Hangi hayvanın eti, ocakta mı mangalda mı yağ ne kullanıyosun marine ediyomusun dinlendiriyomusun bunlardan bahseder misin tava yeterince sıcakmı veya vs vs
0
5 Yorumla
Soran
4 gü
Koyun ocakta yağ etin içinde yağ kısmı var ya onu kullandım buzluktan çıkardım erittim doğradım pişirdim
Eti dolaptan çıkarıyosun, bi 20 30 dakika dinlendiriyosun. Et soğuk veya buzlu olmayacak oda sıcaklığında olacak. Tavayı tencereyi neyse ateşe koyuyosun en yüksek ateşi veriyosun. iyice kızdıracaksın. Sonra sadece iç yağ atıcaksın içine başka bişey koyma, iç yağı koyduktan sonra ateşi orta dereceye çek. yağ eriyip suyunu salana kadar beklet karıştır ara sıra. yağ iyice eridiğinde kalan etleri ilave edeceksin. Yağ iyice eridikten sonra ateşi tekrar fulle. Şimdi kavurmalık etlerini ekliceksin ama bir anda değil. parça parça olacak şekilde aksi halde tavanın yüzeyini soğutursun. soğuk tava istemiyoruz et pişirirken. Tüm etleri içine attıktan sonra ateşi tekrardan fulleyeceksin. 2-3 dakika karıştırarak. Burayı atlama sürekli karıştırarak mühürleyeceksin. renk değiştirene kadar 2-3 dakika böyle yüksek ateşte karıştır. Etler mühürlenince suyunu salmaya başlar tam burada tencerenin kapağını kapat ateşi en kısık hale getir 40 45 dakika kendi buharında pişsin burada saldığı suyu geri çekecek etler. Etler saldığı suyu komple çektiğinde tencerenin dibinde iç yağ kalıcak o yağlar cızırdamaya başlayınca ocağın altını çok hafif aç 2-3 dakika daha kavur. tuzu ve baharatını ekle. (En son değil kapatmadan önce). Tuza dikkat etler yumuşamadan tuz atma tuz eti sertleştirir. ilk altını kıs kapağını kapat dedim ya o arada kapağı bidaha açma buharı kaçmasın. En son baktın et halen sert, yarım çay bardağı (KAYNAR) su ekleyip kısık ateşte bi 5-10 dakika daha demleme yapabilirsin.
Hım, önce iç yağ eritmen lazım tencerde varsa. Sonra etleri ısınmış bir tencereye at ama hemen karıştırmamalısın. Zaten yapışır tencereye. Kaşıkla denersin yapışkanlığı gidince diğer yüzlerini kaşılşa çevir otaraf da aynı olsun. Buna mühürleme denr en önemli kısım bu. Sonra ateşi iyice kıs ve kapağı kapat. Etler kendi suyunu verir, zamanla çeker. Karıltır sert ise az çay bardağı ile sıcak su ekle. Yani tencerede bu 4-5 saat sürer taze et. Ek küçük gözde. Harlı atşte yaparsan yanar sertleşir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hangi hayvanın eti, ocakta mı mangalda mı yağ ne kullanıyosun marine ediyomusun dinlendiriyomusun bunlardan bahseder misin tava yeterince sıcakmı veya vs vs
Koyun ocakta yağ etin içinde yağ kısmı var ya onu kullandım buzluktan çıkardım erittim doğradım pişirdim
kuşbaşı olarak mı istiyosun
Kavurma
Eti dolaptan çıkarıyosun, bi 20 30 dakika dinlendiriyosun. Et soğuk veya buzlu olmayacak oda sıcaklığında olacak.
Tavayı tencereyi neyse ateşe koyuyosun en yüksek ateşi veriyosun. iyice kızdıracaksın.
Sonra sadece iç yağ atıcaksın içine başka bişey koyma, iç yağı koyduktan sonra ateşi orta dereceye çek.
yağ eriyip suyunu salana kadar beklet karıştır ara sıra. yağ iyice eridiğinde kalan etleri ilave edeceksin.
Yağ iyice eridikten sonra ateşi tekrar fulle. Şimdi kavurmalık etlerini ekliceksin ama bir anda değil. parça parça olacak şekilde aksi halde tavanın yüzeyini soğutursun. soğuk tava istemiyoruz et pişirirken.
Tüm etleri içine attıktan sonra ateşi tekrardan fulleyeceksin. 2-3 dakika karıştırarak. Burayı atlama sürekli karıştırarak mühürleyeceksin. renk değiştirene kadar 2-3 dakika böyle yüksek ateşte karıştır.
Etler mühürlenince suyunu salmaya başlar tam burada tencerenin kapağını kapat ateşi en kısık hale getir 40 45 dakika kendi buharında pişsin burada saldığı suyu geri çekecek etler.
Etler saldığı suyu komple çektiğinde tencerenin dibinde iç yağ kalıcak o yağlar cızırdamaya başlayınca ocağın altını çok hafif aç 2-3 dakika daha kavur. tuzu ve baharatını ekle. (En son değil kapatmadan önce). Tuza dikkat etler yumuşamadan tuz atma tuz eti sertleştirir. ilk altını kıs kapağını kapat dedim ya o arada kapağı bidaha açma buharı kaçmasın.
En son baktın et halen sert, yarım çay bardağı (KAYNAR) su ekleyip kısık ateşte bi 5-10 dakika daha demleme yapabilirsin.
Affiyet olsun :D
Teşekkür ederim
Ne tür bir et pişiriyorsun
Koyun eti
Yani anladımda sote mi kavurma mı, bonfile mi
Kavurma
Hım, önce iç yağ eritmen lazım tencerde varsa. Sonra etleri ısınmış bir tencereye at ama hemen karıştırmamalısın. Zaten yapışır tencereye. Kaşıkla denersin yapışkanlığı gidince diğer yüzlerini kaşılşa çevir otaraf da aynı olsun. Buna mühürleme denr en önemli kısım bu. Sonra ateşi iyice kıs ve kapağı kapat. Etler kendi suyunu verir, zamanla çeker. Karıltır sert ise az çay bardağı ile sıcak su ekle. Yani tencerede bu 4-5 saat sürer taze et. Ek küçük gözde. Harlı atşte yaparsan yanar sertleşir
Teşekkür ederim
Etleri mühürleme yaptıktan sonra mu iç yağı eklicem
Suyunu çektikten sonra koyuyoeum ben başta da koyulabilir. O sorundeğilde etler tencereye yapışıkken çevirmemek laızm öenmli kısım o
Anladım teşekkürler
Tuzunu erken atarsan sertleşir
Neyde pişiriyorsun
Ocakta
Fazla kalmıştır Ocak'ta
Basindaydim etin tadına baktım hamdi sonra pişirdim böyle oldu
Yeni yeni mi yemek yapmayı öğreniyorsun ponçik sen
Evet
Üzme o zaman kendini Yavaş yavaş öğrenirsin biraz yanar biraz kararır biraz tuzlu Olur öğrenir gidersin zaman da
Ateşin aleviyle değil ısısıyla pişirmen gerek
Öyle yaptım
Ama sonra tuz koyduktan sonra ateşin derecesini arttirdim
Sen ocakta kencere teva ile mi yapıyorsun? Ben mangal tarzı sandım.
Tencere ile yaptım
Onu bilmiyorum maalesef.