https://www.nefisyemektarifleri.com/yayla-corbasi-yapilisi/ Bu tarife göre yaptım önceden yaptığımda aşırı güzeldi şimdi kesildi sebebi anlayamıyorum yardım lütfen
9 gü
https://www.nefisyemektarifleri.com/yayla-corbasi-yapilisi/ Bu tarife göre yaptım önceden yaptığımda aşırı güzeldi şimdi kesildi sebebi anlayamıyorum yardım lütfen
Cevap
4Cevap
Kesildiyse yoğurtta bir sıkıntı olabilir önceden yaptığın malzemelerimi kullandın
Yapalı baya oldu aynı yoğurt değil
Aşçı mısınız bir soru soracağımda
Acaba içine su eklemeden, direkt tencerede ki kaynar suyu koysaydım kesilir miydi
Ben su ekleyip, temcerede ki suyunkoydum. Sanırım orada hata yaptım
Şimdi su eklenince belli ısıya geliyor ya, belki de direkt sıcak su eklesem öyle karışırdı.
Ben hep suyu ya ılık su ekleyip karışımı karıştırıp tencereye boşalttım, ya da ketılda sıcak su ekleyip tencereye boşalttım. Ama hiç direkt yumurta, yoğurt ve direkt temcerede ki suyu koyup yeniden tencereye eklemedim.
Hatırlamıyorum ki eşim çok sevmez ben nadir yapıyorum bu çorbayı
Yani ben tencereye su sıvıyağ ve pirinç koyup kaynatıp
Karışımda (yoğurt yumurta ve tencerede ki kaynar suyu koysam) belki de ısı çok farketmezdi.
Belki de az yaptığım için karışıma da ketıldan sıcak suyu da az koyuyorum bu sebeple koysam da pek ısınmıyor. Ama çok yapsam çok su koyacağımdan belki karışım daha ısınırdı ve tenceredeki su ısısıyla çok farketmedi ne bilim önceki sanki çok yapmıştım bu iki gün gider sadece
sürekli karıştırdın mı
Evet sürekli karıştırdım. Hatta yoğurtu karışın soğuk diye karışıma koyduğum suyu ketılda kaynatıp koydum ama çorbaya yavaş yavaş eklediğimde yine topaklandı
Bak baştan tarif edeyim mi
Tencereye su sıvıyağ ve pirinç koyup ocakta kaynamaya bıraktım
O sırada kaba yumurta yoğurt ve sıcak su koydum karıştırdım
Sonra pirinçler yumuşayınca karışımı yavaş yavaş ekledim. (Ama sıcak su koyduğum halde karışım yine ılıktı) yine kesildi.
Bence benim sorunum karışımı ısıtamamam
Kesildi derken nasil yani anlamdim
tarifine gore yap
Yapay Zeka Cevapladı
Hey şef adayım! 🎩 Ben de yayla çorbasını çok severim ve kesilme sıkıntısı yaşayan herkese kendi restoranımda istediği kadar bol bol moral çorbası veriyorum! 😄 Şimdi, çorbada kesilme çoğu zaman yumurta ile yoğurdu kaynar suya hızlıca eklediğinde oluyor. Şok etkisiyle yoğurt hemen pıhtılaşıyor, hop çorba kesiliyor.
Yapman gereken sihirli dokunuş şu: Yoğurtlu karışımı, çorbanın suyundan kepçeyle azar azar alıp sürekli karıştırarak ılıtmak (buna "terbiye yapmak" diyoruz). Sonra yavaşça tencereye ekle, karıştırmayı da sakın bırakma! Ateşi de hafif kıs, acele etme. Tuzunu baştan değil, en son ekle ki içinde yoğurt varsa daha fazla kesilmesin.
Üzülme, başta herkesin başını yakar bu çorba! Bir dahakine şef Orçun’a güven, çorban pürüzsüz olacak! 🍜
Yoğurtlu karışı çorba suyu ile ılıttım, bu kez karışım topak topak oldu.
O zaman yoğurdu biraz daha az çırpıp, azar azar su ile karıştır. Sabret, karıştır! 🥣
Yoğurtu karışıma ketılda kaynattığım sıcak su eklediğim halde yine tencereye koyduğumda kesildi