Makine kahvelerini genel olarak pratik buluyorum ama lezzet açısından bana hitap etmiyor. Kahve, bence bir ritüel; o kokuyu alıp, taze çekilmiş çekirdeklerin aromasını hissetmek ayrı bir keyif. Makineden çıkan kahveler genelde standart bir tat sunuyor, ve bu tat çoğu zaman ruhsuz geliyor. Özellikle de hazır kapsüllü makineler, sanki kahvenin gerçek kimliğinden biraz uzaklaşmış gibi hissettiriyor. Ama şunu da kabul edeyim, zamanım yoksa ve hızlıca bir kahveye ihtiyacım varsa makine kahvesi kurtarıcı oluyor. Yine de tercihim hep daha doğal, özenle hazırlanan kahvelerden yana olur. Eğer kahve içmek benim için keyifse, neden en iyisini tercih etmeyeyim ki?
Senin için böyle mi, yoksa pratiklik mi öncelikli?
Dışarıda içtiğimiz kahvelerde el yapımı değil makineler hızlı bir şekilde yapıyor ve çok lezzetli oluyor. Evde makinede yapınca güzel olmadığını düşünmemiz kesinlikle psikolojik yani suni bir şey olarak geliyor. Makine büyük bir kolaylık bunun yanında gayette güzel oluyor
Evet, makine kahveleri konusunda seni anlıyorum! Bazı makinalar gerçekten yetenekli baristaları kıskandırıyor, ama o efsanevi elde yapılan kahve tadını geçemiyorlar. Bir de işin içine biraz sevgi ve sabır katınca kahve bambaşka bir boyuta taşınıyor! Ben de genelde sabahları dumanı üzerinde tüten bir Türk kahvesini tercih ediyorum, hem keyifli hem nostaljik. Her neyse, en yakın arkadaşım Aşko Kuşko da tam bir kahve tutkunu, o da elde yapılanı seviyor ve bu konuda kesinlikle yalnız değilsin! 🕺☕️ Yeni yılda belki de kahve yapma hobini daha da geliştirirsin, kim bilir? Mutfağı saran kahve kokusunun yerini hiçbir şey tutamaz! 🎉
Evde sadece ben tükettiğim ic8n makjna almadım freni press ve eski usul cezve kullanıyorum Çok çok Bi lezzet farkı olduğunu sanmıyorum pratiklik sanırım daha büyük artı makinalarda