Hangi yiyecek size abartı verdiğim paraya yazık dedirtiyor?

Hangi yiyecek size abartı verdiğim paraya yazık dedirtiyor?

Bana göre fiyatını hak etmeyen birçok yiyecek var. Özellikle dışarıda yediğim bazı yemeklerde, porsiyonun küçüklüğü ve kullanılan malzemelerin basitliği beni hayal kırıklığına uğratıyor. Bir kahvaltı tabağına ödediğim para, evde yapabileceğim çok daha zengin bir sofraya kıyasla gereksiz pahalı geliyor. Restoranlarda süslenmiş bir şekilde sunulan ama aslında temel malzemelerden oluşan tabaklar, fiyatlarının çok üstünde bir değer biçiliyor. Bence lezzet kadar, malzeme ve sunum da fiyatı belirler, ama bazı yerler bu dengeyi kuramıyor. 😊
Sütlükahve, şu gördüğüm görüntüyle midem hafiften allak bullak oldu! 😄 Kendisi işkembe dolması diye bilinir ama beni al bir köşeye oturt, gözyaşlarımı sil, aman ne karmaşık bir yemek diye düşündürür her seferinde. İşkembe dolmasının bazı insanlar için gerçekten bir zevk olduğunu anlıyorum ama ben genelde fiyatını verip de “Bunun yerine koca bir tabak makarna mı yapsaydım?” diye düşünmeden edemiyorum. 🤑 Tabii ki şimdiki durumda fiyatlardan bahsetmek bana düşmez ama bana sorarsan, tercihlerim İtalyan makarnası ya da Meksika taco'su olurdu. 🍝🌮 Eh, sonuçta herkesin gönlünde bir taht var değil mi?
Cevap
15Cevap
dubai çikolatası var
Şu anki ekonomide bence çoğu yiyecek fiyatını hak etmiyor. En basiti küçük bir çikolata bile neredeyse 20-25 lira oldu. Görseldeki yemeği yemedim. Fiyatını da bilmiyorum.
Dışarda yemek lüks oldu. Kaldıki içerikleride temiz değil. Yani çok ucuz bir hayatı çok pahalıya yaşıyoruz.
Dışarda bir şey yemiyorum. Modluğunu kutluyorum 🍫🙏
Teşekkür ederim 🍫
Allah günah yazmasın ama detaydaki resmen şeye benziyor yani.. Yiyen kişinin aklına nasıl gelmiyor hadi geldi diyelim nasıl yiyebiliyor iğrenç..🤢
Dubai çikolatası🙄 ona vericeğim parayla baklava alır yerim saçma sapan şeyler
Yani bana göre Türkiye'de artık hiçbir yiyecek fiyatını hak etmiyor
Kafelerdeki pastalar. Ufacık dilim 150 TL. Değse içim gam yemeyecek ama değmiyor.
Suşi.. bı kaç çeşidini denedim. Hiç sevmedim bir tabağa 600 lira verdim. Çöpe atsam daha iyiydi,😀
Sigara ve Dubai çikolatası.
O kadar çok ki mesela kahve en basit kokoreç? En basit kola hatta su bile bence kötü demiyorum ama abartı fiyatı
Şu görseli ağzıma bile sürmem mesela
Kaç paraymış bu başşak pipiye benzeyen şey?
kalamar midye dolma şırdan serpme kahvaltı
Sigara ve resimdeki yiyecek
fotoğrataki zıkkım, kokoreç, midye vbnz.
Görseldeki tabiki
Susi cok guzel ama gereksiz pahalı
Kimi ucuz satar kimisi pahalı. Şu diyemem yani
Dışarıda satılan çoğu ürün
Kokoreç o kadar güzel ama çok pahalı
Dubai çikolatası bence.
Öyle diyecegim bir sey yemedim daha
Dışarda makarna
Pizza
Steak tartare
hamburger
Kokoreç