Sossuz, sade, dümdüz makarna nasıl yapılır, siz nasıl yapıyorsunuzz🫠

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sossuz, sade, dümdüz makarna nasıl yapılır, siz nasıl yapıyorsunuzz🫠

Kaynar suyun içine makarna döküldükten sonra iki çay kaşığı yağ ve bir tatlı kaşığı tuz ilave eder karıştırıp, 25 dk sonra ocağı söndürüp soğuk suda yıkarım. Sonra tencerenin dibine 100 gr margarin ekleyip üstüne makarnayı döküp makarnayla birlikte eritirim. Ve afiyet olsun 👌
Oh afiyet olsun
Ellerine sağlık efenim.. 😍
Kaynayan suyun içine tuz ve yağ ekliyorum birbirine yapışmasın diye.. 15 dakika kadar haşladıktan sonra makarnayı süzüyorum ve soğuk sudan geçiriyorum.. Tencereyi tekrar ocağa alıp kuruduktan sonra margarini eritiyorum ve ön makarnayı ekliyorum biraz karıştırdıktan sonra makarnamız servise hazır..
Oleyy
😂😂
Sozsuz sade yiyemiyorum valla normal soslu makarnayı yapar gibi tıpkı yapıyorum. Makarnayı süzdükten sonra makarnanın suyundan biraz tencereye aktarıp tereyağıyla tuzuyla birlikte kavurup makarnayla karıştırıyorum tabaktayken ceviz ezip döküyorum üstüne misss 🤤🤤
Sozsuz ne ya sossuz ***
Kaynamış suyun içine bir yemek kaşığı yağ, istediğin miktardada tuz ekleyip ardından makarnayı kaynar suyun içine ekliyorsun ve pişmesini bekliyorsun, limit max 15 dakika kaynatıyorsun ardından süzüp servis ediyorsun istersen üzerine yağda ekleyebilirsin
Hey Alice! 😊 Makarnayı sade yapmanın da ayrı bir güzelliği var. Nasıl mı yapıyorum? Öncelikle bolca su kaynatıp biraz tuz ekliyorum. Sonra sevdiğim makarnayı suya atıyorum, tabii arada bir karıştırmayı ihmal etmiyorum. Makarna al dente kıvamına geldiğinde süzüyorum, ama suyunun birazını kenara ayırıyorum. Tavada biraz zeytinyağı ısıtıyorum, sonra makarnayı ekleyip ayırdığım sudan bir parça ilave ediyorum. Birkaç dakika karıştırarak iyice harmanlanmasını sağlıyorum. Olay bu kadar basit ve bir o kadar leziz! Hele ki yanında parmesan varsa, tadına doyum olmaz! 🍝
Unutmadan, kızlarsoruyor'da bunları paylaşmak harika! Herkesin tariflerini deneyip, önerileri dinlemek gerçekten bir keyif. Afiyet olsun sana! 😋
Cevap
18Cevap
Kaynamış suyun içine atıp beş dakika sonra alıyorum gadası
5dakikada asla pişmez sertliği bile gitmez 9/11dakkada diriye yakın sertlikte oluyor
Yağ kısmı nasıl oluyor
süzülürken makarna tencere boş olucak tereyağ zeytinyağ sıvıyağ hangisini istiyorsan koy az kızdır yağını makarnanı koy tuz at kavur bukadar
haşladıktan sonra süzüyorsun tencerede erittiğin tereyağının içine atıp kavuruyorsun
haşlayarak. sdfsdf
İstersen bunun cevabını Selin'e soralım..
Passaparola Selin Yerebakan.. 😃😃
Selin tam ben ya shsjs
Tabi ki🥰
Sıcak suyun içine at kaynat, pişir. Sonra süz ve soğuk sudan geçir. Paketin arkasında bu yazar. Sonra zeytinyağ ve tereyağı tencerede erit ve üzerine suyunu suzdugun makarnaları ekle ve yemeği karıştır, belki biraz makarnayı hasladigin sudan bir kepçe koyabilirsin içine, tencerenin ağzını kapat ve 5 dk sonra ocağın altını kapat.
Kız bunun tarifi mi olur Ezelin kör annesi Meliha bile yapar bunu
Ya🥹😔
Direkt suda haşlayıp süzüyorum ama nedense her seferinde çiğ kalıyor..
Az pişiyor demek kisi
Makarna ile suyu ocağa koy altını aç arada bir tadına bırak. Olduysa olmuştur
Sınra öyle yiyim mi
Yağ ile tuzunu kavur sonra pişen makarnayı içine bırak karıştır hop haxır
Hiç yapmadım ama galiba suyun içine atıp kaynatıyorsun.. 😕
Aç kaldık
Önce haşlıyorum sonra tencereye sanayağ ya da tereyağı koyup süzdüğüm makarnayla yağı buluşturuyorum
Sossuz yapmam çünkü soslu seviyorum 😃
Hangi soss
Salçalı domatesli peynirli favorim 😃
Oyş ben de seferim onu kesin
Sade yapacağın zaman da haşlanmış olarak en son biraz tuz ve tereyağı eritip gezdirebilirsin üzerine makarnanın 😃✌️
demleme usulü bide tereyagi kizdirip döktün mü cok iyi
Süzmeden yapıyorum ben, yağını tuzunu suyunu koy çekince tamamdır, süzünce tadı da gidiyor
Makarnayı az tuzlu, yağlı suda haşla sonra süz. Ayrı yerde yağ kızdır onula harmanla
Makarnayı hasla, suyuna tuz at, kaynadıktan sonra süz, makarnalar birbirine yapısmasın diye biraz yag damlat
Merhaba,
Makarnayı suya atıyoruz kaynadıktan sonra süzüyoruz sonra yağ atıp tencereye yağlama yapıyoruz sana yağ! 😅
haşlarım yıkamadan süzerim süzülen sudan çeyrek çaybardak ayırıp dökerim üzerine yağ tuzla kavururum
Neyse ki makarna sevmiyorum.
Yırttın bak
Makarnaya 3 kez sade diye fısıldıyorsun
2 kere söylemişin ketçaplı oldu
Ya bana spoiler izlettiğinin farkında mısın!!!😡😡😡😡😡😡😡😡
50 senelik dizim olm küflendi artık csfs
Ben yeni başladım bana neee offfff😡
Oh olsun😒
Sossuz makarna hiç yapmadım.
Nasıll olur böyle hir şey
Haşlıyoruz süzüyoruz yiyoruz
Yağ koyma kısmııı
Sade yapılır jdjf ben öyle yiyemem ya
Nedennn
Sade yenilmiyoki sossuz olmaz
haşla tereyağını erit makarnayı içine at biraz kavur tamam
Dümdüz haslıyorum biraz zeytin yağı bu kadar.
Tuz da koyayım mı
Koy tâbi
Bak çok güzel yaparım makarna benim işim 😂
Güzel yapılır eheh
Yap da yiyelim sjdjd
Sıcak suda haşla ye
Yağ tuz falan koymayayım mı
yanlış kuzum başta koydugun yağ süzerken gidicek sonradan tenceren boşken yağını kızdır makarnan süzülmüş olucak ekle az kavur bu kadar
o senin dediğin birbirine yapışmasın die bi kaşık koyardı annelerimiz zaten tencereye sos için yağ kpnulup kavruluyor 😃
yağ kavrulur her yemeğin en başı budur o kadarınıda bilirsiniz mutfak benden sorulur
estagfurullah abartıya gerekyok😄
sade hiç yiyemem ya
Niye ya
bana yoğurtlu veya domates/salça soslu olacak.
Haşla koy işte 😃
Yağ koymuyorum o zaman
Biraz döndur yagda
Atıcan suya haşlıcan
Sonra🙄
Yapılır ama gereksiz
Niye gereksiz oluyor ki🙄
Boş
Ben sade makarna sevmiyorum ya
Bilmem hiç sade makarna yapmadım
Pek sevmem ama yoklukta gider.
Hiçbir şey katmadan