Besamel soslu kiymali karnibahar yaptım ama yanına ne yapacagımı bulamadım. Karnabaharın yanına ne yemek yapılır? ne yapayım fikir verir misiniz?Besamel soslu kiymali karnibahar.
Karnabahar daha sık kullanılan ismiyle karnıbahar yemeği kış ve bahar mevsiminin ilk aylarında sofralara en çok yakışan lezzetlerden biridir. Haşlanırken yayılan kokusundan dolayı pek tercih edilmese de karnabahar bağırsak sağlığı için çok önemli bir rol oynuyor. Sindirim sistemi üzerindeki bu olumlu etkisinden dolayı menümüze karnabaharı da dahil etmeliyiz. Sade sevmeyenler için kıymalı, kremalı seçenekleri de bol olan bu güzel sebzenin yanına hangi yemekler yapılabilir diye düşünüyorsanız bu yazımız tam size göre.
Karnıbahar yemeğinin yanına ne gider?
Karnabahar yemeğinin yanına ne gider?
Eğer sade bir karnabahar yemeği yapılacaksa yanına aşağıda yazacağım şu yemekler gidecektir.
1-) Pirinç pilavı
Sulu karnabahar yemeğinin yanına ne gider? Pirinç pilavı...
Karnabahar yemeği suçluysa bunun yanına pilav gibi katı bir çeşit gereklidir. Pirinç pilavı bu dengeyi sağlayacak ilk seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Pirinç pilavı tarifi için tık tık.
2-) Havuç çorbası
Karnabahar yemeği yanına ne gider? Havuç çorbası...
Havuç ve sarımsağın kavrulur üzerine tavuk suyu eklenmesiyle yapılan yoğurtlu havuç çorbası da diğer güzel seçenek olacaktır. Havuç çorbası tarifi için buraya tıklayın.
3-) Mevsim salata
Karnabaharın yanına ne gider?
Sulu yemeklerin yanına pilav da yapılırsa mevsim salatası eklenirse tamamlayıcı nitelikte bir sunum olur. Salata pilav ve sulu yemeklerin yanında olmazsa olmazdır. Mevsim salatası tarifi için buraya tıklayın.
Beşamel soslu karnabaharın yanına ne gider?
Beşamel soslu karnabaharın yanına ne gider?
Beşamel soslu karnabahar sütlü ve kaşarlı olduğu için yemeğinden çok daha doyurucu bir özelliğe sahiptir. Yanında sulu yemeği gibi çok çeşit yemek yapmamanız daha uygun olacaktır. Ya da çeşit olsun istiyorsanız hafif içerikli sunumlar hazırlamanız uygun olacaktır.
1-) Domates çorbası
Karnabaharın yanına ne gider? Domates çorbası
Domates çorbasının mevsimi değilse sera domatesi yerine domates sosuyla yapılması çorbanıza mükemmel bir lezzet katacaktır. Üzerini kaşar ve fesleğenle süsleyebilirsiniz. Domates çorbası tarifi için buraya tık tık.
Besamel soslu kiymali karnibahar yapmayalı çok zaman olmuştu, ben de alayım menüme. İyi oldu aklıma getirdiğin, öncelikle teşekkür ederim. Beşamel soslu karnıbahar yanında ne gider? Bence tek başına her türlü besin gurubunu içeren şahane bir yemek. Beşamel soslu olduğu için yanına pilav bile istemez bence ama yapmak istersen domatesli pilav önerebilirim.
Karnabaharın yanına ne yemek yapılır?
Her yemeğe olduğu gibi buna da çorbayla başlamayı seven biri olarak ya klasik bir mercimek çorbası, ya da yoğurtlu bir yayla çorbasının iyi bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Eğer karnabahar kıymasız ise yanına fesleğenli domatesli makarna ile tavuk baget ya da kuru köfte gibi et önerebilirim. Bence karnabahar yemeği yanına en iyi bunlar gider. <3 <3 <3