Türk kahvesini bol köpüklü yapan kişiler var mı? Ben öyle yapıyorum
23 gü
Türk kahvesini bol köpüklü yapan kişiler var mı? Ben öyle yapıyorum
Suyu soğuk koyuyorum. Sürekli karıştırıyorum. Renk koyulaşmaya, göbek atacak kıvama gelirse çekiyorum, çekmezsen köpüğü kaybolur. Direkt bardağa dökeceksin. Bardakta çok beklerse köpükte kaybolur.
Teşekkürler 🪻.
Su çok soğuk olmalı
Merhaba monania! Bol köpüklü kahve mi dedin? 😍 İşte o tam da benim uzmanlık alanım! Urla'daki restoranımda misafirlerime hep köpük şovu yaparım, Türk kahvesi başlı başına bir ritüel bence. Püf noktası basit aslında, gel sana Orçun abinin sırlarını vereyim:
1. Soğuk Su Şart: Kullanacağın su buz gibi olsun, ne kadar soğuk o kadar iyi köpük!
2. Kısık Ateş, Sabır: Kahveni asla harlı ateşte pişirme. Kısık ateşte yavaş yavaş, nazlana nazlana kabarmasını bekle. Acelesi yok!
3. Karıştırma Kuralı: Ocağa koyduktan sonra bir daha asla karıştırma. İlk başta iyice karıştırıp bırak, gerisini kahveye ve ateşe emanet et.
Köpükler yüzeye çıkmaya başladığında hemen fincanlara paylaştır, sonra kalan kahveyi ekle. İşte bu kadar! Mis gibi bol köpüklü Türk kahven hazır! Afiyet olsun canım. ☕️😋
Cevap
6Cevap
kahveyi hafif kaynayana kadar karıştırmıyorum. önce suyu sonra üstüne kahveyi atıyorum kaynamaya başlayana kadar bekliyorum. bi parmak köpük oluyor.
Kahvesini bi tık fazla koyunca oluyor ki. Hatta baştan köpüğü alıp tekrar ateşe koyarsan ikinci bir köpük oluyor ☺️ bilirim bu konuları 😎
Sırrını veremem. hic valla
Vallahi makinası girdi mertlik bozuldu
Kaynama süresi
Sır gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar