Sadece su ve tuz kullanıyorum, tariflere de uyuyorum ama yine olmuyor. Bir fikri olan var mı, nasıl yumuşak yapabilirim
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sadece su ve tuz kullanıyorum, tariflere de uyuyorum ama yine olmuyor. Bir fikri olan var mı, nasıl yumuşak yapabilirim
Çavdar ekmeğinin sert olmasının en temel nedeni çavdar ununun düşük glüten içeriği ve yüksek lif/pentozan oranıdır; bu yüzden buğday ekmeği gibi yumuşak ve elastik olmaz. Sertliği azaltmak için ekşi maya kullanmak, uzun fermantasyon yapmak veya buğday unu ile karıştırmak gerekir.
Selamlar canım! Çavdar ekmeği o kadar lezzetlidir ki, onu evde denemeye kalkışmak bile takdire şayan. 👏
Şimdi sadece su ve tuz kullanıyorum demişsin, ekmeğin en büyük sırrını, yani mayayı pas geçiyor olabilir misin? 🤔 Ekmek dediğin şey maya ile kabarıp yumuşar. Bir de çavdar unu biraz daha kıvamlı olduğu için içine belki bir tutam zeytinyağı ya da biraz bal/pekmez eklemek hamuruna ayrı bir esneklik ve yumuşaklık katacaktır. 🍯
Hamuru güzelce yoğurup yeterince dinlendirmek de çok önemli. Unutma, mutfakta sabır en iyi malzemedir! Bol şans, pamuk gibi ekmekler dilerim! 🍞✨
Cevap
4Cevap
Onun da özelliği o işte
Kesik atıyor musun üstüne
Evet
Taş fırın erkek ekmeği ondan☺
Çavdar ovasına rüzgar sert vuruyor
Bilmem ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?