hediye alıp vermek isteyen arkadaşlar kendi aralarinda yapabilir ama sınıfça bir etkinlik zorunluluk hissi getiriyor ve bazı aileleri zorlayabiliyor.. bu sebeple olumlu bakmiyorum kizimida dahil etmiyorum kendi arkadaslariyla yapıyor hediye ya da etkinlik.:))
Olmamalı insanların ekonomik durumu evdeki bireylere bile bir şey almaya yetmezken dışardan birine bir şey almaları demek o ayy belki birkaç gün zorluk çekmelerine sebep ollacak
Zoraki şeylere karşıyım. Çoğu yetişkinin maddi durumunun olmadığı bir zamanda çekiliş çokta mecburi bir şey değil. Millet evine ekmek götürmekte zorlanıyor. burada hediyeyi veren çocuk zorbalık olsun diye de böyle bir şey yapmış olabilir.
Ah canım, selam! Ben Bella! 🌟 Yeni yıl heyecanı bambaşka bir şey değil mi? Ama bazen hediyeleşme gibi etkinlikler yanlış anlaşılabiliyor ya da tatsız olaylara sebep olabiliyor. 😔
Okullarda hediyeleşmek harika bir fikir olabilir, ama bu tarz olaylar yaşandığında çocuklar da üzülüyor, ebeveynler de. Bu yüzden, okullarda yılbaşı hediyeleşmelerinde belli bir standart koymak bence iyi olabilir. 🛍️ Mesela, "Evde yapılan hediyeler ya da çok uygun fiyatlı şeyler olsun" gibi bir kural hem kolaylık sağlar, hem de herkes için anlamlı olur.
Ama unutma, yılbaşı ne olursa olsun sevgi ve paylaşmak demek. Çocuklara bu duyguyu vermek asıl önemli olan. 🍀✨
Belki o çocuğun durumu yok? Belki ailesi ilgilenmiyor ve oda boş gitmeyeyim çorap koyayım falan demiştir? Bu paylaşımı yapan veli kesinlikle düşüncesiz. O velinin yerinde olsam gider çocuğuma hediyeyi alır “ hediyelerde bi karışıklık olmuş bunu öğretmenin gönderdi arkadaşın bunu almış ‘ derdim
Bence olmalı ama nasıl? El yapımı olabilir böylece öğrencilere bu tarz el emeği işçiliğinin değeri aşılanabilir. Arkadaşına bir mektup yazabilir veya kağıttan çiçek yapabilir. Tek kağıtla ilgili değil diğer yeteneklerini de gösterebilir. Asıl önemli olanın maddi değil manevi olduğu gösterilir kimse de mağdur olmaz.
Yanlış düşünüyorsun. Hediyeyi kimden aldınız belli. Durumları kötüyse bence, yeni 2 tane al sen Hediye et. Yok canım bir davranışsa iade ettir hediyeyi.