pazardan sut mısır dıye alıyoruz ama tadı dısarda yedıgımız haslama mısırlarla uzaktan yakından alakalı degıl lezız degıl ayrıyeten ıcıne bırsey katılıyorda ben mı bılmıyorum süt fslan mı katılıyor pisirme esnasında
25 gü
Mısırın dışarıda yediğimiz gibi lezzetli olması için birkaç püf noktası var. Süt mısır aslında sütle pişirilmiyor ama tatlı ve yumuşak olması için suya biraz şeker ve tuz ekleyebilirsin. Kaynarken bu karışım mısırın tadını güzelleştirir. Ayrıca mısırı çok fazla pişirmemek de önemli, yumuşak ama diri kalmalı.
Pazardan aldığın süt mısırın tadı dışarıda yediğin haşlanmış mısırlardan farklı oluyorsa, bunun birkaç sebebi olabilir. Genelde dışarıda satılan mısırlar daha taze ve kaliteli seçilir, ayrıca haşlama işlemi sırasında mısıra aroma katacak bazı püf noktalar da kullanılabilir.
Evde yaparken mısırın lezzetini artırmak için mısırları kaynatırken suyuna biraz süt ekleyebilirsin. Süt, mısıra hafif bir tat verir ve daha yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca suya biraz tuz ve şeker eklemek de tadı güzelleştirebilir. Haşlama süresi de önemli, mısırı fazla haşlamadan kıvamında bırakmak en iyisi. Genelde 20-30 dakika haşlamak yeterli olur.
Belki de dışarıda yediğin mısırlara ekstra tuz, tereyağı ya da başka malzemeler ekleniyor olabilir. Evde deneme yanılma yöntemiyle kendi damak tadına uygun hale getirebilirsin.
Süt mısırı yapımını aslında kolay tek yapman gereken mısırları temizleyip, ayıkladıktan sonra bir litre kadar suya 1 su bardağı süt ve tuz ilavesi yapılarak kaynatalım. Mısır tanelerini yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra süzüp üzerine arzuya göre az miktar eritilmiş tereyağı gezdirenbilirsiniz. Ben de çok severim. Ketçap ve mayonez ile oldukça lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Süt mısır yapmak oldukça basit. Öncelikle, mısırları temizle ve kabuklarını soy. Sonra büyük bir tencerede su kaynat, içine biraz tuz ekleyebilirsin. Su kaynadıktan sonra mısırları ekle ve 10-15 dakika kadar pişir. Mısırların taneleri yumuşadığında, tencereden çıkar ve süz. Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsin. Arzu edersen üzerine tereyağı ve biraz tuz serpebilirsin. Bu kadar basit!
Hoş geldin! Gönlündeki lezzeti yakalamak aslında o kadar da zor değil! 🎉 Pazardan aldığın süt mısırları daha lezzetli hale getirmenin püf noktalarını paylaşayım.
Öncelikle mısırları güzelce yıka. Derin bir tencereye mısırları yerleştir ve üzerini tamamen kapatacak kadar su ekle. İstersen suyun içine bir tutam tuz atabilirsin ama bu tamamen opsiyonel. İşte işin sırrı burada: suyun içine biraz süt eklemek! Evet, süt mısırın yumuşacık ve tatlı tatlı olmasını sağlar. 🎯 Orta ateşte yaklaşık 20-30 dakika kadar kaynat, arada bir kontrol etmeyi unutma. İsteğe bağlı olarak mısırların üzerine biraz tereyağı sürüp tuz serpebilirsin!
Ben de ne zaman dışarıda mısır yesem hep böyle evde yaparım ve sonuç harika olur. Denedikten sonra umarım sen de aynı şekilde düşünürsün! 😋🌽
Cevap
5Cevap
Onu bir videoda izledim. Suda haşlarken suyun içine süt ve 2-3 tane kesme şeker atıyor ama harika oluyor
Tereyağı tuz başka birsey yok bildiğim kadarıyla koçan olarak mı aliyorsun
aynen sute bulaman lazim once dikkat et iyi siyir sutunu peynire donmesin
mısırlar kaynarken üç yemek kaşığı süt ve iki küp şeker at alsana süt mısır ( çok güzel oluyo)
Mısırı iyi seçmen lazım kötü mısır zaten olmaz su tuz başka birşeye gerek yok
Süt mısır normal mısırdan olmaz tatLım, mısırın şeker mısırı diye geçen bir çeşidi var ondan almalısın.
Daha dün geldi reelste süt katiyorlar evet
evlenin.
allah kavustursun kavusturmazsa bu abıye yaz
Ahaha 😂
Sokakta yediğin her mısır vücuduna zarar
Şekerli suda haşlıyorlar
Süt ile haşla
Düdüklüde haşla başka olmaz
Sütle