Kahve bile yetişmeyen bir ülkede Kahvesi Nasıl meşhur oluyor :D

Osmanlı zamanında mısır, yemen osmanlı sınırlarındaydı. Haliyle pişirme tekniği o zamandan gelen bir kültür olduğu için o ismi taşır. O zamanlar kahve çekirdeğini bir sefer sırasında yanlış bilmiyorsam avrupada bir yerde bırakıyorlar. Bıraktıkları orduda yiyecek sıkıntısı çekiyor. En son o kahve çekirdeklerini alıyorlar. Fasulye sanıp haşlamaya çalışıyorlar. Nescafe külürüde böyle ortaya çıkıyor.
meshur değil yaa yapim sekli dostum bu sekilde yapilirsa turk kahvesi oluyo kumda olursa mirra ne bileyim komurde olursa baska falan filan makinada olursa capicino catelda olursa amerikano
kahvenin yetişmesi değil mesele, kahvenin pişirilmesi ve öğretilmesi. dünyanın her yerinde Türk kahvesi denir bu teknikle pişen kahveye.
yetişmiyor da aynı çekirdekten farklı farklı içimli tür çıkarıyor işte her millet:)
Cevap
2Cevap
Ben Osmanlı kahvesi içiyorum Türk kahvesine göre daha hafif daha lezzetli
Kahve nasıl yetişmiyor ya iyi misin sen bizim kültürümüzde çaydan önce kahve vardır git araştır önce bir .
kulturumuzde vardir ama kahve malesef turkiyede yetismez yalnizca latin amerika tarafinda yetisiyor kahve
Türk mantığı... lakin çok karıştırmak sakıncalı
kafamda deli sorular😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar