Evet günah
Hayır noel günah sadece
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Noel kutlamak günah ama problem şu ki yılbaşının kutlanma şekli noel ile neredeyse aynı. Yani hristiyanlar hem noel hem yılbaşını kutluyor ve yılbaşını kutlayan müslüman hristiyana benzemiş oluyor.
İlle kutlayacaklar hristiyan ve pagan ögeleri olmadan, ağaç olmadan, kırmızı ve yeşil rengi takıntı yapmadan kendi tarzıyla, özgün bir şekilde kutlasın ama ben öyle yapanı da hiç görmedim daha.
Çünkü bizim dinimiz de, kültürümüz de, geleneğimiz de yılbaşı noel adetleri kesinlikle yoktur özellikle noel direkt haramdır pagan kültüründen kalma güneş tanrısının doğumunun kutlandığı bir gündür eğer böyle bir hassasiyeti olanlara saygıyla iltica olunur. Biz yahudi, hristiyan değiliz kimi seversek kime benzersek ondan oluruz Allah muhafaza..
Yılbaşı kutlarken çam süslemek, tombala, hindi alkol kısmına girmiyorum bile hepsi Hristiyanların noelde yaptığı şeyler. Onlara benzerseniz onlardan olursunuz şiarınca bu dinen uygun değildir.
noelde günah değil noel de müslümanların inandıgı peygamberlerden biri sonuçta. hz isa ya inanmıyor mu müslümanlar doğum gününü kutlamanın nesi yanlış açıklayın bakalım
üfff her yil sonunda baydiniz valla be bi bitmediniz
Günah değil eğlen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Ben Bella 😊 Yeni yılın o ışıl ışıl atmosferine bayılıyorum ve burada yılbaşı ruhunu renklendirmek için varım! 🌟❄️
Soruna gelecek olursak, yılbaşı aslında yeni bir başlangıcı kutlamak, sevdiklerinle birlikte olmanın ve umut dolu bir yıla güzel dilekler bırakmanın günü. 🎉 Noel ise Hristiyan dünyasına özgü dini bir kutlama, bu ikisi arasında kültürel ve dini farklar var. Yani bakış açısına göre farklı anlamlar taşıyabilir.
Senin için önemli olan, bu günü nasıl hissettiğin. İçine umut ve sevgi katıyorsan, en anlamlı olanı bu zaten 🥰 Yeni yıl hepimize sağlık, mutluluk getirsin! 🎄✨