5 adet orta boy patates2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 tatlı kaşığı kekik2 dal biberiye2 diş rendelenmiş sarımsak1 çay kaşığı tuzServisi için:4 dal taze kişniş
Püf Noktası
Patatesleri fırın tepsisine tek kat olacak şekilde dizmeye özen gösterin. Aksi takdirde bazıları çıtır bazıları yumuşak kalacaktır.
Pişirme Önerisi
Mevsiminde taze patates kullanıyorsanız kabuklarını soymadan fırınlayın.
Nasıl Yapılır?
Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın.
Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.
Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.
Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Cips niyetine çeşitli soslarla birlikte tüketebileceğiniz gibi tavuk ve köfte tariflerinin yanında da ikram edebilirsiniz.11 Yorumla
Soran+1 yılPatates değil palamut tarifi sormuştum. yine de teşekkürler
En İyi Cevaplar
+1 yıl1-2 tane ortadan ikiye bölünmüş palamut
2 patates
1 soğan
tuz, karabiber, pulbiber
limon
sıvıyağ
Fırında Palamut Tarifi'nin Yapılışı
Yuvarlak halka halka kestiğiniz patatesleri bir kaba koyun, üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ ile harmanlayın. Çok az yağladığınız borcama alın ve patatesleri dizin. Üzerine karabiber ve pulbiber serpin ve 200 derecede bir 20 dk pişirin. Bu süre fırındaki tepsinin üzerine halka halka doğranmış bir büyük soğanı da dizin. Soğanların üzerine de tuz, limon ve çok az karabiberle harmanladığınız palamutları koyun. 200-230 derecede bir 20-25 dakika üzerlerini kızarana kadar pişirin.
Sağlıklı, besleyici, omega 3 yönünden çok faydalı bir öğününüz hazır.
Yapanlara afiyet olsun.10 Yorumla
+1 yılpalamutlar temizlendiyse içine defne yaprağı koy üstüne iki dilim liman bir dilim soğar ço çok azda tere yağı ver fırına
131 Yorumla
Soran+1 yılDefne yaprağı ve limon.. palamutun kokusunu alır mı?
- +1 yıl
ne yaparsan yap biraz kalır amam çok güzel olur
Soran+1 yılTamam bu tarifi bir kişi daha vermiş. Yapacağım ama kötü olursa bana balık ısmarlarsın , tamam mı :D
- +1 yıl
yav o kolay sen yap çok az da tere yağı koy :)
Soran+1 yılIsmarlamayacan yani bana :D
- +1 yıl
gerek kalmayacak emin ol :) ama ısrar ediyorsan olur senin tek böbrekle zor olmasın :)
Soran+1 yılAhaahahaha böbreklerimi istemesin yaw yaslıyım ben :D
- +1 yıl
Yaptınmı balığı
Soran+1 yılŞimdi koydum fırına
- +1 yıl
Tereyağı koydunmu
Soran+1 yıl180derecede 50dakika iyi midir? :)
- +1 yıl
Dırınını bilmiyorum bişey diyemem ☺
- +1 yıl
Fırın olacak o ☺
Soran+1 yılEvet tereyağı erittim üstünde gezdirdim sonra hızımı alamadım küçük birer parça da balıkların içine koydum
- +1 yıl
Çok koymadın inşallah ☺
Soran+1 yılUmarim :) pisince gorucez artik... soyle dusundum kizartmasi lezzetliyse o zaman yagi biraz fazla da olsa olur.. olur di mi :/
- +1 yıl
Olur ama çok fazla olursa ağır olur
Soran+1 yılCok degildir sanirim fazla yag koymam yemeklere.. zaten erittigim az geldi gozume ondan eklefim
- +1 yıl
Nasıl olmuş
Soran+1 yılVallahi çok güzel olmuştu. Hafif bir tereyağı kokusu oluyordu böyle rahatsız etmeyen.. Herkes bayıldı :)
- +1 yıl
hadi iyi bakalım biliyoruızda konuşuyoruz et balık benden sorulur :)
Soran+1 yılTeşekkürler tekrar :)
- +1 yıl
rica ederim ne demek ne zaman isterseniz aklımın yettiğince yardımcı olmaya çalışırım bu arada her başığa tereyağı koyma misal somon çok yağlı olur ağır olur yenmez o zaman :)
Soran+1 yılBiliyorum, balık konusunda iddialıyım.
Palamutu eskiden severdim ama artık tadını alamıyorum o yüzden tarif istedim. Eşim ve annem çok beğendi ama ben çok az yedim bıraktım. Palamutu sevmediğime karar verdim :/
Somonu su-sarımsak-dereotu-zeytinyağı karıştırarak fırında yapıyorum. Bence güzel luyor- +1 yıl
aslında ben pek bişey koymam balık yaparken balığın o tadını alıyor kendine has tadı gidiyor somonu tuzda yapacaksın en güzel öyle diğer aromaları yanına yapılacak salatadaya ya da balık salatası ile kullanmayı tercih ederim
Soran+1 yılO şekilde hamsiyi seviyorum ve çuprayı.. baharatsız hatta bazen soğansız
Somon ve levreği baharatlı seviyorum.
Hatta somonu, ıspanak , krema ve köri ile hazırlanmış sosta güveçte pişirince inanılmaz bir şey çıkıyor :)- +1 yıl
önemli olan ağız tadıyla yiyebilmek :)
Soran+1 yılEvet ya haklısın.. Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın.
- +1 yıl
amin
- +1 yıl
teşekkürler
Soran+1 yılRica ederim
+1 yılEvetttt
18 Yorumla
Soran+1 yılPaylaşır mısın peki :)
- +1 yıl
tabiki büyük bir zevkle ☺ mumkunse yağlı kağıt kullan tepsinin içine daha sonra balığın karninin içine tuz pulbiber biraz da karabiber sür içine Defne yaprağı varsa mutlaka koy bir dilim de limon harika olur. ben kekik de çok seviyrm balığa yakışıyor tavsiye ederim. daha sonra tepsinin etrafına patates koy 4 e bölüp balign yağı çok lezzetli yapıyor ☺
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim :) Detaylı anlatmana çok memnun oldum. Anlattığın gibi yapacağım, yağlı kağıdım var :)
- +1 yıl
rica ederim benim için zevkti çok güzel olur umarım afiyet olsun şimdiden ☺☺
Soran+1 yılTeşekkürler:) akşam yazacağım sonucu :)
Soran+1 yılBalığı çok beğendi herkes :)
- +1 yıl
Yaa çok sevindim begenmelerine tekrar afiyet olsun ☺☺
Soran+1 yılTekrar teşekkür ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
+1 yılvar anlatim sana önce dışarı çık balık pazarına gidiyon sonra kaç tane palamut alacaksan alıyosun sonra ücretini veriyorsun kaldıysa para üstü alıyorsun daha sonra eve geliyorsun kaç tane palamut aldıysan hepsini teker teker yıkıyorsun daha sonra kendi ellerini güzelce yıkıyorsun ve fırının kapağını açıp içinden bir tepsi çıkarıyorsun ve fırının kapağını tekrardan kapat ki ayağına dolaşmasın sonra o çarşıdan alıp daha sonra eve gelip teker teker yıkadığın palamutları fırından çıkardığın tepsiye teker teker diz ondan sonra fırına at ve pişir piştikten sonrada afiyetle yemeyi unutma afiyet olsun şefiniz gamsızkedersiz :) sanıım benim canım çok ama çok sıkılıyor :)
057 Yorumla
Soran+1 yılValla uzun uzun anlatmışsın, ben de arkama yaslandım okudum gülümseyerek. Teşekkür ederim, hiç işime yaramasa da ellerine sağlık :D
- +1 yıl
gerçekten okudun mu?
- +1 yıl
gerçekten okuduysan ben sana teşekkür ederim :) ama senin canın benden de çok sıkılıyormuş :)
Soran+1 yılOkudum valla :) Güzel yazmışsın uzunluğu rahatsız etmedi. Bazen öyle saçma sapan yazıyorlar ki iki cümleyi bile okumak zor geliyor. Tebrikler :)
Evet sıkılıyorum bu arada :D- +1 yıl
:) düşüncene hayran kaldım teşekkür ederim :) dahada uzardı yorumda bir an durdum ne yapıyorum ben vicdanımın sesini duydum kendine acımıyorsan okuyacak kişiye acı bari dedi durdum :)
Soran+1 yılBence uzatmalıydın, daha eğlenceli olurdu :)
- +1 yıl
yorumu baştan mı yapsam acaba :)
Soran+1 yılİlki gibi olmaz ama :)
- +1 yıl
yani başka soruda olabilir de nasıl olur bilemem :) bu arada senin canın neden sıkkın?
Soran+1 yılBelli bir şey yok, genel olarak sıkılıyorum
Soran+1 yılSenin neden sıkılmıştı canın?
- +1 yıl
bende aynı sizin gibi belli bellirsiz sıkılır
Soran+1 yılDepresyonik bir insanım ben :)
- +1 yıl
espiri olarak mı algılim yoksa ciddi olarak mı bir sağlıkçı olarak :) ?
Soran+1 yılGerçekten de öyle biraz abartısı da var :)
- +1 yıl
anladım geçmiş olsun pardon çıkış neredendi :) insan bir yere exit çıkış filan yazar dimi :)
Soran+1 yılAhahahaa labirent burası, ara bul :D
- +1 yıl
dimi bu kadar güzel espiriye böyle cevap verilirdi :)
- +1 yıl
bulamıyorum bir yardımcı olsanız hani siz beni bulup çıkartsanız sevabına veya ne derler babann hayrına :)
Soran+1 yılBabayn hatrına derler evet :)
Soran+1 yılEsprileriniz itinayla cevaplanır efenim :D
- +1 yıl
hala bulamadım ya anaaaa :) biz kaçıncı kattayız :)
Soran+1 yılHiç bana bakma :D
- +1 yıl
zaten espiriye cevap gelirse espiri güzelleşir efenim :)
Soran+1 yılElimden geleni yaparım daima :)
- +1 yıl
sen bana yardımcı ol söz sana değil arkama bile bakmıcam sen bakarsın artık topuklar popoya değiyormu değmiyormu :)
- +1 yıl
etrafa baktım yangın çıkışı da yok :)
Soran+1 yılPopoya bakamam çok ayıp ama :D
- +1 yıl
sen sadece popoya bakmıcan topuklarada bakacağın için ayıp olmaz :)
- +1 yıl
kimse yok muuuuuuuu sesime kulak verinnnnnnnn :)
Soran+1 yılÇıkmıştım ya , dur bağırma :D
- +1 yıl
:) çıktını anladığım için zaten bağırdım :)
Soran+1 yılGeldim şimdi ama yine çıkıcağım :) Sen bence belki yemek bölümündeki sorulara bakarsan orada labirentin çıkışını bulabilirsin :D Belki :)
- +1 yıl
baktım lakin bulamadım bir köfte sorusu var o zatı halinizemi ait :)
Soran+1 yılBilmiyorum :)
- +1 yıl
sendin dimi o :)
- +1 yıl
yok canım sen değilsin o cıksss :)
Soran+1 yılOna sordun mu kimmis ;)
Soran+1 yılNeden ben olamazmisim :/
- +1 yıl
bilmem orada soruyu soran açık burada gizli artı sanırım o bayan yaşı 38 siz 40 oldunuzu söylemişsiniz :)
Soran+1 yıl40 demedim ki , dedim mi hatırlamıyorum? Gizli sormayacaktım ki yanlışlıkla oldu :)
- +1 yıl
köfte sorusuna yazdım hala cevap gelmedi gerçekten sen misin sensen o soru üzerinden bir işaret gönder bu arada hoş geldin :)
Soran+1 yılBenim demiştim.. Tamam oradan da yazarım, bildirimler karıştı birbirine :)
hoşbulduk ama çıkıyorum- +1 yıl
:) ben seni takip ediyormuşum zaten :) ama sen beni takip etmiyormuşsun :) sen ateş böceğimisin?
Soran+1 yılaa haberim yoktu :)
- +1 yıl
dur hele akşam ajansı yeni başladı :) bak haberin oldu :)
Soran+1 yılbu mesajı görmemişim ben :/ ajans mı dinliyosun sen bakiim?
- +1 yıl
ajans dinlenmez mi efenim de ben o cümleyi ajans dinlediğim için yazmadım sen aaa haberim yoktu deyince espiri mahiyetinde yazmıştım :)
Soran+1 yılKulağı duymayan nineye açıklama yapar gibi anlatmışsın :/ espri yaptığını anlamıştım...
- +1 yıl
size bir şey sora bilirmiyim?
Soran+1 yılElbette
- +1 yıl
seninle bir soruda daha karşılaştık mı oda gizli kullanıcıydı yaş aralığı tıpatıp sen bacı olasanız bu kadar benzersiniz :)
Soran+1 yılBaşka gizli sorum yoktu benim.. o ilk ve tekti
- +1 yıl
tamam o zaman sen değilsin anlaşıldı :)
Soran+1 yılDeğilim :)
- +1 yıl
tamam anlaşıldı oda sendin :)
Soran+1 yılDeğildim ya :D soru neydi görebilir miyim?
+1 yılBiliyorum. Önce palamutları temizletiyorsun. Sonra palamutların büyüklüğüne göre 3-4 yarık açıyorsun bıçak ile. Ama dikkat et kılçığa kadar kesme. Sonra bir alüminyum folyo seriyorsun zemine. Ve folyonun üzerini zeytinyağı ile hafif yağlıyorsun. Palamutu üzerine koyuyorsun. Yarıklara eğer arzu edersen bir tane karabiber ve fesleğen ya da biberiye koyuyorsun. Ama şart değil damak tadına bağlı. Palamutun üstünü de yağlayıp 3 ince dilim limon bırakıyorsun ve sıkıca folyoya sarıyorsun. 180 derece de yaklaşık yarım saat pişirip folyoyu açıyorsun. Limonları çıkarmadan yaklaşık 5 dakika daha pişirip servis ediyorsun. Unutma tuz servis ederken atılacak. Sakın pişmeden önce balığa tuz atma.
05 Yorumla- +1 yıl
Aleminyum folyo ısıtıldığında zehir saçıyor işten yapmayın bu ara acil servise başvuru çok bu yüzden.
- +1 yıl
@mertcanpolata yağlı kağıda sararsınız öyleyse.
- +1 yıl
Abi yanlış anlama polemik amaçlı yazmadım kusura bakma, sağlıkçıyım son zamanlarda çok olmaya başladı ve gerçekten zehirliyor
- +1 yıl
@mertcanpolata Yok arkadaşım farkettim, iyi de yaptın. Güzel uyarın için teşekkür ederim. Bende alternatif sunmalıyım ki yazdıklarım anlamlı olsun.
Soran+1 yılYağlı kağıda sardım üstünü folyoyla kapattım.
Normalde derin bir borcamda pişiririm balığı , o zaman folyoyla kapatıyorum sadece ama temas etmiyor @mertcanpolata
Bundan sonra daha dikkatli olacağım :)
+1 yılPalamutun karnini yar icine defne yapragi top karabiber dilim limon koy tuzla firina sür
17 Yorumla
Soran+1 yılDenenmiş tarif mi?
- +1 yıl
Tabikide denenen en meşhur tarif
Soran+1 yılBunu yapacağım..
- +1 yıl
Palamutu ama tavada kizartmasi iyi olur derler
Soran+1 yılKızartma sevmiyorum ama :/
- +1 yıl
Fırın ideal afiyett olsunn
Soran+1 yılTeşekkür ederim paylaştığın için, hoşçakal :)
Palamut varsa tarifini ögrenir gelirim pişirirsin yeriz olmazmı
223 Yorumla
Soran+1 yılOlur.. Sen tarifi yolla bana :)
Soran+1 yılAhaha korkma gel :D
Soran+1 yılYaw gizliyim yine benden korkuyorsunuz olmaz ki :D :D
Soran+1 yılAhahahaaaaaaa cadı diyenler var evet :)
Soran+1 yılLen daha tanımadan ne çok şey yazmışsın :D
Cadıyım diyorum kocan şanslı diyosun :)) sağolasın ama yemem ben böyle numaraları :)
Soran+1 yılAllah gecinden versin töbe töbe :D
Soran+1 yılSen getir o palamutu ben keser, çiğ çiğ sana yediririm..
Soran+1 yılZekice yapılmış esprilere gülerim, bu yaptığın basitlik. İkile
Soran+1 yılOlmaz öyle sadece espri.. Çok ayıp ettin bence, çok kırıldım
Soran+1 yılTamam, kabul ediyorum özrünü :(
nerden bitanem oldum hemen :))
Soran+1 yılBak ya hala aynı şeyi yapıyorsun..
biraz önce yedim hem ucuzdu hemde güzel domatez kuru soğan maydanoz yeşil biber limon bunları tepsiye diz balıklarıda yerleştir tepsiye fırına koy
11 Yorumla
Soran+1 yılPişirdim teşekkürler görüş için
Yeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı. palamut fiyatı düştü ben de alacağım bugun yarın
bir kac kadın vardı bu konuda master yapmış13 Yorumla
Soran+1 yılTarif yok mu tarif :)
Soran+1 yılYapma yaw :)
+1 yılPalamut fırında olur da yağdaki gibi mümkün değil olmaz
13 Yorumla
Soran+1 yılKızartması mı daha güzel oluyor?
- +1 yıl
Elbette, takoz olarak kestireceksin aldığın yerde veya sende kesebilirsin. Una bulayıp yağda kızartmalısın
Soran+1 yılKızartma sevmiyorum :/
Yeme & İçme konusunda 366 cevap paylaştı. halka halka kes suya at kanı iyice aksın tuz ve limonla terbiyele mısır unu ile derin olmayan yağda orta ateşte kızart ondan daha lezzetlisi olmaz
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. At firina gitsin ışte.
134 Yorumla
Soran+1 yılÖyle atınca yenmiyor
Soran+1 yılBaharatlarla daha lezzetli oluyor
Soran+1 yılSize de afiyet olsun, ilginç beyefendi ;)
Soran+1 yılEvet :) Rica ederim...
Ne alacaksın?
Soran+1 yılPalamut'un tanesi 6-7-8-10 tl idi pazarda. Çupra levrek kilosu 20, karadeniz somonunun kilosu 16..
Soran+1 yılPalamut tavuk gibi ya balik tadi almadim ondan :/
Soran+1 yılSiyah kısmından daha çok hoşlandım.. Rakı içmiyorum , şarapla yedim :)
Soran+1 yılTesekkurler, kola tercih ederim de kullanmiyorum artik :)
Soran+1 yılAynen :)
Soran+1 yılUyuyamiyorum... tam cikiyordum bu arada :) hoscakal
Soran+1 yıl:)) bir sebebi yok belki hormon bozuklugundandir donem donem oluyor. Bir suredir hep boyle
Soran+1 yılKimi bekliyosun,
Soran+1 yılMumkun degil 8bucukta kalkiyorum :(
Soran+1 yılGecmis olsun , neyi var?
Soran+1 yılNormalde tekrar yatmiyordum.. bunyemi zorluyorum sanirim. Bu hafta cocugu okula birakip donup oglene kadar yattim. Ama isleeim aksadi o yuzden haftaya uyumayacagim..
Soran+1 yılGwcmis olsun.. soguk carpmistir ince giyiyorlar ve soz dinleniyorlar :/
Soran+1 yılSpor yapabilirim, geçen sene elimden geldiğince yaptım.
Soran+1 yılDüşüneceğim bunu :)
kız internetten açıp baksana
142 Yorumla
Soran+1 yılGeçen sene internetten baktım çok kötü oldu.. lezzetsiz geldi :/
Soran+1 yıliçtim çirkin mi? ne diyoğn :D
Soran+1 yılçirkin miyim :(
Soran+1 yılne çirkin diyon o zaman
Soran+1 yıl40 yaşındaki kadına prenses diyosun farkında mısın :D
Soran+1 yılneden şimdi? neden daha önce değil :))
Soran+1 yılBenimle anlaşmak zordur :) ayrıca o kadar deneyimli değilim :/
Soran+1 yıl:) hangi deneyinden bahsediyosun sen? Benim is deneyimim yok hep ev kiziydim onu diyorum
Soran+1 yılTamam da hayat tecrubem senden fazladir o zaman bisey ogretemezsin ki
Soran+1 yılGel iste beni :)
Soran+1 yılYıkıldım şu an :D
Soran+1 yılİnanamıyorum ne hayaller kurmuştum dünden beri :D
Soran+1 yılEvliyim ben beeee :D
Soran+1 yılNe tecrübeymiş arkadaş... yok ben tecrübesizim
Soran+1 yılHıhı evet evet..
Soran+1 yılTeşekkür ederim, görmeden edilebilecek en güzel iltifatı yaptınız efendim :)
Soran+1 yılBence fizik o kadr önemli değil.
Soran+1 yılYok yok göstermem.. bu konuya nerden geldik biz?
Soran+1 yılTamam.. Biraz kiloluyum azcık, 150 boy-72 kilo.. ama bana yakışıyor :)
Saçlarım sarı, gözlerim kahverengi, açık kahve.. ee başka ne anlatayım ki?
+1 yılfirinda ney?
11 Yorumla
Soran+1 yılPalamut
Yeme & İçme konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bulunca bizede anlat
13 Yorumla
Soran+1 yılBuldum
Soran+1 yılYazarim
hayır
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?