Milli Eğitim Bakanlığı okullara yazı göndererek, okullarda, “kültürel değerlere aykırı” olduğu gerekçesiyle yılbaşı kutlamalarının yapılmamasını istedi.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Milli Eğitim Bakanlığı okullara yazı göndererek, okullarda, “kültürel değerlere aykırı” olduğu gerekçesiyle yılbaşı kutlamalarının yapılmamasını istedi.
Kültürel değerlere ne alaka aykırı olması iyice böyle yobaz bir zihniyet bürümüş bu toplumu bari çocuklara aşılamayın illa çam ağacı süslemek le Hristiyan mi olunuyor ya da Noel babaya zaten Noel baba olayı çocuklara eğlence amaçlı geçirilmiş bir animasyon düzeni eski zamanlarda farklı ülkelerde böyle bir şeyin varlığı olduğu söylenen bir batıl inanç varmış sadece hepsi bu.
Andimizi yasakladılar çoğu okulda bu bizim milli değerlerimize daha büyük bir hakaret saygısızlık iken yılbaşınin kültürel değerlere aykırı olduğunu söyleyen geri kafalı bir zihniyet.
Yazık ya !!
Ben henüz görmedim öyle bir yazı. Bana göre, okullarda yılbaşı kutlamaları yapılabilir, ancak bu etkinliklerin nasıl organize edildiği ve içeriği çok önemli. Yılbaşı, birçok kültürde yılın sonunu ve yeniliklere, başlangıçlara olan umudu simgeliyor. Eğlenceli ve öğretici bir şekilde kutlanabilir; ancak bu kutlamaların dini veya kültürel hassasiyetleri göz önünde bulundurarak, herkesin rahat hissedebileceği bir ortamda yapılması gerektiğini düşünüyorum. Okullarda böyle etkinlikler düzenlemek, öğrencilere topluluk bilinci ve eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunabilir. Ancak, herkesin inançlarına ve görüşlerine saygı göstererek, kutlamaların daha kapsamlı ve hoşgörülü bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini unutmamalıyız.
yahu biz christmas kutlamıyoruz ki,
yeni yıla girmeyi kutluyoruz. yeni bir başlangıç, yeni heyecanlar, hediyeleşmeler.
bunu kültürle alakası nedir?
o zaman takvimi değiştirelim oldu olacak,
tatilimiz de cumaları olsun.
saçma sapan takıntılarla insanların kalan üç kuruş heyecanını da eritmeye yönelik saçma sapan şeyler. ruh emiciler ya.
Bu kez gerekceleri neymis acaba 😡 hediye alip vermek ya da eglenmek cocuklarin psikolojisini mi bozuyormus yoksa 😏😏
Eic icin tskler 😇😇🥰🙏
Rlca ederlm🔥🥰😀
Cevap
12Cevap
Haberlerde izledim maalesef. Adım adım şeriat...
Çocuklar eğlenebilmeli diye düşünüyorum. Bu diğer kültürlere olan uyumu ve saygıyı da artıracaktır. Kültürler birbirinden etkilenebilir ki birçok yerde etkilenme söz konusudur zaten. Mesela ingilizcede berber kelimesi barbardır yani arapça bir kelimedir. Aynı şekilde bizde piknik diye bir kelime yoktur. İngilizceden geçmedir. Giyim kuşam konusunda da eskisi gibi değiliz. Diğer toplumlarda değiller. Her toplum belli ölçüde birbirinden etkilenir. Önemli olan bunun yozlaşmaya yol açacak şekilde olmamasıdır. Kültür asimilasyonuna maruz kalmamadır. Çocukların eğlenmesi bir yozlaşmaya yol açmaz.
Bizim milli manevi bayramlarımızı kutlayan Abd ve ab ülkelerinden birini gösterin bana , resmen komedi bunu savunanlar, Asimilasyona gönüllü olmak bu ülkeye has bir durum olsa gerek Benim noelim felan yok benim Razamanım var Kurbanım var Milli bayramlarım var 30 ağustosum var. Onlar bunları kutluyor mu?
Hristiyanlar bir gün Ramazan bayramı Kurban Bayramı kutlamaya karar veriirse okullarında bende Onların bayramını kutlarım Anlayana sivri sinek Anlamayana Davul zurna derim. Kendi kendinizi asimile etmeyin.
Son derece haklı bir gerekçe Bu kendi kendini asimile etmek kendi kendine kültürel dezenformasyon yapmak demektir. Abd ve Ab ülkeleri bizim milli ve manevi bayramlarımızı kutlamıyorsa ben niye onların gelenek ve bayramlarını kutlayayım?
neden yapılmasın ki. çocukken izlediğimiz çizgi filmleri hatırlar mısınız. şahsım adına konuşayım sabah uyandığımda hediye bulma düşüncesi, etrafın bembeyaz ve süslenmiş olan görüntüsü beni çok mutlu ederdi. bizim ülkemizde ya da dinimizde gayrimüslimlere özenmek olarak görülse de bence estetik görüntüye hediyeleşmeye yeni yılın mutlu olarak beklentilerle karşılanmasına özenmek var.
Üfff 12 yıl okuduk kolejde de okudum bir gün bile noel kültürüne dair bir şey yoktu zaten. İlla boğazımıza basacaklar öğretmen olsam yarından itibaren noel şapkası takmaya başlarım inat değil mi
Kutlama eğlence olmalı ancak kendi Türk kültürümüze göre olmalı. Avrupalıların kutlamaları değil.
Noel Bababin yilbasi ile alakasini anlamadim. Ülkenin yarisi Yilbasi ne bilmiyor ama karsi geliyor. Milletin acayip cahil yahu.
Biraz eğlenmenin kime zararı olur? Eğlensinler bence çocuklar
bize herhangi bir yazı ulaşmadı bizim okulda yılbaşı çekilişi yapılmış
İyi de var mıydı ki böyle bir şey de yasaklandı? Olmayan şey nasıl yasaklanır ki?
Lafa gelince "biz özgürlüklerin savunucusu olan bir partiyiz" derler, ama Arap kültürü saksosu dışında her şeye düşmanlar.
Batı kültürü saksosu iyimi
@Olmakta_olan zoruna mı gitti?
Türkçü Turancıyım
Arap kültürü bize uzaksa Avrupa kültürü çok daha uzak ve düşmanca
@Olmakta_olan ee yani? Defalarca senin ecdadını sırtından vuran, bugün bile senin ülkeni değersiz gören Arap coğrafyasına laf söyledim diye incindin mi?
Mandarina değil nickini MANDACI zihniyet olarak değiştir kardeşim resmen komedi Ulan bana bi tane Razaman Kurban bayramı veya milli bayramlarımızı kutlayan bir ülke göster a, wk Gitsinler okullarına nasrettin hoca getirsinler veya Kımız dağıtsınlar var mı böyle bir şey resmen gönüllü asilmilasyon kafası şaka gibi
Yeni yılı kutlamanın nesi kültüre aykırı?
Saçma sapan uygulamalarla uğraşacaklarına ekonomiye adalete baksınlar.
Okullar doğru düzgün eğitim vermeli önce. Bu ülkede herkes müslüman değil ve ona göre kurallar ve kısıtlamalar getirilmesine karşıyım.
Doğru, yılbaşını noel babayla ren geyikleri vr süslü çam ağaçları ile kutlama Amerikan/Hristiyan kültürüne ait
Çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkede toplumun ahlakını bozuyor değerlerimize aykırı yasaklanması doğru okul yılbaşı kutlama yeri zaten değil
Yeni yilin gelişine sevinmek neden ahlakı bozsun?
Yılbaşı ayrıdır Noel ya da işte Christmas ayrıdır. Noel İsa'nın doğumudur. Yanlıs hatırlamiyorsam Katolikler bunu 25 Aralikta, Ortadokslar ise ocağın ilk haftasında kutluyor (Vaftiz edildigi zaman) fakat yılbası dediğimiz şey bir yılın bitip diğerinin başlamasi ve bunu eğlenerek geçirdigimiz gün. Zaten genel olarak yil içinde geçirdiğimiz kötü gün sayısı daha fazla bırakın da son geceyi eğlenerek geçirelim.
Doğru buluyorum hristiyan bayramını kutluyorlar yılbaşı tebrik anlıyorum ama Noel Baba kostümü sonra ağaç doğru değil
yapılmalı eğlenceden zarar gelmez
El atmadıkları o kalmıştı
Gereksiz
Yapılmalı bence
Boş iş biz müslaman bi ülkeyiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?