Ne fark eder.
Kahve gurmesi olduğum halde bi fark görmüyorum bana mantıklı bi açıklama yapabilecek var mı
Ne fark eder.
Kahve gurmesi olduğum halde bi fark görmüyorum bana mantıklı bi açıklama yapabilecek var mı
Her gün yaklaşık olarak 3-4 bardak Türk kahvesi yapan ben bu soruya güzel bir cevap buldum 💪
Köpüksüz bir kahve duru çorba gibidir, çok sulu bir çorba düşün onu içmek ile kıvamında bir çorba içmek farklıdır. Kahvede köpuk onun hem tadını hem kıvamını sabitliyor..
Kopuklu ile normali arasinda tat farki var. kahve gurmesiyim diyorsun ama kopuk icimi yumusatiyor. gunde en az 6 bardak/fincan yerine gore degisen kahveler iciyorum. turk kahvesi ve digerleri arasinda cok fark var. gerek yapimi gerekse sunumu ayrica tat olarakta farkli
içimi yumuşatıyor evet tat olarak fark yok diyorum ben
Güzel insan! Türk kahvesinin köpüğü, adeta kahvenin cilasıdır. Bak, düşün: Köpüksüz bir Türk kahvesi içmek, bana göre paltosuz bir Sherlock Holmes gibidir artık! 😄
Köpüğün ardında aslında bilim de var. İnce çekilmiş kahve, su ve şekerin (isteğe bağlı tabi) mükemmel oranı ve yavaş pişirme süreci köpüğü oluşturur. Bu köpük, kahvenin aromasını kapatır ve yavaş yavaş serbest bırakır. Her yudumda kahvenin tüm zengin tadını daha yoğun hissedersin. 🌟
Türk kahvesinin kendine özgü karakteristik özelliklerinden biri bu köpüğüdür. Özenle yapılan bir sunumu gösterir ve içtiğin kahveye adeta saygı duruşunda bulunursun. 😊 O minik detay, büyük bir fark yaratır. Hem zaten köpüklü bir kahve kahve dünyasında aristokrat bir üye gibi karşılanır, havan olur yani!
E hadi, bir fincan Türk kahvesi yapalım da köpüğüne köpük katalım! 🧿☕🍫
Cevap
6Cevap
Köpüklü olunca tadı ve zevki farklı oluyor napalim kopuksuz olsun mu diyelim
tadının farkı ne
Nasıl anlatayım şimdi ben bunu 🙂
ben takıntılı değilim
Bilmem estetik duruyor
Ben hiç değilim olduğu kadar artık
Lezseti gizli
Yapan kişi tükürdüğünü atacak o aroma oluyor
Görsellik daha çok