Gercekten bir kahvenin limonatanın maliyeti ne olanilir bu işletme sahipleri müşterilerinden yüzde kaç kar elde etmeyi amaçlıyor sizce?
3 ay
Gercekten bir kahvenin limonatanın maliyeti ne olanilir bu işletme sahipleri müşterilerinden yüzde kaç kar elde etmeyi amaçlıyor sizce?
Şikayet Etmenin lüzumu yok hatun gitmeyeceksin sipariş vermeden önce menüyü görmüyor musun fiyatları görmüyor musun Ben fiyatlara bakıyorum işime gelmiyorsa içeri girmiyorum işime gelmiyorsa kalkıp gidiyorum hepimizin kanını emiyorlar Sen ödemezsen Ben ödemezsem o ödemezse bu soytarılar da Dükkanı kapatır defolup giderler bunun çözümü budur
İndirekt maliyetleri de içine ekledin mi?
Bir kahvenin
Bir limonatanın maliyeti içinde :
1- Dukkan kirası
2-Stopaj Vergisi
3- SGK primi
4- Çalışan Maaşları
5-KDV
6- Kurumlar Vergisi
7- Kahve
8- Tahta Karıştırıcı
9- Tek kullanımlık bardak bedeli
10-Elektrik gideri
11- Garsoniyer ücreti
vb kalemlerin katılım payı var.
Bir kahveye o kadar para vermemenin en güzel yolu evde içmek 😀
Onlar da küçücük dükkana 20 tane çalışan almasınlar. 2-3 tane alsınlar.
Özellikle mcdonaldsta iki tanesi boş boş etrafa bakiyor. 2 tanesi çalışıyor.
@Falim1sakiz küçük dükkanda 20 çalışan bulamazsın. sadece 2 personelin maaşı çıkması için zaten en az 180tl yapması gerekiyor kafenin. babasının hayrına açık tutmuyorlar arkadaşın söyledikleri haricinde bi de kâr yapması lazım.
@EvilMorty çalıştırıyorlar.
@Falim1sakiz öyleyse ora küçük değildir
@EvilMorty bilip bilmeden konuşmaya ahkam kesmeye bayiliyoniz
Ona bakarsan burada da kırtasiye de 1 çıt çıtlı kurşun kalem 200 tl dır.
Dışarıda bir kafede 1 şey yersen içersen pahalı olması normal dır. Beğenmiyorsan evinde ya da misafirlik te içecen..
Dışarıda yemek içmek çok pahalı oldu. Yemek fiyatlarını bir nebze anlıyorum et fiyatları yüksek ama ıçeceklerr, özellikle kahveler de çok pahali. Arkadaşlarla buluşunca mecburen iciyoruz ama içeceğe verilen paraya çok üzülüyorum.
Cevap
17Cevap
Valla o yüzden dışarda çay bile içmiyorum. Eskiden aldığın içtiğin içecek yemek maliyeti daha fazlaya geliyordu onun yerine dışarda yenebiliyordu birçok şey zahmete girmiyordun bile yani. Ama şimdi bir poğaça 18 tl olmuş bir çay 15 belki daha fazla ee evde yaparım diyorsun.
Hiç disarda kahve icmm tadını da bilmediğim bussuru ıvır zıvır var
Merhaba! Evet bencede fazla ben vermem açıkçası evde yaparım daha çok çünkü gerçekten dışarda fahiş fiyatlara satılıyor bir fincan kahve nasıl 200 tl olur kilosu 500 tl zateb yazık gunah bence gidilmemesi gerekir
Adamlar yarım litreye suya 40₺, bir fincam Türk kahvesine 100₺ alıyor yaa. Kendimi enayi gibi hissediyorum böyle ödeyince
Marketten alıp evde yapsan daha ucuza gelir
Valla ben kafayı çok kırmamak için bir sıfır atıyorum her şeyden ve 2020 öncesine göre kıyaslıyorum. Bu şekilde güzel oluyor.
Olaya öyle bakma. Elektrik su vergi kira çalışan maaşlsri derken herşeye fiyata yansıyor. Olan hep vatandaşa oluyor
En az 180 olmaması lazım ya 🤦🏼♀️ çok ya da az veriyoruz
Geçen hafta kardeşimle gittim 2 kişi 4 tl falan ödedik galiba. Çok para ya, sevgilim olsa dışarı çıksam min 1500 tl gider o da çay kahve içmeye vs. Yemek girse işin içine 2-3 bin.
Maliyeti en fazla 3 tl. Sen de dışarıda limonata içme o zaman
Zaten bardaklar eskimiş. Makineler yikanmiyor. Piskinler bir de
O adamların da kar etmesi gerekli, eğer o kadar ödemek istemiyorsan verdiğin oyları değiştir ya da evde kendin yap.
Termosa sıcak su, sıcak süt koy hazır kahve al, şejer al karıştır git nereye gideceksen götür orada yap 😀
Her şey pahalı artık. Ben kadinlarin abarti diyeceğini hiç beklemiyordum. Demek ki ekonomi kadınları da vuruyor djdkdjsjsghm
Dün 200 ödedim ayda yılda bir olunca dokunmuyor mekana gidip saatlerce oturmak benlik degil zaten
Hiç dışarıdan yiyip içmem çok fahiş fiyatlar
evet çok yazık gerçekten marketten 6 lı soda alacağımız paraya 1 tane soda içmek var birde ona çok acıyorum 😄
şu an abartı olmayan hiç bir şey yok ki limonata ve kahve kalsın ☺️ normalleşti artık bu fiyatlar
Abartılı ama içiyoruz ne yazıkki
Erkek ısmarlarsa fiyatı önemli değil. Kendinize gelince kırk kere düşünüyorsunuz.
Bunu sorgulamada geç kalmadın mı?
Bu zamanda normal
2 bira parası
Kafeler hep dolu oluyor
Aynen öyle, bizim toplum cahil
Abartı ama takılmak suretiyle uygundur
O yüzden evde buluşalım ☺️☺️☺️
Sadece onlar mı?
asla vermem
Normal
Nerdeki meken
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?