arkadaşlar nasıl ütü yapılır bilmiyorum, ütü masam da yok. Yatakta falan yapsam olur mu ya da yerde gömlek ütülemem gerekiyor. Biraz anlatır mısınız? Kolay ütü nasıl yapılır?

arkadaşlar nasıl ütü yapılır bilmiyorum, ütü masam da yok. Yatakta falan yapsam olur mu ya da yerde gömlek ütülemem gerekiyor. Biraz anlatır mısınız? Kolay ütü nasıl yapılır?

Hello, eminim bu soruyu tek başına yaşayan erkekler daha çok aramıştır. :D Biraz yardımcı olmak istiyorum. Ütü nasıl yapılır gelin bakalım.

Ütü yapmak sıkıcı olabiliyor çoğu zaman ancak giysilerinizin kırışıklıklardan arınmış, pırıl pırıl görünmesini sağlayacağı için yapmak zorundasınız. Kendinize titiz davranıyorsanız yapmalısınız ve sabırlı olmalısınız.
Arkadaşlar, ütü masası seçimi de kolay ütü yapmanın püf noktaları arasındadır. Eğer ütü masanız yamuk yumuk, topal ördek gibiyse, ütü yapmak sizin için kabus olur. O yüzden masanızı güzelce seçin. Dümdüz ve pürüzsüz olmalı.
Dairesel hareketler yaparak ütü yapmayın. Kumaş esner ve istediğiniz sonuç çıkmaz. Yukarıdan aşağı, aşağıdan yukarı dümdüz çıkarak ütü yapın.
Eğer ütünüzü yanlış bir şekilde ilerletip kıyafeti kırıştırma yanlışında bulunursanız, kırışan bölgeye su sıkabilirsiniz.
Kırışmaları ve tekrar ütülemeyi engellemek istiyorsanız, sorunsuz ütülediğiniz elbiseleri hemen yerine yani dolabınıza asın.
Lekeli elbiseleri ütülemek, lekenin ısınmasıyla çıkarması daha zor bir hale getirir. Lekeli elbiseleri ütülemekten kaçının ve önce lekeleri temizleyin.
Örneğin yakaları, kol uçları, omuzları, kolları ve önünü/arkasını ütüleyin. Kolay ütü nasıl yapılır sorusuna en güzel cevabım bu olabilir.
Yerde ütü yapılır mı sorusunu çok görüyorum. Zorunda kalırsanız elbet yapılabilir ancak düzgün ütü yapabilmek için pürüzsüz ve düz bir yüzeye ihtiyacınız var. Yer çoğu zaman pürüzlü olur.

Kıyafet dereceleri meselesine gelelim. Kıyafetlerinizin etiketlerinde o derece işaretlerini gördüğünüzde, sanki kıyafetler sizinle konuşuyormuş gibi hissedersiniz. "25 derecede ütüle beni, lütfen yakmaaa!" diye konuşuyor olabilirler. O yüzden kıyafetlerinizin diline kulak verin ve onların istediği dereceyi uygulayın. Ben yine de genel dereceleri söyleyeyim.
Çarşafın üstünde bol buhar vererek ütüleyebilirsin, işe yarıyor. Ben de çok yaptım. :)
buhara basınca su koyveriyor ütü
hyr vermez kırışıklık gider :) senin ütü bozuk hahaha
yok be yeni ütü ilk kez kullandım sorun onda değil bende
Sert zemine yatak çarşafını katlayıp koy ve onun üzerinde ütüle.
Yatakta olmaz, yatak çarşafını yere katlayarak ser ve üzerinde yap.
belim ağırmaz mı öyle
Cevap
0Cevap
Koltuğun koluna çarşaf ser , orada yap veya masada.ütünün derecesi az olursa su akıtır, benimde öyle çünkü.
Yatak çarşafını katla bir masanın üzerine ser orada ütüle. yatakta olmaz.
yerde yap bı carsaf yafa havlu ser ole
Yemek masasinin uzerine carsaf serebilirsin.
fakire bak.öylemi yapiyorsun senc sefilcik?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?