1 yılKahve cahili dediğiniz aslında çöp kahve artiklarinin meyve şurubu ve aromasi ile isimi değişmiş ürünlerdir. Kahve çeşiti turk kahvesi filtre kahve nescafe gibi düz isimlerdir. sen bunu almanca ingilizce portekizce japonca gibi anlatınca algilayinca olmaz. latte nedir? sütlü bir kahve neden latte diyoruz desen sütlü kahve ver.. expresso koyu kahve.. menengiç dogal kahve.. Osmanlı kahvesi gerçek saf tad. mokka çikolatalı kahve be var efendim sütü buharda pişmiş yapmayin allah aşkına.. white chocolate moccha saçmalığa bakarmisin neresi kahve cikolata meyveler antep fistigi içine jelibon da koy istersen sekerde ekle renklendir. bakin arkadaşlar kahve kahvedir. isimi yabancilastirmak dr un hastaya anlatamadığı dil terimidir. cikolatali meyveli kekli etli sutlu kahve olmaz. kahve kahvedir. turk erkekleri neyi iyi diyebileceğini bilir ama kültürü kuvvetlidir. Erkek adam oyle layt şeylere takılmaz getir bana kahve sade bitti. biz mokoko çocuğu değiliz hepsi bu assagilamayin insanları kendinize bakin. baska seyler öğrenin kültürlü olmak kahve isiminden geçmez ablası
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılKardeşim, bizim millet asırlardır közde pişen sade Türk kahvesini içer, köpüğüyle, telvesiyle adamı adam eder. Bu ecnebî icatlarına latteymiş, makyatomuş diye özenmek, özünü unutmuşluk alametidir. Kahve dedin mi cevheri belli, lafı uzatmaya lüzum yok: Türk kahvesidir, nokta!
51 Yorumla- 1 yıl
😂😂😂👍🏻👍🏻👍🏻
Herkes herşeyi bilecek diye bir şart yok... Dürüst olmak gerekirse kahve seven bir insan değilim. İlgimi çekmeyen bazı şeyleri araştırma gereği duymam.
31 Yorumla- 1 yıl
Kahveyi de bilirsin kahve bu
1 yılHaklısınız kahvenin isimlerini bilmemiz gerekiyor lakin kafelere gitmeyen oralarda rahat etmeyen birçok insan var insan sürekli gitmediği bir yerin içeriğini de pek merak etmiyor.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Yeme & İçme konusunda 13,8b cevap paylaştı. Öyleyse Kopi Luwak kahvesi sinir krizi geçirtir 🤣
Ben daha çok közde pişen kahveyi severim latte filan ağır geliyor ama herkesin damak tadı farklıdır bir şey diyemem 😄
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 65,2b cevap paylaştı.
u 1 yılbilmek zorunda değiller
11 Yorumla- 1 yıl
Zorunda olmasan da bilirsin cok genel bi bilgi uzayda yasamiyorsan
- Yeme & İçme konusunda 605 cevap paylaştı.
1 yılNiye bilmek zorunda mıyız?
Ben hiç birini sevmiyorum mesela. Gidip onlara vereceğim parayı kapı gibi Türk kahvesine veririm.
Bunun cahilliğinin sorgulanması bir kere cahillik. 😃 Sanki bu sayılanlar çok kültürel bir sey.
İki buz koyup yok şunu bunu katarak kapitalizm ortağı olmayı sevmiyorum. Bir de yeni bir şeyler gibi sunuyorlar bunları. 🤣
Valla su ağa babası dünyayı yöneten insanları anlıyorum böylelerini görünce onlara sevgi besliyorum. 💀👽
00 Yorumla Kahve içme alışkanlığı yok herkesin ama bilmektende zarar gelmek
14 Yorumla- 1 yıl
alışkanlıklarının dışına çıkmakta önyargılılar benim burada anlattigim bu ama hepsi bana saldirmakla mesgul tehtit oldum alıskanlıklarına 😂
- 1 yıl
İyi ki bi çaya alışmışlar yoksa bunlar ölene kadar bir şey içmezdi🤣 ama bitki çayı falan da bilmezler 😂😂siyah çay olmak zorunda cunku BUNA ALIŞMIŞLAR. Alıştıklarının dışında başka bir şeyi öğrenmek denemek bunlar için üstün insan modeli 😂😂 Kendi kendini tribe sokuyorlar ezik psikolojileri var.
Kahvenin Osmanlı taraflarından Avrupa'ya yayıldığından bihaber biri Türkler hakkında konuşmasın? İlber Ortaylı'nin dediği gibi cahillik kötü, yari cahillik çok kötü
36 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka haha ben suanki zamanda icinde yasadigimiz toplumdan bahsetmekteyim. Tarihle ilgilenmekten beynin curumus. Soyledigimiz her lafi tarihe bir laf olarak algılamaya baslamissin ahah anliyorum
- 1 yıl
Kahve osmanli tarafindan avrupaya yayildigi halde turkler kahveleri bilmiyor ben cahil demissem sen iki katı cahil demis oldun bu yorumunla
- 1 yıl
Tüm Avrupalılarin her çeşit kahveyi bildiğini mi sanıyorsun? Sonraki kahveler sonradan ortaya çıkmış. Avrupa kültürü kıymetli zengin bir kültür ama Osmanlı'ya çok sonradan ulaşmış.
Sadece zengin ve orta sınıflar bu kültürü alabildi. Türkler arasında da kahve kültürü eskisi gibi basit değil.
Avrupalı Amerikalı da kendi bölgelerine göre ve kültürlerine göre bazı kahveleri tanır hepsini bilmez. Yani arada o kadar büyük bir fark yok. - 1 yıl
Gizli Üye(30-35)1 yılTelaffuz olarak güvenmiyorlardır kendilerine :D zorunda da değiller bence.
Eskiler ilgileri yoksa pek adapte olmayabilirler onlarıda hoş görmek lazım illa herkesin kahveleri veya başka şeyleri bilmeleri lazım değil. Bunu beklemek ukelaca açıkçası.
00 YorumlaMillet niye italyanca kelimeler ezberlesin? Adam normalini istemiş gayet de haklı. Herkes senin gibi kahve gurmesi havalarına girmek zorunda değil ki
19 Yorumla- 1 yıl
Havalara girmedim. Bak boyle algiliyorsan senin eksikligindir.
- 1 yıl
Anlatamiyorum galiba. Benim kahve isimlerini bilmem ve türk kahvesi dışına çıkabilmem NORMAL. İnsanların ise isimlerini bilmemesi, tadına bile bakmadan ölene kadar turk kahvesi, siyah cay icmesi çay sevdigini savunmasina ragmen bitki cayi yesil cay denememesi siyah caydan baska bir sey bilmemesi ise anormal.
- 1 yıl
Kendi kulturume burun kivirmak olarak algilamayi nasil basardin. Ben turk kahvesi iciyorum
- 1 yıl
kahve isimlerini bilmeyi kahve gurmesi algilayan sensin
- 1 yıl
e cahil olmayi o secti
- Yeme & İçme konusunda 591 cevap paylaştı.
1 yılKahve içmemek cahillikse cahil olmayı seviyorum
https://www.youtube.com/embed/hTL_f5oR3hM01 Yorumla- 1 yıl
icmemek mi dedik okuma anlayışı 0 insan?
- Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü Türk Kahvesi gibi kahvenin şahını tanıyorken diğerlerine ihtiyaç duymuyorum.
13 Yorumla- 1 yıl
komikmiş
- 1 yıl
Sadece "kahve kültürü" olan bir insanın bu konuda diğer insanların zevklerini eleştirmesi ve cehaletle yaftalaması kadar komik olduğunu düşünmüyorum.
Diğer kahvelerin tadı iğrenç geliyorken ismini söylesem ne söylemesem ne?
Hepsinden önemlisi, bundan sana ne? - 1 yıl
"Sadece kahve kültürü'' güzel önyargı
- Yeme & İçme konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılBizim hepsine bedel bir Türk kahvemiz var zaten ki bu söylediğin kahve çeşitleri tercihtir..
12 Yorumla- 1 yıl
Hayır hepsi kahve ve hepsi normal hepsi tercih boşuna milliyetcilik yapıyorsunuz nedense tek milliyetciliginiz kahve üzerine digerlerini kullanmaya devam
- 1 yıl
Okey
1 yılTürk kahvesi varken neden elin gavurlarının kahvesini bilmek zorunda olsun ki?
11 Yorumla- 1 yıl
🤣🤣🤣🤣
1 yılKahve kültürü olmazsa bir eksikli mi olur hayatımızda
19 Yorumla- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
Bence olmaz ben kahveciye gidip exspresso sölemek için kahve kültürüne değil paraya sahip olmam yeterli😂
- 1 yıl
Yani buna bile paran yoksa fakirliginde basarilar
- 1 yıl
Yaw çok basitsin sen nickini değiştirirsen haber ver sana öneride bulunucam😂
- 1 yıl
nick ksde degistirilmiyor cahil arkadas
- 1 yıl
Yeni hesap açarsan değişir ön yargılı arjadaş
- 1 yıl
Tamam arjadaş
- 1 yıl
Cahil olan sensin bence😂😂😂hayatta bir kariyeri olmayan hala baba oarası yşyen birinin vibe nı veriyorsun
- 1 yıl
Oo sen vibe falan bilir miydin
İlgimizi çekmemiştir çoğu kahve içinde Avrupa meraklısı özentisi
13 Yorumla- 1 yıl
Kahveye de milliyetcilik cekmezsin be 🤣🤣
- Yeme & İçme konusunda 331 cevap paylaştı.
1 yılNeden bu kadar sinirlendiğini anlamadım açıkcası, normal bir durum.
02 Yorumla- 1 yıl
aciklamada yazdim sebebini. Fakir ruhlu olmak: Normal olan konularda tribe girmek, abartmak, psikolojik tepki hissetmek, ön yargı ve tehtit hissetmek, eziklik duygusu hissetmek.
- 1 yıl
Garip gerçekten gergin bir ülke olduğumuz kesin
1 yılcunku kimsenin kahve isimleri bilmek ve icmek gibi bir yukumlulugu yok
00 Yorumla
1 yılNeden cahil olsunlar asıl kahve türk kahvesi haklılar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHepsini biliyorum ama hiçbiri bi atarken Kahvesi Hatay kahvesi etmez
Ha öyle yerlerde aciligi benzediği için espresso içiyorum orası ayrı
013 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Bandif nasil yapiliyo?
Cevap sahibi1 yıl@Bandif ben çifte kavrulmuş almıştım
Cevap sahibi1 yıl@Bandif ben direkt Türk kahvesi yapar gibi yapıyorum
Cevap sahibi1 yıl@Bandif hiç karıştırmiyorum nerdeyse
Köpükler yok olana kadar mı kaynasın?
Cevap sahibi1 yıl@Bandif hii tsmammm
Cevap sahibi1 yıl@Bandif anladimmm çok tenkyuuuu
Gizli Üye(25-29)1 yılBilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Bu arada isim kadar tat da olsa keşke çoğu berbat, bi elle tutulur white chocolate mocha var
06 Yorumla- 1 yıl
varoş damak tadı
Cevap sahibi1 yılAl işte sen ne seversin peki
- 1 yıl
İnsanları parasız diye aşağılayan zihniyet ne kadar zavallısın sen ya... BEN SANA SADECE GÜLERİM 😅😅😅
- 1 yıl
@KinDoluBiri Çay icmeye paran varsa kahveye de paran vardır. Kendi kendinizi tribe sokan sizsiniz. Kahve icenler zengin degil.
- 1 yıl
Ben tribe falan girmedim zırvalayan sensin şu an. İnsanların damak ve tat zevkine göre yargılayıp aşağılayan ancak ahmak olabilir, tedavi olursunuz umarım bu kadar saldırganlık normal değil çünkü
- 1 yıl
@KinDoluBiri sen fakir ruhlu olmakla fakir olmayi ayirt edemedigin icin bana boyle konusuyorsun Fakir ruhlu olmak: Normal olan konularda tribe girmek, abartmak, psikolojik tepki hissetmek, ön yargı ve tehtit hissetmek, eziklik duygusu hissetmek.
Haklısın tamamen. Uzaydan gelmiş gibi yabancı davranıyorlar belki de sırf isimleri ingilizce diye böyle yapıyolar
10 YorumlaSen isimlerini bilinv çok mu kültürlü üst sınıf Bi insan oluyorsun
112 Yorumla- 1 yıl
Öncelikle yazmayi ogren ama ne dedigini anladim. Ben isimlerini bilmekle normal oluyorum siz hicbir sey bilmemekle cahil oluyorsunuz. Kahve bilgisini üst sınıf gormek varoslugunuzun ve fakir ruhunuzun yansımasıdır
- 1 yıl
Varoşluk ve fakir ruhlu olmak senin gözünde suç ya bu da senin eksikliğin herkes senin gibi lüks şatafat içinde Bi hayata gözlerini açmıyor o kafelerin ismini geçtim yanından geçemiyorlar senin kendine ait sandığın ailenin sana verdiği hayatı herkes yaşamıyor insanların kahve isimlerinden daha büyük sorunları var o yüzden gereksiz görüyorlar ki isimlerini bilmiyorlar ne yazık ki bu da senin gözünde suç acıdım sana şimdi
- 1 yıl
Fakir olursun ama ruhun fakir olmaz. Farkli seyler
- 1 yıl
Ya ne uzattin kahve isimlerini arastirip ogrenmezsin zaten kendi kendine yasarken ogrenmis olursun cunku bu kdar normal bir seydir anladin mi
- 1 yıl
Hala beni üst sınıf insan olarak algıladığın için fakir ruhunu yansıtmaya devam ediyorsun. Normal olan bir şeyi üst sınıf triplerinde algılayan sensin. Ben normal oldugunu sizin abarttiginizi söylüyorum
- 1 yıl
fakir ruhluluk zaten normal olan konularda tribe girmek ve abartmaktır
- 1 yıl
sen kahve isimlerini bilmeyi, benim gibi normal olan bir sey olarak algılayamıyorsun :d benim hava ego attigimi dusunuyorsun bu yuzden
- 1 yıl
Bi lakırdı dır tutturmuşsun fakir ruhluluk ta fakir ruhhluluk ben seni öyle görmüyorum sen kendini öyle görüyorsun kahve cahili diye Bi tabir uydurmuşsun Bi yerinden o işler öyle değil herkes senin yaşadığın hayatı yaşamıyor bunu bil insanların Gereksiz bilgi olarak gördüğüm Bi şeyi bilmemelerini cahillik olarak dile getirme
- 1 yıl
Fakir ruhlu olmak: Normal olan konularda tribe girmek, abartmak, psikolojik tepki hissetmek, ön yargı ve tehtit hissetmek, eziklik duygusu hissetmek. yani sen
Gizli Üye(25-29)1 yılKahve işini fazla abartanların zekasal sıkıntıları var
06 Yorumla- 1 yıl
Evet ben de bunu diyorum ama anlayana :)
Cevap sahibi1 yılHaklısın
- 1 yıl
içmeyenler abartıyor içenler normal halinde
Cevap sahibi1 yılYa bir iki tane öğrenip gidince içersin işte cmck
- 1 yıl
yani bu bile eziklik psikolojileri icin zor bir sey denemeye bile cekiniyolar 🤣
Cevap sahibi1 yılNr kadar kötü olabilir ki dmkf
Gizli Üye(25-29)1 yılKahvenin ismini bilmemek insanlara ne kaybetirir. Cahil olan sensin. Senin gibi boş insanların dikkatini bunlar çekiyor
121 Yorumla- 1 yıl
Bence benden harika bir sosyolog olurdu
Cevap sahibi1 yılO zaman fikirlere de saygın olucak insanlara sataşman yanlış
- 1 yıl
orada haklısın biraz saldırganım sabrım yok akndjx
Cevap sahibi1 yılKahve yüzünden adam engellenir mi ciddi misin 😃
- 1 yıl
Dikkatimi çekmesi detayları görüşüm bir yetenek. Bu kucuk detaylarda buyuk toplumsal yargılar yatiyor
Cevap sahibi1 yılMüthiş bir önyargın var. Kahve ile alakası ciddi olamazsın 😂
- 1 yıl
Kahve konusu degisebilir ama hepsi ayni toplumsal soruna dayaniyor o da turklerin fakir ruhlulugu. Trkler kendi kendini linçleyen tek millettir cunku iclerinde genel bir fakir ruhluluk, eziklik yatar. Yurtdisina cikmak örnegin kahve ile aynı mevzu. Yurtdisina cikmak normaldir ama fakir ruhlular buna uzaya cikmakmis gibi davranir, yurtdisina cikan insanlara.
- 1 yıl
Önyargım yok. Topluma karsı derin analizlerim var.
Cevap sahibi1 yılYurt dışına çıkmak olayı şöyle, hükümet sayesinde gitmek istediğimiz ülkelere giremez hale geldik, ben gezmek için gideceğim ülkede neden detaylı aramalara tabi oluyorum anlatabildim mi? Ondan kaynaklı büyütülüyor işte zorlaştı iyice, burdan kalkıp abd gitmek niye zor mesela
- 1 yıl
aslinda kahveye milliyetcilik gostermeleri turk kahvesini savunmalari bu bilincalti eziklik triplerini bastirmak ve bahane etmelerinin bir yolu. Cunku turk kahvesi alıştıkları bir şey digerlerine de kucuklukten alismis olsalardi milliyetcilik yapmazlardi. Farkettiysen kahve bilenler genelde gençken bilmeyenler genelde yasli yetiskin kesim. Turkler yeniliklere kapalılar genel olarak kucukken neye alistirirsan beyinleri ona programlanir ve diger yeniliklere karsi ongargi ile bakarlar bakamayan kisilere karsi da eziklik duygusu hissederler
Cevap sahibi1 yılTürk kahvesi olayı doğru, o kadar da büyütülecek bir şey değil
- 1 yıl
Bak buna yakinimdaki birinden örnek vercem. Baska uzak bir ile tatile gidecek adam mesela. Ucakla gidebilir rahatca ama arabayla benzine para vererek yolda eziyet cekerek gitmeyi tercih ediyor. Ucaktan korkmuyor. Sırf arabaya alışmış DAHA ÖNCE HİC UCAGA BİNMEYİ DENEMEDİGİ icin anladin mi. Denemeyi boşveriyor ustelik hicbir engeli yokken. Neden boşveriyor? Sırf alışılmışın dışı diye. İşte türklerin genel sorunu.
- 1 yıl
Hiçbir alıştıklarından farklı bir şeyi denemiyorlar. Deneyenlere ise her ne kadar normal sıradan bir konuda olsa bile, sırf ondan farklılar diye o kişilere "hava atıyorlar" gözüyle bakıyorlar. hep bi önyargı, bi kendini uzaklastirma bi eziklik psikolojisi her şeye karşı. Bu yorumdakilere kucuklukten americano macchiato latte vs öğretilmis olsaydi su anda hepsi iciyo olurdu ve böyle tepkiler gostermiyo olurlardı çünkü bu sefer americano, latte vs kahveler de türk kahvesi gibi ALIŞTIKLARI şey olacaktı. Mesela kahve içmezsin ya da sadece türk kahvesi icersin tercih meselesiyle hepsi olabilir. Ama diger kahvelere uzay içecegi gibi olan davranış biciminin altında senin bir sorunun vardır asıl. Çunku kahve tribe sokacak bir icecek degil NORMAL bir icecek
Cevap sahibi1 yılburada olay kahve değil herhalde senin insanlara karşı ayrı bir nefretin var.
Cevap sahibi1 yılİnsanları parası yok diye kendinden küçük görmen yanlış yorumları okudum. Sen kolay sahip oldun diye, bu yolda senelerini heba eden insanlara saygısızlık yapamazsın
- 1 yıl
kucuk gormuyom onlar buyuk goruyor. Fakir ruhlu olmakta tam boyle bir sey kendi kendine normal insanlari normal seyleri buyutmek
Cevap sahibi1 yılGörsün ne olucak onun hayatı da bu, saldırman hoş değil
- 1 yıl
İnsanlara karşı hırçınlığım var ayrıyeten. Bunu söyledim zaten.
Cevap sahibi1 yılSen bilirsin de bu şekilde herkesi kendinden uzaklaştırırsın
- 1 yıl
biliyorum o da benim kusurum kendime de zorluk çıkarıyorum ama içimde patlayan bi volkan varmış gibi tetikleniyorum
Cevap sahibi1 yılSakinleşince yaptıklarından kırdığın insanlardan özür diliyor musun ya da hatanı anlıyor musun?
Yeme & İçme konusunda 574 cevap paylaştı. Her çeşidi bilmek zorunda mı ne garipsiniz
11 Yorumla- 1 yıl
Espressoyu bile bilmiyor kahvenin bazı olan espressoyu
1 yılKahve çok abartılıyor.
11 Yorumla- 1 yıl
engel
Tercih meselesi
12 Yorumla- 1 yıl
Sanmiyorum
türk kahvesi var yetiyor
13 Yorumla- 1 yıl
Yenilige kapali olmak ve alisilmaktan vazgecememek. Bravo fakir ruhlusunuz
- 1 yıl
kahve ile hayatıma yenilik katmak zorunda değilim ki. kaldı ki o kadar önemsediğim bir konu da değil bu.
amerikan kültürünü o kadar merak edersem amerikaya gider orada denerim americanoyu mesela o yenilik olur ama türkiye de gidip farklı bir kahve içmenin hayatıma yenilik katacağını düşünmüyorum - 1 yıl
mantiksiz yorumun icin tesekkurler
Dayıya laf yokk cek ordan caramelli macchiato
00 YorumlaÇaya alışılmış
10 Yorumlahele çay versen
03 Yorumla- 1 yıl
hele mi
- 1 yıl
igrencmis
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri