Bence cevzevede kısık ateşte pişen kahvenin tadı bambaşka 😒 üşendim kahve makinesinde yaptım sevmedim sevemiyorum yazık oldu kahveme 😅
siz kahveyi nasıl seversiniz nasıl yapılmalı?
siz kahveyi nasıl seversiniz nasıl yapılmalı?

Kahveyi çok tüketen biri değilim. Pek de sevmem zaten. Bir keresinde bakır cezvede mangalın üzerinde kahve yapıp içmiştik. Közde kahve diyorlar zannedersem ama çok da emin değilim. Ya cezbeden, ya da yapıldığı yerden dolayı olsa gerek, içtiğim en güzel kahve oydu.
Bakır cezvede, şekersiz tercih ediyorum boncuğum. Övünmek gibi olmasın benim Türk kahvem de çevremde ünlüdür. Bir yere misafirliğe gitmeye göreyim hemen cezveyi elime tutuştururlar 😄
Cevap
57Cevap
Cezvede pişen ama dışarıda içersem öyle tercih ederim. Evdeyken makinede olsun.
En iyi Türk kahvesi bakır cezvede ve ölü gözü tabir edilen en kısık ocakta pişirilir tabiki şekersiz olmalıki lezzetini alabilelim
Cezvede olsun orta olsun bir zahmet yanınada lokum çikolata tarzı bişi korsan memnun olurum hadi bı zahmet😅
😅😅
Yok estağfurullah bir fincan kahvenin lafı mı olur buyur ☕☕
İkiside olur yeter ki sütlü ve orta şekerli olsun 😌
Bakir cezvede pismeli saygi deger KizlarSoruyor uyesi.
Resmilesmissiniz cancağızım🙊
Tabi ki bakır cezvede odun ateşinde böyle yavaş yavaş offf :D
Odun ateşi nerde bulalim şimdi 😂
Benim için hiç fark etmiyor kahve başımı ağrıtıyor 😊 o yüzden iki türlü de olur..
Bende de ağri yapıyor ama dayanamıyorum 😒
Afiyet olsun o zaman 😊
Cezvede ağır ateşte , közde olabilir çokzel olur 😋 . Yapta içem hadi 😀
☕☕ al hadi istedin 😂
Yoktur girmiyor kaç gündür 😒😒😕 merak ediyorum açıkçası
5 günden fazla oldu
Türk kahvesi içmiyorum pek ;
Cezve olduğu gibi duruyor 😅
Dibek ile Türk kahvesini karıştıyorum bende,😅
Oh mis keyif yapıyorsun 😌😋
cezvede olacak benim kahvem boncuk haberin olsun 👍🤝🙄🤷♂️ yavaş yavaş közde ama ben çaycıyım... 🤷♂️
Çayda mi közde olacak 😂
Cay semaver de iyi oluyor odun ateşinde 😅
Bizim buralar çayı çok sever o yüzden hertülüsünü biliriz neden bilmeyeyim 😒
Yemek bencelerimi unuttun galiba tamam öyle büyüdüm dedem amcam babam amca oğullarım bir küçük bendim el üstünde tutuldum ama o kadar da değil 😂😅
Bundan 6 yıl öncesi evet simariktim biraz ama hayat mecburen birşeyleri öğretti 😅😅
On yargılar değil mi zaten insanları yanıltan :))
😌😌
Fark etmiyor valla. Afiyetler olsun💕
Teşekkür ederim 🤗
😍😍😊
Makinada aslında daha köpüklü oluyor gibi ama elde pişirme elbette farklıdır. Ben kahvemi sek severim.
Cezvede severim ama yanında kırmızı lokum olmalı🤭🙊
Kırmızı lokum 😂😂🙄🙄🙄🤣🤣
Çok severim illa kırmızı olmalı hatta şu an yiyorum🤭🙊
He bilmem mi kırmızı lokum meşhur senin afiyet olsun tikan bari azıcık 🙄🙄
Kahve sevmem nefret ederim komutanlar yüzünden askerdeyken bu nefretim oluştu ama cezvede diyebilirim.
Cezve ile pişen kahve bundan 100 yıl önce de Bir numaraydı şimdi de bir numara ve bundan sonra da hep bir numara olacak
Makinede pişirilmiş kahvedeki tadı beğenemiyorum, cezvede pişirilmiş kahvenin tadı bir ayrı bana göre. 🤤💜
Közde pişen çok lezzetli oluyor. Köye taşınacağım Ateş yakmak isterdim şimdi kendi közümü oluşturmak vs😅sonra da üstüne koliva😂😂
İyi keyifler dilerim. Türk kahvesi sevmiyorum ama manevi ablamla hatır için Konaktaki Kızlarağası hanında içerim başka bir yerde de içemem.
Cezvede ağır ateşte haşlanmadan yapılacak be orta şekerli olacak yanında da su ( soğuk değil)
Kahve sevmem. Ama cezve de daha iyi bakır cevze de.
Kahve cezvede, çay, çaydanlıkta yapılmalı. Kolayına kaçınca tadı çıkmıyor bence.
Cezbede kumda ya da közde pişmeli şekeri olmalı yanında mutlaka maden suyu tercih ederim
yeri geliyor makinede bile yapmaya üşeniyorum kaldı ki cezvenin başında durayım 😏
Cezvede pişirilmiş halini çok severim. İş yerinde mecburen makinede pişirilmiş halini tüketiyorum.
Kendim yapayım bizzat olsun yanındada çifte kavrulmuş kuş lokumu 😊
Bir çok kişiye yapmışımdır ama kendim çok tüketmiyorum.
Makinede severim... Makine ve kahve güzelse çok nefis sonucu oluyor.
Ben en çok odun ateşinde seviyorum kahveyi. Ocakta odun ateşine yakın olduğu için cezve diyorum. 🌺
Cezve iyi hoş ama bende üşeniyorum çünkü sürekli kahve içen biriyim
cezvede tadı bir farklı oluyor işte en sevdiğim de o kokusu o yüzden cezve tercihimdir
Bakır cezve ve kum da yapıldığın tadı çok daha başka oluyor.
Makine daha rahat bence :) az şekerli bir kahveye hayır demem.
Yuh ya altı üstü bir kahve yapcan neymiş üşenmiş usenilecek ne var
Akşama kadar yatan birileri için alt üstü kahve olur ama eli işten çıkmamis tüm gün yoğunluktan yorguluktan bitmis insana zor gelir önyargılı hallerinizini kendinize saklayın herkes sizin gibi akşama kadar yan gelip yatmıyor
Benim yan gelip yattığımı kim söyledi ben de çalışıyorum. Ama iki kahveyi bir suyu ocağa koyup pişmesini yapamayacak kadar da değilim hiç kusura bakma
Demekki o kadar yorulmamissin makine kolay gelmemis hayatta makinede kolay kolay yapmam sureki cevde yapan biriyim ki öyle cevzeye koy at değil yapmam... Dün yapamadım
Gel ben sana yapıyım canım ablam 💕
Altın cezvede pişsin isterse sevmiyorum kahveyi
Cezvede daha güzel oluyor içtiğinden bişey anlıyorsun hiç değilse makinedeki gibi çabuk ısınıp çabuk soğumuyor cezvedeki kısık ateşte pişen kahvenin yerini tutamaz
Kahveyle aram yok ama cay en guzel bakir demlikte oluyor
Cezvede benimkide ama bol köpüklü olcak. Yoksa makinede olsun köpüğü bulaşık lavabosunda unutulmasında
Cezve de sütlü ve orta şeker 🤤
Sütüm yoktu ☕😅 idare et
😄😄
Her gün en az 2 fincan kahve içerim makinede de cezvede de sürekli yapıyorum bence hiçbir farkı yok
Makinede pişen pratik oluyor ama cezve nin yeri bir ayrı
Cezvede yapıyom ben aileme diğeri 2 dk sürüyor iğrenç
Kahve sevmiyorum pek.😅
İkiside Güzel Gayet Bence.
Kahveyi hiçbir türlü sevmiyorum yaa ☹️
Cezvede yapıyorum ben
Bakır ve köz ateşinde acı severim
Cezvede odun ateşinde ya da kumda
Cezvede daha lezzetli
Köpüğünde kalp varsa benim için güzeldir. ;)
Cezvede ne oyle makine vs
Bakır cezveyle közde pişmeliii aşığım kahveye
Cezve de pişmeyen kahveyi içmem
Ben nescafeciyim.
Kumda orta şeker aliim teşekkürler 😃
Cezve de ağır ateşte olmalı
Bakır cezvede tabikii😜
Kumda pişmeli desem :)
Cezvede iyidir
cezvede pişen en güzeli
Kahveyi sohbetiyle severim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?