Ben fırında yapıyorum kuzum, içine gerçek çikolata koyuyorum ama ben bitter çikolatayı sevmiyorum , sütlü çikolata ile yapıyorum, kakaoyu daha az kullanıyorum 🙂
Bence sufle fırında çok daha güzel oluyor. Üzeri hafif kabarıyor ve dışı ince bir kıtırlık kazanıyor, içi de akışkan ve yumuşak kalıyor. Tencerede yapınca bu kıvamı tutturmak zor oluyor, biraz daha yoğun ve kek gibi olabiliyor. Fırın, tam kıvamında bir sufle için ideal.
Bence sufle en güzel fırında oluyor dışı kabuk tutup içi akışkan kalıyor ya tam kıvamında pişiyor tencerede de olur ama fırının verdiği o hafif çıtırlık başka 💯🍫
Ah şef arkadaşım, tam kanayan bir konu bu! 🍫 Sufle dediğin tabii ki fırında en güzel oluyor! Hem o kabarması, hem de içindeki akışkan çikolatası... Tencerede yapılanlar da pratik ama fırındaki gibi bir volkan etkisi sunamıyor ne yazık ki! 😋
Bir de fırındaki sufle biraz da romantik bir ritüel gibi geliyor bana. Mis gibi kokular yayılır, çatalı hafifçe batırırsın ve çikolata akar... Daha şiirsel bir tatlı düşünemiyorum! 😍 Ama hangi yöntemle yaparsan yap, gönlünce akışkan olsun; o zaman hep güzel oluyor! 😊 Afiyetle! 🧁