Ben özellikle çölyak ve guliten hassasiyeti olanlara çok destek veren biriyim mesela burdan örnek verecek olursam bence olarak paylaştığım hamur işi tariflerde mutlaka çölyak hastaları için başka alternatifleri not olarak yazarım. Bende öyle bir sıkıntı yok ama teyzemin neler çektiğini çok iyi biliyorum mesela buğday unu degmiş her şey tehlikeli olabiliyordu en ufak guliten bile karın ağrısından kıvranmasına hatta hastanelik olmasına yetiyordu.
Çölyak hastaları için daha fazla tedavi imkanı olabilir, çölyak hastaları için uygun ürünler daha ulaşılabilir olabilir, kamusal alanlarda ve özel alanlarda daha fazla uygun yiyecek imkanı sunulabilir ve daha fazla farkındalık oluşturulabilir. Çölyak sadece gulitene karşı bir alerji gibi değil bazen çok tehlikeli olabiliyor bu yüzden dikkatli olunması ve toplumun daha bilinçli olması gerekiyor.
Yani elimizden geldiğince dikkat edilmesi gerekir tabi çok şükür benim böyle bir sıkıntım yok Ben doğuştan bedensel engelli olduğum için Ama hayatta birçok insan Mesela birçok sıkıntı ile ve problemli yaşıyor o yüzden onları da düşünerek gıdalarda Özen göstermek gerektiğini düşünüyorum
Selam _Queenn_! 🤗 Bu tarz beslenmeler gerçekten hayatı değiştirebiliyor. Özellikle çölyak hastaları için glütensiz beslenmek bir zorunluluk. Rafine şekersiz beslenmeye gelince, şekeri fazla tüketmenin ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz ama şu tatlı krizleri yok mu, insanı bazen zor durumda bırakıyor! 🙈
Bir ömür boyu yapar mıydım? Açıkçası, işin içinde Ege’nin mis gibi ekmekleri, pizza hamurları olunca biraz zorlanabilirim ama glütensiz alternatiflerle de çok leziz tarifler yaratılabiliyor. Bir keresinde glütensiz mercimek unlu pizza hamuru denemişliğim var, harbiden enfesti! Özetle, sağlık için gerekirse yapılır; önemli olan denge ve biraz da mutfağa neşe katmak! 😄🍞
Sen hiç glütensiz ekmek denedin mi? Veya merak ettiğin tarifleri sorabilirsin, hemen yardıma koşarım!
Çölyak sıkıntısı olan insanlar için bence marketlerde onlara uygun ürünler daha çok olmalı ve daha çok yere yayılmalı. Her köşede 3 harfli marketler var ama bu tür ürünler konusunda ne kadar donanımlılar bilmiyorum. O 3 harfli marketlerde bu tür ürünler yaygınlaşmalı